Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Παπανδρέου- Βενιζέλος η αντιπαράθεση δεν σταμάτησε το 2007

Μια ιστορία από τα παλιά θύμισε με δημοσίευμα του το epikairo.gr. Την οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο το 2007 μέσα από ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εποχής.


Το έργο ''Παπανδρέου Vs Βενιζέλος'' το ´χουμε ξαναδεί. Η ήττα του ΠΑΣΟΚ, το 2007, οδήγησε τον Βενιζέλο σε άμεση αντίδραση για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Ποιος δε θυμάται, ακόμη σήμερα, το περίφημο παρών Βενιζέλου;


H πολιτική βουλιμία του Βενιζέλου και η πίστη του δημοκρατικού κόσμου στο πρόσωπο του Παπανδρέου, στέρησαν από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές. Η δήλωση Παπανδρέου ότι ο Βενιζέλος είναι υπονομευτής δεξιών αντιλήψεων [video 1] αλλά και η αντίδραση  Βενιζέλου στον «καφέ» με την, κατόπιν, δήλωσή του ως «μελλοντικού ηγέτη όλης της παράταξης που συγχωρεί τους ταλαίπωρους ανθρώπους» ήταν η επιβεβαίωση για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που είχαν έστω και μία μικρή αμφιβολία:


Σήμερα, η δήλωση ΓΑΠ περί δεξιών αντιλήψεων είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας παραμένει άστεγος και εγκλωβισμένος μεταξύ του συντηρητισμού και του λαϊκισμού. Κανείς δε γνωρίζει αν θα εκφραστεί συντεταγμένα ο προοδευτισμός σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Πάντως, αυτό που μας διδάσκει η πολιτική ιστορία είναι ότι πολιτικοί άστεγοι επί μακρόν δεν υφίστανται.


Πηγη epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.