Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καταθέτουν μόνοι το αντιρατσιστικό !!!

Επαναφέρεται η αντίθεση "Αριστερά – Δεξιά"

Μόνοι τους καταθέτουν  το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο "Ρουπακιώτη" -και μάλιστα άμεσα- το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Μετά τη χτεσινοβραδυνή διαφωνία τους με τη ΝΔ, οι Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση την οποία εξακολουθούν να στηρίζουν.
Υπολογίζουν προφανώς στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάλι είναι απίθανο να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, με δεδομένη της αντίθεση ΝΔ, ΧΑ,  Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, οπότε το σχέδιο δεν θα λάβει ψήφους από ΝΔ.
Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της τρικομματικής.

Ουσιαστικά συμβαίνει διότι τα δυο μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έβλεπαν ότι χάνουν συνεχώς απέναντι στη ΝΔ. Η δε ΝΔ, που δήλωνε χτες urbi et orbi ότι «το αντιρατσιστικό τελείωσε» (γιατί διαφορετικά θα είχε ρήγμα προς τα δεξιά της), τώρα θα είναι υποχρεωμένη σε πετυχημένη διαφοροποίηση εντός Βουλής τόσο από η Χρυσή Αυγή, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί θα βρεθεί να καταψηφίζει και με αυτούς στο «πλευρό» της. Δηλαδή το σχέδιο Ρουπακιώτη, στη θέση της αντίθεσης «κυβέρνηση – αντιπολίτευση», επαναφέρει την (υποτίθεται ξεxασμένη) αντίθεση «Δεξιά – Αριστερά».

Δυο ακόμα ζητήματα είναι το μέλλον της κυβέρνησης και το μέλλον του κ. Ρουπακιώτη. Ως προς το πρώτο, αναμένεται όχι μόνο εκμετάλλευση του ρήγματος από τον ΣΥΡΙΖΑ (εύλογα), αλλά και η δημιουργία ενός προηγούμενου, που είναι άγνωστο πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον. Π.χ. τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ σε προτάσεις νόμου που δε θα συμφωνούν, οι οποίες μέχρι τώρα ψηφίζονταν με «αστερίσκους».
Ως προς το δεύτερο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: παραίτηση, αντικατάσταση (ή μετακίνηση) στον καλοκαιρινό ανασχηματισμό ή τίποτα απολύτως.


Πηγή : www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.