Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Νέο κόμμα με αρχηγό τον Σημίτη πάνε να στήσουν τα μπάζα του παλιού πολιτικού συστήματος

Το Lykavitos.gr αποκαλύπτει διεργασίες για νέο κόμμα υπό τον Σημίτη
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κόλπο που πάνε να στήσουν κάποιοι ξοφλημένοι νταβατζήδες χρησιμοποιώντας ως όχημα τα μπάζα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος μέσα από τη συγχώνευση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και διάφορων άλλων πολιτικών σχημάτων που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Για αρχηγό του νέου πολιτικού φορέα προωθούν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη θεωρώντας προφανώς ότι η κοινωνία έχει πάθει αλτσχάιμερ από τους πολλούς… ψεκασμούς και θα τον δεχτεί ως σωτήρα.
Την υλοποίηση του φιλόδοξου πρότζεκτ έχουν αναλάβει εργολαβικά κάποιοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μαζί με επιφανή στελέχη των λεγόμενων εκσυγχρονιστών. Δραστήριο ρόλο έχουν αναλάβει οι κ. Άννα Διαμαντοπούλου και κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Οι δύο αυτοί σημιτοφύλακες έχουν την ευθύνη του οργανωτικού σχεδιασμού και στη κατεύθυνση αυτή συναντώνται με πρώην στελέχη του εκσυγχρονιστικού χώρου επιχειρώντας να τους πείσουν ότι ήρθε η ώρα για την νεκρανάσταση του Κώστα Σημίτη. Γνωστοί επιχειρηματικοί παράγοντες έχουν αναλάβει να πείσουν τον Φώτη Κουβέλη για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, ενώ για αντάλλαγμα προσφέρουν στήριξη προσκείμενου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τα στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, που οργώνουν τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα, διαρρέουν ότι στο νέο φορέα θα προσχωρήσει και ο Γιάννης Στουρνάρας κάτι το οποίο ο ίδιος διαψεύδει προς το παρόν με κατηγορηματικό τρόπο. Στο σχήμα δεν αποκλείεται να συμμετέχει και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Καθοριστικό ρόλο στην όποια απόφαση θα πάρει ο πρόεδρος της Νέας Ελλάδας παίζει γνωστός οικονομικός παράγοντας τη κρίση του οποίου εμπιστεύεται ο κ. Λοβέρδος".
Το σενάριο δεν είναι νέο, αφού και παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει εδω ανάλογες διαρροές που ενέπλεκαν τον πρώην πρωθυπουργό σε νέο πολιτικό σχηματισμό. Πάντως, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν είναι βέβαιο ότι ια τηρηθεί ο σχεδιασμός που θέλει τα νέα κόμματα να βγαίνουν προς τα έξω μετα το συνέδριο της ΝΔ ... Αδύναμος κρίκος αποδεικνύεται ο Βενιζέλος που δεν φαίνεται ικανος να συγκρατήσει τα στελέχη του και το κόμμα από τη κατάρρευση 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.