Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Παντελής Οικονόμου στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Παντελής Οικονόμου άσκησε κριτική, χαρακτηρίζοντας ως διάλυση: 
- Να εξαγγέλλουμε Συντακτικό Συνέδριο και στελέχη μας να απαντούν με νέα κόμματα κάθε τρεις και λίγο.  
- Να απευθύνουμε, πάλι κάθε τρεις και λίγο, εκκλήσεις συνεργασίας και οι αποδέκτες να απαξιούν να μας απαντήσουν, περιμένοντας να αγοράσουν κοψοχρονιά κομμάτια μας στην εκκαθάριση.
- Να επιβαρύνουμε την τραγική οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ με αρνητικό δημόσιο θόρυβο. 
- Να κάνουμε εξαγωγή εγχώριων αντιθέσεων στην σοσιαλιστική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στα εθνικά μας συμφέροντα.  
- Να αδυνατούμε να καταθέσουμε μια πρόταση νόμου κατά της ρατσιστικής βίας, χωρίς προηγούμενη έγκριση του κυρίου Σαμαρά. 
- Να ασχολούμαστε με ανασχηματισμούς αντί να καλούμε, κάθε μέρα, τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Ο ομιλητής πάντως, πρόβλεψε ότι «η παράταξη θα είναι εδώ ξανά, πολύ γρήγορα». Και συνέχισε εκτιμώντας ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και ξέρουμε πώς»
Στην συνέχεια, υποστήριξε ότι το πρώτο θέμα είναι η ανεργία, ιδίως των νέων, και εκτίμησε ότι, τόσο η κυβερνητική πολιτική, όσο και η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι απολύτως ξεπερασμένες και ακατάλληλες. Και επανέφερε την πρότασή του για ένα νέο πρόγραμμα με 4 μεγάλες, φιλολαϊκές αλλαγές:  
- Θεμελίωση της κοινωνικής ασφάλισης με εγγυημένη χρηματοδότηση.
- Απλή και έντιμη φορολογία.
- Διοίκηση με πλήρεις υπηρεσίες υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.
- Απονομή Δικαιοσύνης, ιδίως επίλυση διαφορών, με υψηλή ποιότητα και ταχύτητα.

Ο Παντελής Οικονόμου υποστήριξε ότι  «οι αλλαγές αυτές είναι το διαβατήριο για την επιστροφή μας στις αγορές και την καταγγελία του μνημονίου» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα, με την προϋπόθεση αυτή, δεν χρειάζεται άλλη χρηματοδότηση από την τρόικα, ανακτώντας έτσι την κυριαρχία της.   
 
Ο ομιλητής κατέληξε με την εκτίμηση ότι «ευρωεκλογές στην Ελλάδα, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς μια πρόταση λογικής και ανθρωπιάς», υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να δοθεί η μάχη για τα εθνικά μας συμφέροντα και εκτός Ελλάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.