Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το δίλημμα του Βενιζέλου

Είναι γνωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πίεζε και μάλιστα ασφυκτικά τον Αντώνη Σαμαρά για ανασχηματισμό διεκδικώντας μάλιστα για τον ίδιο το ρόλο του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών.
Το τελευταίο διάστημα άρχισε να το ξανασκέφτεται γιατί...
γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά τον ανασχηματισμό θ’ αρχίσουν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ και θα δρομολογηθούν διαδικασίες οι οποίες σίγουρα θα οδηγήσουν σε αλλαγή ηγεσίας.
Όχι βέβαια γιατί κάποιος επιδιώκει να καθίσει στην καρέκλα ενός κόμματος το οποίο δημοσκοπικά έχει καταρρεύσει και μόνο με θαύμα θα ξαναμπεί στη Βουλή αλλά γιατί η αλλαγή ηγεσίας είναι προϋπόθεση για τη συγχώνευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή παρουσία στην επόμενη Βουλή.
Ο προβληματισμός του Βενιζέλου εστιάζεται πλέον στο αν θα πρέπει να εγκαταλείψει την ηγεσία και να διεκδικήσει μια θέση υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά ή να μείνει εκτός κυβέρνησης διεκδικώντας ένα ρόλο στο νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς…

Πηγη lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.