Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σόιμπλε: Μας κατηγορούν άδικα, θέλουμε μια ισχυρή και όχι μια γερμανική Ευρώπη

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τις κατηγορίες που θέλουν τη Γερμανία να αξιοποιεί τη δημοσιονομική κρίση προκειμένου να κυριαρχήσει στην Ευρώπη

«Αυτό που θέλουμε δεν είναι μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ισχυρή Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στο Ουλμ της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι αυτό το έχει ανακοινώσει και στο Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Γαλλία.
 
Ωστόσο, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός, δεν επιθυμεί μια Ευρώπη χωρίς τη γαλλική κουλτούρα. Αυτό που είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να είναι ισχυρή η Ευρώπη είναι οι Ευρωπαίοι να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη διασφάλιση της καινοτομίας.
«Καμία χώρα της ΕΕ δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα συμφέροντά της», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.
 
Πηγή: Deutsche Welle
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.