Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μιχαλάκης ο αντιπολιτευόμενος


Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει αντάρτικο - ας ελπίσουμε όι δεν ειναι για να εκδικηθεί τον Σαμαρά που δεν προσκάλεσε και τον Βενιζέλο να επισκεφθούν μαζί την Κίνα.

Συγκεκριμένα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε την αντίθεση του στην πρόβλεψη της διάταξης σύμφωνα με την οποία, ο Επικεφαλής του Οργανισμού (στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης) που εκδίδει τις άδειες των λαϊκών αγορών, θα διορίζεται από τον υπουργό και ζήτησε ο διορισμός να γίνεται από τα περιφερειακά συμβούλια.
Η αντίθεση αυτή αποτυπώθηκε εν συνεχεία και κατά την ψηφοφορία, ενώ με το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε και η ΔΗΜ.ΑΡ.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς ζήτησε από τον Χρυσοχοίδη να ξανασκεφτεί τη στάση του τονίζοντας πως «ο υπουργός δεν στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» και σημειώνοντας πως… «άλλωστε δεν εκδίδει άδειες ο υπουργός, αλλά ο Οργανισμός».

Ο Χρυσοχοϊδης απάντησε ότι το θέμα είναι πολιτικό. "… Πάρτε το πίσω να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο" επέμεινε, αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω.

Το ΠΑΣΟΚ όμως, καταψήφισε και την τροπολογία που αφορούσε στην
απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών και για τεχνικά θέματα επίσπευσης του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με δήλωση του Χρυσοχοΐδη το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε αυτή την κίνηση όχι επειδή έχει ενστάσεις επί της ουσίας της τροπολογίας, αλλά επειδή δεν ήταν ενήμερο σχετικά και θύμισε πως είναι πάγια η θέση της Ιπποκράτους πως όταν δεν ενημερώνεται θα καταψηφίζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.