Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ούτε Αργεντινή...ούτε Βενεζουέλα


Στην αρχή μας είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή.
Μετά "μαλάκωσαν" και μας είπαν ότι καλύτερα να γινόμασταν Βενεζουέλα

Σήμερα  διεθνής ειδησεογραφία καταγράφει ότι έπειτα από καταγεγραμμένες ελλείψεις σε γάλα, βούτυρο, καφέ και καλαμποκάλευρο, η Βενεζουέλα βρίσκεται πλέον ενώπιον ενός νέου, μεγάλου προβλήματος: έλλειψη χαρτιού τουαλέτας.

Η κυβέρνηση του νεοεκλεγέντα Σοσιαλιστή προέδρου Νίκολας Μαδούρο έχει επιρρίψει την ευθύνη για το πρόβλημα στους πολιτικούς και διεθνείς της αντιπάλους, προαναγγέλλοντας την εισαγωγή 50 εκατομμυρίων ρολών προκειμένου να αυξήσει τα διαθέσιμα αποθέματα.

Παρά ταύτα, οικονομολόγοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδουν το πρόβλημα στον έλεγχο του συναλλάγματος και των τιμών από την πλευρά του Καράκας, έλεγχοι που οδηγούν στη λιανική διάθεση αγαθών σε τιμές κάτω του κόστους, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγοραστική δύναμη των φτωχότερων στρωμάτων.

«Οι κρατικά ελεγχόμενες τιμές [...] πάντοτες καταλήγουν σε ελλείψεις. Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, όπως συνέβη με την πάροδο του χρόνου στην Σοβιετική Ένωση», σχολίασε στο πρακτορείο Associated Press ο Στιβ Χάνκε, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.


Ναι λοιπόν, στη Βενεζουέλα του μακαρίτη συντρόφου Τσάβες που μας έφερναν ως παράδειγμα χώρας, η οποία επέτυχε να αναπτύσσεται χωρίς δεσμεύσεις και «μπότες κατακτητών».

Αυτό το πρότυπο "επαναστασης" εναντίον του παγκόσμιου καπιταλισμού φυτοζωεί, με τον πληθωρισμό να έχει αγγίξει το 30% και να διαγράφει συνεχείς ανοδικές τάσεις.
Και φυσικά μιλάμε για τη χώρα που θα μας έστελνε πετρέλαιο,( αν είχαμε που να το αποθηκεύσουμε).....
Όλα όσα  συμβαίνουν σε Κύπρο, Αργεντινή, Βενεζουέλα είναι η κατάρρευση των θεωριών συνομωσίας και των επαναστατικών μύθων για όσους τους ανέδειξαν και τους πίστεψαν στην χώρα μας.
Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουμε το λαικισμό και να δούμε τι πράγματι κατόρθωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και η λαομίσητη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-11 ;
 

1 σχόλιο:

  1. Για όσους αναζητούν "πρότυπο" για την ξεφτιλισμένη Reichskommissariat Griechenland, διαφορετικό από την ευρωλαγνεία των γερμανόδουλων, και των εμετικών μπ@στ@ρδων της Μαργαρίτας της Θάτσερ, και του Μίλτον του Φρίντμαν:
    http://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.