Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Άκουσες τα νέα Βαγγέλη;

 
την συστράτευση για την ανοσυγκρότηση του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ζήτησε ο ομοτράπεζος Κουβέλης. Είναι τώρα να αναρωτιέσαι γιατί σου αρνήθηκε την συνεργασία; Προφανώς επειδή έβλεπε την "μεγάλη κατρακύλα" σκέφτηκε να μην ακολουθήσει αλλά να ορίσει ο ίδιος τους όρους του παιχνιδιού.
Στην προοπτική της συνεργασίας των δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού», λοιπόν, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και ένταξη στην ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του.
Ενώ, παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός τριμερούς συντονιστικού οργάνου για την καλύτερη συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής.
Πιο συγκεκριμένα, εξηγώντας το σχέδιό του για την συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ο Κουβέλης υποστήριξε ότι: «Αφορά την σχέση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν, με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αφορά τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση...
Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες, σε κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. Στόχος που χρειάζεται ευρείες πλειοψηφίες, αλλά και νέες πρακτικές και συγκλίσεις...
Για τον σκοπό αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τα σημαντικά θέματα της αναγκαίας συνταγματικής αναθεώρησης, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση» .
Ο Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.
Ενώ επίσης, προσδιόρισε τη Δημοκρατική Αριστερά ως το κόμμα που «συνδυάζει την αριστερή ταυτότητα και φυσιογνωμία της με την παρέμβαση στις ανάγκες του παρόντος. Αναγνωρίζει το δεσμευτικό πλαίσιο της χώρας και ταυτόχρονα επιχειρεί να το αλλάξει. Αντιστρατεύεται την πολιτική της γενικευμένης λιτότητας και δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση με την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Παλεύει για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, υποστηρίζει την προώθηση μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία και το πέρασμα σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Επενδύει στον ευρωπαϊκό δρόμο και στην επιτυχία της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση. Παλεύει ώστε η ανάκαμψη της χώρας να γίνει με ανόρθωση της κοινωνίας, εργασιακά δικαιώματα και διάχυση των ωφελειών».
Τελικά με την πρακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνει να κυβερνά η ΝΔ και να αυξανεται η δυναμική της ΔΗΜΑΡ....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.