Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αίρεται η βουλευτική ασυλία των Ολγας Κεφαλογιάννη, Νικήτα Κακλαμάνη, Βουδούρη και Παναγιώταρου

Υ
πέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και των βουλευτών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη και της Χρυσής Αυγής  Παναγιώταρου τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής. Αντιθέτως, ενώ τάχθηκε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου.

Συγκεκριμένα, υπέρ άρσης ασυλίας της Κεφαλογιάννη ψήφισαν 175 βουλευτές και 21 κατά, υπέρ για τον Νικ. Κακλαμάνη ψήφισαν 174 βουλευτές και 22 κατά, ενώ «ναι» για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του  Βουδούρη ψήφισαν 194 βουλευτές, δύο «όχι», ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο.
Τέλος, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του  Παναγιώταρου ψήφισαν 196 βουλευτές και ένας κατά, ενώ η πρόταση για την άρση της ασυλίας του Τατσόπουλου έλαβε 73 «ναι», 121 «όχι», ενώ βρέθηκαν τέσσερα λευκά και ένα άκυρο.
Σημειώνεται ότι τον Νικ. Κακλαμάνη έχει μηνύσει υπάλληλος του δήμου Αθηναίων, ενώ σε βάρος του κ. Βουδούρη έχει κατατεθεί μήνυση για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» από συγγενή ασθενούς
Τον Τατσόπουλο είχε μηνύσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ο οποίος μάλιστα κατά τη σχετική συνεδρίαση της Βουλής δεν δίστασε να εξυμνήσει τον Αδόλφο Χίτλερ, τποστηρίζοντας πως είχε όντως γράψει το κείμενο ύμνο στον Χίτλερ. «Ευχαριστώ που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και σε αυτόν ανήκει το μέλλον του τόπου», είπε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.