Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Σχισμα απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ;


Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διεκδικήσει την εξουσία θα "βάλει νερό στο κρασί" του και θα θελήσει να "απομονώσει" τις φωνές αντίδρασης από τις συνιστώσες του, οι οποίες φυσικά είναι αντίθετες με κάθε υπαναχώρηση από την "επαναστατική" γραμμή.
Έτσι, τον χορό άνοιξε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ιδέες και θέσεις που πλήττουν τη συνοχή και τον πλουραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ανακοίνωση μάλιστα, υπογράφουν και τέσσερις ακόμη από ισάριθμες συνιστώσες, και ασκούν αυστηρή κριτική για την απόφαση επιβολής ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος αλλά και για την εξαγγελία της διάλυση των Συνιστωσών.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος, ο πρόεδρός του σε ραδιοφωνική συνέντευξή έκανε εισήγηση για κρίσιμα θέματα.
«Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας. Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν  Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Σταύρος Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Γιάννης Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).
Επίσης, επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις εξαγγελίες «επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21η Μαΐου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψη της τρικομματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος».
Οι πέντε συνυπογράψαντες το κείμενο ζητούν την «απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν» και προτείνουν να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα, περίπου δηλαδή όπως σήμερα.

Αντε να ξεμπλέξει ο Αλέξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.