Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ένα μετέωρο μήνυμα...ενας συνεχής αγώνας

"Η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες" έλεγε στο πασχαλινό του μήνυμα τον Απρίλιο του 2011 ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου.

" Το Πάσχα"  υποστήριζε ο Παπανδρέου " συμβολίζει για τον Ελληνισμό, για όλους μας, το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.
Και παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται.
Μέσα από τις δυσκολίες και τις προσπάθειες όλων μας, αλλάζουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις.
Σκεφτόμαστε υπεύθυνα το κοινό καλό, τα παιδιά μας, το αύριο.Παρά τις δυσκολίες, περπατάμε μαζί αυτόν τον δρόμο, σπάμε την απαισιοδοξία και τη μοιρολατρία, παίρνουμε την αλλαγή στα χέρια μας.
Και θα πετύχουμε.
Θα καταφέρουμε στο τέλος να έχουμε μία πατρίδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Δικαιοσύνης και ανάπτυξης.
Αισιόδοξα, αποφασιστικά, φτιάχνουμε την Ελλάδα της δημιουργίας."


Δυό χρόνια μετά η Ελλάδα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

Η "προδοσία" που ήρθε εκ των εσω αλλά και η οπορτουνιστική αντιπολιτευτική τακτική των άλλων κομμάτων συνέβαλαν στη στασιμότητα, για να μη πούμε ότι η κατάσταση  έγινε δυσμενέστερη.

Όμως, ο ελληνικός λαός και όσοι πιστέψαμε στις ιδέες και τις αρχές μια σοσιαλιστικής κοινωνίας, γνωρίζουμε από αγώνες. Και σήμερα, ως αντίβαρο στην περιρρέουσα κατάσταση, ο αγώνας είναι αναγκαίος για να σηκώσουμε τον ήλιο πάλι πάνω  απ την Ελλάδα, να επαναφέρουμε το κρατος πρόνοιας για τους αδυνάτους, να θεμελιώσουμε  ενα κράτος δικαίου, με αξιοκρατία και διαφάνεια. Για μια Ελλάδα δυνατή που θα σέβονται στη διεθνή κοινότητα.
Η Ανάσταση δεν θα έρθει αν δεν την διεκδικήσουμε.... 

2 σχόλια:

  1. Πολύ αργήσατε να αντιληφθείτε τον εσωτερικό εχθρό, και σήμερα που το κάνατε παραμένετε στο αυτοαποκαλούμενο ΠΑΣΟΚ του Μπένι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν αργησαμε. Αν μας παρακολουθείτε παντα μιλούσαμε για τον εξαναγκασμό σε παραιτηση του Παπανδρέου και το παιχνίδι που παίχτηκε. Και το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανένα για να το χαρίσουμε ή να το "ονοματίσουμε" όπως εσείς, ανήκει στο λαό του.

      Διαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.