Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

TO DNA ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟ

του Θέμη Δαγκλή από το  newpost.gr
 
Η πραγματική έκπληξη με αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ακόμα υπάρχουν Παπανδρεϊκοί. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Κανείς δεν περίμενε επίσης, να ξεφυτρώνουν ένας ένας σαν τα μανιτάρια στο ξέφωτο και να παίρνουν θέση υπέρ του Παπανδρέου και εναντίον του Βενιζέλου.  

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν πάλι σε ραδιόφωνα και άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σωματοφύλακες του παπανδρεϊσμού όπως ο Πεταλωτής αλλά και ο Πετσάλνικος, που όλοι θεωρούσαν, ότι δεν θα ξανάκουγαν να γίνεται λόγος γι' αυτούς. Κανείς δεν περίμενε, ότι θα βγουν δημόσια τόσο πολλά στελέχη να υπερασπιστούν τον Παπανδρέου σε μια υπόθεση που ασφαλώς δεν είναι και η πιο εύκολη.

Βεβαίως όλα έχουν μια εξήγηση: Τα κόμματα έχουν ένα DNA και στην περίπτωση του 
ΠΑΣΟΚ
αυτό είναι το παπανδρεϊκό, ο Βενιζέλος όπως και ο Σημίτης παλιότερα, θεωρούνταν μεταβατικές καταστάσεις. Υπάρχει και μια δεύτερη εξήγηση. Από τη στιγμή που στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε κόντρα ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο, οι παπανδρεϊκοί που είχαν λουφάξει γιατί τους είχαν ξεχάσει όλοι, έγιναν περιζήτητοι συνομιλητές.  

Η κατάσταση δεν δείχνει να εκτονώνεται, μάλλον θα αγριέψει. Οι Παπανδρεϊκοί δεν έχουν ξεχάσει τον κλεφτοπόλεμο με τις ευλογίες Βενιζέλου τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης. Ευχαρίστως θα πάρουν τη ρεβάνς και ας πάει και το παλιάμπελο. Η αντίδραση των τελευταίων ημερών δείχνει, ότι το μπλοκ αυτό είναι πιο ισχυρό, από ότι περίμενε ο Βενιζέλος, ίσως πιο ισχυρό και από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Παπανδρέου.  

Καθώς ετοιμάζονται για πόλεμο, οι παπανδρεϊκοί δεν βρίσκουν στο Βενιζέλο κανένα ελαφρυντικό. Ακόμη και το επιχείρημα, του τι διαφορετικό μπορούσε να κάνει ο Βενιζέλος με χρέη 120 εκ. ευρώ και χωρίς χρήματα, ούτε για να πληρώσει το νερό στην Ιπποκράτους το αντιπαρέρχονται με ευκολία. Φταίει ο Βενιζέλος, λένε. Φταίει για τις ατασθαλίες και τα χρέη των 120 εκ. ευρώ; Όχι ακριβώς. Αλλά σύμφωνα με τη λογική κάποιων παπανδρεϊκών αυτός φταίει για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του κόμματος: «Ας μην είχε ρίξει τον Παπανδρέου», λένε: «Θα είχαμε μείνει δυό χρόνια ακόμα στην εξουσία, θα είχαμε πάρει δυό φορές από 25 εκ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση και το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε σήμερα τέτοια χρέη».  

Το δικό μας σχόλιο: Λιγο αργά συνειδητοποιήσατε ότι οι ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.... και πως αν ανέχθηκαν όλα όσα έγιναν ήταν επειδή αποδέχθηκαν την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου που δεν θέλησε να αντιπαρατεθεί τις δραματικές εκείνες ώρες για το καλό της Ελλάδας......
Ο Παπανδρέου αντεξε τους τόνους λάσπης αλλά δεν θα επέτρεπε να θιγεί η ακεραιότητα του...δεν σκεφτήκατε ότι δεν επρεπε να τον σημαδέψετε με το πιστολι στο κρόταφο;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.