Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προσέγγιση ΔΗΜΑΡ με τον Ηλ. Μόσιαλο

 
Του Κωνσταντινου Ζουλα
 
Ενα βήμα προ της επισημοποίησης της συνεργασίας τους με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται να βρίσκονται πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Ηλ. Μόσιαλο.
Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας της Αγ. Κωνσταντίνου, Σπύρος Λυκούδης, όχι μόνον προανήγγειλε χθες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αλλά επιβεβαίωσε (9,84) πως ο ίδιος ο κ. Κουβέλης «είναι σε σειρά συζητήσεων και επαφών με δυνάμεις του χώρου και πολιτικές προσωπικότητες» καθώς προσβλέπει, όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο.
 
Βάσει πληροφοριών, ο κ. Κουβέλης έχει ένα διπλό μοντέλο συνεργασίας στην επιζητούμενη διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής με νέα πολιτικά στελέχη. Είτε την απευθείας προσχώρησή τους στη ΔΗΜΑΡ είτε μια χαλαρότερη συνεργασία τους με το κόμμα του, εν είδει αυτόνομων συνιστωσών. Στενοί του συνεργάτες διευκρίνιζαν ότι καλοδεχούμενες είναι πρωτίστως οι εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, χωρίς να κρύβουν ότι ειδικώς με τη «Δυναμική Ελλάδα» του κ. Μόσιαλου έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις και είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της συνεργασίας.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύ κοντά στην ουσιαστική ένταξή του στη ΔΗΜΑΡ είναι και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλης, ενώ ανάλογες σκέψεις δεν έχουν διαψεύσει στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου ότι γίνονται για την Αννυ Ποδηματά, τη Μαριλένα Κοππά ή ακόμη και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.
 
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι τόσο ο κ. Λυκούδης όσο και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ υπονοούσαν χθες ως αυτονόητο ότι ο κ. Κουβέλης θα ηγηθεί προσωπικά της συγκεκριμένης προσπάθειας, ενώ απέκλειαν μια πιο θεσμική συνεργασία με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, εκτιμώντας προφανώς ότι ο πολιτικός συγχρωτισμός τους με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα βλάψει αντί να ωφελήσει το κόμμα τους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.