Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός για ανακάτεμα στην τράπουλα...


Το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται εκτός απροόπτου και οι τρεις αρχηγοί φαίνεται οτι θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με ένα ανασχηματισμό, προκειμένου να καταλαγιάσουν και το δημόσιο αισθημα.
Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 20:30 αφού θα έχει προηγηθεί στις 18:00 στο ΣτΕ η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα οι τρεις της συγκυβέρνησης επιθυμούν να αποφύγουν τις εκλογές και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις δηλώσεις τους ώσπου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες, ενώ δεσμεύτηκαν πως δεν θα υπάρξουν διαρροές μέχρι την σύσκεψη

Στην ουσία φαίνεται πως για το θέμα της ΕΡΤ συζητείται ο τρόπος που θα λειτουργήσει και τη μορφή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ στα υπόλοιπα θέματα είναι εμφανές πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί χτίζουν μία νέα προγραμματική συμφωνία για τη λειτουργία της κυβέρνησης, με τον ανασχηματισμό όμως να είναι προ των πυλών. 

Ο Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ δύσκολη συζήτηση στη σύσκεψη και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος ότι λέει δημόσια, τα ίδια υποστηρίζει και κατά τη διάρκεια των συσκέψεων. 

Ενώ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως καταβάλει κάθε προσπάθεια  για να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα. Ο ίδιος δήλωσε πως διεκδικεί επικαιροποίηση σε όλα τα ζητήματα για την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί στη χώρα, που σημαίνει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τόνοι είχαν πέσει σε σχέση με τις δηλώσεις μετά την πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, κανείς από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους δεν έκανε καμία αναφορά στην ΕΡΤ, αλλά μίλησαν για επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάτι που σημαίνει πως αποδέχονται τελικά την ερμηνεία του Μαξίμου μετά την απόφαση του ΣτΕ, ότι δηλαδή η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.