Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ενδιαφέρουσα η πρόταση δύο βουλευτών της ΝΔ για την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
51,6 ευρώ το χρόνο μας στοιχίζει στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό , που συσσωρεύει περίπου 192 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Το χαρακτηρίζουν μάλιστα «πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης».

Σημειώνουν δε πως το προτείνουν ««για να  σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση»!

Όλως τυχαίως η πρόταση έρχεται την ίδια χρονική στιγμή που συζητείται ευρέως πια η «αναδιάρθρωση» της ΕΡΤ με απολύσεις και μειώσεις στο προσωπικό της αλλά και στους περιφερειακούς σταθμούς.
Είναι νομίζω περιττή οποιαδήποτε συζήτηση για τη Δημόσια Τηλεόραση. Αλλά ταυτόχρονα είναι φανερό πως η διάλυση της προσφέρεται ως δώρο στα μεγάλα ιδιωτικά μέσα, που περιχαρή ανακαλύπτουν πως ένα μεγάλος ανταγωνιστής τους φεύγει από το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαία η ολόψυχη στήριξη τους στην Κυβέρνηση Σαμαρά…
Για τους προτείνοντες βουλευτές της ΝΔ που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους, η προσπάθεια πέρα από φτηνός λαϊκισμός, είναι και πρόκληση για την κοινή λογική!

Δεν αντέδρασαν ούτε και αντιδρούν για τους 11 ειδικούς συμβούλους που προσελήφθησαν από το καλοκαίρι και μέχρι και σήμερα ούτε για τις 24 ιδιαίτερες γραμματείς που έχουν «ανάγκη». Δεν τους πείραξε ο μεγάλος αριθμός προσληφθέντων συμβούλων κάθε τύπου και είδους, χωρίς κανένα τυπικό και ουσιαστικό προσόν που αμείβονται πλουσιοπάροχα.

Και γιατί να τους πειράξει άλλωστε; Αυτά δεν εντάσσονται «στην αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στη βαθειά σημερινή κρίση».

http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.