Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ

 

Τι θυμηθήκαμε τώρα…
Δηλώσεις εκείνων που ουσιαστικά απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Όταν πατήθηκε το κουμπί.
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το αφιέρωμα που κάναμε πριν λίγους μήνες στα γεγονότα των τελευταίων ημερών της πρωθυπουργίας Παπανδρέου (εδώ όλο το αφιέρωμα). 
Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2011.
Γύρω στις 13:00 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, σε δισέλιδη επιστολή της, δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Εδώ το βίντεο
Μετά την ανεξαρτητοποίησή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί 152 μέλη.
Γύρω στις 15:00, γίνεται γνωστό ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, δηλώνει ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρτητοποιηθεί. Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.
Πολύ σκληρός με τον πρωθυπουργό εμφανίσθηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης, που ανέφερε σε δήλωσή του πως «δυστυχώς, η χώρα είναι όμηρος των γόνων και των επιγόνων που φαίνεται ότι πάνω από όλα βάζουν την εξουσία».
Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011.
Στις 10:45 το πρωί, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Λυντζέρης, δηλώνει στο περιστύλιο της Βουλής: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι παρελθόν». http://www.youtube.com/watch?v=g9aEDeINZW0&playnext=1&list=PLF53BC6C35D0894A3&feature=results_video
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.
Το βράδυ πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπενθυμίζεται ότι αριθμεί 152 βουλευτές.
Λίγο πριν την ψηφοφορία 4 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Η Εύα Καϊλή, προσερχόμενη στη Βουλή δηλώνει «όλα είναι ρευστά, τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν», τονίζοντας ακόμη ότι «ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ».
Η Σοφία Γιαννακά δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απόψε, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία χάους και αναρχίας αύριο». Πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Αν ο Πρωθυπουργός δεν το πει αυτό, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα απόψε» συμπλήρωσε.
«Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου», δήλωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Και η Βάσω Παπανδρέου από το περιστύλιο της Βουλής δηλώνει: «Η αποψινή ψηφοφορία δεν έχει το χαρακτήρα που κάποιοι θέλησαν να της δώσουν στην αρχή της εβδομάδας, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολής για το σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.