Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αν #Λοβέρδος

Παραθέτουμε απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, με θέμα την ΕΡΤ:

[...] Σωστά θύμισε ο υπουργός κ. Δ. Σταμάτης, πως το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, χτύπησαν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι πολύ καλά τί έπραξαν ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ , όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ!!! Και εν τέλει διαπιστώνεται, πως αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει και είναι στο χέρι μας να την επανασυγκροτήσουμε [...]

Εpikairo: Το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να έχει μία ομιλία του Λοβέρδου είναι η απροβλέψιμότητα του περιεχομένου της. Εκεί που φτύνει, γλείφει και το αντίστροφο...


Πάντως, για να μην τον αδικούμε οι χθεσινές του επισημάνσεις ήταν σωστές [εδώ], άσχετα αν αυτές προκύπτουν από τις κακές σχέσεις που έχει με τον Βενιζέλο. Η αλήθεια δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζεται από τις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε να αλλάζει στο χρόνο με βάση τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Η υπεράσπιση της αλήθειας θα πρέπει να είναι συμπαγής, συνεπής και αδιάλειπτη.


Αναδημοσιεύω παλαιότερο σχόλιο του epikairo [Ο καπετάν Αντρέας κάνει κόμμα - Όποιος τον πειράξει, θα ΄χει να κάνει μαζί μου] που αφορά στην πολιτική συμπεριφορά του Λοβέρδου:

Ο καπετάν Αντρέας έκανε τη διαπίστωση πως η Έλλάδα χρειάζεται ένα νέο κόμμα, με μπροστάρη την αφεντιά του. Ο ίδιος, ως ένας νέος πολιτικός με μεγάλη κυβερνητική θητεία, εμπειρία και τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο, αποφάσισε πως μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Αφού, μετά την πτώση ΓΑΠ, έκανε πίσω στη δημιουργία εσωκομματικού πόλου, σταυροφίλησε τον Βενιζελο με την υπόσχεση να είναι το Νο 2 ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ και έφυγε λόγω περιορισμού αρμοδιοτήτων, δοκίμασε, ξανά, επιστροφή εντός του ΠΑΣΟΚ διότι τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω!
Το κακό κλίμα που συνάντησε τον οδήγησε ξανά έξω από το ΠΑΣΟΚ και τελικά αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία ενός νέου επαναστατικού και άφθαρτου πολιτικού φορέα ( Μη σας τρομάζει η πολιτική αστάθειά του, είναι περιλουσμένη με σοφία και γνώση ).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε το ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ, υπονοώντας σαφώς ότι πρόκειται για πρόπλασμα κόμματος, δίχως να παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλοντας τη μετ' έπειτα διαγραφή του! Λάτρης του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, ο Λοβέρδος δηλώνει, σήμερα, πως δε θα κάνει πίσω διότι έχει 40 τουλάχιστον ακόμη χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Πιστεύουμε πως είναι μία επιλογή την οποία αξίζει να δουν οι νεώτεροι με συμπάθεια καθώς έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, μερικά από τα οποία αξίζει να μνημονεύσουμε:

Ποιος δε θυμάται την ανηλεή σύγκρουση με τον κο Λουράντο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών;

Ποιος ξεχνά την προσπάθειά του να σώσει τον Έλληνα πολίτη από τη μάστιγα του Έιτζ και την πολιτική του ''όλα στο φως'' με τις φωτογραφίες των πορνών-φορέων στα τηλεπαράθυρα και σε μερίδα αξιοπρεπών ελληνικών blogs;

Ποιος λησμονεί την εξοικονόμηση χρημάτων από τους μετανάστες και βαλκάνιους πολίτες που νοσηλεύονταν εντός των ελληνικών υγειονομικών ιδρυμάτων, ξοδεύοντας εκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Ποιος δε θυμάται την έντονη αντίδρασή του κατά του ΔΝΤ και τις αποστάσεις που πήρε από τον ΓΑΠ;

Ποιος ξεχνά τη δήλωσή του περί ακτιβισμού της Χρυσής Αυγής, του πρώτου κινήματος της μεταπολίτευσης που γεννιέται αυθεντικά;

Και αν κάποιοι κακεντρεχείς κατηγορήσουν τον Λοβέρδο για συντηρητισμό και καιροσκοπισμό, σας θυμίζω πως ο ίδιος έχει δηλώσει πως ανήκει στην κεντροαριστερά και μόνον οριζοντίως θα φύγει από αυτήν, ενώ παράλληλα μόνο καιροσκόπος δε μπορεί να χαρακτηριστεί ένας άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στον Παπανδρέου στα δύσκολα, τονίζοντας πως όποιος πειράξει τον πρώην πρωθυπουργό θα 'χει να κάνει μαζί του.

www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.