Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αρσένης Κρίτων: Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία;

Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης απαντώντας αρνητικά σε σχετικό αίτημα του δήμου Θέρμης. «Η απόφαση περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ εντάσσεται στην γενικότερη οικονομική πολιτική του κράτους και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου Θέρμης» τόνισε στην επιστολή του στον δήμο Θέρμης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου.

 Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, έκανε τις εξής δηλώσεις:



“Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης αντιδρά στα παράλογα και επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το δημοψήφισμα θα καταγράψει αυτή την αντίδραση. Δε θέλετε να αποτυπωθεί αυτή η αντίδραση; Θέλετε να επιβάλετε την πολιτική σας στην τοπική κοινωνία που διαφωνεί; Φοβάστε οι πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους;

Αυτή τη στιγμή με δικαιολογία την οικονομική κρίση και πρόσχημα την εξοικονόμηση εσόδων, ιδιωτικοποιείτε τα κέρδη της ΕΥΑΘ, αλλά κρατάτε για το Δημόσιο τα κόστη της επένδυσης για τη συντήρηση και την επέκταση του δικτύου.

Προωθείτε την πώληση ενός βασικού αγαθού που όπου αλλού έγινε  αποδείχθηκε καταστροφική.

Η προηγούμενη εμπειρία της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ευρώπη δείχνει, πολλαπλασιασμό του κόστους για τους πολίτες, των διακοπών  παροχής στα φτωχά νοικοκυριά και μείωση της ποιότητας του νερού με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ κίνησε διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μακροχρόνια ανέργου για οφειλές ύψους 831 ευρώ. Τέτοιες πρακτικές θα γίνουν κανόνας αν ιδιωτικοποιήσουμε το νερό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρέπει άμεσα να δοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης η δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού τους μέσω του δημοψηφίσματος. Ποιος φοβάται τους πολίτες; Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία;”

Ενα μικρό σχόλιο στον Ευρωβουλευτή μας: Μα και βέβαια, φοβούνται τον λαό. Μα και βέβαια, φοβούνται τη Δημοκρατία. Γι αυτό δεν έριξαν τον εκλεγμάνο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου;
Είναι μεγάλα τα συμφέροντα..για να ΜΗΝ φοβούνται τον λαό, Κρίτωνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.