Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

H ιδιόμορφη διακυβέρνηση Σαμαρά...

Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου ο Σαμαράς κατά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον για το ραντεβού με τον Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει και μια στάση στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συναντηθεί με την σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ.
Επίσης, διευκρινίστηκε ότι στο πρωθυπουργικό Gulfstream μαζί του δεν θα είναι ούτε ο αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών, Βενιζέλος, ούτε ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως τα κατά καιρούς σενάρια ήθελαν.
Θα τον συνοδεύσουν μόνον οι στενοί του συνεργάτες. Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, συνταξιδιώτες του θα είναι οι Χρ. Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου, Γ. Μουρούτης και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Βασιλόπουλος.
 
Αυτός ο τύπος μοντέρνας διακυβέρνησης από τον Σαμαρά έχει σπάσει όλα τα "ταμπού" της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι νόμοι δεν ψηφίζονται από τη Βουλή, αλλά εκδίδονται προεδρικά διατάγματα, το συνηθίσαμε. Τώρα δεν ακολουθείτε ούτε αυτό το σύνηθες πρωτόκολλο, που ορίζει ότι ο υπουργός εξωτερικών μιάς χώρας προηγείται για να προετοιμάσει μια τέτοιου είδους συνάντηση, είτε συνοδεύει τον πρωθυπουργό. Ο δε υπουργός Οικονομικών είναι το πλέον χρήσιμο άτομο σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού εκτός από την εξιδείκευση στα θεματα που είναι φλέγοντα για τα ελληνικά συμφέροντα να συζητηθούν, μπορεί παράλληλα να κάνει και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με οικονομικούς παράγοντες.
Τι θα κάνει ο Σαμαράς μόνο με τους συμβούλους του;  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.