Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πόρισμα: Δεν «μαγειρεύτηκαν» τα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ

Η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά το πέρας της ανάκρισης,  εισηγείται τη μη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας .
Συγκεκριμένα, η Ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες ΄πρότεινε να μη συνεχιστεί η διαδικασία σε βάρος της Αθανασίας Ξενάκη και των Ανδρέα Γεωργίου (Πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ) και Κωνσταντίνου Μολφέτα, θεωρώντας ότι δεν υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις.
Στη συνέχεια, πρέπει να αναμένουμε την τελική απόφαση από τα ανώτερα δικαστικά όργανα που έχουν τον τελικό λόγο για το αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί ή όχι σε δικαστήριο.
Να θυμίσουμε  ότι μετά από προκαταρκτική έρευνα, που είχαν εκτελέσει παλιότερα οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνης και Μουζακίτης, είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος των τριών παραπάνω προσώπων για:
1) ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 §§3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρα 1 Ν 1608/1950)
2) παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α , 98, 259 ΠΚ).
Όπως υποστηρίχθηκε τότε οι κατηγορούμενοι άλλαξαν τα στατιστικά στοιχεία του 2009, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και να υπογραφεί το μνημόνιο.
Η εξέλιξη δείχνει ότι ακόμα μια θεωρία συνομωσίας και παραπλάνησης της ελληνικής κοινής γνώμης θα καταρρεύσει.... άλλο ένα "αντιμνημονιακό χαρτί" καίγεται ... αντε να δούμε που θα κρυφτούν ορισμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.