Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Οικονομου: Δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο


Ενώ η συζήτηση στην Γερμανία περί της ανάγκης ή όχι νέου προγράμματος για τη χώρα μας έχει ανάψει για τα καλά, η ελληνική κυβέρνηση και αντιπολίτευση σιωπούν, ως μη όφειλαν, για το κορυφαίο αυτό θέμα εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.
 
Η απαράδεκτη αυτή στάση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η θέση είναι ότι δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο. Μετά από τρία χρόνια αιματηρών θυσιών και μεγάλης προσπάθειας, μπορούμε πια να αποκαταστήσουμε την δημοσιονομική μας κυριαρχία, με δυο απλά βήματα:

1. Να εφαρμόσουμε αμέσως ένα δικό μας πρόγραμμα κατά της ανεργίας, στηριγμένο σε τέσσερις φιλολαϊκές αλλαγές στην φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια διοίκηση και την απονομή της δικαιοσύνης.
2.  Να χρηματοδοτηθούμε ξανά από τις αγορές, με βάση αυτό το πρόγραμμα.

Εάν υπάρχει κόμμα ή κόμματα που υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να υπάρξει νέο μνημόνιο, οφείλει να το υποστηρίξει δημοσίως, ώστε να επακολουθήσει οργανωμένος δημόσιος διάλογος και η επιλογή ανάμεσα στις δυο εναλλακτικές να γίνει, τελικά, από το κυρίαρχο πολιτικό σώμα, τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.