Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας «περί χούντας»: αρνήθηκε στη ΔΕΘ, όσα 3 χρόνια ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα επαναλαμβάνουν

Αλέξης Τσίπρας και ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζουν επί 3 χρόνια «αναλογίες» με την επταετία
«Κύριε Γιουρμετάκη δεν ξέρω ποιον έχετε υπόψη σας. Εμένα δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλήσω για χούντα ούτε τα στελέχη μας μιλάνε για χούντα. Βεβαίως έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, για το τραύμα της δημοκρατίας, για την απαξίωση της δημοκρατίας και των θεσμών του Κοινοβουλίου βασισμένοι σε γεγονότα όμως. Δεν συγκρίνουμε εμείς μια περίοδο κατάλυσης κάθε ελευθερίας με μια περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν το κάνουμε αυτό.» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας χθες κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, αναφορικά με την πριμοδότηση «νοσταλγών» της επταετίας και άλλων σκοτεινών περιόδων μέσω σχετικών δηλώσεων για «αναλογίες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας φαίνεται εν ολίγοις να διαψεύδει τον εαυτό του, όπως και σχεδόν το σύνολο των ηγετικών στελεχών του.
Στις 26 Οκτωβρίου του 2011 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε:
«Ενώ εμείς εδώ έχουμε περάσει σε άλλα στάδια δημοκρατίας εντός εισαγωγικών. Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε μεγαλύτερη αναντιστοιχία της κοινής γνώμης και της βούλησης της κοινωνίας και του λαού από την ακούμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση. Μόνο στις εφταετία. Αλλά βλέπουμε συμπτώματα όμοια με αυτά που βλέπαμε στην επταετία.».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Αλλά και:
«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη αναντιστοιχία της κοινής γνώμης και της βούλησης του λαού από την ασκούμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση παρά μόνο στην επταετία. Αλλά βλέπουμε συμπτώματα όμοια μ’ αυτά που βλέπαμε στην επταετία…».
Αλέξης Τσίπρας Οκτώβριος 2011
Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει».
Αλέξης Τσίπρας, Μάιος 2011
«Αναλογίες» εκτός από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε τα προηγούμενα χρόνια και σειρά στελεχών της ηγετικής ομάδας, μεταξύ των οποίων:
«Η Χούντα το έκανε καλύτερα».
Ζωή Κωνσταντοπούλου Ιούλιος 2013
«Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Απ΄εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός».
Στάθης Παναγούλης Ιούλιος 2013
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας».
Δημήτρης Στρατούλης Ιανουάριος 2013
«Επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
Παναγιώτης Λαφαζάνης Νοέμβριος 2012
«Διακυβέρνηση της χώρας με τις χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού».
Νίκος Βούτσης Δεκέμβριος 2012
«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2013
«Ως ένα κράτος έκτακτης ανάγκης που σέβεται τον εαυτό του έτσι και η τρικομματική χούντα έκανε επέμβαση στην δημόσια τηλεόραση…»
«Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ή εμείς ή αυτοί. Όλοι στο ραδιομέγαρο, χούντα είναι θα την ρίξουμε!!!»
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιούνιος 2013
«Αυτοί εδώ δεν σκοπεύουν να κάνουν εκλογές, θέλουν να εξαντλήσουν την επταετία!»
Πάνος Σκουρλέτης, Φεβρουάριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.