Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Iστορική δικαίωση για Παπανδρέου από τον "σκληρό" Σόιμπλε

Η ροή των καταιγιστικών γεγονότων με την σύλληψη των χρυσαυγιτών και τις σοβαρότατες κατηγορίες εναντίον τους, παραγκώνισαν την είδηση που έρχεται από τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα το περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε συνέντευξη που παραχώρησε  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου αναφέρει ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης δημοσίου χρέους, το 2010, η γερμανική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξη ο Σόιμπλε μιλά για το τεράστιο χάσμα μεταξύ οικονομικών θεωριών και πολιτικής πραγματικότητας, το οποίο καλείται να γεφυρώσει με επιτυχία σε ολόκληρη τη διάρκεια της κρίσης.


Ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σόιμπλε ήταν αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. «Το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν. Τα στοιχεία ήταν ξεκάθαρα και γελοιοποιούσαν τα κριτήρια (της Συνθήκης) του Μάαστριχτ», υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι του Spiegel. 
Αυτό που τελικά απέτρεψε την γερμανική κυβέρνηση από το να σπρώξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης όπως αποκάλυψε ο Σόιμπλε ήταν ένα τηλεφώνημα: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον (πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ) Τίμοθι Γκάιτνερ και μου λέει: Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν’ αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;». 
Ο Σόιμπλε ανασηκώνει τους ώμους και σωπαίνει. Πιάνει το κεφάλι του με τα χέρια του και ρωτάει: Τι κάνεις, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ποια δεν είναι; Τι είναι αυτό που θα σου σκάσει στα μούτρα αύριο;

Ένας ένας οι πρωταγωνιστές των γεγονότων ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν. Ο Σόιμπλε, "ο σκληρός" της πολιτικής της λιτότητας αποκαλύπτει λοιπόν, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ο εύκολος δρόμος για την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου....
Οι εραστές της χρεοκοπίας ίσως πρέπει να αναλογιστούν τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, για τα ολέθρια αποτελέσματα που θα είχε για την ελληνική κοινωνία αυτή η επιλογή.
Αυτό ΠΕΤΥΧΕ να  ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ο Παπανδρέου.... Η ιστορία τον αποκαθιστά, όπως ήταν αναμενόμενο. Οι επικριτές του, που κάποιοι εξ αυτών λειτούργησαν ως κυνηγοί κεφαλών στο εσωτερικό, θα παραδεχθούν ποτέ ότι το αντιπολιτευτικό τους μένος στηριζόταν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ή ότι απλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την αναρρίχηση στην εξουσία χωρίς σχέδιο;
Κάποια στιγμή θα ανοίξει η συζήτηση για το ποιοι ΔΕΝ ήθελαν να επιτύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου;

2 σχόλια:

  1. Η δικαίωση του Γιώργου αργά ή γρήγορα θα έρθει (ελπίζω να γίνει σύντομα). Αποκλείεται όμως να μην συμβεί. Γιατί έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι, τα ΨΕΜΑΤΑ, οι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ δεν αντέχουν στο χρόνο. Μόνο που η στίγμή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, δεν πρέπει να αργήσει πολύ.Και δυστυχώς έχουμε την ατυχία, αυτές τις δύσκολες στγμές , η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να έχει παραδοθεί στη Δεξια και να συμπράτει στην παραπληροφόρηση .Ίσως ο Βενιζέλος πιστεύει (ανοήτως) ότι, επιτρέποντας τα....συνεταιράκια του να καθυβρίζουν τον Γιώργο και να μηδενίζουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ έργο της κυβέρνησής του, με τον τρόπο αυτό θα "εξαφανιστεί" ο Γιώργος και θα μείνει ο ίδιος "αναμφισβήτητος' ηγέτης του ΠΑΣΟΚ... ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΕ. Το μόνο που θα καταφέρει ,είναι να μείνει το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές !!! Απόστολος Κυριακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γεγονοτα ειναι πεισματαρικα και δικαιωνουν καθημερινα σχεδον τον Γιωργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.