Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Γ. Παπανδρέου στο bloomberg

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Bloomberg ΤV για την εμπειρία του από τη διαχείριση της κρίσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι από όλα τα ελλείμματα που είχε η Ελλάδα, το μεγαλύτερο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.
Επίσης, όταν του ζητηθηκε να αξιολογησει το αμερικανικό σύστημα με αυτό της Ελλάδας, σημείωσε ότι και τα δύο έχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτήματα αλλά το κοινοβουλευτικό σύστημα δίνει περισσότερες ευκαιρίες για λύσεις μέσα και από συνεργασίες
Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι να έχουν φωνή οι πολίτες και να μπορούν να αποφασίσουν – όπως προσπάθησε να κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα-  με το δημοψήφισμα.

 
Δείτε τη συνάντευξη εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.