Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μωραΐτης: Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά.

 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ανήρτησε την παρακάτω δήλωση πριν λίγο στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δήλωση αφορά στις πρωινές «διαρροές» σε ΜΜΕ που σχολίαζαν την πρωτοβουλία 11 μελών της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ να συγκληθεί η ολομέλεια του οργάνου.
«Χθες, 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, αναλάβαμε μια θεσμική πρωτοβουλία,  ζητώντας το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το κορυφαίο  όργανο του κινήματος και να συζητήσουμε όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων.
Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη θεσμική πρωτοβουλία, η οποία περιγράφεται λιτά και ξεκάθαρα σε 84 και μόνο λέξεις, σήμερα το πρωί στήθηκε από κάποιους ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ  που απηχούν, όπως ισχυρίζονται, την Χαριλάου Τρικούπη.
Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών.
Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής.
Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά.

Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξολοκλήρου».

1 σχόλιο:

  1. Κατά την γνώμη μου, τα μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ (όταν επιτέλους συνεδριάσουν) πρέπει να πούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Βενιζέλο ότι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά λάθη του , είναι το γεγονός ότι μετά την παραίτηση του Λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου (στην οποία τον εξώθησε η Πέμπτη Φάλαγγα που δρούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση του ίδιου του … Βενιζέλου) και την ανάληψη της Ηγεσίας από τον ίδιο, δεν άρθρωσε ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ εντός και εκτός Βουλής , για να υπερασπιστεί τον Τιτάνιο αγώνα που έδωσε η Κυβέρνηση Παπανδρέου για να γλυτώσει τη χώρα από την Χρεοκοπία. (Δηλ. να υποστηρίξει την κυβέρνηση του κόμματος στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκε … ο ίδιος) Αντίθετα , ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ούτε στον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ Σαμαρά, ούτε στους Τσιπρο-Καμένο-Χρυσαυγίτες και στον υπόλοιπο συρφετό , οι οποίοι κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου (χωρίς τον ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ από πλευράς Βενιζέλου), με αποτέλεσμα να πειστεί μία μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι για όλα φταίει … το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή!!! Γιατί τήρησε αυτή τη στάση ? Προφανώς νόμιζε (βλακωδέστατα) ότι έτσι , ο ΓΑΠ θα απαξιωθεί , ο κόσμος θα τον μισήσει και τελικά θα μείνει ο ίδιος …κυρίαρχος . Δεν άντεχε να βλέπει την ΑΓΑΠΗ της Πλειοψηφίας του Δημοκρατικού Λαού προς τον Γιώργο και νόμιζε ότι έτσι θα «απαλλαγεί» από αυτόν. Όμως, με την Εγκληματική Τακτική του, αντί να καταφέρει να απαξιώσει τον Γιώργο , ρεζιλεύτηκε ο ίδιος , έριξε το ΠΑΣΟΚ στο Ναδίρ, συνέβαλε στην απενοχοποίηση της ΝΔ, της παράταξης που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, δεν κατήγγειλε ούτε μία φορά τον Σαμαρά ο οποίος μετά την κωλοτούμπα του ήταν ο βασικός αίτιος για την (ουσιαστικά) πολύμηνη Ακυβερνησία η οποία στοίχισε στο λαό πολύ ΑΚΡΙΒΑ και τελικά η τακτική του Βενιζέλου ΣΥΝΕΒΑΛΕ στη ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΝΔ και την ανάδειξη του Τυχοδιώκτη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού!!! Ακόμη και σήμερα, όταν ο Σαμαράς «κοκορεύεται» για επιτεύγματα που ανήκουν στην Κυβέρνηση Παπανδρέου (όπως η ΜΕΙΩΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ) ο Βενιζέλος ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να αποκαταστήσει ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Υ.Γ. Μη τολμήσει ο Βενιζέλος να ισχυριστεί ότι δεν … ήξερε τίποτα για τη συνωμοσία εναντίον του Παπανδρέου, γιατί τα πράγματα είναι ολοφάνερα : Πολλοί από τους συνωμότες ήτανε και είναι στενοί συνεργάτες του. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.