Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πρέσινγκ Βενιζέλου σε Σαμαρά για παράταση θητείας αιρετών


Εντατική προσπάθεια να πείσει τους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», αλλά το Νοέμβριο του 2015, κάνει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για παράταση της θητείας για 1 ή 1,5 χρόνο την «έριξε» για πρώτη φορά επίσημα πέρυσι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και την υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία στο ψήφισμά τους οι δήμαρχοι, ζητώντας «οι Δημοτικές Εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, όπως ίσχυε μέχρι τώρα». Τα επιχειρήματα δύο: Πρώτο ότι αν διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές υποβαθμίζονται και δεύτερον ότι το 2014 είναι χρονιά που «τρέχει» το ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώνεται το 2015.

Πάγκαλος: ημιμαθής και αγράμματος ο Τσίπρας

Ο Θ.Πάγκαλος χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις επανέρχεται στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, .
Μιλώντας στο περιοδικό «ΒΗmagazino» που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής, υποστηρίζει -μεταξύ άλλων:
 
«Είναι εντελώς ημιμαθής και αγράμματος, είναι προφανές ότι δεν ξέρει στοιχειώδη πράγματα. Μένει σε ένα επίπεδο ευφυολογημάτων και πρώτων σελίδων εφημερίδων. Είναι καθαρά επικοινωνιακό φαινόμενο.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝ΄ΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σκεπτικισμός και προβληματισμός, επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , μετά την ανακοίνωση των κειμένων  (σχέδιο Διακήρυξης, Πολιτικές Θέσεις, Καταστατικό) για το 9ο Συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η κινητικότητα και οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πλέον πολλά στελέχη επιζητούν στο συνέδριο να καταγραφεί μια διαφορετική πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα σε σχέση με αυτή που προβάλλει η ηγεσία.

Ποιος είναι ο στόχος.

Στελέχη που δεν είχαν την ιδία διαδρομή και τις ίδιες απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ  συγκλίνουν πλέον  στην εκτίμηση ότι ο πραγματικός στόχος του κ Βενιζέλου και των συνεργατών του- όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο NEW DEAL-  είναι “η εν λευκώ εξουσιοδότηση του συνέδριου στην ηγεσία  για παραμονή στον ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟ  και τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στο πλαίσιο της κυβέρνησης Σαμαρά”

THE INDEPENDENT."Οι Ναζί της Ελλάδας τώρα μπαίνουν στα σχολεία: Πώς η Χρυσή Αυγή γαλουχεί την επόμενη γενιά".

Σε ειδική έρευνα του The Independent , η Nathalie Savaricas αποκαλύπτει τις τακτικές που χρησιμοποιούνται,  για να στρατολογήσει παιδιά στο μισητό πολιτικό της δόγμα.   
Πρόσφατα, ένα βράδυ Πέμπτης, επτά έφηβοι στην πόλη της Λάρισας, στην Κεντρική Ελλάδα, αποφάσισαν κάνουν αυτό που οι ίδιοι περιέγραψαν ως «διασκέδαση». Οπλισμένοι με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα, η ομάδα των 15χρονων επιτέθηκε στο κατάστημα ενός Πακιστανού. Ο γιος του νοσηλεύτηκε για τραυματισμούς στο κεφάλι.     
Επιθέσεις από παιδιά είναι σπάνιες, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι βρίσκονται σε άνοδο καθως μια σκληρή αντι-μεταναστευτική ρητορική, με υπόγεια ρεύματα βίας, ριζώνει στο εύπλαστο μυαλό των φιλοπατριωτικών νέων, καθώς βλέπουν την κυριαρχία της χώρας τους να διαβρώνεται από τους ξένους πιστωτές.     

Η δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτή τη δυσαρέσκεια και να κερδίσει τους μελλοντικούς Έλληνες ψηφοφόρους  στην Ελλάδα δεν έχει χαθεί για το αμφιλεγόμενο κόμμα της Χρυσής Αυγής: μια έρευνα από τον Independent έδειξε ότι το νεοφασιστικό κόμμα κερδίζει έδαφος μεταξύ των νέων της χώρας, διαδίδοντας επιθετικά το αντιμεταναστευτικό,ακροδεξιό τους μήνυμα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του διαδικτύου και των κέντρων νεότητας.     

Πεταλωτής: Δεν έρχεται η ανάπτυξη ...έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα γυρίσουμε στο μεγάλο φαγοπότι

To σχόλιο του πρώην υπουργού Γ. Πεταλωτή στη σελιδα του στο facebook για το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (δείτε εδώ) και (εδώ)

1. Βέβαια όταν, αντί για ψυχραιμία, οι διάφοροι Βαρουφάκηδες γινόταν τηλεοπτικοί θεωρητικοί της αλλοφροσύνης, τότε ο σημερινός "ήρωας" και "σοβαρός" Σαμαράς παρουσίαζε κάθε εξάμηνο τις εκδοχές του Ζαππείου για σύντομη εξάλειψη του ελλείμματος , ο δε ΣΥΡΙΖΑ τους επικαλούνταν για να τεκμηριώσει την σωτηρία δια της δραχμής.

Ραντεβού στο συνέδριο...


Κυκλοφόρησε προχθες, με απαράδεκτη καθυστέρηση, η εγκύκλιος και τα κείμενα διαλόγου για το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Το συνέδριο θα είναι στην ουσία, η πρώτη διαδικασία συζήτησης για την κρισιμότερη 3ετία στην ιστορία της μεταπολεμικής περιόδου για την χώρα και η πρώτη οργανωμένη μορφή διαλόγου μετά το εσωκομματικό <<πραξικόπημα>> του Οκτωβρίου του για το κόμμα.

Σε αυτό το διάλογο οφείλουμε να συμμετέχουμε, καταθέτοντας τις δικές μας απόψεις κάνοντας την δική μας κριτική και υπερασπίζοντας όλα αυτά που πιστεύουμε και για τα οποία δίνουμε καθημερινά τις μάχες μας.
Αν απουσιάζουμε από αυτό το διάλογο, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα απαξιωθεί ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, τότε το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι να χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στις απόψεις αυτές που εμείς επί 14 μήνες και εδώ μέσα <<πολεμάμε>> και καυτηριάζουμε.

Πλανώνται δε πλάνην οικτρά αν νομίζουν κάποιοι ότι η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει στην μαζική προσφυγή των ψηφοφόρων του σε άλλες κινήσεις και ομάδες που δημιουργήθηκαν από στελέχη που πέρασαν μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αυτών θα διαλέξουν να "ιδιωτεύσουν", να "πάνε σπίτι τους".

To Mea Culpa του ΔΝΤ και οι προφήτες της συμφοράς....


Η ομολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι είχε υποεκτιμήσει τις επιπτώσεις του Μνημονίου ως προς την ύφεση, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, τις τελευταίες ημέρες έναν νέο γύρο δημόσιου προβληματισμού για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. 
Αφού η συνταγή είναι λάθος, μήπως πρέπει να τη διορθώσουμε; είναι το προφανές ερώτημα που προέκυψε. Βέβαια, οι ερμηνείες που επιδέχεται το mea culpa ως προς τα περιθώρια των επαναδιαπραγματεύσεων διαφέρουν ανάλογα με τα συμφέροντα και τις εκτιμήσεις κάθε πλευράς.


Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έκανε ένα ρεπορτάζ απευθυνόμενη  στον ακαδημαϊκό και τον τραπεζικό χώρο όπου κάποιοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται μια νέα συμφωνία εξ αρχής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν επιμέρους διαπραγματεύσεις για μέτρα που δεν αποδίδουν ή είναι εμφανώς άδικα.
Βέβαια, την επιμέρους επαναδιαπραγμάτευση μέτρων δεν την αποκλείουν ούτε στην ίδια την κυβέρνηση. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνει να εννοηθεί ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Βέβαια αυτά, τελούν υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν πρώτα δείγματα καλής εφαρμογής του προγράμματος.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος θα ανέβει πρώτος στα τρακτέρ;

Καθώς αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητώνται  οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά  και το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών θα θέλαμε να δούμε λίγο το θέμα των αγροτών και τον αντίκτυπο που έχει στο στενό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ.      

«Επί ξυρού ακμής» κρέμεται η υπομονή των βουλευτών της ΝΔ, αντικρίζοντας τις ορδές των αγροτικών μηχανημάτων στις εθνικές οδούς. Ορδές που τους φέρνουν στην μνήμη τις παλιές καλές και ηρωικές εποχές που κραύγαζαν ευφάνταστα συνθήματα κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με κορωνίδα το αμίμητο «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

Μπόλαρης: Στην προς τα δεξιά διολίσθηση δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω.

Στη σελίδα του στο facebook ανάρτησε ο Μάρκος Μπόλαρης μέρος της συνέντευξης του στον Γρηγ. Θωματίκο,  στο TVS

"Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής είμαι ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι βουλευτής που προέρχεται από παρθενογένεση.

Πρώτα - πρώτα έχω την απόλυτη εξάρτηση, εννοώ ό,τι δεν είμαι ανεξάρτητος, γιατί αναφέρομαι στους συμπολίτες μου και οι συμπολίτες στους οποίους αναφέρομαι πολιτικά είναι οι Δημοκρατικοί πολίτες, είναι η Δημοκρατική Παράταξη.
Εγώ όταν εντάχθηκα μικρός στο ΠΑΣΟΚ πήγα, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος ίδρυσε αυτό το χώρο, διακήρυξε πως είμαστε η παράταξη των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Μανώλης: «Θα δώσω χωρίς ανταλλάγματα και την ψυχή μου»

 

Τελικά, η μεγαλοψυχία μερικών εντός (και στα πέριξ) του κοινοβουλίου δεν έχει όρια... Άλλοι συμμαχουν ή δίνουν τη ψυχή τους στο διάβολο (για το καλό της χώρας πάντα) και μαζί τους ο πρώην βουλευτής  ΑΝΕΛ, Γιάννης Μανώλης  ανακοίνωσε την προσχώρησή του στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Πρωτοβουλία», δηλώνοντας ότι αν και δεν είναι ούτε ακαδημαϊκός, ούτε πολύ νέος, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του φορέα, δίνοντας και την ψυχή του χωρίς ανταλλάγματα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο φορέας (όπως είναι του συρμού πλέον) ιδρύθηκε την περασμένη Τρίτη από στελέχη και βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Ο βιασμός της ελληνικής δημοσιογραφίας

Με αφορμή το άρθρο του Smart Post Ξετσουτσούρωσε και ο Ιγνατίου! Και σκορπάει απλόχερα το γέλιο...  όπου μιλά για την επιστράτευση του γνωστού για το αντιπαπανδρεϊκό μένος του, δημοσιογράφο, Μιχ. Ιγνατίου, προκειμένου να ρίξει κι αυτός με τη σειρά του λάσπη στον ανεμιστήρα, για να αποδομήσει την εικόνα και το έργο του Γιώργου Παπανδρέου, θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον εν λόγω δημοσιογράφο όπως και τους υπόλοιπους που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο,  ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι εκείνο που "βιάζεται"  και όχι η αλήθεια,  την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δίστασε ποτέ να πει στον ελληνικό λαό. 
Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αξιότιμε κ. Ιγνατίου...... 

Ο Τσίπρας κάνει στροφή στο ρεαλισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει;

Σίγουρα η θεαματική στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τον ρεαλισμό, που εγκαινιάστηκε με τις συνομιλίες του με τον πρώην "ανεπιθύμητο" μέχρι πριν λίγο καιρό, τον αρχιτέκτονα της μνημονιακής πολιτικής, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, και συνεχίστηκε με το επιτελείο του "θηρίου" στο ΔΝΤ.
Για τον Αλέξη αυτή ήταν η αρχή μιας μάλλον δύσκολης προσγείωσης στην πραγματικότητα, αφού έλαβε την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις αυτές, βλέποντας τη δημοσκοπική άνοδο που μπορεί να του εξασφαλίσει την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές.
Έτσι είναι απαραίτητο να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους "θεσμικούς" εταίρους. Γιατί μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή που ο Αλέξης ήταν μπροστάρης στις διαδηλώσεις, κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά η στάση αυτή δεν του ταιριάζει πλέον. εκτός αν σκέφτεται να την υποδέχεται με πλακάτ στο αεροδρόμιο....
Φυσικά, η θέση του είναι πια τελείως διαφορετική, όταν μιλά ως "ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού" για αν δανειστούμε τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό. Σε Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον, ομολόγησε ότι: «Δεν θα σκίσουμε τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα, δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες».

Τι έγινε με τα προσυνεδριακά κείμενα



Μέσα στον πανικό να αναρτήσουν κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο έχει αρχίσει αναρτήθηκαν σε μορφή Word, κάποιες ομιλίες του Βενιζέλου -με το σύστημα της κοπτοραπτικής, χωρίς καμία -έστω τυπική- εικαστική επιμέλεια που να παραπέμπει σε ένα κόμμα που λειτουργεί με όρους επαγγελματισμού, όπως πρόλαβε και τα "κατέβασε" ο διαδικτυακός τόπος ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συρραφή των ομιλιών του Ευάγγελου Βενιζέλου είχει γίνει με τόσο κακό τρόπο, που σε ένα κείμενο με τον τίτλο «Σχέδιο Διακήρυξης ΠΑΣΟΚ για το 9ο Συνέδριο» υπήρχαν αυτούσιες φράσεις προφορικού λόγου, όπως «φίλες και φίλοι»!

"Χαρακτηριστική είναι και η ενσωμάτωση ολόκληρων κομματιών από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την παρουσίαση του νέου σήματος του κόμματος!




Θα περίμενε κανείς από ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ να δείξει μεγαλύτερη επιμέλεια για τις διαδικασίες και τις διεργασίες ενός Συνεδρίου που αν δεν αποδειχθεί ιστορικό για τους σωστούς λόγους, θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο Συνέδριο του κόμματος.
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι' αυτήν την ερασιτεχνική διαχείριση της δημοσίευσης των κειμένων κι από ποιους αξιολογούνται; Αυτό είναι το καλύτερο πρόσωπο που μπορεί να μας παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ"; αναρωτιόταν η ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Φυσικά, έγινε αντιληπτό και αποσύρθηκε και διορθώθηκε για να φιγουράρει τώρα σε καλύτερη έκδοση-και πάλι word χωρίς έστω το σήμα του κόμματος επάνω και ....το όνομα του αρχείου sedio_prosesynedriak....δειτε εδώ
Έλεος σύντροφοι, σχολική γιορτή δεν είχατε οργανώσει ποτέ;

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου

Είναι να μην επιτίθεται στην τρόικα και το Μνημόνιο ο Ανδρέας Λοβέρδος; Ακόμα και τη συζυγό του αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ο Ανδρέας γλυτωσε εύκολα την γκρίνια στο προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του κάνοντας τη ΡΙΚΚΣΥ του, αλλά είναι αμφίβολο αν θα γλυτώσει το ίδιο εύκολα την "κριτική" από τη σύζυγό του.
Βέβαια, σε μια κοινωνία που θα λειτουργούσε η ισονομία και η ισοπολιτεία, η υπαγωγή της συζύγου πρώην υπουργού σε ένα νόμο, ΔΕΝ θα αποτελούσε είδηση. 
Όπως ανακοινώθηκε η σύζυγος του Λοβέρδου τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφηκε στις 21.1.2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αντώνη Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η γνωστή πλέον για το ευγενές λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, λβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, καταγγέλλοντας «εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων».
Η βουλευτής είχε ζητήσει από τον Μανιτάκη, να ενημερώσει τη Βουλή με ποια δικαιολογητικά που προσκόμισαν υπάλληλοι κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αν η Πηνελόπη Παπαϊωάννου εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα.
Στην έγγραφη απάντηση του ο Μανιτάκης παραθέτει τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι δυνατό να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας υπάλληλοι για να ενημερώσει τελικά την βουλευτή ότι «η εν λόγω υπάλληλος που αναφέρεται στην ερώτηση τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα με την από 21.1.2012 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ποιός είναι ο Τόμπρας, κύριε εισαγγελέα;


Τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος των Νέων, Γ. Παπαχρίστος σε σχέση με ένα μάρτυρα που παρουσιάστηκε οικειοθελώς και αυτοβούλως στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου εναντίον του Καμμένου; Μήπως πρέπει να κάνει μια μικρή διερεύνηση και ο κύριος εισαγγελέας; 

"ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρόσφατο: διερωτήθηκα χθες αν ο μάρτυρας ονόματι Κυριάκος Τόμπρας του Χρήστου που εμφανίστηκε κατά την εκδίκαση της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου δήθεν αυθόρμητα έχει καμιά σχέση με έναν Κυριάκο Τόμπρα, οικονομικό του σύμβουλο και υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, δεδομένου ότι στο δικαστήριο ο εν λόγω Τόμπρας είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο Πάνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έλαβα φυσικά. Ούτε από τον πρόεδρο Πάνο ούτε από τον Τόμπρα. Ως εκ τούτου, άρχισα κι εγώ να ψάχνω. Και τι ανακάλυψα; Οτι ο εν λόγω Τόμπρας, ο μάρτυρας, άκου τώρα κάτι συμπτώσεις, είναι ίδιος, μα ίδιος μιλάμε - πρόσωπο, σωματότυπος, ομιλία, κίνηση - με τον  σύμβουλο του κυρίου προέδρου!   

ΕΙΝΑΙ δε τόσο κολλητός στο καμμενοσύστημα ώστε ο πρόεδρος τον τοποθέτησε στις 13 Ιανουαρίου στην Κεντρική Προσυνεδριακή Επιτροπή (ΚΠΟΕ) - όπως λέγεται ο καταφανώς καμμενοόρος! Τον κουβαλάει δε παντού (εξού και τον πήρε και στη δίκη επί της αγωγής Παπανδρέου, δεν εξηγείται αλλιώς), αν κρίνω από το γεγονός ότι σε μια συνάντηση που βρήκα στο Διαδίκτυο με τον υπηρεσιακό  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου συνόδευε τον πρόεδρο Πάνο.

ΛΟΙΠΟΝ, για να ανακεφαλαιώσουμε: αν δεν έχει πέσει ακόμη φωτιά να τον κάψει (που έβαλε το χέρι του στο Ευαγγέλιο ότι δεν έχει σχέση και δεν γνωρίζει καν τον πρόεδρο Πάνο), υποθέτω ότι έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας. Ε, κύριε εισαγγελέα μου;"

Πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Αυτός ήταν ο Γ. Βούλτεψης κ. Μακρή…



Του Μιχάλη Κορδαλή
Ακούγοντας το χθεσινό κοινοβουλευτικό “ξεκατίνιασμα” και την προσβολή δια στόματος Ρ.Μακρή προς το πρόσωπο του μακαρίτη του Γ.Βούλτεψη αισθάνομαι -χωρίς να τρέφω την παραμικρή εκτίμηση στην κόρη του ή το απoλίθωμα της ΕΡΕ που ονομάζεται ΝΔ – την ανάγκη να πω δυό λόγια…
Ποιος ήταν λοιπόν ο Γιάννης Βούλτεψης?
Ήταν αυτός που το 1946 συνελήφθη για την αρθρογραφία του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή εκτοπισμό στη Μακρόνησο.
Ήταν αυτός που ως συντάκτης της “Αυγής” επεδείξε ξεχωριστό δημοσιογραφικό ζήλο και κατόρθωσε να ριξει “φως” στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος.
Αυτός ήταν ο Γιάννης Βούλτεψης κ. Ρ. Μακρή.
Ο αγωνιστής που φυλακίστηκε για τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Η συγκεκριμένη όμως βέβηλη συμπεριφορά, η αήθης προσβολή της μνήμης ενός νεκρού που δεν είναι και η μόνη στην ουσία αναδεικνύει τον θεσμικό κατήφορο του λαϊκισμού, της αμετροέπειας και της πολιτικής “αλητείας” που επικράτησε την τελευταία 2ετία. Οι φράσεις για “Τσολάκογλου”, για το μέτρο “ελληνικότητας” των κοινβουλευτικών εκπροσώπων, τους “πατριώτες” της δραχμής και τους άλλους, τους”δωσίλογους”, τους εκχωρούντες την εθνική μας ανεξαρτησία στην “επάρατο” Ε.Ε., φράσεις που σίγουρα δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, περιγράφουν όμως και μάλιστα γλαφυρά την κοινοβουλευτική καθημερινότητα.
Οι πολιτικές ευθύνες είναι συγκεκριμένες για την κατάσταση αυτή.
Ωστόσο αυτό πληρώνουμε όλοι από κοινού τώρα, ανεξαρτήτως ευθυνών ,είναι ο εκτροχιασμός του δημοσίου διαλόγου, ο εκτραχηλισμός, η απρέπεια και ο “ψευτοτσαμπουκάς” των επίδοξων “Κασιδιάρηδων” εντός και κυρίως εκτός Βουλής.
Ωστόσο οι πρωτοφανείς ύβρεις που ακούστηκαν και η άνευ προηγουμένου επιχειρηματολογία της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων γεννούν τρία πραγματικά μεγάλα όσο και αμείλικτα ερωτήματα.
1ον: H μομφή της Ρ.Μακρή αναφερόταν στο “κομμουνιστικό” παρελθόν του Βούλτεψη καθώς μεταπολιτευτικά εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Συνιστά αδίκημα το ότι ήταν αριστερός?
2ον: Είναι δυνατόν το “εθνολαϊκό” και κομμουνιστοφοβικό όπως αποδεικνύεται κόμμα των Αν.Ελ να συνιστά συνεργατικό σχήμα για την περιώνυμη “κυβέρνηση της Αριστεράς” όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ?
3ον: Εκεί στην Κουμουνδούρου δεν αισθάνθηκε κάποιος την παραμικρή ευθιξία ώστε υπερασπιστεί ένα μαχητικό και αγωνιστή στην πράξη πρώην συντάκτη της “Αυγής”?
Τέλος, ένα ακόμη μεγάλο ερώτημα και αυτό απευθύνεται πρωτίστως στον Ελληνικό ΛΑΟ είναι το πως τέτοιοι άνθρωποι με πεζοδρομιακή φρασεολογία όπως η Ρ.Μακρή βρίσκονται σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μας εκπροσωπούν…
Τα συμπεράσμα δικά σας…
Πηγή thinkfree.gr

Δύναμη εκ της συνοχής

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή, σίγουρα δεν ξενίζουν πολλούς.
Θεωρούνται μάλλον λογικά και αναμενόμενα τηρουμένων των αναλογιών της εποχής.
Τα όσα ακούστηκαν όμως, και μάλιστα από επίσημα χείλη, όπως αυτά μέρους του κλήρου*, πρέπει να απασχολήσουν ευρύτερα την κοινή γνώμη και μάλιστα σε ιδιαίτερα σοβαρή βάση.

Η Χρυσή Αυγή και οι ομοϊδεάτες της, μέσα από τέτοιες «κοινωνικές εκδηλώσεις», βρίσκουν ευκαιρίες να τονώνουν το φρόνημα τους και να ανανεώνουν την «αγωνιστικότητα» τους. Σίγουροι για τα «δίκαια» τους, με υπερβολική αυτοπεποίθηση για τα πιστεύω τους, παρασέρνουν στον παραλογισμό μια ολόκληρη κοινωνία. Εμποτίζοντας την ταυτόχρονα με άσβεστο μίσος, στοχοποιώντας πολίτες και κοινωνικές ομάδες.Παραλογισμός και μίσος που θολώνουν την ευθυκρισία, αποδίδοντας με το δικό τους πρίσμα έννοιες όπως αυτής της ηρωικότητας, της προδοσίας κλπ..

Είναι πραγματικά κρίμα στη σύγχρονη Ελλάδα, με όλα της τα προβλήματα, να αναβιώνει αυτός ο νεκρός κόσμος, που όταν επικράτησε γέμισε μια ολόκληρη χώρα στα δάκρυα και στο αίμα, με επιστέγασμα μια εθνική προδοσία.
Οι υποστηρικτές του, κάποτε θα πρέπει να επιχειρηματολογήσουν για τον εναγκαλισμό μιας ιδεολογίας που έχει το θράσος κι ούσα ιστορικά καταδικασμένη να περιφέρει περήφανη και ατρόμητη την δύναμη της επιβολής της που στηρίζεται στην βία και τις αποχρώσεις της εγκληματικότητας. Ας ελπίσουμε τότε όμως, να μην είναι αργά. Για όλους.

Σημείωση: Φυσικά δεν εννοούμε όλο τον κλήρο αλλά τα γνωστά εκείνα "σταγονίδια" που έρχονται  σε αντίθεση με την επίσημη θέση που έχει κατ' επανάληψη εκφράσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (εδω)

ΚΟΛΑΦΟΣ ΟΙ FINANCIAL TIMES ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ!


Στην Ελλάδα αφιερώνει το κύριο άρθρο της η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, αντιπαραβάλλοντας τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας με τις κατηγορίες σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα υποστήριξε ότι η χώρα έχει περάσει τα χειρότερα. «Η εμπιστοσύνη ενισχύεται, η κυβέρνηση αποδίδει και υπάρχει μια ελπίδα ότι η επιστροφή στην ομαλότητα δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Αλλά οι φορτισμένες κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ υποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι μια στρεβλή ομαλότητα – όπου οι πολιτικές σκοπιμότητες προηγούνται του εθνικού συμφέροντος», σχολιάζει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργίου είχε λάβει από το Γιώργο Παπανδρέου την εντολή να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία, που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη των δανειστών της Ελλάδας στα νούμερα που έστελνε η χώρα, καθώς «για χρόνια, τα στατιστικά στοιχεία παραποιούνταν για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι σχεδόν αμέσως ο κ. Γεωργίου ήρθε αντιμέτωπος με «οδοφράγματα».

«Κάποια στιγμή αναγκάστηκε μέχρι και να παρακάμψει το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας από την τρόικα να διασφαλίσει ότι έχει επαρκή κεφάλαια για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, τα στατιστικά στοιχεία γίνονταν αποδεκτά από την Eurostat χωρίς αμφισβήτηση», αναφέρει το άρθρο.

Σήμερα ο κ. Γεωργίου αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για «υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος» μέσα από τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς για διαδοχικά πακέτα λιτότητας. Η κατηγορία, εξηγεί η εφημερίδα, έγινε από συνάδελφο του, η οποία αποπέμφθηκε το 2011 και η οποία ήταν υποψήφια για τη θέση του κ. Γεωργίου. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο κ. Γεωργίου βασίστηκε σε υπερβολικά αυστηρούς υπολογισμούς που σήμαναν πιο αυστηρούς όρους διάσωσης από όσο χρειαζόταν.

«Ασφαλώς τα αδικήματα πρέπει να τιμωρούνται», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. «Αλλά κανένας από όσους παραποίησαν στοιχεία στο παρελθόν δεν έχει κατηγορηθεί ή διωχθεί ποινικά. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ταχθεί στο πλευρό του κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε αξιόπιστα νούμερα και ακολούθησε τους κανόνες. Ανώτατοι αξιωματούχοι στην Αθήνα έχουν υποστηρίξει στους FT ότι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος στη μάχη για το ποιος θα κριθεί ο υπαίτιος για τη λιτότητα».

Στο συμπέρασμα του άρθρου επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ δρόμο από το 2009. Οι πολίτες της χώρας έχουν υποφέρει πολύ στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν τα δημόσια οικονομικά. Το γεγονός ότι τα 10ετή ομόλογα έχουν πέσει κάτω από το 10% για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνει ότι και οι διεθνείς επενδυτές επίσης αναγνωρίζουν τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα. «Αλλά αν εκείνοι που βοήθησαν να χτιστούν τα θεμέλια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας θυσιάζονται σε βεντέτες, ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθεί επιφανειακή η μεταμόρφωση της Ελλάδας. Ο ρόλος του κ. Γεωργίου ήταν να πει τη δυσάρεστη αλήθεια. Με το να πυροβολείς τον αγγελιοφόρο αυτή η αλήθεια δε θα εξαφανιστεί».



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/222921/ft-i-alitheia-kai-ta-statistika-stin-ellada/#ixzz2JYKZ2W00

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ

Ο Σωκράτης Ξυνίδης από το προσωπικό του Ιστολόγιο τα βάζει με ....τα Λιοντάρια που έγιναν γατάκια

"Πέρυσι τέτοια εποχή εφτά υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να του δηλώσουν τη στήριξή τους ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση αυτή έγινε με την επιχειρηματολογία κάποιων εξ' ημών ότι δεν μπορούμε χάριν κομματικών διαφωνιών να παίζουμε με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, στην πλέον κρίσιμη περίοδο. Αυτό έγινε μια φορά.
Η εξέλιξη, από πάσης πλευράς κατά τη γνώμη μου, δικαίωσε ηθικά, δεν δικαίωσε όμως πολιτικά την κίνηση εκείνη. Γιατί, ένα χρόνο μετά, είναι απογοητευτική από κάθε πλευρά.
Το ΠΑΣΟΚ κατέστη συνυπεύθυνο στην εξελισσόμενη μεγαλύτερη διευθέτηση συμφερόντων και πλούτου που έγινε ποτέ στη χώρα. Η πλέον πιστή συνιστώσα της δεξιάς του Σαμαρά. Σήμερα δεν μπορεί να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, με την κίνηση των επτά της εποχής εκείνης. Γιατί πλέον υπάρχει το αρνητικό προηγούμενο. Και όσοι το μετράνε πολύ και το οδεύουν πάλι προς την ίδια τακτική, ενδεχομένως να αποδεικνύουν αυτό που υποψιαζόμασταν από την αρχή.
Ότι λείπει το πολιτικό θάρρος και περισσεύει ο πολιτικός οπορτουνισμός. Και ξαφνικά τα λιοντάρια γίνονται γατάκια!
Sorry σύντροφοι ... δεν θα πάρω ξανά".

Ραγκούσης: «Χαιρετίζω την καμπάνια της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα παιδιά των νομίμων μεταναστών»

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ξεκίνησε ενημερωτική διαδικτυακή καμπάνια για την υπεράσπιση της άποψης που προβλέπει τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την  ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους.
Δείτε εδώ:  http://we.tl/sqIKCJLmAq
Ως ο Υπουργός που εισηγήθηκε το νόμο 3838/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε επιτέλους κανόνες στην απονομή της ελληνικής ιθαγένειας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – νόμος που υλοποίησε ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε τα εξής:
«…Στον εθνικά υπεύθυνο αγώνα μας απέναντι στη ποικιλόχρωμη ακροδεξιά αντεπίθεση, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει δώσει και δίνει και πάλι σήμερα ένα ηχηρό “παρών”. Δεν είναι τυχαίο. Έξω από κομματικές στοιχίσεις αλλά με αταλάντευτη επιμονή, είναι ο παλαιότερος στη χώρα μας κοινωνικός φορέας που μάχεται για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα. Όλων των ανθρώπων, Ελλήνων και μεταναστών.
Το δικαίωμα της ιθαγένειας για τα παιδιά των νομίμων μεταναστών όπως όλοι γνωρίζετε, το προσέφερε με πλήρη συνείδηση της ιστορικής εθνικής της ευθύνης η πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων της Βουλής των Ελλήνων, υπερψηφίζοντας τον ν. 3838/2010. Το νόμο αυτό, οι εχθροί του καθιέρωσαν να αποκαλείται “νόμος Ραγκούση”. Αυτό είναι τίτλος μεγάλης τιμής για μένα και όλοι όσοι δουλέψαμε σκληρά, για να πάρει σάρκα και οστά η ιστορική αυτή νομοθετική πρωτοβουλία, είμαστε βαθειά υπερήφανοι γι” αυτή.
Μια πρωτοβουλία κατά τη γνώμη μου αντάξια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και του ανθρωπισμού που διαπνέει το Σύνταγμά μας.Ένας νόμος που έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους που στέριωσαν στη χώρα μας και κυρίως στα παιδιά τους, εδραιώνοντας έτσι την προοπτική για κοινή προκοπή και, για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες, πάνω απ” όλα, κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Πρόκειται για ένα πλαίσιο κανόνων που επέβαλε επιτέλους τάξη και διαφάνεια στο εθνικά ευαίσθητο πεδίο της χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας, που, καλυμμένοι πίσω από πατριωτικά προσχήματα και υποτιμητικές διαδικασίες, λυμαίνονταν μέχρι τότε ανενόχλητοι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες, προς εξυπηρέτηση ημετέρων ή της μικροπολιτικής τους.
Αυτό κάναμε με το Ν.3838. Ένα βήμα για τη σφυρηλάτηση μίας σύγχρονης, ασφαλούς πολιτικής κοινότητας, που δε θεμελιώνεται απλώς στη αυτάρεσκη θύμηση της καταγωγής, αλλά στο κοινό πεπρωμένο όλων των ανθρώπων που έχουν στεριώσει στη χώρα μας. Αυτό είναι έθνος. Τα άλλα είναι ακροδεξιά λιπάσματα.Και όμως ο νόμος αυτός πολεμήθηκε λυσσαλέα όσο κανένας άλλος, στη μεταπολιτευτική μας ιστορία από τις δυνάμεις της συντήρησης, του αυταρχισμού και της εθνικιστικής μικρόνοιας, από όλους αυτούς που είχαν καταντήσει την απονομή της ελληνικής Ιθαγένειας ένα ακόμη ρουσφέτι. Απίθανα συκοφαντικά ψεύδη και τερατώδεις κινδυνολογίες επιστρατεύτηκαν από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολίτευσης τότε, και την παράταξή του, σε πλήρη συντονισμό με τους εγχώριους νεόκοπους εκπροσώπους του νεοναζισμού. Εκατομμύρια τάχα “λαθρομετανάστες” θα συνέρρεαν στη χώρα μας για να “ελληνοποιηθούν” με διαδικασίες εξπρές και να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα, ενώ κάθε διάταξη του νόμου υπογράμμιζε ρητώς ότι εφαρμόζεται μόνον σε όσους μετανάστες διαμένουν  νόμιμα και μόνιμα στη χώρα.
Τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν πανηγυρικά πώς ήδη τη χρονιά που ψηφίστηκε ο νόμος, οι παράνομες είσοδοι στη χώρα αντί να αυξηθούν, όπως ήθελε το φοβικό σενάριο Σαμαρά, μειώθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο και ακόμη και σήμερα δεν έχουν επανέλθει στο αρχικό τους ύψος. Χρειάζεται όμως καλύτερη απόδειξη από τα αποτελέσματα της επιχείρησης  “Ξένιος Ζευς”; Οι αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν μέχρι σήμερα σε 73.000 προσαγωγές για να αποδειχθεί ότι μόλις οι 4.300 από αυτούς δεν είχαν νόμιμα έγγραφα. 4.300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, που προφανώς έρχονταν στην Ελλάδα και πριν το 2010.
Πού είναι λοιπόν τα στίφη των “λαθραίων” ισλαμιστών των κ.κ. Σαμαρά και Μιχαλολιάκου, που ο τρισκατάρατος νόμος-μαγνήτης προσέλκυσε ;Γι” αυτό και είναι θλιβερό να βλέπεις τις φοβικές ιδεοληψίες περί δήθεν κινδύνων για την εθνική μας καθαρότητα, να προωθούν την άποψη ότι τα παιδιά που γεννιούνται εδώ δεν πρέπει πριν τα 18 τους χρόνια να αποκτούν την ελληνική Ιθαγένεια.Πόσο εθνικά υπεύθυνο είναι άραγε να στερείς την ελπίδα για το αύριο από χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και, μέσα από μύριες δυσκολίες, μεγάλωσαν μέσα στα σχολειά μας, συχνότατα αριστεύοντας, χωρίς να γνωρίσουν άλλη πατρίδα; Πόσο σοβαρό και συνετό είναι να αρνούμαστε την ελληνική ιθαγένεια  σε ένα παιδί που γεννήθηκε και πήγε σχολείο εδώ, φοβούμενοι μήπως τον καταστήσουμε μη συνειδητό έλληνα, όταν στο Ν.3838 υπάρχει διάταξη με την οποία μπορεί ένα παιδί να αποποιηθεί την ελληνική Ιθαγένεια στα 18 του χρόνια, διαφωνώντας έτσι με τους γονείς του οι οποίοι την αιτήθηκαν με τη γέννησή του;
Πόσο εθνικά και κοινωνικά παραδεκτό είναι, να παραδίδεις αυτά τα παιδιά ομήρους στη Χρυσή Αυγή για τα 18 πρώτα χρόνια της ζωής τους;
Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: γιʼ αυτά τα παιδιά  Ιθαγένεια στα 18, είναι σενάριο ακροδεξιό».
Πηγή Smart Post

Επιτέλους, να τελειώνουμε με την "ψεκασμένη" Τέχνη...

Επιτέλους, το παραμύθι με την "σατιρα" του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να πάρει ένα τέλος. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η χώρα μας δεν θα καταστραφεί από την οικονομική κρίση αλλά από την έλλειψη αισθητικής.
Αναδημοσιεύουυμε το κείμενο από το Smart Post που δείχνει το ύφος και το ποιόν των ανθρώπων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "καλλιτέχνες", όπως και το είδος που  αποκαλούν Τέχνη

"Η ΨΕΚΑΣΜΕΝΗ «ΤΕΧΝΗ», Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η…ΤΕΧΝΗ
 
Κυκλοφόρησαν σε διάφορα blogs και sites βίντεο από μία θεατρική παράσταση της κακιάς ώρας στο Παρίσι που σατιρίζει μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου. Το επίπεδο της πολιτικής σάτιρας είναι χειρότερο και από το Αλ Τσαντιρι του Λαζόπουλου. Σκηνοθέτης αυτής της πραγματικής παρωδίας θεάτρου φέρεται να είναι ο γιος του γνωστού αρχιψεκασμένου, αγανακτισμένου, επικεφαλής της κίνησης “Πόρτα Πόρτα” (αλήθεια, που εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι, οι «δεν πληρώνω» και οι «πόρτα-πόρτα»;), Δημήτρη Κολλάτου.
Σόι πάει λοιπόν το ψέκασμα.
Δείτε εδώ τι ανέβαζε ο Κολλάτος ως «θέατρο» την τελευταία διετία:

Πηγή Smart Post

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τρολιές και άλλες "αρκουδιές"

Ότι η οικογένεια Παπανδρέου είναι στο στόχαστρο είναι γνωστό και παλαιό. Αλλά το πράγμα έχει παραγίνει. Ο κάθε πικραμένος δημοσιογράφος, αν δεν έχει κανένα θέμα να δώσει, "στήνει" ένα μικρό ή μεγάλο δημοσίευμα για κάποιον Παπανδρέου, κατά προτίμηση τον Γιώργο. Σήμερα ήταν η σειρά της "Ελευθεροτυπίας" να αναφερθεί στον πρώην πρωθυπουργό με ένα "παραπολιτικό" που περιγράφει ένα περιστατικό που ουδέποτε συνέβη.
Το "παραπολιτικό" αφορά στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία και σύμφωνα με την περιγραφή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός περνούσε από τη γνωστή πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε κάποιος ο οποίος του φώναξε "εσύ εδώ κρύβεσαι"; Πέρα από το γεγονός
ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι από αυτούς που κρύβονται (άλλοι είναι οι πρώην πρωθυπουργοί που επιδίδονται σε αυτό το άθλημα) τέτοιο περιστατικό ουδέποτε συνέβη. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που ήταν παρόντες διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Βέβαια ο συγγραφέας ενός ψευδούς περιστατικού, που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, δεν ήταν παρών στην πλατεία Ταξίμ καμία από τις μέρες που βρισκόταν ο Γιώργος στην Πόλη, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να γράψει κάτι που γέννησε η φαντασία του.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που λέγονται ή μεταδίδονται ανακρίβειες, οι οποίες προέρχονται, πρωτίστως, από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγους μήνες εφημερίδες, ιστοσελίδες, μπλογκς, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έγραφαν ή μετέδιδαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εκδιώχθηκε από ταβέρνα του Βερολίνου, όπου είχε πάει να φάει, όταν βρισκόταν στη γερμανική πρωτεύουσα, από Έλληνες φοιτητές. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι πέντε φοιτητές, όλοι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν τον έδιωξαν αλλά ούτε μέσα στην ταβέρνα δεν τόλμησαν να μπουν και φώναξαν κάποια συνθήματα έξω από την ταβέρνα. Και όταν τους κάλεσε ο Γιώργος να πάνε να συζητήσουν, τα παλληκάρια, τα επαναστατημένα, του ΣΥΡΙΖΑ τράπηκαν 
σε φυγή.
Τι είχε συμβεί; Μια Ελληνίδα που μένει στο Βερολίνο, στέλεχος και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Τριαναταφυλλιά, πήρε στη σειρά τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και έδωσε την "είδηση", ψευδέστατη εξ ολοκλήρου. Βγήκε πρωί πρωί στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο οποίος την έχρισε και ανταποκρίτριά του στη γερμανική πρωτεύουσα και αράδιασε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Αυτό ήταν. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του Τσίπρα στα ΜΜΕ (έχει σε όλα δικούς του δημοσιογράφους) και όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν το ψέμα της Τραιανταφυλλιάς, η οποία, δασκαλεμένη προφανώς, βγήκε και το είπε πρωί-πρωί για να το πει πρώτη. Και όλα τα χαϊβάνια έτρεξαν πίσω από την "είδησή" της, άλλος σκοπίμως και άλλος αντιγράφοντας για να μη θεωρηθεί ότι υστερεί σε πληροφόρηση.
Το πως γίνεται η ενημέρωση των Ελλήνων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ένα παράδειγμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Στις 11 Ιανουαρίου 2013 το μπλογκ "tokoulouri.com", που ειδικεύεται στις πλάκες, αναρτά ένα κατά φαντασίαν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Άραβες επενδυτές κάνουν μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στη Γκιώνα.
Το... ενδιαφέρον των Αράβων ανακάλυψε στη συνέχεια (προφανώς διαβάζοντας το κατά φαντασίαν ρεπορτάζ) η τηλεόραση του ΑΝΤ1 και έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις δύο δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι έλεγαν πως αν γίνει τέτοια επένδυση θα είναι πολύ καλό για την περιοχή. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού, πάντως, δεν διάβασαν ολόκληρο το ρεπορτάζ του "κουλουριού". Αν το είχαν διαβάσει
θα σταματούσαν στην αναφορά της εμπλοκής του ονόματος του Θωμά Τσάκα. Εκτός κι αν το διάβασαν και δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για "μούφα". 
Το διαδίκτυο δεν έχασε την ευκαιρία και "έκραξε" το κανάλι χαρακτηρίζοντας το ρεπορτ
αζ του "Επική τρολιά του ΑΝΤ1".

Πηγή http://www.i-reportergr.com/2013/01/blog-post_3868.html#ixzz2JUqh4J64

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά της Χρυσής Αυγής

Σε μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με την ευκαιρία του εορτασμού των τριών Ιεραρχών ξεκαθάρισε, άλλη μια φορά σαφή θέση του, καταδικάζοντας τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

«… Οφείλουμε να πούμε, αδελφοί μου, ότι η Αγάπη αυτή για τον Θεό και τον άλλο άνθρωπο, που φτάνει ως τη θυσία, η αληθινή χριστιανική Αγάπη, είναι ασυμβίβαστη προς κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, εθνοφυλετισμού και ρατσισμού και προς κάθε πράξη ωμής βίας, όπως αυτές που βλέπουμε, αλίμονο, να αναδύονται στη σημερινή κατακερματισμένη και ασθενούσα κοινωνία μας».

 

Η διπλή γλώσσα του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Του Μιχάλη Καρχιμάκη*

Ένας προσεκτικός παρατηρητής πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει πως όσοι πίστεψαν στην φενάκη πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελούσε μόνο την ελπίδα για τη χώρα, αλλά θα ήταν και ο πολιτικός που μέσα από την πραγματική ρήξη θα πυροδοτούσε την αναγέννηση του τόπου, πολύ γρήγορα κατάλαβαν πως πίσω από την επικοινωνιακή αυτή φούσκα δεν βρισκόταν η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος ούτε η πολυπόθητη ανάπτυξη αλλά τα εκλογικά οφέλη και η επιδίωξη του Α. Σαμαρά να καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και μόνο.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Οι έχοντες μνήμη θα θυμηθούν την 23η Ιουνίου του 2011 που ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχοντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τις συναντήσεις με τη Μέρκελ δήλωνε: “Διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους. Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. 

Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας… Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. 

Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος“. ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο ίδιος άνθρωπος στις 9 Οκτωβρίου 2012 υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζει: “Είχα την ευκαιρία να πω στην Καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να ξεπεράσει την κρίση. 

Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να βγει από την ύφεση και από την ανεργία που πραγματικά παραλύει την οικονομία της. Και αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που από καιρό έπρεπε να είχαν γίνει πραγματικότητα. Όπως επίσης και τη δημοσιονομική προσαρμογή που είναι δική μας προτεραιότητα, δεν είναι μόνο υποχρέωση από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει”. 

ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ Είναι ο πολιτικός που τον Φεβρουάριο του 2011, δήλωνε μετ επιτάσεως πως όχι μόνο απορρίπτει το Μνημόνιο 1 αλλά και θα καταψηφίσει το «κατά πολύ χειρότερο Μνημόνιο 2 επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ασκώντας προσωπική κριτική κατά κ. Παπανδρέου, ο ανυποχώρητος ηγέτης που έλεγε, «Μην ακούω τώρα περι υπογραφών και δεσμεύσεων.

Ταπεινωτική υπογραφή εγώ δεν βάζω» και λίγο αργότερα έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε τέσσερις «ενυπόγραφες επιστολές» σε ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Eurogroup λέγοντας το μεγάλο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Ναι στο Μνημόνιο, ΝΑΙ στην αύξηση των Φόρων, ΝΑΙ στα Χαράτσια, ΝΑΙ στις περικοπές στους Μισθούς των ..εύκολων στόχων, ΝΑΙ στη μείωση των Συντάξεων και την εξάλειψη των παροχών στην Υγεία. ΝΑΙ στις απολύσεις 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, «ΝΑΙ» στις απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των Δανειστών μας. 

Ο ίδιος άνθρωπος που σε όλους τους τόνους διατυμπάνιζε με πάθος και οργή στο «Ζάππειο 2», στις 12 Μαΐου 2011, και κατηγορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυβέρνηση Παπανδρέου, για το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας: «…Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε τότε, ότι άλλες χώρες προσπάθησαν να αποφύγουν και δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε…» και τελικά έγινε ο κατεξοχήν υπέρμαχός του στέλνοντας τα φληναφήματα των «Ζαππείων» 1, 2, 3 στον κάδο ανακύκλωσης με την «διαπραγμάτευση», «επαναδιαπραγμάτευση» ή έστω «τροποποίηση» του Μνημονίου να περνά στα ανέκδοτα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ 

Ο κ. Σαμαράς δεν μεταλλάχτηκε. 

Απλά άλλαξε προσωπείο. Οι μάσκες έπεσαν και οι πραγματικές προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν φανερωθεί. Η επί διετίας υποκριτική στάση του με το να υψώνει αντιμνημονιακό μπαϊράκι, διαφωνώντας δήθεν με την κυβέρνηση, αποδείχθηκε με τον πιο τρανό τρόπο ότι ήταν απλά για λαϊκή κατανάλωση ξεχνώντας πως η πιο ζωτική για την πολιτική επιβίωση ιδιότητα είναι η ικανότητα να λες όχι όταν χρειάζεται.

* Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ π . Υφυπουργό και π . Βουλευτή Ν. Λασιθίου
 
Πηγή : Newpost