Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΥΘΟΣ:

«Το ΠΑΣΟΚ “φούσκωσε” το έλλειμμα του 2009»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πρώτον: Αυτή η θεωρία συνομωσίας κατέρρευσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009.

ο κομμωτής -διοικητής και το αιώνιο ρουσφέτι ...

Μια κωμικοτραγική ιστορία αποκαλύφθηκε, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι ένας κομμωτής από την Καρδίτσα χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής και διορίστηκε διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.
 
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας leaks.gr το 2008 ένας κομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι διέθετε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο τελικά, σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.
 
Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου (!) με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα.

Προοδευτικός συνασπισμός εξουσίας


Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ*


Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση συνευθύνης είναι η μόνη εφικτή συνεργασία που μπορεί να δώσει πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία αναδείχθηκε στις τελευταίες εκλογές. Συνεργασία απαραίτητη, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη συναίνεση για μέτρα διάσωσης της χώρας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγέλουν ηγεσία και ΕΚΑΠ οι οργανώσεις στον Απόδημο



Για απερίγραπτη προχειρότητα, μη εφαρμόσιμη κατευθυντήρια οδηγία της ΕΚΑΠ (στο παρά πέντε) και για αποκλεισμό των οργανώσεων του Απόδημου από το 9ο συνέδριο καταγγέλλουν  οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η επιλογή των εκπροσώπων των οργανώσεων να λειτουργήσουν θεσμικά , δηλαδή να στείλουν πρώτα εσωτερική επιστολή στους αρμόδιους δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς τόσο από την Γραμματείας της ΚΟΕΣ όσο και από την ΕΚΑΠ ακολούθησε σιωπή και οι προτάσεις τους αγνοήθηκαν εκκωφαντικά.  Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε τους γραμματείς και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου από τον Απόδημο, με αποτέλεσμα να  προχωρήσουν σε δημόσια καταγγελία κατηγορώντας τους υπευθύνους για αλαζονική συμπεριφορά.

Παπουτσης: Ναι στην κυβέρνηση, όχι στην μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ



Ο πρώην υπουργός Χρήστος Παπουτσής παρεμβαίνει στις εξελίξεις και παραμονές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μέσω του matrix24.gr.


- Λάθος ο Παπαδήμος, έπρεπε να πάμε σε εκλογές.
- Δεν γίνεται κεντροαριστερά χωρίς την Αριστερά



«Σε μια σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το 1978, τρία χρόνια πριν την θριαμβευτική νίκη στις εκλογές του 1981, είχα προτείνει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός κοινού προγράμματος με την Αριστερά. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Πέρα από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις στο εσωτερικό του Κινήματος, ήταν προφανής η επιφυλακτική έως αρνητική στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς προς το ΠΑΣΟΚ. Μια στάση που τους οδήγησε στα χρόνια που ακολούθησαν να θέσουν ως έναν από τους στόχους της πολιτικής τους δράσης, την αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ.

Πόρτα Κουβέλη σε Βενιζέλο!


Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για απευθείας διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Ο Φώτης Κουβέλης έστειλε σχετική επιστολή στον Βενιζέλο, μετά από την απόφαση, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Στην επιστολή Κουβέλη αναφέρεται πως η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από μία συνάντηση "κορυφής", ενώ τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι το κόμμα αρνείται πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Ανευ σχολίου....

Eπανέρχεται στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο Κώστας Βαξεβάνης στην ηλεκτρονική έκδοση του Κουτιού της Πανδώρας, υποστηρίζοντας ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος εναγωνίως έψαχνε το όνομα του Παπανδρέου μέσα στη λίστα.
Ατο άρθρο του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει πως είναι είναι αδύνατο κάποιος άλλος εκτός από τον ίδιο τον  Βενιζέλο να χειρίστηκε το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου «σερφάροντας» στη λίστα.

ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά την μεγάλη αποδοχή που είχε η ανάρτηση με την παρουσίαση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε μία προς μία των ισχυρισμών με τις οποίες επιχειρήθηκε η αποδόμηση της διετίας της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, αποφασίσαμε να αναρτούμε κάθε μερα και ένα μύθο με την αντίστοιχη ΑΛΗΘΕΙΑ

 


ΠΡΩΤΟΣ ΜΥΘΟΣ:  «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε τα πάντα προεκλογικά για το έλλειμμα»



ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ

Δεν γνώριζε ότι στο Eurogroup του Ιουλίου 2009 υπήρξε κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο προβλεπόταν ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 10%. Το κείμενο αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Δεν γνώριζε τα Δελτία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο 2009, τα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή αποφασίζει, για πρώτη φορά, να μην δημοσιοποιήσει. Στα δελτία αυτά φαινόταν ήδη ότι το έλλειμμα έως τον Αύγουστο ήταν περίπου 21 δισ. ευρώ δηλ. ήδη κοντά στο 10% του ΑΕΠ. Δηλαδή στους πρώτους 8 μήνες του έτους είχαμε ήδη έλλειμμα 10%.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προανακριτική-ο ευτελισμός μιας διαδικασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το "Εθνος", οι  βουλευτές που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή , όταν η γνωστή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,   η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέλαβε να υποβάλει ερωτήσεις στον πρώην νομικό σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Αναστάσιο Μπάνο και κατά τα συνήθη ξεπέρασε τις δύο ώρες, βγήκαν από την αίθουσα για το μεγαλύτερο διάστημα.
Μέσα στην αίθουσα παρέμειναν -κατα πως φαίνεται αναγκαστικά- ο πρόεδρος (που εναλλάσονταν με τον αντιπρόεδρο) της Επιτροπής,, ο μάρτυρας και οι πρακτικογράφοι.

ΣΠΑΜΕ 15 ΜΥΘΟΥΣ

Επιχειρήθηκε η αποδόμηση της διετίας ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου με μύθους και ψέματα.

Καιρός να ειπωθεί η αλήθεια.

Σπάμε τους μύθους

Tags
Επιχειρήθηκε η αποδόμηση της διετίας ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου με μύθους και ψέματα.
Καιρός να ειπωθεί η αλήθεια.
Σπάμε τους μύθους.



Εδώ το link για όποιον θέλει να το κατεβάσει.

Νέα ταχυδακτυλουργία της ΕΚΑΠ με στόχο τον Απόδημο

Η διορισμένη Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο εκλογικών διαδικασιών συνεδρίου στις οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού, όπου αναφέρει ρητά τον αριθμό των συνέδρων που δικαιούται η κάθε τοπική οργάνωση και αντίστοιχα, η κάθε χώρα.

Η απόφαση αυτή, βέβαια όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, ακυρώνει το μέτρο εκλογής αλλά και τις ίδιες τις οργανώσεις, καθώς ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών τους, ο αριθμός των συνέδρων θα είναι προκαθορισμένος.

Εφευρετικότητα και «πρωτοτυπία» ή κάτι άλλο;



Αν μη τι άλλο υπάρχει απίστευτη εφευρετικότητα στο μυαλό όσων αποφασίζουν αυτά τα πράγματα.
Οι κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΚΑΠ που δόθηκαν  στη δημοσιότητα και αφορούν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Αν ξέρατε, ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες οι Σύνεδροι εκλέγονται με βάση είτε τα εγγεγραμμένα μέλη  είτε με βάση τον αριθμό αυτών που ψηφίζουνε στις εσωκομματικές εκλογές, αυτό πρέπει να το ξεχάσετε.

Σαχινίδης τελειώνει τους μύθους της Ν.Δ.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του χθες στη Βουλή, ο Φ. Σαχινίδης τέλειωσε τους μύθους κάποιων βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με τη διετία και το έλλειμμα και απευθυνόμενος προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είπε:
«Αποδέχεται η κυβέρνηση αυτά που λένε βουλευτές της Ν.Δ. ότι το ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009; Γιατί αν είναι έτσι, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί παίρνουμε όλα αυτά τα μέτρα για να μειώσουμε ένα έλλειμμα που δεν υφίσταται!»





ΠΗΓΗ Smart Post

Καρχιμάκης κατα χρυσοπληρωμένου Γκεμπελίσκου

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης " χτυπησε πάλι από τη σελίδα του και κάνει λόγο για υπέρογκες αμοιβές συμβούλου του Γ. Προβόπουλου

"Ο ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ.

Κύριε Οδυσσέα Χριστοφόρου ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ του κεντρικου τραπεζίτη σε τι ποσόν ανέρχονται οι συνολικες αμοιβές σου απο την τράπεζα ελλαδος για να επιδιδεσαι μεταξυ των αλλων και στο σπορ των διαροών;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι άνοιξαν και πότε το περίφημο usb με τη λίστα Λαγκάρντ

Του στικακίου το ανάγνωσμα, αναδημοσιεύουμε από το ΒΗΜΑ, ενώ μένουμε με πολλές απορίες και μια μόνη βεβαιότητα "ουδείς αναμάρτητος".

Πολλαπλές αναγνώσεις από 4 χρήστες πριν, κατά και μετά την 8η Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του usb με τη λίστα Λαγκάρντ - Τι στοιχεία περιλαμβάνει η πραγματογνωμοσύνη για το «στικάκι»

Πολλαπλές αναγνώσεις από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες και ενδεχομένως από τέσσερα διαφορετικά κομπιούτερ, εντοπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διενεργήθηκε στο usb αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε ο κ. Ευ. Βενιζέλοςαπό τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ή ΤΕΛΜΑ?


 Θεωροντας οτι πλησιαζουμε σε μια ημερομηνια οροσημο για την υπαρξη και συνεχεια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,πιστευω οτι σαν απλο μελος ,μπορω να μοιραστω με πολλους συντροφους σκεψεις και προβληματισμους
 δεν ξερω οτι ολα αυτα που πιστευω,και εχω διαπιστωσει ,και εχω πραξει με αφηνουν ικανοποιημενο και δεν σιγουρα με κανουν υπολογο απεναντι σας και βεβαια στον ιδιο τον εαυτο μου.
 αυτο πιστευω απασχολει και ολους εσας που τοσο καιρο αγωνιζεστε κατω απο αντιξοες συνθηκες να στηριξετε εκεινο που μαθαμε να θεωρουμε σωστο.

Μαζάουερ: «Η Χρυσή Αυγή συγγενεύει με τον εθνικοσοσιαλισμό»

Για τον πολιτικό εξτρεμισμό και τις συνέπειές του σε καιρούς οξείας οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, μίλησε ο διάσημος ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ το βράδυ της Τρίτης (12/2) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας - Deree.
 Η διάλεξή του επικεντρώθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς όπως αυτή εκφράζεται από την Χρυσή Αυγή η οποία έχει «σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα ναζιστικό πολιτικό πρόγραμμα». Ο ίδιος εμφανίστηκε απολύτως ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ακόμη και για την «επιθεώρησή» της στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης.

Μετά από 5 μήνες, ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία από τη λίστα Lagarde.

 Το ΣΔΟΕ σέρνει τα πόδια του…Γιατί; Κρύβουν κάτι;

Αρχές Οκτωβρίου 2012, το θέμα της λίστας Lagarde είναι “καυτό”.
Στις 3 Οκτωβρίου 2012, το usb με τη λίστα φτάνει από το Μέγαρο Μαξίμου στο ΣΔΟΕ. O πρόσφατα τότε διορισθείς με σαμαρικό bluetooth επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στασινόπουλος, καταθέτει στον Πεπόνη ένα και μόνο σημαντικό στοιχείο: ότι σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο ίδιος μία μέρα πριν στις 2 Οκτωβρίου, άλλα στελέχη του ΣΔΟΕ είπαν, σύμφωνα με τον Στασινόπουλο, τα εξής: «Ο κ. Νίκος Λέκκας μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος».

Παρέμβαση για το Συνέδριο της Κατερίνας Διαμαντοπούλου

,όσοι παλέψαμε και δεν θέλουμε να χαρίσουμε τους αγώνες μας, όσοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δημοκρατικές αξίες πρέπει να είμαστε παρόντες στο Συνέδριο του Πασοκ του Φεβρουαρίου,,

Κατερίνα Διαμαντοπούλου
Οικονομολόγος - Ελεύθερη Επαγγελματίας
Μέλος ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει επαρκώς ποιος είναι εάν δεν βρεθεί στο Εξωτερικό, εάν δεν γνωρίσει τον εαυτό του μέσα σε ένα άλλο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό και οι Έλληνες του Εξωτερικού είναι πιο αυθεντικοί Έλληνες με μια γνήσια αγάπη και έγνοια για την πατρίδα.
Τα τελευταία χρόνια ζουν την κάθοδο της χώρας, πονούν μαζί της και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν καθημερινά τα βολικά στερεότυπα που κατέκλυσαν τις αναφορές στη χώρα μας. Παρακολουθούν όμως και από μια απόσταση, μια απόσταση που δίνει συνήθως καλύτερη οπτική γωνία και καθαρότερη εικόνα του όλου.

Ομολογία Σπηλιωτόπουλου: Ως Υπουργός Καραμανλή δεν είχα καμία επίγνωση της οικονομικής κατάστασης!

Τι άλλο να προσθέσει κανείς… Έχουν αρχίσει πλέον να τα λένε μόνοι τους. Το τραγικό είναι ότι εξαιτίας της καταραμένης περιόδου ιδίως 2007-2009, χρειαστήκαμε Μνημόνια και συνταγές και πολλαπλασιαστές.  Δείτε και το video Smart Post 
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μας έδωσε το λόγο της ανδρικής του τιμής-δεν γνωριζε (ουτε ρώταγε)
Για τις δικές του σπατάλες στο Τουρισμού και το σύντομο αλλά, σημαντικό πέρασμά του από το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει κατι;

Ο Λοβέρδος, το δημοψήφισμα και το....λάθος

Με το βλέμμα στο μέλλον φαίνεται να είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι το υπό σύσταση κόμμα του, το ΡΙΚΣΣΥ θα γίνει κόμμα που θα έχει σχέση με το... "μέλλον".

Ο πρώην υπουργός και χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος και προαλειφόμενος δελφίνος  κάνοντας αυτοκριτική χαρακτήρισε μεγάλο πολιτικό του λάθος το ότι δεν έφυγε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, το βράδυ που ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για δημοψήφισμα.


Κλάους Ρέγκλινγκ: Ποιο λάθος του ΔΝΤ; Εδώ το έλλειμμά σας το 2009 ήταν 15,6%!‏

Συνέντευξή στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και το Νίκο Χρυσολωρά έδωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος και στο θέμα που έχει προκύψει με το λάθος του ΔΝΤ.


Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ αποδείχθηκαν προβληματικές αλλά δεν έδειξε να θεωρεί ότι το θέμα που έχει προκύψει είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Επέλεξε μάλιστα να σταθεί και να θυμίσει ότι το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 άγγιξε το 15,6%, δείχνοντας ότι ο εκτροχιασμός στα χρόνια του Νέρωνα Καραμανλή ευθύνεται για όσα βιώνει σήμερα η χώρα.

ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από ολική άρνηση


Όλοι θα θυμούνται το "οχι" του Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο μνημόνιο. Όλοι γέλασαν τότε με το λάθος, αφού το απέδωσαν στη συνήθεια.
Ένα άλλο περιστατικό όμως, δείχνει τόσο την προχειρότητα και το επίπεδο των βουλευτών του, όσο και την έλλειψη συντονισμού από ένα πιο έμπειρο στέλεχος.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πολ Κρούγκμαν: «Η λιτότητα στην Ελλάδα είναι ανήθικο πείραμα σε ανθρώπινα όντα»

Νέα πυρά για την πολιτική λιτότητας που ασκείται στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. 

Σε δηλώσεις του στην Huffington Post ο Πολ Κρούγκμαν χαρακτήρισε τους γερμανούς ως τρελούς που επιμένουν στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. «Οι Γερμανοί είναι τρελοί! Επιβάλλουν στην Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έχουν κανένα όφελος για τη χώρα. Η λιτότητα δεν μπορεί να βελτιώσει την πορεία του ελληνικού χρέους...» ανέφερε, χαρακτηριστικά. 

75 στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλούν σε συστράτευση απέναντι στην απόπειρα αλλαγής της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ

Έκκληση στους συντρόφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στις προ- συνεδριακές διαδικασίες κάνουν 75 συνολικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να επιβάλλουν το ελάχιστο των προαπαιτουμένων για στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Tο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται αναμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη καμπή της σχεδόν 40χρονης πορείας του. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων για την διέξοδο από την κρίση και να προωθήσει στρατηγική για την σωτηρία της χώρας. Και όμως… Σε μια στιγμή, κατά την οποία τίποτα δεν είναι σίγουρο για την προοπτική του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ορισμένοι/ες σύντροφοι/ισσες καλλιεργούν την σκέψη για αποχή από τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Πολλοί/ές από αυτούς, έχουν σίγουρα καλές προθέσεις και αγνά κίνητρα. Διαπράττουν, όμως, σοβαρό λάθος! Αφήνουν σε άλλους να λάβουν τις αποφάσεις, που αφορούν το μέλλον του Κινήματος. Η προσπάθεια να πάμε σε ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, ένα Συνέδριο fast track, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με διορισμένη ΕΚΑΠ και χωρίς εγγυήσεις, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Πόσο μάλλον που επιχειρείται να περάσουν πλαγίως, εμμέσως και αθόρυβα, μέσω ... ερωτηματολογίων, επιλογές που οδηγούν σε αλλοίωση φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, όπως κατάργηση συμβόλων και αλλαγή τίτλου του κόμματος, ακόμα και η αμφισβήτηση της υπόστασης του. Μόνο η μαζική, μαχητική συμμετοχή των μελών μπορεί να επιβάλλει το ελάχιστο των προαπαιτουμένων για στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες. 

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ




Σήμερα στηρίζουμε μια κυβέρνηση που σαν στόχο είχε την πολιτική σταθερότητα ως στοιχειώδη προϋπόθεση για την επιβίωση της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία αντί να νιώθει υποχρεωμένη να συμπορεύεται με τους κυβερνητικούς της εταίρους και άρα να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την συμφωνία που υπήρξε ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση των εταίρων της ενόψει κάθε απόφασης, αντέστρεψε την υποχρέωσή της. Υποχρέωσε τους εταίρους της να ακολουθούν τις πολιτικές της επιλογές, χωρίς να τους λογαριάζει, με το φόβητρο της ευθύνης που οι εταίροι της θα είχαν σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης. Έτσι διολίσθησε σε μια απολύτως δεξιάς αντίληψης και εφαρμογής, πολιτική, η οποία έχει δύο κύριους στόχους. Πρώτον την διευθέτηση των πιέσεων των κάθε λογής συμφερόντων κυρίως μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και των δανεισμών των τραπεζών προς επιχειρήσεις που ασκούν πολιτική επιρροή και δεύτερον την παλιννόστηση του κομματικού κράτους κυρίως στον σκληρό πυρήνα του κράτους.

Οι Special Olympics, η λίστα της ΝΔ και οι καταγγελίες για «φαγοπότι» 100 εκατ


Το κουβάρι για το πώς φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τη δεξιά και την κυβέρνηση Καραμανλή ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα. Κι αν δεν ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου να βάλει τέλος στο πάρτι και να φτιάξει νόμους για την διαύγεια και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτοί που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα θα δρούσαν ακόμα ανενόχλητοι. 
Αναδημοσιεύουμε την είδηση και τα συμπεράσματα δικά σας: 
Συνελήφθη χθες το βράδυ στην οικία του στη Φιλοθέη ο πανίσχυρος Βασίλης Δεσποτόπουλος της ΕΛΠΑ, σύζυγος της εξίσου ισχυρής Γιάννας Δεσποτοπούλου, προέδρου των Special Olympics, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 500 χιλ. ευρώ.

Ο Τσίπρας τα δίνει όλα για την εξουσία...και οι αντιδράσεις


Το δημοσίευμα από το New Post δεν μας εξέπληξε ιδιαίτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας κι όσοι μαζί του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν να πλησιάζει στην εξουσία γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς συμμαχίες.
Αυτή τη φορά, δεν θα πουν "απελθέτω  τω ποτήριω τούτο", αφού ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν πολλές παρεκτροπές και άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση της εξουσίας επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους κακούς μνημονιακούς που παρέδωσαν τη χώρα και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα....

Όμως, ποιοι είναι οι σύμμαχοι; Η ΔΗΜΑΡ; οι αποχωρήσαντες του ΠΑΣΟΚ; το "νέο" ΠΑΣΟΚ; κεντροαριστερά σχήματα και δορυφόροι που κινούνται στο πολιτικό στερέωμα;

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καρχιμάκης: Έριξαν τον Παπανδρέου για να εφαρμόσουν χειρότερη πολιτική- Στο συνέδριο να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας

Η συνέντευξη του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Real.gr και τον Βασίλη Σκουρή

"Το θέμα της συμμετοχής ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα τεθεί στο Συνέδριο και η απόφαση θα πρέπει να δεσμεύει την ηγεσία προειδοποιεί με συνέντευξή του στο Real.gr ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Στο Συνέδριο όπως αναφέρει θα πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πάγια και διαχρονική θέση του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει ως αυτόνομη πολιτική πρόταση στην ελληνική κοινωνία και –αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας– «να συναποφασίσουμε ότι όποιες συμμαχίες δεν πρέπει να έχουν αφετηρία τις επιθυμίες προσώπων και συμφερόντων αλλά τις πολιτικές εκείνες που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών που εκπροσωπούμε». 

Ο Μ. Καρχιμάκης δηλώνει ότι το επόμενο βήμα μετά την αναγνώριση του λάθους του ΔΝΤ είναι η προσπάθεια για άμεση διόρθωσή του, κάτι που όπως σημειώνει υπαγορεύει η κοινή λογική, ενώ υπογραμμίζει ότι κάποιοι έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου για να εφαρμόσουν μία πολιτική που μέχρι πρόσφατα κατήγγειλαν ως αδιέξοδη και προδοτική. 

Στα βήματα της οπισθοδρόμησης


Και ενώ όλοι υποτίθεται ότι θέλουν αξιόλογο και υψηλού επιπέδου δημόσιο τομέα, έρχεται μια τοσοδούλα τροπολογία να βάλει τα πράγματα στη γνωστή τους θέση. Γιατι πως είναι δυνατό να αλλάξει ο μετρ του "εχω μπάρμπα απ την Κορώνη" (αντε Καλαμάτα) Σαμαράς. Οι νεωτερισμοί του open gov δεν είναι για την ΝΔ. Όλα κι όλα. Ποιός είναι πιο ικανός απο τα δικά μας παιδιά. Ε τώρα, αν τους λείπει και κανένα πτυχιάκι....ας όψεται αυτός ο Παπανδρέου που ήθελε αξιοκρατία. 

Μειώνονται τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δηλαδή σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 η ισχύς των κείμενων διατάξεων που προβλέπουν ότι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού.

Προσλήψεις στο δημόσιο: Οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας και οι πυροσβέστες


Το τελευταίο χρονικό διάστημα…
·        Ξαναθυμηθήκαμε με ένα γράφημα το πάρτι σπατάλης των εμπρηστών του Καραμανλή (βλ.εδώ ) αλλά και μέσα από την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βλ. εδώ )
·        Ξαναθυμηθήκαμε το ρουσφετολογικό όργιο της ίδιας περιόδου 2004-2009 στο πρόσωπο του Ευρυπίδη  Στυλιανίδη (βλ. εδώ )
·        Ξαναθυμηθήκαμε τα στατιστικά όργια της ίδιας περιόδου, με αφορμή το ανεκδιήγητο non paper κάποιων Καραμανλικών: (βλ. εδώ )
Γενικά, ξαναθυμήθηκε ο κόσμος ποιοι έβαλαν την πυρκαγιά στη χώρα, έλεγαν ότι είναι «φωτίτσα» και μετά φυγομαχώντας έλεγαν στους επόμενους να τη σβήσουν!  Τώρα έρχεται στην επιφάνεια το συνολικό όργιο προσλήψεων μέχρι το 2009, την ώρα που η Ελλάδα βυθιζόταν στην κρίση: βλ. εδώ από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Καρχιμάκης: Να συγκρουστούμε με αυτούς που παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στη χώρα


Οποιαδήποτε συζήτηση η οποία επί της ουσίας αφορά την έννοια που ονομάζουμε σοσιαλισμό, είτε πρόκειται για κοινωνικό καθεστώς, είτε για τους στόχους και τις επιδιώξεις ενός πολιτικού κόμματος, είτε για ένα μαζικό «κίνημα», δεν θα έχει καμία απολύτως έννοια εάν προηγούμενα δεν έχουμε διευκρινίσει το περιεχόμενο των όρων που χρησιμοποιούμε. Μιλώντας για ένα σοσιαλιστικό Κίνημα, το ζήτημα δεν είναι να καταλήξουμε σε μια κοινή συμφωνία, αλλά να καταλάβουμε τι πρεσβεύει ο κάθε ένας από εμάς και να ανακαλύψουμε τους κοινούς μας τόπους έτσι ώστε με την σύνθεση των ιδεών να μπορέσουμε να εκπέμψουμε μηνύματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της πολιτικής απέναντι στο συντηρητισμό, την ακινησία και το στείρο αναχρονισμό.

Ο πρώην, ο νυν και η διετία της καταστροφής

 Ο ένας, μέλος μιας από τις πανίσχυρες πολιτικές οικογένειες της χώρας, γεγονός που αποτελούσε διαβατήριο για μια ξεχωριστή πολιτική καριέρα με ιδεολογική και πολιτική αφετηρία τον κεντροδεξιό χώρο. Bon viveur μέχρι τα 42 του χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες επαγγελματικές περγαμηνές, αλλά με στρατηγική σκέψη και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Ο άλλος, γόνος μιας αστικής οικογένειας, πολιτικό παιδί του Ευ. Αβέρωφ, με σημαντικές «πολιτικές ρίζες» στη Δεξιά και με φιλοδοξίες που ουδέποτε έκρυψε.

Το λάθος του ΔΝΤ. Και τώρα ;

Θυμίζουμε πως το ΔΝΤ έχει παραδεχτεί ότι υπολόγισε με λανθασμένο τρόπο τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, δηλαδή τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην ύφεση.

Ενώ αυτό έχει γίνει γνωστό και αποδεκτό από όλους, διαπιστώνουμε μια πολιτική αναισθησία από τους εμπλεκόμενους Γερμανία, ΕΕ, Τρόικα λες και οι επιπτώσεις του λάθους δεν επηρέασαν ανθρώπους, αλλά ήταν απλά νούμερα, δεν επηρέασαν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε υπουργούς της ΝΔ

Μέσα σε τρεις ημέρες η Ιπποκράτους, δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, της Φώφης Γεννηματά έστειλε σκληρό μήνυμα σε τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δύο εκ των οποίων είναι μέλη της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας αυστηρά, ότι δεν υλοποιούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας.
Έτσι, βολές από το ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν τόσο ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου για τις δηλώσεις του σχετικά με την Ιθαγένεια, όσο και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης για την πρόθεση αλλαγής του νόμου περί συνδικαλισμού, αλλά από τα πυρά δεν ξέφυγε ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος, γιατί επιτέθηκε «με χυδαιότητα» εναντίον του ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2007-2009.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : Όλοι στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Όλοι στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Σε δύσκολες, εδώ και καιρό, συνθήκες για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, συνέρχεται το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη καλείται να επιβεβαιώσει τον δημοκρατικό της χαρακτήρα, να αποδείξει ότι μπορεί να εκφράσει ξανά τους πολλούς και αδύναμους συμπατριώτες μας και να οργανώσει την πολιτική τους αντιπροσώπευση.

Αυτή την σημαντική προσπάθεια, έρχονται να επιβαρύνουν απρόκλητες ελαφρότητες, από πολιτικές ανεπάρκειες μέχρι διαδικαστικές κουτοπονηριές και οργανωτικές αυθαιρεσίες. Με σκοπό να αποθαρρύνουν την συμμετοχή στις διαδικασίες, από τον διάλογο στη βάση του Κινήματος μέχρι την συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη συνέδρων. Δεν περνούν! Υπάρχει δημοκρατική απάντηση και είναι η μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Metron Analysis: 2% πιστεύει οτι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κοντά στο λαό!


Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis -

Δεν αντέχει η κοινωνία και άλλα μέτρα

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs: από την στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και τα φαινόμενα πολιτικής βίας έως τα ταξίδια Τσίπρα και το ποιό κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, στις απαντήσεις καταγράφονται απόψεις της ελληνικής κοινωνίας που δύσκολα συναντώνται στις δημοσκοπήσεις που βασικά εξετάζουν την πρόθεση ψήφου.

Οι αναφορές των ξένων αρχών για κυβέρνηση....Τους πήρανε χαμπάρι!

Αναδημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Φελνίκου
"Το τι λένε οι Έλληνες για την κυβέρνηση και γενικά το δημόσιο βίο το γνωρίζουμε. Από τις δημοσκοπήσεις, από τα Μέσα Ενημέρωσης από τις καθημερινές συζητήσεις στους ανά την επικράτεια καφενέδες. Σημαντικές είναι οι γνώμες των Ελλήνων πολιτών, αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι γνώμες που σχηματίζουν οι ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες και κατ’ επέκτασιν οι αναφορές που στέλνουν στο «κέντρο», στις κυβερνήσεις τους. Με βάση αυτές τις αναφορές καθορίζεται, έναντι της Ελλάδας, η στάση των κρατών, ιδίως των ευρωπαϊκών, αλλά και των ΗΠΑ που παραδοσιακά ο ρόλος τους στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας, είναι αυξημένος.

Τι κρύβουν οι επιθέσεις Καραμανλικών σε Στουρνάρα

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για επιλεκτική μνήμη και έκανε λόγο για 30 σκάνδαλα την περίοδο από το 1996 έως το 2004.
 
Σε συνέντευξή του στη Real News, υποστηρίζει ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει επιλεκτική μνήμη. Μιλάει για τη διετία 2007-2009, όταν το πρόβλημα της κρίσης ήρθε στην επιφάνεια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ξεχνάει ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας αποτελεί προϊόν των πολιτικών του Κώστα Σημίτη, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος».