Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι σιγά σιγά να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης.
 
«Ζούμε οδυνηρές μέρες και αυτό τον πόνο τον νιώθω πρώτος εγώ» , είπε ο Σαμαράς ο οποίος υποστήριξε ότι «η χώρα βγήκε από την εντατική αλλά όχι και από το νοσοκομείο» τονίζοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σόιμπλε: Οι ανεύθυνες πολιτικές ελίτ βύθισαν την ελληνική οικονομία

Πυρά κατά των Ελλήνων πολιτικών και των κυβερνήσεων που ήταν στην ηγεσία της χώρας, οι οποίοι επέλεξαν να θυσιάσουν την οικονομία της Ελλάδας για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, επέρριψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ανέφερε χαρακτηριστικά πως την ευθύνη για τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα δεν τη φέρει το πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η αποτυχία επί δεκαετίες, ανεύθυνων πολιτικών «ελίτ» στη χώρα.

Τα μάζεψε ο Ανδρουλάκης με …ανταλλάγματα ;

 
 
 
Το Σάββατο το βράδυ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του - δεν θα λέγαμε με τον πιο πολιτισμένο πολιτικά τρόπο – κατέθεσε την πρόταση για πλήρη αποδέσμευση των στελεχών που θα απαρτίζουν το νέο όργανο από οποιασδήποτε  κρατική και κυβερνητική θέση εξουσίας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το συνέδριο. Και ήταν λογικό, αφού η χρόνια σύνδεση κόμματος και κράτους είχε αφήσει τραύματα στην παράταξη.
 

ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Το βρήκαμε στο διαδίκτυο και το μεταφέρουμε:

Πέρα από το γεγονός ότι η νεαρά δεν αναφερόταν ειδικά στον Παπανδρέου όταν είπε όσα είπε στην Πορτογαλία και δεν ήξερε ότι τα ξενοδοχεία δεν τα κλείνει η Σ.Δ αλλά το κόμμα της χώρας που διοργανώνει τις Συνόδους στις συμφερότερες τιμές και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προϋποθέσεις ασφαλείας των ηγετών (η ΣΔ διοργανώνει πάντα τα φθηνότερα Συνέδρια στον κόσμο),‬

Περι δημοψηφίσματος και...δακτύλων....

Μεγάλη προβολή δόθηκε στην "ομιλία" της νεαρης  "επαναστάτριας " που βρήκε τον σωστό τρόπο να κερδίζει τα λεπτά της δημοσιότητας. Η Ταλεγόν καλεσμένη σε Διημερίδα Διαλόγου με τίτλο: "έξοδος από την κρίση, η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής στον πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΔΑ», και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη συμμαχίας των χωρών του Νότου της Ε.Ε., είπε ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί (!), κάνοντας παράλληλα και την χειρονομία, με τους παραβρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και τους δημοσιογράφους να αναπαράγουν την ειδηση συγκλονισμένοι...

O ανασχηματισμός, ο Κουβέλης και....η νεα Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, πέραν των άλλων "εσωτερικών" προβλημάτων που έχει να λύσει ο Βενιζέλος είναι και η σύγκληση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την οποία συνδέουν με το χρόνο που θα γίνει ο πολυαναμενόμενος και πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός.
 
Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί διακαώς να μετέχει στην κυβέρνηση, αλλά βρίσκει εμπόδιο την άρνηση του ετέρου της συγκυβέρνησης, Φ. Κουβέλη, ο οποίος δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε αυτή ενεργότερα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μηνυμα του Γ. Παπανδρέου για την ημέρα της γυναίκας

Οι δημοκρατικές κατακτήσεις και η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως τους τελευταίους δύο αιώνες, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβάλλει αισθητά στην βελτίωση της θέσης των ανδρών και των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, εντούτοις δεν κατάφεραν να άρουν τις ανισότητες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ούτε και να αλλάξουν όπως θα έπρεπε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

Σκέψεις για αναβολή εκλογή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για μετα τις απόκριες

Το μεγάλο δίλημμα του Βαγγέλη Βενιζέλου ειναι ποιος θα ειναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που ακριβώς επειδη δέχεται μεγάλες και έντονες πιέσεις, εξωθεσμικές και πολιτικές, σκέφτεται να αναβάλει τη συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή γραμματέα ακόμη και μετα τις απόκριες. Όχι για να πέσουν οι μάσκες και να επέλθει κάθαρση την καθαρή Δευτέρα, αλλα για να πέσουν οι τόνοι και τα πάθη που αναπτύχθηκαν μετα το συνέδριο ανάμεσα στα στελέχη της δικής του ομάδας.

Η επιλογή της Μαργαρίτας: τι θα έκανα αν ειχα 550 εκ. δολ.!

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρεόυ σπάει τη σιωπή της και με ένα γλαφυρό κείμενο διηγείται πως ανακάλυψε ότι το ΒΗΜΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την ενεπλεξαν με την λίστα Λαγκαρντ. Μιλά για τον τρόπο που και η ίδια βίωσε την κρίση και ότι αν διέθετε αυτά τα 550 εκ. θα το προσέφερε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα.
Η Μαργαρίτα Παπανδρεόυ είχε δύο επιλογές: Να αγνοήσει την επίθεση ή να προχωρήσει σε μήνυση. Επέλεξε το δεύτερο
Το αγγλικό κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στην enetenglish.gr
Over a month ago as I was climbing out of bed, my cell phone rang. The voice said, “Margarita, there are articles in To Vima and Proto Thema about you. Have you seen them?” I had stopped reading Greek newspapers or listening to Greek TV newscasts because they kept telling lies, and spewing out hatred, fear and anxiety. I don’t want this rage and bleakness in my heart. I know we are better than that. The caller told me that I was supposedly holding an account in Switzerland amounting to $550m dollars!

Ας φανταστούμε ένα δημοκρατικό συνέδριο……


Δεκέμβριος 2012. 
Συνεδριάζει η ΚΟΕΣ, υπερψηφίζει τις προτάσεις για τις πολιτικές θέσεις, και το καταστατικό και μαζί με τις προτάσεις της μειοψηφίας κοινοποιούνται στις Νομαρχιακές Επιτροπές, ώστε να προχωρήσει ο προσυνεδριακός διάλογος σε Νομαρχιακό και 
Δημοτικό Επίπεδο.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει θέμα "ασυμβίβαστου" με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΚΑΠ, ψηφίζεται νέα ΕΚΑΠ από την ΚΟΕΣ.


Ξεφύγαμε απ” τον πόλεμο και το θάνατο, για να ζήσουμε αυτό;

Μέσα από συγκρούσεις και κακουχίες, ταξίδευε για εβδομάδες αναζητώντας ασφάλεια. Φτάνοντας στον προορισμό της, γνώρισε από αδιαφορία μέχρι ρατσισμό. Η ιστορία της συμπυκνώνει το δράμα των Σύρων προσφύγων. Όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω. Αγωνίζεται, επιμένει, διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, επιβιώνοντας μέρα τη μέρα σε ένα επικίνδυνο παρόν.

Mαριλένα Κοππά Ο διορισμός του Ευρωβουλευτή και η δημοκρατική στροφή του ΠΑΣΟΚ

Σε μια γενικότερη σκηνή απαξίωσης της πολιτικής, ο ρόλος του Ευρωβουλευτή φαίνεται να υποβαθμίζεται από «τον μόνο άμεσα νομιμοποιημένο εκπρόσωπο του λαού» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε «θέση διορισμένου εκπροσώπου του εκάστοτε Προέδρου».
Στο γενικότερο μύλο, που όλα τα αλέθει, καθένας που δεν έχει προσωπικό σταυρό θεωρείται διορισμένος και άρα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.

Καρχιμάκης ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ ΈΜΜΕΣΕΣ ΑΝΑΦΟΡΈΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΈΑ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ

Ο Μιχ. Καρχιμάκης σημείωσε στην κατάσταση του στο facebook

"Ο κ.πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια του στην εκδήλωση για τα 15 ΧΡΌΝΙΑ απο τον θάνατο του Κ.Καραμανλή .

Μίλησε για ψευτοπροοδευτικους της περιόδου ,ποιον άραγε εννοούσε ;
Μίλησε για επικοινωνιακά παιγνίδια τι να εννοούσε άραγε;

Μίλησε για λαικισμους και ψευτοκουλτουριαρηδες ποιον εννοούσε άραγε ;

Νέες ενστασεις ...ζητούν ισονομία.....

Και οι γυναίκες στο χορό των ενστασεων...λόγω της ημέρας....

ΕΝΣΤΑΣΗ 
Ζ. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ & Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΠΡΟΣ ΕΚΑΠ, 
Αθήνα, 05/03/13

ΕΝΣΤΑΣΗ

Σύντροφε Πρόεδρε της ΕΚΑΠ
Σύντροφε Γιάννη Σουλαδάκη,

Όπως αποφασίστηκε το Σάββατο στην διαδικασία ψήφισης του νέου Καταστατικού του Κινήματος, οι υποψήφιοι της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής δεν πρέπει να είναι στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Κριστίν Λαγκάρντ για την Ημέρα της Γυναίκας


Μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο μήνυμά της για την Ημέρα της Γυναίκας ευχήθηκε οι γυναίκες να μπορούν «να επιλέγουν τη ζωή που επιθυμούν».

Πεταλωτης Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑΤΑ

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον Κ. Καραμανλή ο Γιώργος Πεταλωτης σημείωσε:

"Ευέλικτος, υπάκουος και βολικά ακαλλιέργητος ο Τσίπρας καλπάζει προς το Κέντρο και την εξουσία..."

Βροχή...... ενστάσεων στην Ιπποκράτους

Άρχισαν τα όργανα.....και καλά ξεμπερδέματα
Προς
Την ΕΚΑΠ      
 ΕΝΣΤΑΣΗ
Του υποψήφιου για την ΚΠΕ στο 9ο Συνέδριο:         Λόη Βαγγέλη
ΚΑΤΑ  των αποτελεσμάτων εκλογής των μελών της ΚΠΕ στο 9ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Αυθαίρετα καταργούν το «ασυμβίβαστο»!

Boλές και από τον Απόδημο για την απαράδεκτη και εξόφθαλμη παραβίαση του καταστατικού:

Η ΕΚΑΠ επικαλείται ως άρθρο του καταστατικού, σχετική πρόταση που κατατέθηκε και καταψηφίστηκε από το Συνέδριο.
Αυθαίρετα καταργούν το «ασυμβίβαστο»!

Η ΕΚΑΠ, δηλαδή η κατ’ ευφημισμό  Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης,  συνεχίζει την πάγια τακτική της να καταστρατηγεί το καταστατικό του Κινήματος. Το βιώσαμε με το προηγούμενο καταστατικό, το οποίο από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι και το Συνέδριο έγινε «λάστιχο» για να εξυπηρετεί εσωκομματικές μικροπολιτικές επιλογές. Η κατάπτυστη αυτή  πρακτική δυστυχώς συνεχίζεται 4 μέρες μετά την  ψήφιση και του νέου καταστατικού, αφού με απόφασή της η ΕΚΑΠ καταργεί το «ασυμβίβαστο» έχοντας πάλι ως στόχο της να «καλυφτούν» οι «ημέτεροι».

Βίντεο – αφιέρωμα: 9 χρόνια πριν, 7 Μαρτίου, ξεκινάει η κάθοδος της Ελλάδας στην κόλαση



7 Μαρτίου 2004. Είχε που είχε τα προβλήματά της η χώρα, εκλέγει για πρωθυπουργό της τον…φέρελπι νέο Κώστα Καραμανλή. Οι ελπίδες γρήγορα μετατρέπονται σε εφιάλτη. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του βάζουν πραγματική πυρκαγιά στην οικονομία της χώρας, την κρύβουν λέγοντας ότι πρόκειται για απλή «φωτίτσα» και εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον στο χείλος της χρεοκοπίας, δίνοντας μάλιστα εντολές στους επόμενους να τη σβήσουν…

Πώς η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο στη μάχη κατά των ναρκωτικών – τι έλεγε ο Παπανδρέου από το 1986


Τον Ιούνιο του 1986 σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Γιώργος Παπανδρέου, υφυπουργός Πολιτισμού τότε, κάνει νύξη για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο της αποποινικοποίησης, δεδομένου ότι η πολιτική της σκληρής καταστολής είχε αποτύχει παταγωδώς και στη χώρα και παγκοσμίως.
Έντεκα χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 1997 σε συνέντευξή του στο περιοδικό “ΚΛΙΚ” διατυπώνει ακόμη σαφέστερα τις απόψεις του:

Παπανδρέου: Το 2014 έτος κλειδί για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Η συνεργασία στα Βαλκάνια αποτελεί τη "συνταγή" για την ανάπτυξη και την ευημερία, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού "Novi Magazin".
 
Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τη συμπλήρωση, την ερχόμενη Τρίτη, δέκα χρόνων από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2003.

Καρχιμακης : Μιά αποφαση πηρε το συνέδριο και επιχειρείται η ακύρωσή της


Από τον λογαριασμό του στο facebook απαντά σκωπτικά ο Μιχ. Καρχιμάκης:

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΉΡΕ ΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΊΤΑΙ Η ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ.
Μια απόφαση κατάφερε να πάρει το συνέδριο ,αυτή για τα ασυμβιβαστα και καταβαλονται προσπάθειες να ακυρωθεί .
Το συνέδριο ουσιαστικά αποφάσισε ότι όσοι βασικά υπηρετούν σε εμμισθες διορισμενες απο την κυβέρνηση θέσεις να μην συμμετέχουν στην νέα κεντρική πολιτικη επιτροπη.

Η απογοήτευση ενός νεολαίου συνέδρου

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο με μαιλ και το αναδημοσιεύουμε, όχι για να προσθέσουμε άλλη μια καταγγελία στις εκατοντάδες, αλλά γιατί αυτός ο νέος άνθρωπος είναι το μέλλον του κόμματος και αν έχει απογοητευθεί από το ανακυκλωμένο υλικό, τους νέους με τις συμπεριφορές των παλιών (σημειώνουμε ότι κανεις ποτέ δεν είχε τολμήσει απο το...βαθυ -παλιό ΠΑΣΟΚ τέτοια μεθόδευση) τότε το κόμμα έχει αυτοκαταδικαστεί σε εξαφάνιση.

Ημουν και εγώ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος από τον χώρο της σπουδάζουσας Νεολαίας. Χειροκρότησα με πάθος το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη για το σθένος και το πάθος με τα οποία υποστήριξε δύο σημαντικές αποφάσεις.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ και ΣΟΥΛΑΔΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ......«Συνεδρίου το Ανάγνωσμα».

Για ΕΠΟΣ το πηγαίνανε σε φαρσοκωμωδία καταλήγει.

Καλά δε το ήξερες;, θα ρωτήσετε. Να σας πω, ήξερα  ότι το έπος δεν θα τους βγει για αντικειμενικούς και κυρίως υποκειμενικούς λόγους. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα καταλήξουν στο άλλο άκρο.

Πεταλωτής Το νέο στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ζήτημα ηλικίας

Σαφείς αποστάσεις από την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κρατά ο Γιώργος Πεταλωτής, αποτυπώνοντας την κατάσταση κινούμενης άμμου μεταξύ των μελών της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και επιβεβαιώνοντας τις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρώην υφυπουργός εκφράζει αμφιβολίες για την τήρηση της απόφασης του συνεδρίου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, «αν δεν σπάσει η ακινησία που διακρίνει την κυβέρνηση», ενώ τεκμηριώνει την αντίθεσή του με την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, καλώντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ να την αποτρέψει.

Εχει αλλεργία το "νέο" ΠΑΣΟΚ στην Δημοκρατία;



Η ανασύσταση στο ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε φαντασία....
Η απόφαση για το ασυμβίβαστο που έλαβε το συνέδριο μετατράπηκε σε ...ποσόστωση, σύμφωνα με το μήνυμα που ελαβαν τα μέλη του νέου οργάνου.

"Αγαπητές συντρόφισσες, Αγαπητοί σύντροφοι,
Σύμφωνα με το παράγραφο 3 του άρθρου 16 του καταστατικού που εγκρίθηκε στο συνέδριό μας :
«Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όσοι κατέχουν κατόπιν διορισμού, θέση στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ¼ του συνόλου των μελών.»

Το έπαιξαν αυτό στο Μέγαρο;

Ζητούν ακύρωση του συνεδρἰου τους στελέχη της Νεολαίας!

Θα το δούμε καί αυτό; Θα ακυρωθεί το Συνέδριο-"φαρσοκωμωδία" της Νεολαίας και θα διεξαχθεί νέο;;!!!

Ναι αυτό ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους στον Πρόεδρο του κόμματος Βενιζέλο, μέλη και στελέχη της Νεολαίας, την ακύρωση του 8ου συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ της 28ης Φεβρουαρίου, το οποίο χαρακτηρίζουν ως φαρσοκωμωδία, και τη διεξαγωγή νέου ζητούν

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Νεα Επιστολη: κραυγη αγωνιας για την μη συμβατη με τις αποφασεις του συνεδριου στελεχωση της ΚΕ

Αφού “ξέχασαν” να ανακοινώσουν τα νέα μελή της ΚΕ ΠΑΣΟΚ την ιδια μερα αποδεδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο!
Η ανασύσταση ήταν “έπεα πτερόεντα” κοινώς “λόγια του αέρα η αέρας κοπανιστός”!
Η εφορευτική επιτροπή έγραψε “στα παλιά της τα παπούτσια” την απόφαση του συνέδριου για διαχωρισμό της συμμετοχής των αξιωματούχων της κυβέρνησης από τη νέα ΚΕ  και ανακοινώσε απόφαση με την οποια “εκλεγεί” και αυτους που είναι έμμισθοι υπάλληλοι της κυβέρνησης και “υποχρεωμένοι” στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους πέριξ αυτού!

Ο Παντελής Οικονόμου για το θάνατο του Τσάβες


Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Του ηγέτη της Βενεζουέλας, που έφυγε χωρίς να έχει παρεκκλίνει, ούτε στιγμή, από την απόφαση ζωής να υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις, το συμφέρον της πατρίδας του και του λαού της.

Ο Ούγκο Τσάβες έδειξε ότι, ακόμα και σ’ ένα ιδιαίτερα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, υπάρχουν περιθώρια για την άσκηση πολιτικής υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

80 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ κατά του χρυσού στη Θράκη

80 σύνεδροι που μετείχαν στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ψήφισμα κατά του χρυσού στη Θράκη.
Το ψήφισμα, κατατέθηκε κυρίως από συνέδρους που κατάγονται απί την Περιφέρεια ΑΜΘ και αναφέρει:

Δεν ακολουθούν το ασυμβίβαστο εκλεγμένοι στη ΚΕ έρχονται ενστάσεις

Διαφορετικές εκδοχές,απόψεις και εισηγήσεις για το τι έγινε ή δεν έγινε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το τι θα γίνει από τώρα και μετά, επικρατεί στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Βενιζέλου που πλέον οι συνεργάτες του έχουν τριχοτομηθεί και ο καθένας ανάλογα με ποια θέση βρίσκεται δίνει τον άλλον, διαφωνώντας η συμφωνώντας και παράλληλα να έχουν σημειωθεί πολλά ευτράπελα ανάμεσα σε στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο που τώρα δεν μιλιούνται καν μεταξύ τους.

Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…

Τέσσερις ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ.
Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου.
Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.

Habemus K.E...


Ναι ο λευκός καπνός βγήκε από την Ιπποκράτους,

Έχουμε Κ.Ε.

Δεν γνωρίζουμε αν αμφισβητεί κανείς ότι το 9ο συνέδριο του Κινήματος θα μείνει στην ιστορία ως το πιο πρόχειρο, απροετοίμαστο, αλλά πάνω απ΄όλα το συνέδριο με τις περισσότερες παραβιάσεις του καταστατικού.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σηριαλ η ανακοίνωση των ονομάτων της ΚΕ

Σε αυτό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν πολλές πρωτοτυπίες, αρχης γενομένης από τον διορισμό της ΕΚΑΠ, την αλλαγή του επικεφαλής της, στο παρα πέντε κυριολεκτικά, της έναρξης.

Καθώς, όμως έχουν περάσει 48 ωρες από το πέρας των εργασιών και την ψηφοφορία, νέα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχει πιστοποίηση, επίσημη ανακοίνωση των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ο απελθών Γραμματέας Μιχ. Καρχιμάκης μαλιστα, αναγκάστηκε να ζητήσει να μην καθυστερεί η πιστοποίηση και να μη δίνονται ονοματα με ...δόσεις.

Παγκαλος Δεν μου αρεσει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την απογοήτευσή του για το συνέδριο και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99.5, είπε πως «για πρώτη φορά είδα άδειες καρέκλες» και προσέθεσε δηκτικά ότι «οι ίδιοι άνθρωποι, στις ίδιες θέσεις, είναι αυτοί που πήγαν το κόμμα από το 40% στο 8%».
.
«Είναι ένα συνέδριο αυτών που έχουν εμμονή στην ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ναι, ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς» ανέφερε και σχολίασε «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι το ΠΑΣΟΚ του 2007».

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδα - Τουρκίας


Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδα - Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μετά την πρώτη συνεδρίαση που έγινε στην Αθήνα τον Μάϊο του 2010, αποτελεί θετικό γεγονός.

Συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία, ιδιαιτέρως σε μια περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς εξελίξεις διαμορφώνουν νέα δεδομένα.

Το νέο φορά τον παλιό μανδύα....

Παρόλες τις τυμπανοκρουσίες περί ανανεωσης του στελεχιακού δυναμικού και την αναδειξη των νεότερων στο ανώτατο όργανο του Κινήματος, ο Βενιζέλος δεν μπορεί να χαρεί για την "επιτυχία" της πρόβλεψης του, ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι τριαντάρης. 
Η περίφημη ανανέωση έγινε με τον παραδοσιακό παλαιοκομματικό τρόπο, της λίστας, της πριμοδότησης των αρεστών και της ....εκλογονοθείας.  Το αμέσως επόμενο επεισόδιο της σαπουνόπερας θα είναι η εκλογή νέου Γραμματέα, αφού βέβαια "οριστικοποιηθούν" τα πρόσωπα που μετέχουν στην Κ.Ε.

Παραίτηση της ευρωβουλευτού Μ Κοππά αντίδραση στον αποκλεισμό από την ΚΕ

Με επιστολή της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαριλένα Κοππά έκανε γνωστή την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την απόφαση στο Συνέδριο να αποκλειστούν από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως άλλωστε και οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ποιος έδωσε την εντολή «Ρίξτε τον ΓΑΠ»;

Οι μηχανισμοί εξωθεσμικής εξουσίας στήριξαν και στηρίζουν απλόχερα τον Αντώνη Σαμαρά

Το Periodista έχει αποκαλύψει πρόσφατα όλα όσα είπε σε ιδιωτική συζήτηση πρώην υπουργός  «Σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθη. Σίγουρα είναι εκείνος, ο οποίος είπε το λεφτά υπάρχουν και στη συνέχεια έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο με τα γνωστά αποτελέσματα για την κοινωνία. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν βοήθησε τον Γιώργο Παπανδρέου, να υλοποιήσει το μνημόνιο 1. Κάποιοι είναι από εκείνους, οι οποίοι ασκούν κριτική στον Παπανδρέου και αποδίδουν ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό έκαναν σαμποτάζ τότε».

Γερουλάνος: Δεν είναι ώρα να κρύβουμε λόγια- το ΠΑΣΟΚ είναι στο επίκεντρο του θυμού που νιώθει η κοινωνία

Η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε έκπληξη όχι μόνο για το ουσιαστικό περιεχόμενο της, αλλά γιατι διακόπηκε από την είσοδο στο στάδιο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γερουλάνος, με υπομόνη περίμενε να καταλαγιάσουν οι φωνές ενθουσιασμού των συνέδρων που υποδέχονταν τον Γιώργο Παπανδρέου και συνέχισε την ομιλία του, η οποία έθεσε πολλούς προβληματισμούς και αποκάλυψε πολλές αλήθειες :
 
"Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το πολιτικό κενό που έχει αφήσει πίσω του το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι, παρά το πολιτικό αυτό κενό που δημιουργήσαμε, οι διεργασίες αυτού του συνεδρίου δεν αφορούν όσους είναι έξω από αυτήν την αίθουσα.

Ξενογιαννακοπούλου: τρία σχόλια για το Συνεδριο


Για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τρία σχόλια:

Η πολυαναμενόμενη αντιπαράθεση για την κυβέρνηση και την πολιτική της δεν έγινε. Ο καυγάς τελικά ήταν για το μέτρο εκλογής και τα κουκιά. Κρίμα!

Αντί για ανάλυση της ήττας και της συνεχούς συρρίκνωσης, κατηγορούν τους ψηφοφόρους και λοιδορούν τα στελέχη που διαφωνούν.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Τα εκλεγμένα μέλη της νέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ είναι οι :
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Ανδρέας Σπυρόπουλος
  • Δημήτρης Ρέππας
  • Μιχάλης Βουράκης
  • Γρηγόρης Φελώνης
  • Αντώνης Σαουλίδης
  • Κωνσταντίνος Μπελτεγρής

Αποκλεισμός των ευρωβουλευτών από την Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ

Με το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, με τέσσερις ευρωβουλευτές του κόμματος Σπ.Δανέλλη, Δ.Δρούτσα, Μ.Κοππά και Αννυ Ποδηματά να διαμαρτύρονται αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Βενιζέλου για «θεσμικά απαράδεκτη» και «ακατανόητη» κίνηση.