Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Παπανδρεου :Δήλωση για τον θάνατο του Άντριου Άθενς

 
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Άντριου Άθενς:

"Ο Άντριου Άθενς υπήρξε εξέχουσα ηγετική προσωπικότητα του Ελληνισμού της Διασποράς. 

Γεννημένος στο Σικάγο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, δεν ξέχασε στιγμή τις ρίζες του. Αφιέρωσε για δεκαετίες τη ζωή του στον Ελληνισμό. Προασπίστηκε σε δύσκολες στιγμές τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αγωνίστηκε για τα εθνικά δίκαια. 

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να ακουμπήσουν μετανάστες

Δυναμικά ξεκινα η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή νέου Γραμματέα της, του Παύλου Χρηστίδη, αντιδρώντας με έντονο τρόπο την τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη Βουλή, σχετικα με το διαχωρισμό των Ελλήνων από τους μετανάστες μαθητές στα σχολεία.
Αναλυτικά η ανακοινωση:
"Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1943, οι πρώτοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 50.000 από αυτούς, δεν επέστρεψαν ποτέ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΤΕΓΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εκλογές για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έδειξαν τρία πράγματα. Πρώτον, ο Βενιζέλος δεν ελέγχει το κόμμα. Οργανωτικά αυτό «ανήκει» στον Νίκο Ανδρουλάκη, το νέο γραμματέα του Κινήματος. Η ψηφοφορία τόσο για την Κεντρική Επιτροπή όσο και για το Πολιτικό Συμβούλιο το απέδειξε περίτρανα καθώς ο «μικρός» του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε όποιους, κυρίως νεολαίους, ήθελε και σε υψηλές θέσεις. Αντίθετα, ο «συντονιστής των δράσεων» Βενιζέλου, και εξ απορρήτων συνεργάτης του, Πάρις Κουκουλόπουλος λίγο έλειψε να μην εκλεγεί στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

Πανικός στην Κύπρο- κλειστά τα ΑΤΜ

Μετά μετά την πρωτοφανή αποφαση στο Eurogroup για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και τη φορολόγηση των καταθέσεων, εκατοντάδες πολίτες στην Κύπρο κατέκλυσαν τα καταστήματα των τραπεζών, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Οι λογαριασμοί είναι στην ουσία παγωμένοι, ενώ τα ΑΤΜ δεν δίνουν μετρητά.

Eurogroup: Πρωτοφανής συμφωνία για την Κύπρο

Οι διεθνείς δανειστές και η Κύπρος συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ, σε μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο!
Επιπλέον, οι τόκοι επί των καταθέσεων θα φορολογηθούν με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10 στο 12,5%.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Οικονόμου: Δήλωση για τα χρέη προς το Δημόσιο και την φορολογία ακινήτων

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αποδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, ανήμπορες να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τις μόνες διαθέσιμες παραγωγικές λύσεις σε θέματα φορολογίας.

Οι λύσεις αυτές είναι:

Συναντηση Κλίντον Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Bill Clinton για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Νew York Times: Για άλλη μια φορά η Τρόικα ζητάει νέα μέτρα και περικοπές στην Ελλάδα

Σε νέο σημερινό δημοσίευμά τους οι New York Times κάνουν λόγο μια ακόμη διαφωνία μεταξύ Τρόικα και κυβέρνησης που αφορά τη νέα δόση οικονομικής βοήθειας και αν η χώρα μας θα καταφέρει να την λάβει.
Το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας κάνει λόγο για κάτι τόσο σύνηθες που έχει πλέον γίνει σαν «τελετουργικό». Οι επικεφαλής της κυβέρνησης δηλαδή να προσπαθούν να διαπραγματευτούν τις απαιτήσεις της τρόικας και οι δανειστές να ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα.

Απόπειρα Αντιμεταρρύθμισης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Απαξίωση των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και εισβολή και εκεί  κομματικών φίλων

"Την 1η Μαρτίου 2013 εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης οι Μεταρρυθμιστικές δράσεις για τη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΜΕ. Οι δράσεις αυτές αφορούν στη διατήρηση των δύο υφιστάμενων ξεχωριστών Γραμματειών («Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης» και «Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Προβολής») και στην ενίσχυση των παθογενειών και των πελατειακών τους χαρακτηριστικών. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά «νέα» Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Προβολής, στην οποία υπάγονται τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού διαπιστώνεται από την προτεινόμενη διάρθρωση του οργανογράμματος της απόπειρα αναπροσανατολισμού της στην εσωτερική κυβερνητική/κομματική ενημέρωση και ανορθολογική συρρίκνωση των οργανικών της δομών και κυρίως των ΓΤΕ Εξωτερικού.

Γελάνε στο ΠΑΣΟΚ με τη Συλβάνα και τον Πάρι

Παραλίγο να γκρεμιστούν τα μπετά της Ιπποκράτους από τα γέλια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία θέση που κατέλαβε, με μόλις 23 ψήφους, η Συλβάνα Ράπτη ήταν η ηχηρή απάντηση των κεντρικοεπίτροπων στην ακατανόητη, ακόμη και σε συνεργάτες του, εμμονή του Βενιζέλου να έλθει σε ρήξη με την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνει την σύζυγο του φίλου του Γιάννη Δατσέρη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας.

Νέο ''δημοκρατικό'' ρεκόρ για το ΠΑΣΟΚ με 3 μοναδικές υποψηφιότητες

Το ένα και μοναδικό ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει πλέον μετατρέψει σε κομματική παράδοση τις μοναδικές υποψηφιότητες στην κομματική πυραμίδα. Η αρχή έγινε με τον νυν πρόεδρο ο οποίος μάζεψε τόσες υπογραφές ώστε να εμποδίσει κάθε άλλη υποψηφιότητα και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης άνοιξης...........

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αποτελέσματα εκλογής οργάνων στο ΠΑΣΟΚ

Ποιοι εκλέχτηκαν στο πολιτικό συμβούλιο
 
Σαουλίδης Αντώνης 61`
Αλαμάνος Παναγιώτης   60
Μωραίτης Θάνος  60
Αντωνίου Τόνια 58
Γιαννακοπούλου Νάντια 56

Οι ψήφοι Ανδρουλάκη



Κατά τη συνεδρίαση για την εκλογή νέου Γραμματέα, από τους 165 παρόντες, ψήφισαν την πρόταση του Βενιζέλου για τον Ανδρουλάκη 109. Τα λευκά ήταν 56

Το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από το Δι@υγεια όπως ο ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα

Τα λειτουργικά προβλήματα του προγράμματος Δι@υγεια, τα οποία συμπίπτουν με το χρόνο διάρκειας της σημερινής κυβέρνησης, έφεραν ποικιλία διαδικτυακών αντιδράσεων από έλληνες σκεπτόμενους πολίτες όλων των πολιτικών χώρων.
Το πρόγραμμα Δι@υγεια ήταν η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου στον τομέα της διαφάνειας και η εφαρμογή του νόμου Ραγκούση, ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισης της μάστιγας του πελατειασμού στη χώρα μας. Με την εφαρμογή του νόμου, οι υπουργοί αλλά και οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν, επιτέλους, να λογοδοτούν στον έλληνα πολίτη για κάθε τους πράξη.

Μέτρο της παρακμής του ΠΑΣΟΚ η προώθηση στελεχών όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης

Περιμένοντας την ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξελιξη, ξεχωριστή για τον Γραμματεα, προκειμένου να πιεστούν οι υποψήφιοι σε άλλες θέσεις να μην ψηφισουν λευκό, αναδημοσιεύουμε το ενδιαφερον άρθρο της παραπολιτικης 

Το συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ του τελευταίου έτους ετοιμάζεται σήμερα να παραδώσει τη γραμματεία του κόμματος στον 34χρονο Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνοντας ότι όποιος έχει υπάρξει φοιτητοπατέρας, δύσκολα θα πάει χαμένος.

Δηλωση Παπακωνσταντινου για την υπόθεση ακύρωσης επένδυσης στον Έβρο

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντινου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει ακυρώσει επένδυση στον Εβρο για να ευνοήσει συγγενικά πρόσωπα, δήλωσε:
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” αναφέρεται σε υπόθεση ακύρωσης επένδυσης στον Έβρο από το ΥΠΕΚΑ.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!

Ὀπως όλοι γνώριζαν ο Ανδρουλάκης προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Γραμματέα του κινήματος.

2.20 Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια κόντρα με διαμαρτυρίες από την πλευρά της Αριστερής Πρωτοβουλίας με το προεδρείο σε ότι αφορά το ασυμβίβαστο

Τις δυο πρώτες θέσεις στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κατέλαβαν οι Αχαιοί υποψήφιοι στην εκλογική διαδικασία

Ενόψει των σημερινών διαδικασιών για την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  σήμερα, έγινε χτες η εκλογή των Εσωτερικών Οργάνων για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Γραμματέας ανακηρύχτηκε ο 29χρονος δικηγόρος από το Ναύπλιο, Παύλος Χρηστίδης . ενώ στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκαν στις δυο πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας οι Αχαϊκές υποψηφιότητες του Άρη Καρβούνη και Μανώλη Βουγιουκαλάκη.

περι υποψηφιοτήτων...και νέων οργάνων

Πόσο λογικό ακούγεται να είναι μοναδική υποψηφιότητα του Ανδρουλάκη;

Την τελευταία μέρα του συνεδρίου διάχυτη ήταν η εικόνα ότι ο ,,βενιζελικός,, Ανδρουλάκης με τις δυο προτάσεις του (ασυμβίβαστο και μέτρο σταυροδοσία) κόντευε να τινάξει το συνέδριο στον αέρα και το συνέδριο- ,,περίπατος,, που υπολόγιζε ο Βενιζέλος δέχθηκε σοβαρό πλήγμα.

Οι "ατυχήσασες " ενστάσεις του Συνεδρίου

 
 
Ξεφτίλησαν τις ενστάσεις στην Εφορευτική επιτροπή

Τελικά καμία ένσταση που κατατέθηκε δεν έλαβε υπόψη η ΕΚΑΠ.
 
Ουτε για το ασυμβίβαστο, αλλά ουτε για την ψηφοφορία. Ο έλεγχος των ψηφοδελτίων που έγινε χθες, κατέληξε σε .....επαναμέτρηση κάποιων την άλλη βδομάδα.
 
 
 

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κάτι δεν πάει καλά: την ώρα που ο Σαμαράς “καταδίκαζε” Χρυσή Αυγή, ο Γραμματέας Ν.Δ. “αθώωνε” Κασιδιάρη

Διαβάζουμε στο tovima.gr :
Επίθεση κατά της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην οποία συμμετείχαν νεολαίες κεντροδεξιών κομμάτων από όλη την Ευρώπη.

Απέρριψε το ευρωκοινοβούλιο τον προϋπολογισμό 2014 - 2020

Κοινή γραμμή των πέντε ομάδων κατά των περικοπών που εισηγείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  -Μήνυμα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.


Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε "όχι" στην έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο θέμα της έγκρισης ή μη του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ 2014-2020, όπως αυτό προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (690 ψήφοι υπέρ) αποφάσισε, δια της ψήφου του, να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι «Ανεξάρτητοι βουλευτές» συγκρότησαν την 8η κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής

Η 8η κοινοβουλευτική ομάδα της σημερινής Βουλής δημιουργήθηκε την Τρίτη καθώς οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη το σχετικό έγγραφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των διαγραφέντων βουλευτών είναι ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Κοππα : Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο για την ταξιδιωτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

"Δεν είναι δυνατόν η χώρα να δίνει τη μάχη για να επανακτήσει το κύρος της και τη δημοσιονομική της αξιοπιστία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλά για έλλειψη ασφάλειας σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου", τόνισε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Καρχιμάκης εναντίον Προβόπουλου

Νέα παρέμβαση - "φωτιά" του Μιχάλη Καρχιμάκη, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω του συνεδρίου,  με νέα  ανάρτηση του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να απολογηθεί για τον μη έλεγχο των θυγατρικών των Τραπεζών από την Black Rock.

Ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη έχει ως εξής:

"ΚΥΡΙΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;ΤΙ ΑΠΑΝΤΆΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΈΝΗ ΠΑΡΆΛΕΙΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΘΟΎΝ ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΈΣ κ.λ.π ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;
ΤΙ ΘΈΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ ;

Μάρτιν Σουλτς: Η Ευρώπη ξοδεύει για να σώσει τις τραπεζες, αλλα κινδυνεύει να χάσει μια γενιά

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ, είναι να χάσει ο κόσμος πλήρως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της ΕΕ να λύσει τα προβλήματά του» προειδοποιεί ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο Reuters, o Γερμανός ευρωβουλευτής είπε πως εάν η νεότερη γενιά χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη, «τότε στα μάτια μου η ΕΕ θα βρεθεί σε πραγματικό κίνδυνο».

Η ανανέωση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περνά από τους Γραμματείς

(και μένει εκεί;)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι πιθανότατα και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ (αυτό με τις μοναδικές υποψηφιότητες είναι ένα ζήτημα αλλά...) καθώς δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» εναλλακτική πρόταση η υπάρχουσα «εσωκομματική αντιπολίτευση» της «κίνησης των 75» με επικεφαλής, τον Μιχάλη Καρχιμάκη και της Αριστερής Πρωτοβουλίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Η «Αυγή» καταγγέλει ότι σύμβουλος του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ


Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή σε σημερινό της άρθρο με τίτλο «Ενας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια» καταγγέλει ότι ο Ιωάννης Κωτούλας, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια, Χαράλαμπου Αθανασίου είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ.

Οπως αναφέρει η Αυγή ο κ. Κωτούλας είναι εκπαιδευτικός ο οποίος με το ΦΕΚ υπ'αριθμ. 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012 αποσπάστηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Αθανασίου. Ωστόσο ο εν λόγω σύμβουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως φαίνεται στο έργο του «Η Ανοδος του Γ' Ράιχ» αποτελεί υμνητή του ναζισμού.

«Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...». Επιπλέον, «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων».

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των δυνάμεων της προόδου

Α. ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τρία χρόνια περίπου πριν, στις 2 Μαρτίου 2010 ο Γ. Παπανδρέου εκφώνησε μια ιστορική ομιλία από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

 Είπε τότε «έχω συγκαλέσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, για να πάρουμε αποφάσεις για την οικονομία. Έχει γίνει πολύς λόγος γι’ αυτές τις αποφάσεις. Για τις ενδεχόμενες συνέπειές τους, για το γεγονός ότι σηματοδοτούν μια ανατροπή σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Με όσα και εμείς πρεσβεύουμε, ιδεολογικά και πολιτικά».

 Προσέθεσε όμως το εξής: «Προτιμώ να σταθώ μπροστά στους Έλληνες πολίτες, και να μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια, κατ’ αρχάς για το τι θα συμβεί αν δεν λάβουμε αυτές τις αποφάσεις. Αν κρυφτούμε πίσω από το πρόβλημα και βάλουμε το κεφάλι στην άμμο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πολλές φορές το έκανε αυτό η χώρα, τις προηγούμενες δεκαετίες. Και γι’ αυτό σήμερα βρίσκεται εδώ όπου βρίσκεται».

Ποιους θα υπουργοποιήσει η Ιπποκράτους


Το συνέδριο τελείωσε, κάποια προβληματάκια υπάρχουν με τα "κουκιά" που δείχνουν τάσης ανεξαρτησίας αλλά ο Βενιζέλος έχει το βλέμμα στο μέλλον.
Καλά όχι και το πολύ μακρινό, αλλά αυτό του κυβερνητικού ανασχηματισμού που έρχεται και απασχολεί πλέον δεόντως το.... όλον ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος Βενιζέλος  εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και μετρά τους συσχετισμούς.
 

ΣΔΟΕ καλεί Μητρόπουλο

Δάσκαλε που δίδασκες....

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτυλίχθηκε το 1999, όταν ο Μητρόπουλος εισέπραξε 1.000.000 δολάρια για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

H Παρακαταθήκη του Τσάβες...

Του Χαρη Τσιοκα

Στην εποχή της «ηλεκτρονικής δημοκρατίας» και των «πειθαρχημένων ηγετών» στα οικονομικα συστηματα , τα παραδείγματα πολιτικής αυτονομίας και κοινωνικής αλληλοτροφοδοτησης πρέπει να είναι φωτεινά ,ψηλά στις προτιμήσεις μας ,ριζωμένα στις καρδιές μας!
Δεν πρόκειται για «αντιγραφή», «μίμηση» η κάτι βολικό, σ όσους παρουσιάζουν γεγονότα που έρχονται και παρέρχονται για να συνεχιζουν οι ισχυροι να αποφασιζουν επιλεγοντας εκπροσωπους περιορισμενης ευθυνης!

ΑΧΑΪΑ: Διαδικτυακό μέτωπο υπέρ Παπανδρέου

H υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου με χειροκροτήματα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού αφού αρκετοί μίλησαν ακόμη και για «στήσιμο» της χειροκροτούμενης έλευσης του για να δείξει πως το κόμμα παραμένει Παπανδρεϊκό.Μέχρι και για «κάζουαλ χάπενινγκ» έγιναν σχόλια, αναφερόμενοι στα χειροκροτήματα, λέγοντας μάλιστα πως έγινε προσπάθεια να ξανασερβιριστεί ο νεο-παπανδρεϊσμός στο συνέδριο κάτι που δεν απέδωσε.

Συμφώνησαν για το νέο Γραμματέα;

Η ημέρα για την εκλογή γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ πλησιάζει και οι συναντήσεις πληθαίνουν.
Μυστικές και φανερές.
Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία ότι
μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Ενδιαφέρον αποτελεί η σύνθεση της συνάντησης, αφού γύρω από το ίδιο τραπέζι συγκεντρώθηκαν στελέχη από όλες τις τάσεις τους ΠΑΣΟΚ. Από βενιζελικούς, πρόσωπα που δεν εντάσσονται πουθενά έως τον χώρο της αριστερής πρωτοβουλίας.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Του Νίκου Μανδρόχαλου


Συντρόφισσες, σύντροφοι,


Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και σχηματισμού εντυπώσεων δεν σταμάτησε ποτέ. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε θεατές παράδοξων γεγονότων και δηλώσεων που όχι μόνο προκαλούν (αυτές καθ΄ αυτές), αλλά προβληματίζουν κι ως προς την σκοπιμότητά τους.

Καρχιμάκης: Ο πρωθυπουργός δεν σταματά να προκαλεί

«Ο αρχηγός της ΝΔ σε μια ομιλία πρόκληση στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος του θεώρησε ότι απευθύνεται σε αμνήμονες η σε κατοίκους άλλης χώρας .
Μας είπε λίγο πολύ ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ και ο ίδιος και έσωσαν την χώρα .
Κύριε αρχηγέ της ΝΔ
Δεν σώσατε την χώρα την υπονομεύσατε και ως συνένοχος στην κυβέρνηση Καραμανλή και ως λαϊκιστής και δήθεν αντιμνημονιακός στην αντιπολίτευση.

Σύμπραξη Λοβέρδου, Μόσιαλου και "Δράσης"

Tην πληροφορία για την σύγκλιση θέσεων και τη συνεργασία Μόσιαλου- Λοβέρδου την είχαμε δημοσιοποιήσει από καιρό. Άλλωστε, οι δυό τους συνδέονται από την εποχή που έπαιρναν πρωινό στο Μεγ. Βρετάνια, όταν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες ως επικεφαλής αντιπροσωπειών των κινήσεων "ΡΙΚΣΣΥ" και "Δυναμική Ελλάδα", είχαν συναντηθεί το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου στον πολυχώρο "Αθηναίς" στον Βοτανικό, αφού προηγουμένως τα είχαν πει, κατα τη συνήθεια τους, σε δίωρο τετ-α-τετ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.