Σάββατο 13 Απριλίου 2013

H ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΤΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

του  Σταύρου Στραβόλαιμου 
Είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο ότι παρά στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως κοινωνικός σχηματισμός,  η προσπάθεια παραπληροφόρησης,  μέσα από συνεχή, σχεδιασμένη και συστηματική διαστρέβλωση και παραποίηση δεδομένων, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει.
   Τα συμφέροντα που αντιδρούν λυσσωδώς σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και μεταρρυθμίσεων, επιδιώκοντας την ακινησία του συστήματος που αναπαράγει τις δομές εκείνες που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, έχουν πιάσει δουλειά. Τα παπαγαλάκια  τους ως  καλοπληρωμένα φερέφωνα στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και έντυπα, έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο της χειραγώγησης του λαού, σερβίροντας του ανοησίες, ψευδολογίες, και ολοσχερώς  διαστρεβλωμένη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

Oθωνας για Παπανδρέου: Πετροβολούμενος εξασφάλισε τη σωτηρία της Ελλάδας

«Πετροβολούμενος εξασφάλισε  τη σωτηρία της Ελλάδας», δηλώνει ο Μανώλης Όθωνας για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας υπερασπίζεται με δηλώσεις του τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις επιλογές του στην οικονομική πορεία της χώρας.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Βερολίνο

Πληθαίνουν οι φωνές που ασκούν σκληρή κριτική προς το Βερολίνο, για τις επιλογές του στη διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Ο κλοιός φαίνεται να σφίγγει για την Άνγκελα Μέρκελκαι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού η λιτότητα που επιβάλλουν αυταρχικά στην ευρωζώνη, απειλεί, πλέον ευθέως την παγκόσμια οικονομία και όπως φαίνεται, η Γερμανία θα βρεθεί σύντομα ενώπιον των ευθυνών της.
Η γερμανικά καθοδηγούμενη απόφαση-πρόκληση για την Κύπρο, με το κούρεμα των καταθέσεων, έχει βυθίσει ξανά την ευρωζώνη στην κρίση χρεών και στο αβέβαιο μέλλον, αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, με κίνδυνο να αυξηθούν.

Ο Παπανδρεου διαφημίζει Ελλάδα και Αχαΐα παντού


Για μια ακόμη φορά γράφηκαν διάφορα σχόλια με αφορμή τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Όλο αυτό το διάστημα πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τα ταξίδια, τις συναντήσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Από επαινετικά σχόλια για ένα Έλληνα που προσκαλείται από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, μέχρι λογικές αντιρρήσεις αλλά και απίστευτες κακοήθειες, ακόμη και χυδαιότητες.

Χάνες Σβόμποντα: Συνεργαστείτε με ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίξτε την κοινωνία

Βολές και από το εξωτερικό άρχισε να δέχεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος για την πολιτική που ακολουθεί. Οι σοσιαλιστές αρχίζουν να αντιδρούν στη στενή του συνεργασία με τη ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της ομάδας των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα σε δηλώσεις του ουσιαστικά βάλει ευθέως προς τον Βενιζέλο και ιδιαίτερα τη στρατηγική σύγκρουσης που έχει επιλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Matrix24.gr o Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα,  η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».

Καραμανλής: «Ούτε με σφαίρες» επανέρχομαι σε ρόλο ηγέτη της ΝΔ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες» είναι ξεκάθαρη η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην επανέλθει -«ούτε με σφαίρες» όπως λέει- σε ρόλο ηγέτη της παράταξής του ή σε οποιονδήποτε άλλον «ηγετικό» ρόλο, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παραγωγική πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες.

Παπανδρέου : Οι αγορές ζητούσαν αίμα..

Όπως δημοσιεύσαμε στο χθεσινό άρθρο  μας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στοαμερικανικό κανάλι  NBC.
Άλλη μιά φορά ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα της Ελλάδας στη σωστή του διάσταση, προκειμένου να διασαφηνιστεί στην αμερικανική κοινή γνώμη.
Υποστήριξε λοιπόν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα, κλήθηκαν να διαχειριστούν το χάος που τους άφησαν οι συντηρητικές κυβερνήσεις. Παρά το ότι ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν τεράστιες διαφορές, έχουν και αρκετές ομοιότητες, σημείωσε.

Ο  Παπανδρέου υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα λιτότητας, εξαιτίας του χάους που κληροδότησαν οι προηγούμενες συντηρητικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αντίστοιχα." Όταν ανέλαβα τα ηνία της χώρας οι αγορές σφυροκόπησαν την Ελλάδα", δήλωσε ο Παπανδρέου. "Έπρεπε να λάβω μέτρα λιτότητας γιατί οι αγορές ζητούσαν αίμα",

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τα παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ...

Το πολυδιαφημισμένο ΡΙΚΣΣΥ του πρώην μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και παρολίγον διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος, ο Ανδρ. Λοβέρδος προχωρά  τη Δευτέρα στην αναγγελία ίδρυσης του  νέου πολιτικού φορέα κατά την Πρώτη Πολιτική του Συνδιάσκεψη, με περίπου 2.000 μέλη.

Ο Πεταλωτής μετρά τις αντιδράσεις για την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής

Σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής έκανε τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με τις επίσημες και μη (οι περισσότερες ήταν αυτές) για την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής να κλητευθεί εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου

"Η γνωστή απόφαση της Προανακριτικής -παρωδίας, που ψάχνει απεγνωσμένα επικοινωνιακά τερτίπια για να καλύψει την μετατροπή της σε θέατρο, ελήφθη χθες το απόγευμα.

Παπανδρέου: Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή διακυβέρνηση και συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Σε κορυφαία πολιτική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου MSNBC μίλησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθειές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθειές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε.

Κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές η Χρυσή Αυγή

Ελπίζαμε να μην το δούμε και αυτό.  Όπως γράφει ο Αποστόλος Λακασάς  στην Καθημερινή :

 "Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων, δημιουργώντας προβληματισμούς για τις τυχόν αντιδράσεις που θα προκληθούν μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι γεγονός ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρούν «κόκκινο πανί» την παρουσία της Χρυσής Αυγής μέσα στα πανεπιστήμια. Από την άλλη, τη μονοτονία τού έως τώρα υποτονικού προεκλογικού κλίματος έσπασαν χθες τα επεισόδια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

ΠΑΣΟΚ Μοντρεάλ:Η σημερινή ηγεσία μάλλον είναι κατώτερη των περιστάσεων!


Με ένα σκληρό κείμενο που δημοσίευσε η Τ.Ο Μοντρεάλ στηλιτεύει την σιωπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην απαίτηση της προανακριτικής επιτροπής να παρουσιαστεί ενώπιον της ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρεου, μη αρκούμενη στο κατατεθέν υπόμνημα


"Ως ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ τριάντα και κάτι τώρα χρόνια, ως Σοσιαλιστές και ως προοδευτικοί άνθρωποι δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε την στάση της σημερινής Ηγεσίας του Πασοκ για την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που αφορά στην κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του Πασοκ και νυν Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Α. Παπανδρέου να παρουσιαστεί και να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Επιτροπή.

Όντως προκαλεί ερωτηματικά η μη δημόσια τοποθέτηση της σημερινής Ηγεσίας του Πασοκ για το θέμα.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μιχάλης Καρχιμάκης:: ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ .....ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΊΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΠΙΑΣΤΕΊ ΜΕ ΜΊΖΑ 1,8 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΌ ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΈΝΩΝ ΟΜΟΛΌΓΩΝ

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ .....ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΏΗΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΊΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΠΙΑΣΤΕΊ ΜΕ ΜΊΖΑ 1,8 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΌ ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΈΝΩΝ ΟΜΟΛΌΓΩΝ .

Απο ποτέ το συμβούλιο εφετών αποφυλακιζει μιζαδορους με αποδείξεις ;

Έγινε και αυτο .

Αποφυλάκισε , τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΜΕΊΟΥ των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ που πιάστηκε με ΜΊΖΑ μέσω τραπεζικού εγγράφου 1,8 εκατ.ευρω.για αγορά δομημένου ομολόγου .

Ο ίδιος λέει!!!!!! αρνείται την κατηγορία ότι δεν προκάλεσε ζημιά στο ταμείο .
Αλλά, η ΜΊΖΑ - ΜΊΖΑ και μάλιστα 1,8 εκατ ευρω .

μπροστά η ΝΔ τον Απρίλιο σύμφωνα με την Public Issue

 
Στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου επανήλθε η ΝΔ με 28,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως, σε απόσταση στατιστικού λάθους με 27,5%.
Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 11%. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά τέταρτο με 8%, ενώ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ισοβαθμούν με 6,5% και το ΚΚΕ παίρνει 5,5%.
 
Αυτά είναι τα στοιχεία που κατέγραψε το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την εφημερίδα Καθημερινή που αφορά τον Απρίλιο.
Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2%. Στο προηγούμενο ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστά αυξημένα κατά 0,5%, όσο και η ΔΗΜΑΡ. Οι ΑΝΕΛ πέφτουν 1,5%, ενώ η Χ.Α. ανεβαίνει 1%. Το ΚΚΕ είναι αμετάβλητο.

Η «διχαστική αριστερά» του Τσίπρα

 
Του Κώστα Τάτση
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
 
 
 
Έστω με σημαντική καθυστέρηση, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας κατανόησαν, ότι η κρίση που βιώνουμε δεν περιορίζεται μόνο στο δημοσιονομικό επίπεδο αλλά είναι ταυτόχρονα,  βαθιά κοινωνική και πολιτιστική κρίση.
 
Σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας χρειάζεται διαφορετική αντίληψη, αλλαγή νοοτροπίας και διαφοροποιημένες συμπεριφορές σε σχέση με το παρελθόν.
 
Πολύ περισσότερο όμως, αυτό αφορά όλα τα κέντρα εξουσίας και όσους συμμετέχουν σ’ αυτά. Είναι δεδομένο ότι  η εξουσία δεν είναι μόνο η εκτελεστική, δεν περιορίζεται στο κοινοβούλιο, αλλά συμπεριλαμβάνει και την δικαιοσύνη και την εκτελεστική εξουσία και φυσικά, τον χώρο των ΜΜΕ.

Γιατί ο Τσίπρας κάνει την... πάπια για τον ΟΠΑΠ και την σκανδαλώδη σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ;

Αντιπαρέρχομαι, για ακόμη μία φορά, τον πειρασμό να ασχοληθώ με τα «πρωτότυπα» ελληνικά του αριστερού αγοριού Αλέξη, και κρατώ από το χθεσινό άρθρο του (στην «Εφημερίδα των Συντακτών») την ακόλουθη, υπερφίαλη όσο και αλαζονική, θα τη χαρακτήριζα, αναφορά του:

«...ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί - έχοντας όμως κάνει ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα - να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Κακλαμάνης: Δεν ντρεπόμαστε επιτέλους;

«Δεν ντρεπόμαστε επιτέλους;».
Ξέσπασε στη Βουλή ο παλαίμαχος πολιτικός, επί σειρά ετών πρόεδρος της Βουλης, Απόστολος Κακλαμάνης για την κλήση του Γιώργου Παπανδρέου από την Προανακριτική Επιτροπή να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ.

Για την «επίσημη» κλήτευση του Γ. Παπανδρέου για αυτοπρόσωπη παρουσία στην Προανακριτική

Μάλιστα... 

Με ψήφους 8-1, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας (φοροδιαφυγής) Λαγκάρντ, αποφάσισε να ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει αυτοπροσώπως στις 6.30μμ την επόμενη Τρίτη 16 Απρίλη 2013, γιατί λέει το γραπτό του τετρασέλιδο υπόμνημα δεν αρκούσε...

Ναι…

Πυρηνική βόμβα από την Ντόρα για την διαπλοκή ΟΠΑΠ-Σαμαρά-Κόκκαλη!

To "Koυρδιστό Πορτοκάλι" που εδώ και μήνες προσπαθεί να αναδείξει την νοσηρή εξάρτηση του Μεγάρου Μαξίμου με την διαπλοκή και πιο συγκεκριμένα με τον... Κόκκαλη-μια ανάρμοστη πολιτική σχέση που κρατάει δεκαετίες-αισθάνεται σήμερα δικαίωση. Ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με ερώτηση-πυρηνική βόμβα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την σύμβαση με την Intralot.

Το ΠΑΣΟΚ της αποτυχίας

Του Προκόπη Δούκα*
Υπάρχουν (και θα υπάρξουν) πολλές αναλύσεις και ερμηνείες των λόγων, για τους οποίους το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που συνόψισε τη δίψα του αδικημένου Έλληνα του εμφυλίου (σε βαθμό που παλιοί αριστεροί κάποτε έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν «Πέσ’ τα, Μένιο») βρίσκεται σήμερα σε στενό φλερτ με μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.


Πολλοί συνδέουν το success story (και την συνεπακόλουθη πτώση) με την κληρονομιά του ιδρυτή του κόμματος, που μπόρεσε ακριβώς να εκφράσει όλα τα «δίκαια αιτήματα», αλλά και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας (από την πλευρά των χαμένων), εξομαλύνοντας αδικίες, δίνοντας πίσω χαμένα όνειρα, αλλά και προσφέροντας άφθονο χώρο για όλα τα «άνθη του κακού», με προεξάρχοντα τη διαφθορά, τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων και τις νοοτροπίες του πελατειακού κράτους (βρίσκοντας μιμητές σε όλο το πολιτικό φάσμα).

Καρχιμάκης για κλήτευση Παπανδρέου:ΣΑΜΑΡΑΣ = ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = ΝΤΡΟΠΗ

Μια πολύ σκληρή ανακοίνωση από τον πρώην Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη για την κλήτευση Παπανδρέου:  

Στην αρχή είπαν, οι Μαρκογιαννάκης και Κωνσταντοπούλου, ότι θα καλέσουν τον Παπανδρέου κι αν δεν έρθει θα τον προσάγουν βιαίως.
Στη συνέχεια αποφάσισαν να αναθέσουν στον Μαρκογιανάκη να καλέσει ο ίδιος τον ΓΑΠ και έγινε η κλήση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε με υπόμνημα. Το διάβασαν, το ξαναδιάβασαν δεν βρήκαν κάτι να τους βολεύει και μετά απο 48 ώρες άλλαξαν βιολί.

Με υπόμνημα απαντά ο Βαξεβάνης στην Προανακριτική

Δεν γνωρίζουυμε αν τα μέλη της Επιτροπής αξιώσουν την βίαιη προσαγωγή του ή την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αλλά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης απαντά με υπόμνημα στη νέα κλήτευσή του.

Αγαπητοί κυρία και κύριοι,
Πληροφορήθηκα πως η Επιτροπή σας με καλεί για δεύτερη φορά, προκειμένου να καταθέσω για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, με βάση αίτημα των κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Παναγιώτη Ρήγα. Ως επιχείρημα επανάκλησής μου εμφανίζεται το γεγονός πως στην Λίστα που δημοσίευσε το HOT DOC, υπάρχει ως όνομα καταθέτη το «INTERAMERICAN» και όχι το «Δημήτρης Κοντομηνάς».

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οι ναζιστές ως τηλεαστέρες

Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή
Γράφει ο Ιός

Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ. Τα πρωτεία στην πρόκληση ανήκουν στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον ίδιο που φρόντισε από τη δική του στήλη στο «Βήμα» να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, μέσω της άθλιας ειρωνείας περί «Ζωής Κασιδιάρη». Ο κ. Πρετεντέρης είχε προλάβει πριν από 18 χρόνια να παρουσιάσει τον Μιχαλολιάκο και τους υποτακτικούς του σε μια επεισοδιακή εκπομπή που σφράγισε τη νεότευκτη τότε ιδιωτική τηλεόραση.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ

    
                         

               του Σταύρου Στραβόλαιμου

   Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έφυγε νωρίς, όμως κάθε μέρα, κάθε στιγμή, αργά αλλά σταθερά, η πολιτικές πρωτοβουλίες που πήρε για να σωθεί η χώρα και οι προτάσεις του στα διεθνή φόρα για την αντιμετώπιση της κρίσης δικαιώνονται πανηγυρικά.

   Μπορεί να λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός, μπορεί να του καταμαρτυρούν τα μύρια όσα, η αλήθεια είναι ότι οι πρωτοβουλίες του απέδωσαν καρπούς και φάνηκε στην πράξη ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Το απέδειξε περίτρανα η πρόσφατη επώδυνη κυπριακή κρίση.

Σκληρή απάντηση Πεταλωτή για την απόφαση κλήτευσης Παπανδρέου

Ο Γιώργος Πεταλωτής αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της προανακριτικής για την κλήτευση του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιόν της.

Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ , η χρυσή αυγή και οι Καμμένοι με την πρότασή τους υπερασπίζονται το κύρος της Βουλής και του τσίρκου όπως κατήντησαν οι ίδιοι την προανακριτική Επιτροπή. Θεώρησαν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν αρκετό να καταθέσει με υπόμνημα όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά θα πρέπει να ευτελιστεί και με τον γελοίο σαδισμό Ζωής, Κασσιδιάρη και λοιπών.

Σόρος: Μόνη λύση τα ευρωομόλογα!!!!

Λέτε να δούμε τη Γερμανία να υποχωρεί και σε αυτό και να εκδίδονται ευρωομόλογα; ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιμένει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη είναι να συμφωνήσει το Βερολίνο στην έκδοση ευρωομολόγων. Αυτή την πρόταση του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής την παρουσίασε σε ομιλία στη Φρανκφούρτη.
Σε αντίθετη περίπτωση, η Γερμανία οφείλει να εγκαταλείψει το ευρώ ώστε να εκδώσουν ευρωομόλογα οι υπόλοιπες χώρες που θα μείνουν σε αυτό προσθέτει ο κ. Σόρος.

WikiLeaks:Πως περιέγραφαν οι αμερικανοί Παπανδρἐου και Καραμανλή

Το Wikileaks αποκαλύπτει ότι ήταν αρνητική η αρχική απάντηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πρόταση του Ευάγγελου Αβέρωφ, στις 23 Ιουλίου 1974, για άμεση επιστροφή του, μέσα σε λίγες ώρες στην Αθήνα, προκειμένου να ηγηθεί της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, σύμφωνα με αμερικανικό τηλεγράφημα .
Σε συνάντηση, που είχε με τον Αμερικανό πρεσβευτή Χένρι Τάσκα, ο Αβέρωφ, εξιστόρησε όλο το παρασκήνιο της συγκρότησης της μεταβατικής κυβέρνησης. Έτσι σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο Αβέρωφ υποστήριζε αρχικά για τη θέση του πρωθυπουργού, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, λόγω της πολύχρονης απουσίας του Καραμανλή. Τελικά, ανέλαβε ο ίδιος να ειδοποιήσει τηλεφωνικά, τον μετέπειτα ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Αφήνει το τιμόνι του ΚΚΕ μετά από 22χρόνια! Ποιος θα διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα;

Το θέμα της εκλογής του νέου Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ θα διευθετηθεί από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα προκύψει από το συνέδριο.

Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Πολιτικού Γραφείου, ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα φέρονται οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιώργος Μαρίνος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Σοφιανού.

Καρχιμάκης Μεθοδεύεται απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη

Για μεθόδευση προκειμένου να απομακρυνθούν από τα καθήκοντα τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

"Μεθοδευουν την απομάκρυνση, με την λήξη της θητείας τους ,τον Ιούνιο ,των οικονομικών εισαγγελέων ,ενώ εκρεμουν στην ανακριτική διαδικασία καποιες πολυ σοβαρές υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Ένα Παπανδρεϊκό Υπόμνημα

ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, επέλεξε με τις αποφάσεις του και τη γενικότερη στάση του να διασφαλίσει την οριστική αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας και την πορεία εξόδου από την κρίση, υπερασπιζόμενος παράλληλα και την ευρωπαϊκή της πορεία αλλά και την συμμετοχή της στην Ευρωζώνη.
Δεν λογάριασε ποτέ το πολιτικό κόστος. Δεν αποποιήθηκε ποτέ της ευθύνης που είχε αναλάβει έναντι του Ελληνικού λαού, είτε ως Πρόεδος του ΠΑΣΟΚ το 2004 είτε ως Πρωθυπουργός το 2009.

Τσίπρας: Θέλουμε την αυτοδυναμία!

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά δήλωσε ότι στις εκλογές θα διεκδικήσει αυτοδυναμία, αλλά ανεξάρτητα απ αυτό θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του στη Βουλή και θα ζητήσει να μην οδηγηθεί η χώρα σε περίοδο αβεβαιότητας. Για το ζήτημα των συνεργασιών είπε “ποτέ μη λες ποτέ” και πώς η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δεν θα έχει ως άμεσο στόχο τον σοσιαλισμό αλλά την σωτηρία της χώρας και του λαού.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Υπόμνημα Παπανδρέου: Δεν ενημερώθηκα ποτέ για τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Με ένα τετρασέλιδο υπόμνημά του που έστειλε στον προέδρο της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
 
Στο υπόμνημα αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός:
«Στα μέσα περίπου του 2010, ενημερώθηκα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Εδωσα εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους.

Οι "Χρυσηίδες" του κομματικού μυθιστορήματος.


του Νίκου Μανδρόχαλου


Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα αμέσως μετά την ανάδειξη της ΚΠΕ, παρατηρείται ένα μοναδικό φαινόμενο, που ίσως να είναι σημείο των καιρών, ίσως από πίσω του να κρύβει πολιτική κενότητα αλλά ίσως και να έχει σαν σκοπό την δημιουργία των νέων Χρυσηίδων του κομματικού σωλήνα (και δεν αναφέρομαι στο μυθικό πρόσωπο της Ιλιάδας αλλά στην εθνική μας συγγραφέα μυθιστορημάτων τύπου Άρλεκιν). Άλλωστε κι ο πολιτικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Ε.Καϊλή από αλλού ξεκίνησε και σήμερα είναι η παραλίγο εκπρόσωπος / δημοσιοσχετίστας του ΠΑΟΚ.

Ένα βιβλίο, πολλά μηνύματα

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο αλιεύσαμε από την σελίδα της πρώην υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.  

"Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Εχθές πήγα στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη « Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης ». Οι αναφορές που έγιναν είχαν συγκινησιακή φόρτιση, ιστορική πολιτική σημασία, αλλά και αναγωγές στη σημερινή συγκυρία.

Η πολιτική δολοφονία Λοβέρδου από την Έλλη Στάη...


Δεν θα πούμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μας έλειψε, υπερθεματιζουμε το καίριο σχόλιο από το Επίκαιρο και να προσθέσουμε ότι μάλλον ο Ανδρέας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Ελλη δεν σκοτώνει μόνο με τα μάτια....

"Στη χθεσινή της εκπομπή #netweek, η Έλλη Στάη είχε καλεσμένο και τον Άντρεα Λοβέρδο, ο οποίος είναι εξαφανισμένος από το πολιτικό προσκήνιο. Έφτασαν, λοιπόν, μέχρι τα αυτιά της Έλλης τα παράπονα του Λοβέρδου για την απαξίωση του μιντιακού συστήματος στο πρόσωπό του, εξού και το κάλεσμα.
 

Τσίπρας: Τα λόμπι των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών τα έβαλαν με τον ΟΣΕ



"Στο πλαίσιο χθεσινής ομιλίας του σε εργαζομένους του ΟΣΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Μόνο στη χώρα μας ο σιδηρόδρομος είναι διαχρονικά απαξιωμένος από τις παλιότερες εποχές και κυρίως τα χρόνια της ανάπτυξης όταν τα ισχυρά λόμπι των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών επιχείρησαν να διατηρήσουν ισχνό το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας, προκειμένου να είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρος αγορά η αγορά των αυτοκινήτων.

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό:
«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν
«βαρετό».

Financial Times:Γερμανική "παγωμάρα" στην πράσινη ενέργεια

 Γερμανία ήταν «πρωταθλήτρια» στην ανανεώσιμη ενέργεια και «καταφύγιο» για τους επενδυτές. Όμως, με τον διπλασιασμό στον δασμό στους λογαριασμούς ρεύματος και τις επικείμενες γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκάλυψε σχέδιο παγώματος των επιδοτήσεων ανανεώσιμης ενέργειας για δύο χρόνια'' υποστηρίζουν σε εκτενές δημοσίευμα οι Financial Times.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

O Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στη Real News aντιστρέφει την απειλή των πρόωρων εκλογών «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις προκαλέσει, αν δεν είναι υπάκουο», υποστηρίζει.

«Μια κυβερνητική κρίση δε σημαίνει εκλογές. Η υπάρχουσα Βουλή μπορεί να αναδείξει άλλη κυβέρνηση», επιμένει .

Ο Κώστας Σκανδαλίδης κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και «στο μέλλον μιας κυβερνώσας Αριστεράς», υπό την αίρεση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαταλείψει τη ροπή στον «αριστερό λαϊκισμό».
(Και προς τον δεξιο; δεν μας ενοχλεί ο δεξιός λαϊκισμός; αναρωτιώμαστε...)