Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τα κόμματα γα την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Μηνύματα αντίστασης στις προσπάθειες περιορισμού και υπονόμευσης της δημοκρατίας και στους νοσταλγούς της χούντας στέλνουν τα κόμματα με αφορμή την 46η επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Προκαλεί η Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο!.. Θα αντιδράσουμε;...

Ο Ν. Μιχαλολιάκος «προειδοποιεί τα ανδρείκελα του πολιτικού κατεστημένου», όπως ονομάζει τους πολιτικούς όλων των άλλων κομμάτων, «αν μας θέσουν εκτός εκλογών, ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως».

Ο Μιχαλογιάκος μίλησε στην Κ.Ο της Χ.Α και για να τονώσει το ηθικό τους είπε ότι «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα αποκόμματα του πολιτικού κατεστημένου που διαλύονται.

Η Δικτατορία της 21ης Απριλίου

 
Για την επέτειο της 21ης Απριλίου, ώστε να μην μείνει σε κανέναν η αμφιβολία για την μαύρη αυτή ιστορική σελίδα της χώρας.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!

Να μην επιτρέψουμε οι «αριστερές» ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ να αποβούν μοιραίες για τη χώρα


 
του Σταύρου Στραβόλαιμου
 
     O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαφαζάνης διαφοροποιήθηκε πλήρως από τον Αλέξη Τσίπρα για τα περί αναστολής του Μνημονίου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις θέσεις του εσωκομματικού του αντιπάλου.

  Απαντώντας στη διατύπωση του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist περί «αναστολής του Μνημονίου» από μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,       ο κ. Λαφαζάνης  δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων.

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές προτείνει ο Βενιζέλος



Μία νέα πρόταση προς τη ΔΗΜΑΡ - μόνο που αυτήν τη φορά πέρασε στα ψιλά λόγω των εσωκομματικών ζητημάτων του ΠΑΣΟΚ - διατύπωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα» η πρόταση αφορούσε πρωτίστως τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές και συνοδεύτηκε από την παρότρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την Αγίου Κωνσταντίνου να συμπλεύσει με την Ιπποκράτους και στον δρόμο προς την ευρωπαϊκή της έκφραση (!). 

Ήττα του φιλοτουρκικού λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο

Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για τα εθνικά μας θέματα.
Με το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε στο ευρωκοινοβούλιο ζητείται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα, επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, διακοπή της ροής του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας  δηλαδή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Τσίπρας υπό κηδεμονία;




Αποτελεί ήττα του Αλέξη Τσίπρα ή απλά μια αναδίπλωση μετά την γκάφα του;
Αφού ουσιαστικά ο Λαφαζάνης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα  για τα περί αναστολής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις θέσεις του εσωκομματικού του αντιπάλου, δεν είναι ουδείς βέβαιος έως πότε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πρωτόπαππας: στοχος η μεγάλη κεντροαριστερά...

δια της συνεργασίας με την Δεξιά....

Πράγματι, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε αλλαγή του εκλογικού νόμου .
«Έχει γίνει κατανοητό ότι ουδείς παίρνει αυτοδυναμία», είπε ο Πρωτόπαπας μιλώτας στον ρ/σ Α989 και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος προκειμένου να μην εκβιάζει ο ένας τον άλλον.

Ο Ακης έστειλε εξώδικο σε Σημίτη, Βενιζέλο και άλλους πρώην υπουργούς για να καταθέσουν στη δίκη

Δέκα εξώδικα προς τους πρώην υπουργούς, που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τους καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας.
Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες που εισέπραξε από τις προμήθειες των υποβρυχίων, αλλά και των συστημάτων ΤΟΡΜ1. Εξώδικη πρόσκληση να καταθέσει στη δίκη έστειλε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και επιστολή στον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

από τα πάνω και από τα κάτω!.....και από τα πλάγια!

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο
Παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Οικονομία

"... Πρώτα το χτύπημα της γραφειοκρατίας:
Από παντού: από τα πάνω και από τα κάτω! Ενώ θα την παρακάμψουμε και από τα πλάγια!
Τι σημαίνει θα τη χτυπήσουμε «από πάνω»:

Ο Παπανδρέου ζητά από ΟΗΕ και G20 να τεθούν κανόνες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά από να τεθούν κανόνες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής, η οποία κλέβει από τις οικονομίες των κρατών τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και κάνει έκκληση σε ΟΗΕ και G20 να βάλουν τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
Παράλληλα υποστηρίζει από την πλευρά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την πρόταση για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού που θα θέσει παγκόσμια πρότυπα, θα διεθνοποιήσει την επιβολή τους και θα εξαλείψει τους φορολογικούς παραδείσους.

Καρχιμάκης: Ο ΚΕΝΤΡΙΚΌΣ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗΣ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΈΝΩΝ ,ΤΩΝ ΑΔΎΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ



Μοιραίο άνθρωπο, αποκαλεί τον κεντρικό τραπεζίτη ο Μιχ. Καρχιμάκης:

"Ο κ.κεντρικός τραπεζίτης ,ο μοιραιος ΆΝΘΡΩΠΟΣ για το ελληνικο τραπεζικό σύστημα ,χρειάζεται να περάσει απο το πλυντήριο πολλών αγιογραφιών,προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει .

Στις κατα παραγγελία στημένες αγιογραφίες που του γίνονται ,κάποιοι ξεχνούν να αναφέρουν βασικά γεγονότα που ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. : Υπάρχει και τρίτο USB που αγνοείται

Κουιζ: Πόσα usb  υπάρχουν; Ο ευρών αμειφθήσεται...
Στα χέρια της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας από την εξέταση του φορητού υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει το επίμαχο USB με τη λίστα.
Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα αυτό φαίνεται ότι στο στικακι που παραδόθηκε από τον Παπακωνσταντίνου δεν περιέχονταν τα ονόματα – αρχεία των τριών συγγενών του αλλά ο Διώτης έχει ανοίξει, άγνωστο αν έχει επεξεργαστεί κιόλας, τουλάχιστον 1.972 από τα συνολικά 2.059 αρχεία της λίστας, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είδε μόνον λίγα και μάλιστα δειγματοληπτικά.

Προβληματισμοί.....

Επειδή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν αρχίσει να μαζεύονται σωτήρες σε αυτή τη χώρα, άλλος από το 2012 κι άλλος από το 2011, με αναφορές (ο καθένας τη δική του αφήγηση) σε ,, σωτήρια επιτεύγματα,, της εποχής που διαδραμάτισε "ρόλο" και είχε ευθύνες:

Αφού όλο και περισσότερο αποδέχονται όλοι ότι απομακρυνόμαστε από την πτώχευση εμείς αναρωτιόμαστε ,

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βολές από την εσωκομματική αντιπολίτευση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Χτες δημοσιεύθηκε ρεπορταζ στο NEW -DEAL αύμφωνα με το οποίο ανακατεύεται και πάλι η τράπουλα στο ΠΑΣΟΚ , καθώς λίγες μόνο βδομάδες μετά το Συνέδριο , εντείνεται η αμφισβήτηση των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας .
Κατά το ρεπορτάζ το απόγευμα της Τετάρτης έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών δύο βασικών «ρευμάτων» που λειτουργούν εντός του ΠΑΣΟΚ, των Ελλήνων Σοσιαλιστών του Παντελή Οικονόμου και της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου .

Για ένα λάθος στο excel...


Οι Financial Times μας πληροφορούν ότι η λιτότητα την οποία υπομένουν οι λαοί και οι οποία έχει κοστίσει και στην Ελλάδα, οφείλεται σε ένα "μικρό" στατιστικό λάθος...
'Στο στόχαστρο βρίσκεται η ανάλυση στην οποία βασίστηκε η πολιτική της δημοσιονομικής  λιτότητας, καθώς δύο από τους πλέον γνωστούς οικονομολόγους ανά τον κόσμο κατηγορούνται για τσαπατσούλικη στατιστική, υποστηρίζουν στο δημοσίευμά τους, σύμφωνα με το οποίο ''λάθη στο Excel'' δύο οικονομολόγων του Harvard οδήγησε σε επιβολή σκληρή λιτότητας.

Που ήταν ο αδιάβαστος κρυμμένος τόσο καιρό;

Μίλησε και ο μέγας Χρυσοχοϊδης, ο γνωστός αδιάβαστος και τι είπε ο αθεόφοβος; «Δικαιώθηκα, για τη θέση που έχω εκφράσει εδώ και ένα χρόνο, ότι πρέπει να συμμετάσχουν μέλη μας στην κυβέρνηση».
       Μας ενημέρωσε μάλιστα ο μεγαλειότατος, ότι συμφωνεί με τον ισχυρισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει μαζί με τη χώρα. Πάνε πακέτο αυτά τα δύο, βλέπετε!!!. Ευσεβείς πόθοι μικρών πολιτικών ανδρών που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, μη δυνάμενοι να αντιληφθούν τις κοινωνικές διεργασίες και ανακατατάξεις που συντελούνται.

Εμπρός πατριώτες

Με τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλο, Αστ. Ροντούλη και Ουρανία Παπανδρέου συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με εκπροσώπους του "Πατριωτικού Κέντρου" και αποφασίσθηκε η συμμετοχή τους σε διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος. Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το συνέδριο θα είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση για το είδος και την μορφή συνεργασίας των δυο κινημάτων. 

Μ. Κοππά για τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Η ευρωβουλευτής Μαριλένας Κοππά εξέδωσε δελτίο τύπου για τα γεγονότα στη Μανωλάδα:

Δεν είναι πρώτη φορά που η Μανωλάδα τραβάει την προσοχή της δημοσιότητας για κακουργηματικές πράξεις εναντίων εργαζόμενων μεταναστών.

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια δύο Έλληνες, κτηνοτρόφοι το επάγγελμα, προκάλεσαν επίσης επικίνδυνη σωματική βλάβη και επιχείρησαν να λιντσάρουν δύο Μπανγκλαντεσιανούς. Οι δυο μετανάστες τότε κατηγορήθηκαν για ζωοκλοπή σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι δυο Έλληνες κατηγορήθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος. Σήμερα οι επιστάτες στις φυτείες φράουλας πήραν και τα όπλα, πάλι ενάντια σε Μπαγκλαντεσιανούς και Πακιστανούς εργάτες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη
φορά η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

H επιλογή της Μαργαρίτας : «Τι θα έκανα αν είχα 550 εκατ. δολάρια».

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ενημέρωσε την κατάστασή της στο Facebook  με την μετάφραση του άρθρου της που είχε κυκλοφορήσει για τον διεθνή τύπο
Ιδού και η ελληνική μετάφραση


Η πρώην σύζυγος πρωθυπουργού λέει ότι έχει δύο επιλογές : ή να αγνοήσει τους ισχυρισμούς ή να προχωρήσει σε μηνύσεις. «Επιλέγω το δεύτερο»

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ...ΚΑΘΗΓΗΤΗ !...

Ο πληθυντικός της ευγενείας ήταν κανόνας ενώ ούτε που μπορούσε κανείς να διανοηθεί να φωνάξει στον εκπαιδευτικό «αγόρι μου, ηλίθιε, ρε φίλε» και άλλα τέτοια. Λογικά κάπως έτσι συμβαίνει σε άλλες χώρες και πανεπιστήμια. Ποιος μπορεί να διανοηθεί έναν 20χρονο φοιτητή να μιλάει στον πρύτανη του Χάρβαρντ και να του λέει «Ρε Τζον, δεν φοράς παντελόνια» ;
«
Ποιο είναι το όραμά σου αγόρι μου; Δε σε θέλουμε Σωκράτη. Φοράς παντελόνια ρε; Παραιτήσου ρε φίλε πριν ξανάρθουμε».

Μ. Κοππα : Παραβίαση από την Τουρκία του ελληνικού εναέριου χώρου, 17.04.2013

"Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί να θέλει να είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη και παράλληλα να παραβιάζει, όπως χθες, με μαχητικά αεροσκάφη τον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη μια φορά", τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, με αφορμή τη συζήτηση για την έκθεση προόδου της Τουρκίας.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Χρυσοχοίδης....

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με το "ανοιχτό ενδεχόμενο"  συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένος.
«Η θέση που έχω εκφράσει εδώ και έναν χρόνο, ότι πρέπει να συμμετάσχουν μέλη μας στην κυβέρνηση, τώρα δικαιώνεται», είπε μετά από την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου ξεδιπλώθηκαν  και οι σχετικές προθέσεις του Βενιζέλου.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Δώσαμε ασυλία για να μην πάμε φυλακή!

 
Αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη άφησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την τροπολογία για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων.
Όπως δημοσιεύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας  κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η σχετική ρύθμιση ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενώ φέρεται να είπε πως στην ουσία την έφτιαξε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στην συνέχεια δεν την ψήφισε

Πεταλωτής: πώς θα δώσουμε στις νέες γενιές να αντιληφθούν τι σημαίνει σήμερα ρατσισμός, ξενοφοβία, μισαλλοδοξία, ναζισμός!

Από την κατάσταση του Γιώργου Πεταλωτή στο facebook επίκαιροι προβληματισμοί :

Επειδή πρέπει να απαντάμε ιστορικά και τεκμηριωμένα στον τσαρλατανισμό των σημερινών, κοινοβουλευτικών πλέον, νεοναζί που με προκάλυμμα την ελληνική σημαία και πουλώντας εθνικοφροσύνη, διατείνονται ότι δεν είναι φασίστες, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν και να ενσωματώσουν την αντίδραση των πολιτών στις συνέπειες της κρίσης και στα αδιέξοδα των κομμάτων του πολιτικού συστήματος.

Φράουλες και αίμα

'
Ενα αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όταν αλλοδαποί εργαζόμενοι που απσχολούνται στα χωράφια της περιοχής μαζεύοντας τις φράουλες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ζήτησαν από τους επιστάτες τα δεδουλευμένα τους έξη μηνών.
Ακολούθησαν αντιδικίες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών τραυματίζοντας είκοσι εργάτες.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ



Την προηγούμενη εβδομάδα διατύπωσα την εκτίμηση ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευσή μας, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Αδυνατούν να δώσουν θετικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που μας απασχολούν και την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε κούφιες αντιπαραθέσεις. Στη Βουλή, στα τηλεοπτικά δίκτυα, «όπου βρεθούν κι όπου σταθούν». Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι ο καυγάς γίνεται για να κερδίσουν επιρροή, υποστήριξη, ψήφους, τελικά εξουσία και όχι για να βρεθούν λύσεις στα ανοιχτά  εθνικά και λαϊκά προβλήματα. Αυτή η συμπεριφορά είναι η πραγματική αιτία που ξαναζωντανεύουν ξεπερασμένες, όσο και καταστροφικές, ιδέες και χάνεται σταδιακά η εμπιστοσύνη στην Δημοκρατία μας.
 

Παραίτηση-βόμβα τριών μελών της Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων

του  από την Athensvoice.gr
Tρία μέλη από τα επτά της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) παραιτήθηκαν, μετά την ψήφιση τριών τροπολογιών που αποσαθρώνουν τη λειτουργία της Αρχής. Οι τροπολογίες ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου και πέρασαν «στα ψιλά», στη σκιά της έντονης διαμάχης για την τροπολογία που αφορούσε στα δάνεια των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, αγγίζοντας το 5,4%!

Προβάδισμα 0,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει η έρευνα της «Marc» για την εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,3%, η ΝΔ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,4%, το ΚΚΕ 5,1% και η ΔΗΜΑΡ 4,4%, και "άλλο κόμμα" απάντησε το 6% των ερωτηθέντων [theinsider]

Γεννηματά για τη στάση Χρυσής Αυγής και ΑΝΕΛ στην προανακριτική επιτροπή



Σε άλλο μήκος κύματος από τον Βενιζέλο, η Φώφη Γεννηματά εξέδωσε λιτή ανακοίνωση σχετική με την στάση των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής για την απαίτηση τους να προσαχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Ο Βενιζέλος αποφασίζει πλήρη πολιτική στοίχιση με τη Ν.Δ.

Θυμίζουμε δημοσίευμα από Τα Νέα, με τίτλο ''Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Στο επίκεντρο η συμμετοχή στην κυβέρνηση'':  Το θέμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ήταν εκείνο που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των συνέδρων, την πρώτη ημέρα των τριήμερων εργασιών του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος. Το κλίμα των τοποθετήσεων των περισσότερων συνέδρων ήταν το ΠΑΣΟΚ να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση και όχι να συμμετέχει σε αυτήν με στελέχη. Παράλληλα, εξέφραζαν αγωνία για τη φθορά που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ από τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Αποκάλυψη: Στην Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο Προβόπουλος- Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Πεπόνης- Μουζακίτης!

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, διέταξαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lykavitos.gr οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γ. Πεπόνης και Σ.Μουζακίτης!Η έρευνα  προεκλήθη από τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο οικονομικός και ο πολιτικός χρόνος στην ευρωζώνη διαφέρουν

του Φίλιππου Σαχινίδη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λάρισας
Η δημιουργία της ευρωζώνης ήταν μια πρωτοβουλία των χωρών της Ευρώπης για την πολιτική τους ενοποίηση. Μετά από μια σχετικά ανέφελη δεκαετή πορεία η ευρωζώνη την τελευταία τριετία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή και βαθεία κρίση. Μετά τις αποφάσεις για την Κύπρο άρχισε ξανά η συζήτηση για τις προοπτικές της ευρωζώνης.
Συχνά αμφισβητείται αν οι χώρες του σκληρού πυρήνα και ειδικότερα η Γερμανία επιθυμούν τη διατήρηση της ευρωζώνης. Οι πολιτικές αποφάσεις της τελευταίας τριετίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης επιθυμούν να την διαφυλάξουν.

Με 500 ευρώ, νόμιμο ό,τι αυθαίρετο έγινε στην Ελλάδα

Συγχωροχάρτι έναντι 500 ευρώ σε κάθε αυθαιρεσία!

Η ανατροπή που επιχειρείται στον τομέα των ακινήτων με τη πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη θα φέρει ιδιαίτερη αναστατωση στον τομέα των ακινητων.

Παπανδρέου Πρωτοβουλίες για θέματα της περιοχής Αχαϊας

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κατηγορηθεί όχι λίγες φορές ότι αφήνει σε τελευταία μοίρα τα καθήκοντα του ως βουλευτής Αχαΐας και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση ζητημάτων ζωτικού χαρακτήρα για την περιοχή.

Την εντύπωση αυτή θέλησε να ανατρέψει σήμερα το πρωί άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του με τον οποίο συνομίλησε το thebest.gr.

Βενιζέλος: Αν με ρωτούσε ο Παπανδρέου θα του έλεγα να πάει στην προανακριτική επιτροπή

 
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου πρόεδρος του ΠαΣοΚ όπου σκιαγράφησε την ατζέντα του κόμματος για καλύτερη αξιοποίηση των στελεχών του κατά τον ίδιο ή φρεσκάρισμα της κυβέρνησης κατά τον Κουκουλόπουλο, με το βλέμμα στο ζήτημα του ανασχηματισμού. 

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γερμανικός Τύπος: «Ελληνική φάρσα» η κλήτευση πρώην στελεχών της Siemens

«Πολιτικώς υποκινούμενη» και από δικαστική άποψη «σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη», χαρακτηρίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» τη διαδικασία κλήτευσης πρώην στελεχών της εταιρείας Siemens, προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Αθήνα.
Ανάλογα τοποθετείται και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία κάνει λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών».

Δεν θα κληθεί εκ νέου ο Γ. Παπανδρέου από την Προκαταρκτική Επιτροπή

H Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκαρντ ανακοίνωσε ότι θα αρκεστεί στο ήδη κατατεθέν υπόμνημα του πρώην Πρωθυπουργού και δεν θα επιμείνει σε αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Τη σχετική πρόταση ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να επανακληθεί ο Γιωργος Παπανδρέου. Την πρόταση του ψήφισαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Λύση για το Δημόσιο και τη Νεα Ταξη Πραγματων από τον Κουικ


Ναι δεν τα έχουμε δει όλα (ακόμα). Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ ζητώντας την άμεση πρόσληψη ιερέων, ως αντίβαρο στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 
Αναλυτικά ο βουλευτής ρωτά:

1.Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Αναλύοντας το διάγγελμα Σαμαρά

Όσοι δεν είδατε το διάγγελμα Σαμαρά, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο, εδώ

Κάναμε ένα βασικό σχολιασμό των πιο ενδιαφερόντων σημείων:..........


Σαμαράς: «Για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών: Συγκεκριμένα, η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ »...

Πολ Τόμσεν: Πού απέτυχε το Μνημόνιο

Σε μια κρίση αυτοκριτικής ο «σκληρός» του ΔΝΤ, Πολ Τομσεν παραδέχεται τα λάθη και τις αδικίες που έγιναν κατά την υλοποίηση του Μνημονίου.

Λοβερδος-Διαμαντοπουλου-Ραγκούσης-Μόσιαλος: για αλλού κινήσανε κι αλλού η ζωή τους πάει...

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2011, μας υπόσχονταν -Λοβέρδος,  Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Μόσιαλος- ότι εντός των προσεχών ημερών θα έδιναν στην δημοσιότητα την κοινή διακήρυξη τους ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά, τον διάλογο για την επόμενη μέρα του κόμματος τους.
«Η ομάδα αυτή είναι συμπαγής και έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι. Κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν διαφωνίες αλλά δεν πρόκειται να καταφέρουν ρήγμα ή διάσπαση» διέρρεε στον τύπο τότε, συνεργάτης του Λοβέρδου, που εμφανιζόταν και ως συνομιλητής με τους υπολοίπους της «ομάδας».

ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (!)...


Mωραίνει Kύριος ον βούλεται απολέσαι.
Tα κόμματα με τους βουλευτές που μετέχουν στην Προανακριτική Eπιτροπή για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ετοιμάζονται να κάνουν πάλι το μοιραίο λάθος.

Oι ακραίες φωνές που κυριαρχούν στην Eπιτροπή δεν έμειναν ικανοποιημένες από το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Zητούν επανάληψη του σόου που παρατηρήθηκε στην πολύωρη και επεισοδιακή κατάθεση του αρχηγού του ΠAΣOK και αποφάσισαν την κλήτευση του Γ. Παπανδρέου για φυσική παρουσία και ανάκριση από τον Hλ. Kασιδιάρη.

αιμα αθώων στο Μαραθώνιο της Βοστώνης....

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα σε μια διαδρομή μαραθωνίου στην πόλη σύμβολο των ΗΠΑ, την Βοστώνη, σηματοδοτεί ένα νέο γύρο τρομοφοβίας στη Δύση.

Αν και ήδη εκφράστηκαν δύο θεωρίες από Αμερικανούς αξιωματούχους στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν το διπλό χτύπημα, όπως δημοσίευσε το Reuters και για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, η κατάσταση είναι ακόμη αρκετά συγκεχυμένη για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Kαι το όνομα αυτού: ...."Σύμφωνία για τη Νέα Ελλάδα"

 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»
 
Την ομιλία του Λοβέρδου στο Σπόρτιγκ παρακολούθησαν 1.200 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της «Δράσης» και της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί

Την Τρίτη θα δημοσιευθεί η έκθεσή του επίτροπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, σχετικά με κρούσματα ρατσισμού και εγκλήματα μίσους, όπως πιστοποίησε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του, από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην έκθεση σημειώνει ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού -όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012.

Καρχιμάκης Εφυγε ο Παπανδρέου, που δεν τα έκανε καλά ...ειναι καλύτερα τώρα με Σαμαρά;

Συνέντευξη Μιχ. Καρχιμάκη στο Thrakinet.tv για εσωκομματικές διαδικασίες και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

"Να μη πεσει η κυβέρνηση αλλά να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από αυτή"
Αν δεν είχε πέσει ο Παπανδρέου αν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε ακόμα θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.....υποστηρίζει ο Μιχ. Καρχιμάκης

Το βίντεο των ειδήσεων εδώ
http://youtu.be/2zL45K4naFA

Ανασχηματισμός προ των πυλών

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδειξε το δρόμο από καιρό. Ο Σαμαράς κράτησε χαμηλούς τόνους θέλωντας να κλείσει πρώτα το θέμα με την τρόικα αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η κατάλληλη ώρα για τον Σαμαρά, ο οποίος έχει εντοπίσει προβλήματα σε υπουργεία και υπουργούς.
Με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, ακόμα και σε υπουργεία που δεν εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ και η εικόνα στη Βουλή, με τους υπουργούς που απουσιάζουν μονίμως από τις συζητήσεις για τις επίκαιρες ερωτήσεις, έχει εξοργίσει ακὀμα και τον Σαμαρά.

Καρχιμάκης ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΊ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΎΠΟΠΤΟΣ ΡΌΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΤΗΣ proton bank ΑΠΟ ΤΟΝ Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Νέα επίθεση Καρχιμάκη με αιχμές για την εξαγορά της Proton Bank,ζητά έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς


"Κύριοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ εισαγγελείς .

Θα ασκήσετε τελικά ουσιαστικό έλεγχο ,για τον ύποπτο ρόλο της Κεντρικής τράπεζας και του διοικητή της,στη εξαγορά της proton bank απο τον κ.Λαυρεντιαδη

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κρίτων Αρσένης: 13.8 εκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν στο ΥΠΕΚΑ λόγω αδιαφορίας



Γιατί αδρανεί η κυβέρνηση;
13.8 εκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν στο ΥΠΕΚΑ λόγω αδιαφορίας
Με επιβολή κυρώσεων απειλείται η Ελλάδα για αθέτηση των περιβαλλοντικών της υποχρεώσεων
Την μη αξιοποίηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 13.8 εκατομμυρίων ευρώ με κίνδυνο την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ επισημαίνει με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Πρόκειται για χρηματοδότηση που προέρχεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους και παραμένει στο συρτάρι πάνω από δύο χρόνια.

Ανδ. Λοβέρδος: Ονειρευεται την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο

Όπως ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας Τα παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ τη Δεύτερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας.
«Το όνομα του κόμματος δεν θα είναι ΡΙΚΣΣΥ, γιατί η σύγκρουση με το παρελθόν έγινε, το όνομα θα είναι ελπιδοφόρο», προανήγγειλε στον Βήμα 99,5 ο Λοβέρδος.