Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η Μέρκελ οδηγεί την ΕΕ σε ...ανορεξία


Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, η οποία, όπως υποστήριξε, οδηγεί την Ευρώπη σε "ανορεξία".

Ανασχηματισμός ..ή θα αλλάξει ο Μανωλιός....


Κατά τα φαινόμενα ο Σαμαράς δεν αντέχει άλλο την ..."κρεβατομουρμούρα" των δύο εταίρων στην κυβέρνηση, βλέπει και ο ίδιος ότι δεν "τραβάει" το σχήμα και όσο διαρκούν οι φήμες και οι διαρροές για ονόματα που έρχονται και φεύγουν, τόσο μπαίνει φρένο στο βηματισμό της- όχι ότι πήγαινε και με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.


Ανδρέας Παπανδρέου : Μαζί θα εγγυηθούμε την ενότητα!

Την απάντηση σε όλες τις "διαρροές" που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στα όρια της διάσπασης έδωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του.... και φυσικά, όλος ο κόσμος της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Tα σχέδια Σαμαρά -σχεδία για Βενιζέλο;


O Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Είχαμε δημοσιευσει και παλαιότερα ότι δεχεται εισηγήσεις για "νέο φορέα" με νέο όνομα  που θα παραπέμπει σε νέες ανανεωτικές προοπτικές.


Όλες οι εισηγήσεις αλλά και η δική του άποψη στρέφονται γύρω από ένα διευρυμένο χαρακτήρα, που θα προσδώσει στο νέο κόμμα, ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αερα και θα καταστήσει δυνατή την προσέλκυση ψηφοφόρων και στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, ισοσταθμίζοντας τυχόν απώλειες από εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο καθρέφτης του Κοκτώ, ο Πελέ και ο Μπένι

 
Tου Στεφανου Κασιματη
Στα απομνημονεύματά της, η κοσμική φιλότεχνος και συλλέκτρια Πέγκυ Γκούγκενχαϊμ περιγράφει μια συνάντηση που είχε με τον Ζαν Κοκτώ το 1938. Του ετοίμαζε μια έκθεση στην γκαλερί της στο Λονδίνο και τον προσκάλεσε στο διαμέρισμά της να γευματίσουν μαζί: για να κουβεντιάσουν οι δυο τους τα οργανωτικά της έκθεσης. Ο ωραιοπαθής Κοκτώ, όμως, δεν ήλθε μόνος του στο γεύμα. Εφερε μαζί και τον καθρέφτη του, τον οποίον έστησε απέναντί του και, την περισσότερη ώρα του γεύματος, καθώς συζητούσε με την οικοδέσποινα, κοιτούσε το είδωλό του στον καθρέφτη. Ο Κοκτώ ήταν νάρκισσος - ψωνάρα, αν θέλετε. Το ψώνιο του όμως εξιλεωνόταν από το ταλέντο του.

ΣΟΥΛΤΣ: Η Ε.Ε. είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά ότι «Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ πηγαίνουν υπερβολικά μακριά στην πολιτική της λιτότητας»,  σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα L' Echo.

Kαψής: Τι είπε στον Σταύρο Ψυχάρη ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Αντρέα Παπανδρέου

Όπως έχουμε δημοσιεύσει ΄το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού, Γιάννη Καψή, με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα», αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της πολιτικής πορείας του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά εστιάζει και στην υπόθεση της δίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Και ΣΥΡΙΖΑ-ΤV;

Δυνατά στο χώρο της επικοινωνίας θα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αντιληφθεί ότι πλεον το πολιτικό παιχνίδι, κρίνεται επικοινωνιακά και΄καθόλου επι της ουσίας.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική στέγη  και στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να κάνει μια σειρά από κινήσεις που θα του επιτρέψουν να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Περι αντιφάσεων επικοινωνίας και ουσίας....

Με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής την επικαιρότητα.


"ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΟΥΣΙΑΣ ενός 24ώρου

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (και μάλιστα παλιομοδίτικη)

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η απάντηση συνομιλητών του Γ. Παπανδρέου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Φαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε πόλεμος με αφορμή τα οικονομικα του ταμείου της Ιπποκρατους. Ο κ. Βενιζέλος θα φέρει το θέμα οπως αναφέρει άλλωστε και η ανακοίνωση του κόμματος του, στη συνεδρίαση του πολιτικου συμβουλίου με στόχο να ενημερώσει τα μελη του, για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν μεγαλο πρόβλημα. 

Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι;

 
του ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΛΕ
Eξώθησαν στη σύνταξη δεκάδες χιλιάδες Δ.Υ., οριζόντια, στο σωρό, ανάκατα, αφαιρώντας από το δημόσιο και ανθρώπους πολύτιμους, με πείρα, που έκαναν όλη τη δουλειά. Με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά να μειώνουν συνεχώς τις συντάξεις.

το ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε οτι ο Παπασταύρου ήταν στην εταιρεία του Σαμπύ Μιωνή

Αυτά βρήκε το ΣΔΟΕ στην εταιρεία του Σαμπύ Μιωνή
Σωρεία παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας καταγράφει το πόρισμα του ΣΔΟΕ από τον έλεγχο που έκανε στην εταιρεία M&M FINACIAL RESEARCH, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, διαχειριστή του λογαριασμού των 550 εκατ. δολ. που ήταν στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Μεταξύ άλλων:
- Επιβεβαιώνεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου (σύμβουλος σήμερα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) ήταν στο Δ.Σ. της Μ&Μ.

Ζητείται αδίκημα

του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου

Θα θυμάστε, ελπίζω, όσοι τιμάτε με την προσοχή σας αυτήν τη στήλη ότι μόνο σοβαρά δεν αντιμετώπισα τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και όσα ακολούθησαν. Και νομίζω ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την εκτίμησή μου. Από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είχαν δηλώσει εισοδήματα που δικαιολογούν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών διέγραψε τα ονόματά τους για να τους προστατεύσει πάει περίπατο.

H ανοχή και η ατιμωρησία συμβάλλουν στη ρατσιστική βία

Έξαρση των φαινομένων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα διαπιστώνει ο επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Γιώργος Τσαρμπόπουλος, με βάση και τα στοιχεία σχετικής έρευνας του Δικτυου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή

Δήλωση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, πρώην υπεύθυνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα:

Τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής.

Οικονόμου: Κύριε Σαμαρά διώξτε τον κύριο Βρούτση τώρα!

Οι αμέσως προηγούμενες ημέρες σημαδεύτηκαν από τα καμώματα του υπουργού εργασίας. Από τις απόπειρές του, πρώτα να απομακρύνει τον διοικητή του ΟΑΕΔ και, στην συνέχεια, να μειώσει τις συντάξεις του ΤΕΒΕ.

Εκλεισαν το μικρόφωνο στον Απ. Κακλαμάνη (ΒΙΝΤΕΟ)...

Άγρια κόντρα ξέσπασε πριν από λίγο στη βουλή, μεταξύ του Απ. Κακλαμάνη και του K. Χατζηδάκη.
Κι εκεί που ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ...

Μια "περίεργη" επίθεση σε Καρχιμάκη


Μια επίθεση από γνωστή αρθρογράφο μέσω του διαδικτύου στον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, ενόψει τις ανοιχτής εκδήλωσης που ανακοίνωσε η ομάδα των 75.

Η σύζυγος του διορισμένου -λίγες μόλις μέρες πριν το συνέδριο- πρόεδρου της ΕΚΑΠ, που καταστρατήγησε κάθε νόμιμη και καταστατική διαδικασίας,  που δεν δίστασε να στηρίξει ακόμη και την κόρη του να εκλεγεί στην ΚΠΕ, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του χειρότερου σε διαδικασίες και διαφάνεια συνεδρίου στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε πάλι και κάνει κριτική…..

Ιπποκρατου​ς: Ενα χρονο δεν εκαναν τιποτα και ψαχνουν ακομα δικαιολογι​ες

Τωρα εφτασαν οι διαρροες του σημερινου ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικα του κομματος ακομα και στην "Εφημεριδα των Συντακτων".

Αν οι σημερινοι κατοικουντες την Ιπποκρατους αφιερωναν το χρονο που σπαταλουν για διαρροες σε εφημεριδες εναντια στον Παπανδρεου σε δημιουργικη δουλεια για το κομμα, το τελευταιο θα ειχε παρει τα πανω του.

Κρ. Αρσένης: Πολιτικές παρεμβάσεις κινούν τα νήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού

Καταγγελία της απόφασης για την κατεδάφιση του οθωμανικού στρατοπέδου «Μαθιουδάκη» ΚαστοριάςΤην εκτροπή της λειτουργίας ανεξάρτητων θεσμών του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω πολιτικών πιέσεων καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.
Αφορμή για την καταγγελία αποτελεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού να μην χαρακτηρίσει ως μνημείο το κτήριο του στρατοπέδου
«Μαθιουδάκη» στην Καστοριά παρά το γεγονός ότι και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού είχαν εγγράφως αιτιολογήσει την ανάγκη χαρακτηρισμού του ως μνημείου.

οι Βρυξέλλες σκέφτονται να βάλουν φρένο στη λιτότητα

Δειλά και με μισόλογα κάνουν την εμφάνισή της στις Βρυξέλλες δηλώσεις που σηματοδοτούν μια διακριτική στροφή σε πολιτικές μικρότερης δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας.
Μετά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο που πρόσφατα υποστήριξε ότι η πολιτική της αυστηρής λιτότητας έχει φτάσει σε ένα όριο που δεν είναι πλέον αποδεκτό από τους Ευρωπαίους, χθες ο Επίτροπος Όλι Ρέν επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κομισιόν να δώσει περισσότερο χρόνο στις χώρες-μέλη για να πετύχουν τους στόχους τους.

Είναι λάθος να απολογούμαστε και να ζητάμε συγνώμη γιατί κρατήσαμε τη χώρα όρθια

 
του Σταύρου Στραβόλαιμου


Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία Ελλάδα με υπονομευμένη κυριαρχία,  από αυτούς που με τις εγκληματικές πολιτικές τους την έβαλαν δύο φορές σε σκληρή επιτήρηση και διέλυσαν την αξιοπιστία της.
   Ο πατριωτισμός, που είναι μέρος της ιδεολογίας της δημοκρατικής παράταξης,  επέβαλλε  τη σωτηρία της χώρας ως πρώτιστο καθήκον. Στο Κίνημα  έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσει  τη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας .

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

του Σταυρου Στραβόλαιμου


Τους πρώτους 10 μήνες διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου,  έκανε πραγματικά  το ακατόρθωτο. Έσωσε  την Ελλάδα και τους Έλληνες από τη χρεοκοπία. Ας  αμφισβητείται αυτό  τώρα, εκ του ασφαλούς, αφού εξασφαλίστηκαν τα δάνεια που είχε ανάγκη η χώρα για να συνεχίσει να υπάρχει και να παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον.

Σαχινίδης έξω απ΄τα δόντια! Δεν μπορούν να γίνονται τιμητές....

 

Συνέντευξη Σαχινίδη, στο “ΒΗΜΑ FM” στην εκπομπή “Debate της πολιτικής”, στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Α. Ραβανό, την Τετάρτη 24 Απριλίου, όπου μίλησε για το έργο της κυβέρνησης που σήμερα ολοι ακολουθούν ...
"....Όλοι ήταν απέναντι από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η χώρα είχε ανάγκη τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ πορευόταν μόνο του. Τώρα βγαίνει έξω το Υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και παρουσιάζει στους συνομιλητές του τα επιτεύγματα της πολιτικής αυτής και λέει: «Κοιτάξτε, να δείτε. Αυτό πετύχαμε στη μείωση της δημοσιονομικής πολιτικής». Και ερωτώ: «Ο κ. Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πόσο συνεισέφερε σ’ αυτά τα επιτεύγματα;»......

Δήλωση Παπανδρέου για την Ολυμπία Οδο

Η επανεκκίνηση των εργασιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, αποτελεί σημαντικό γεγονός, για την επίτευξη του οποίου κατεβλήθησαν για μακρύ χρόνο μεγάλες προσπάθειες.

Γιώργος Γεννηματάς: η παρακαταθήκη ενός αγωνιστή


Σας σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γενηματάς, ένας αγωνιστής του Κινήματος που συνέδεσα το όνομα του με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Με πολύ σεβασμό στη μνήμη του δημοσιεύουμε την πολιτική του διαθήκη. Ίσως τα λόγια του φανούν χρήσιμα σήμερα περισσότερο από ποτέ....

Σαμαράς για ΟΠΑΠ το 2011 (βιντεο)

Ο Σαμαράς παραδέχεται ότι χαρίζει τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη: «Όταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις» 
Αντώνης Σαμαράς 9/10/2011

ΣΑΜΑΡΑΣ σήμερα: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.....


Ντροπή στους απαισιόδοξους


Πάγιο αίτημα λαϊκιστών και μη, περιμένοντας διαφορετικές απαντήσεις ο καθένας, ήταν το να πει κάποιος την αλήθεια στο λαό. Οι λαϊκιστές περίμεναν απαντήσεις γύρω από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, το τσιπ του 666 και "το ξεπούλημα", ενώ οι δε περίμεναν κάτι πιο τεχνικό: την ανάγκη για αλλαγή της παραγωγικής βάσης, τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας, τον περιορισμό των κρατικών δαπανών αναλόγως του πραγματικού μεγέθους της οικονομίας και της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού κλπ.

Τι έγραφαν οι εφημερίδες το πρωί στις 23 Απριλίου 2010;


Λίγες ώρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει το αίτημα της Ελλάδας για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει την βίαιη χρεοκοπία που ερχόταν νομοτελειακά στις 19 Μαίου όταν και έπρεπε να βρεθούν χρήματα να αποπληρωθούν ομόλογα που έληγαν ύψους κοντά στα 10 δισ., οι βασικότερες εφημερίδες έγραφαν:

Η ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΞΙΑ !...


Η αλήθεια είναι ότι πρώτα θα βγει η ψυχή της χώρας και μετά το χούι του παλιού πολιτικού συστήματος για διορισμούς και μικροπολιτικές διευθετήσεις. Αυτό πιστοποιείται και από την τελευταία τρικυμία στην κυβέρνηση μετά την απαίτηση του υπουργού Εργασίας για αποπομπή του διοικητή του ΟΑΕΔ. Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε την παραίτηση του κ. Ηλία Κικίλια με αφορμή την άρνηση του δευτέρου να αποδεχθεί την τοποθέτηση δύο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στη θέση των περιφερειακών διευθυντών ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πώς γκρεμίζονται οι μύθοι παρέμβαση του Χρήστου Παπουτσή

Με δυο σχόλια του στο διαδίκτυο ο Χρηστος Παπουτσης μιλάει για τους μύθους , προφανώς του Α. Σαμαρά και της κυβέρνησης που οπως γράφει κατέρρευσαν. Για αυτο και τονίζει πως χρειάζεται συνεννόηση.
Δείτε τι γράφει ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής

Ανθρακες ο θησαυρός για Παπακωνσταντινου..




Της Έρρικας Βαλλιάνου

 
Δεν τους βγαίνει ο δόλος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι συγγενείς του, που διέγραψε, όπως τον εγκαλούν, από τη λίστα Λαγκάρντ δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.
Επειδή - σε συνδυασμό με την Προανακριτική Επιτροπή - ο μέχρι τώρα έλεγχος τους δείχνει φορολογικά εντάξει, οι Πεπόνης και Μουζακίτης ψάχνουν προς άλλη κατεύθυνση.

Τρία χρόνια σε περιδίνηση....

Πολλά "επετειακά" έχουν γραφει για τα τρία χρονια από την μέρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε υπό το βάρος των εξελίξεων για την προσφυγή  στον μηχανισμό στήριξης των τριών: ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε ή μάλλον, η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε βίαια ότι οι άνεμοι ήταν ελεύθεροι από καιρό και το καράβι έμπαζε νερά.

Ο Βαγγελης βγηκε στην αντίσταση ...


για να σώσει ...ότι σώζεται και...να σωθεί...
Όπως ενημερώσαμε στο χθεσικό δημοσίευμα ο Βενιζέλος με αιφνίδια παρέμβαση -για την πρόθεσή του δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο Σαχινίδης, ως εκπρόσωπος του κόμματος - τιναξε στον αέρα την συνάντηση με τον Στουρνάρα για το πολυνομοσχέδιο.

Το ΠΑΣΟΚ δυναμιτίζει το κλιμα με την κυβέρνηση κλιμακώνοντας αφνιδιαστικά τη στάση του.  Με εντολή του Βενιζέλου ζήτησε να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο άρθρο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

3 χρόνια ΔΝΤ: Μα που πήγαν όλοι αυτοί;

Τενεγκέζος Γεώργιος

Σαν σήμερα. 3 χρόνια ΔΝΤ.
Πού πήγαν οι απεργοί, οι αγανακτισμένοι, οι κοψοχέρηδες ψηφοφόροι, οι δεν πληρώνω, αυτοί που θα έκαναν ντου στη βουλή, το ΠΑΜΕ, οι αναρχικοί, οι μπουκαλέρος, ο Καζάκης, ο Μίκης, οι αριστεροί,

Φουλάρει τις μηχανές η «Κίνηση των 75» στο ΠΑΣΟΚ


Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης, Κατερίνα Μπατζελή, Άσπα Παπαηλιού και οι συν αυτοίς, αρχίζουν τις πρώτες μετά το Συνέδριο ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις, με προφανή στόχο να διασώσουν «ό,τι κι αν σώζεται» από το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα.

Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, καλούν συντρόφους, φίλους και 
γνωστούς από όλη τη χώρα, στο ξενοδοχείο CROWN PLAZA (Μιχαλακοπούλου 50, πρώην HOLIDAY INΝ) για να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και οργανωτικά ζητήματα. 

Τηλεφώνημα Βενιζέλου «ανατινάζει» τη σύσκεψη Στουρνάρα - κομμάτων

Ενα ξαφνικό τηλεφώνημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελη Βενιζέλου προς τον εκπρόσωπο του κόμματος Φίλιππο Σαχινίδη, την ώρα της σύσκεψης των εκπροσώπων των κομμάτων υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, «ανατίναξε» τη συνάντηση.
Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης συζητούσαν τις τελικές λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου που επικυρώνει τη νέα συμφωνία με την Τρόικα και θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως την Κυριακή των Βαΐων.

Πάγκαλος: Ο σοβαρός λαός δεν ψηφίζει φασίστες, τρελιάρες και ψεκασμένους


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm θεωρεί λάθος το χειρισμό του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ .

Εξαπολύοντας επίθεση σε ΑΝΕΛ, Χ.Α αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε τη γνωστή σκληρή γλώσσα του υποστηρίζοντας ότι θεωρεί «αδέξιο το χειρισμό Κικίλια.

Happy birthday… Μνημόνιο!


23 Απριλίου, σαν και σήμερα, του 2010. Καστελόριζο. Παπανδρέου. Μνημόνια και Τρόικα.

Μεσοπρόθεσμα, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, φόβος , αγωνία και κοινωνική τραγωδία.

Μνημονιακοί και αντι – μνημονιακοί. Αντιπαραθέσεις και επιθέσεις σε όλα τα αυτονόητα κεκτημένα της μεταπολίτευσης. Ακόμη και τα πιο απλά. Ακόμα και σε αυτό του να μπορείς να ζήσεις. Γιατί εδώ οδηγούμαστε τρία χρόνια μετά.

ΜΗΠΩΣ Η ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΤΗΣ ΆΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΙΣ 27/7/2012 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΟΔΉΓΗΣΕ ΣΕ ΖΗΜΙΆ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ;

Αλλο ένα χτύπημα του Μιχ. Καρχιμάκη για να διερευνηθεί η απόφαση του Προβόπουλου να αφαιρέσει την αδεια λειτουργίας της ΑΤΕ και αν αυτό ζημίωσε το Δημόσιο και πόσο....

"Κύριοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ εισαγγελείς ,μήπως πρέπει να διερευνησετε ,αν η εσπευσμένη απόφαση του κεντρικου τραπεζίτη , να αφαιρεσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ στις 27/7/2012 προκειμένου να πουληθεί ,

Βομβα για την τρικομματική...

Νέες σφοδρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση να απομακρύνει τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.
Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, η οποία επίσης, έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τ'όσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ ζητούν να υπάρχει προσυνεννόηση για τέτοιου είδους κινήσεις της κυβέρνησης.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Πλεύρης προς Πάγκαλο : Αξίξεις για σαπούνι.....


Ο "εθνικισμός" - σε όποια του μορφή δεν ειναι σημερινό φαινόμενο.
Πάντα υπέβοσκε και κάποιοι πάντα διακριτικά τον έφερναν στην επιφάνεια- δίκην ενημέρωσης.
Από το coolnews  βρήκαμε τα βίντεο από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στον ΑΝΤ1, " Τέλος Εποχής", στην οποία και έγινε μία "εμπεριστατωμένη συζήτηση για τον εθνικισμό". Τώρα πως μπορούμε να αποκαλέσουμε "εμπεριστατωμένους" τους ισχυρισμούς του Πλεύρη προς τον Πάγκαλο, είναι ένα θέμα...

Η γελιογραφια των ΝΕΩΝ για τη διαφήμιση των jumbo


Με τον δικό του τρόπο ο σκιτσογράφος των Νέων, Δημήτρης Χαντζόπουλος έδωσε μια άλλη -πολιτική  διάσταση στην γνωστή " διαφήμιση"  -αποθέωση της κακογουστιάς -των Jumbo με την Κατερίνα Στανίση.

Για όλα φταίει ο Παπανδρέου!!!


του Σταύρου Στραβόλαιμου
  
Δυο «έγκριτες»  αθηναϊκές εφημερίδες το Έθνος και η Καθημερινή έβγαλαν  χολή

εναντίον του Γ. Παπανδρέου για όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα Ηλείας με τους τραυματισμούς μεταναστών από τους επιστάτες ενός μεγαλοκαλιεργητή της περιοχής.

    Όπως κατά τα διάρκεια της υπερπεντεατούς «νέας διακυβέρνησης»  Καραμανλή, 2004-2009, για ότι σκανδαλώδες και βρώμικο  συνέβαινε στη χώρα, το σύνθημα της Δεξιάς ήταν «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», έτσι και τώρα για οτιδήποτε άσχημο και αντικανονικό συμβαίνει στον τόπο μας,  τρέχουν τα ΜΜΕ με εντολή των αφεντικών τους να βρουν τον υπαίτιο, που αλλού, στο πρόσωπο του Παπανδρέου.

H ασφυξία .....


Στην Ακαδημίας και με κατεύθυνση το Κοινοβούλιο περπατούσε ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος έγινε αντιληπτός αμέσως από το ρεπόρτερ της Ζούγκλας.

«Μπα, μπα, τι κάνετε κύριε Πεταλωτή; Πώς είστε, πού χαθήκατε;» ήταν η ερώτηση στον πρώην υφυπουργό μετά τις χειραψίες και τα καλωσορίσματα.

Θέσεις – κλειδιά στην κυβέρνηση θέλει το ΠΑΣΟΚ

Ανασχηματισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, θέλει το ΠΑΣΟΚ, που δεν κρύβει την ενόχλησή του από την απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών, ερήμην της Ιπποκράτους.
Στελέχη του κόμματος, εκτιμούν ότι τυχόν εστίαση της δημόσιας συζήτησης σε αυτή, ευτελίζει την ανάγκη που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων. Σε αυτήν εντάσσει και νέους κανόνες λειτουργίας, αλλά και αλληλοσεβασμού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ώστε αυτοί να έχουν την ίδια ενημέρωση, αλλά και τη δυνατότητα συναπόφασης σε μεγάλο βαθμό.

OIKONOMOΥ : ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ

Ασφαλώς η κατάρρευση που ζήσαμε και ζούμε δεν έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα. Αλλά συντηρείται και μπορεί να οδηγηθεί σε ολική καταστροφή από δικές μας αστοχίες. Βλέπω λοιπόν ότι, δυστυχώς, στις παλιές και γνωστές έρχεται να προστεθεί μια ακόμα: ο εκφυλισμός του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούμενου, «συνταγματικού τόξου» σε «καθεστωτικό τόξο».  Σε «μνημονιοδίαιτο τόξο» για την ακρίβεια. Με τον διαχωρισμό σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς»  να γίνεται όλο και πιο προσχηματικός, υπηρετώντας μόνο την ενίσχυση της θέσης του ενός ή του άλλου κόμματος στο σημερινό, ξεπερασμένο πλαίσιο. Αυτή η καίρια αστοχία όμως απλώς υπονομεύει την εθνική, λαϊκή ενότητα που είναι απαραίτητη  για να δώσουμε τέλος στα σημερινά χάλια, μια ώρα αρχύτερα.

Κάνοντας μία συνολικότερη σούμα για την πορεία της χώρας

 
Τώρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την υπαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης, ας επιχειρήσουμε μία συνολικότερη σούμα για τη χώρα. Έχουμε και λέμε:
Ελλάδα
– 180 χρόνια στρεβλώσεις
– 23 συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ε.Ε. την κρισιμότερη για τη χώρα στιγμή
– 5 χρόνια ξέφρενο πάρτι μέχρι το 2009
= Κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ

ο «αδιέξοδος κυβερνητισμός» και η «τυφλή αντιπολίτευση»



Tου Χάρη Τσιόκα

Τρεις μήνες πριν τη επιστροφή της τρόικα στη χώρα ,για τον επόμενο «τακτικό έλεγχο» ,δημοσιονομικών αποδοσεων,εκποιησεων, αναδιαρθρώσεων και αναδιανομών κτλ..ολοενα και πληθαίνουν οι «φωνές» για την νεοφιλελεύθερη “Μερκελική”  διαχείριση της κρίσης στην Ευρώπη και την Ελλάδα από πολλαπλά κέντρα!

        Σημειώνω ότι πρόσφατα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρατεινόμενη «αναιμική» ζήτηση στην Ευρωζώνη και για την «κόπωση από τη λιτότητα» οι ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.17/απρ/13

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Όπως θα πυροβολήσουν κι εσένα αύριο

του Γιάννη Κυριακάκη
«Αμάν πια μ’ αυτή τη Μανωλάδα! Μας ζαλίσανε. Αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο κάτω – κάτω της γραφής εμείς δεν είμαστε από το Μπαγκλαντές! Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Κάτι πιο καθημερινό.»
Το περασμένο καλοκαίρι ένα ζευγάρι πάμπλουτων Ινδών, η Φάρα και ο Σαγκάρ, τέλεσε το γάμο του στη Μύκονο. «Πανάκριβα κοσμήματα, μεταξωτά σάρι, ασήμι, σαμπάνιες, διαμάντια, σεκιούριτι, πριβέ συναυλίες». Ο γάμος κόστισε 1 εκατ. ευρώ. Οι νεόνυμφοι ναύλωσαν τσάρτερ κι έφεραν 500 καλεσμένους από το Ντουμπάι και το Νέο Δελχί. Το γλέντι κράτησε τέσσερις μέρες.
Κανείς δεν ενοχλήθηκε, κανείς δεν τους ενόχλησε, ούτε παραξενεύτηκε για το χρώμα τους και  την εθνικότητά τουςΠαρ’ ότι ήταν Ινδοί και μαυριδεροί ήταν παντού ευπρόσδεκτοι.

ΗΠΑ σε Σόιμπλε: Βόλφγκανγκ μας εκνευρίζεις - Φοβερός καβγάς στην Ουάσινγκτον

Βεντέτα φαίνεται πως έχουν ανοίξει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον Αμερικανό ομόλογό του, καθώς, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, είχαν νέο καβγά στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με το Spiegel η νέα «κοκορομαχία» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με κεντρικό θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η πολιτική Μέρκελ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Διαύγεια το 1833 και η Δι@ύγεια σήμερα

Απάντηση Γιώργου Παπανδρέου στα δημοσιεύματα της... Μανωλάδας


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Μέχρι τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεχόταν και δέχεται επιθέσεις επειδή σε όλη του τη ζωή παλεύει και για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Αυτή τη στάση συνεχίζει να κρατά παλεύοντας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου χωρίς διακρίσεις.