Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ένα μετέωρο μήνυμα...ενας συνεχής αγώνας

"Η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες" έλεγε στο πασχαλινό του μήνυμα τον Απρίλιο του 2011 ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου.

" Το Πάσχα"  υποστήριζε ο Παπανδρέου " συμβολίζει για τον Ελληνισμό, για όλους μας, το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.

Στις Σπέτσες ο Γιώργος Παπανδρέου



Στις Σπέτσες ο πρώην πρωθυπουργός  ο Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, παρακολούθησε τη λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη 

Ποια νέα ΝΔ θα φτιάξει ο Α. Σαμαράς ;

«Η ΝΔ του 2013 θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή του 2009, του 2004, του 1997 και του 1974». Αυτό λένε έμπειρα στελέχη που έχουν εικόνα των σχεδίων του Αντώνη Σαμαρά για τη μετάλλαξη της ΝΔ που επιχειρείται σταδιακά. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζει, αργά και σταθερά τη μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα άλλο κόμμα, τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέραμε έως σήμερα.

«Θερμό» επεισόδιο Σόιμπλε-Στουρνάρα-ΔΝΤ

Του Βαγγέλη Δουράκη

«Κατάπιε την γλώσσα του» στο τελευταίο Eurogroup ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε που βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο Γιάννης Στουρνάρας συνεπικουρούμενος από τον Πολ Τόμσεν έθεσαν θέμα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.  Η Αθήνα δεν αποκλείεται να καταφέρει να σβήσει χρέος ακόμη και 50 δισ. ευρώ ...μέσα σε μια νύχτα!

Νέο αντιρατσιστικό νόμο προωθεί η κυβέρνηση

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα προβλέπει από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ για όσους από πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΑΡΝΙΑ !...

Η ολομέτωπη σύγκρουση του δημάρχου Αθηναίων με τη Χρυσή Αυγή, μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει. Επιτέλους, κάποιος ύψωσε ανάστημα απέναντι στα μαυροφορεμένα τάγματα και έδειξε στους υπόλοιπους πού βρίσκεται το μέτωπο της μάχης η οποία πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία μας. Οι αντιδράσεις, επίσης, έδειξαν πού στέκει το κάθε κόμμα.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σόιμπλε: Μας κατηγορούν άδικα, θέλουμε μια ισχυρή και όχι μια γερμανική Ευρώπη

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τις κατηγορίες που θέλουν τη Γερμανία να αξιοποιεί τη δημοσιονομική κρίση προκειμένου να κυριαρχήσει στην Ευρώπη

Απεύχεται τη ρήξη δεν την αποκλείει ομως κιόλας

 
«Απεύχομαι μία ενδεχόμενη ρήξη του ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό». Η ρήση ανήκει στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, που απεύχεται μεν, αποφεύγει όμως να …αποκλείσει μία τέτοια ρήξη στο κόμμα που υπηρέτησε επί δεκαετίες.

Παπανδρέου- Βενιζέλος η αντιπαράθεση δεν σταμάτησε το 2007

Μια ιστορία από τα παλιά θύμισε με δημοσίευμα του το epikairo.gr. Την οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε Παπανδρέου και Βενιζέλο το 2007 μέσα από ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εποχής.


Το έργο ''Παπανδρέου Vs Βενιζέλος'' το ´χουμε ξαναδεί. Η ήττα του ΠΑΣΟΚ, το 2007, οδήγησε τον Βενιζέλο σε άμεση αντίδραση για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Ποιος δε θυμάται, ακόμη σήμερα, το περίφημο παρών Βενιζέλου;


H πολιτική βουλιμία του Βενιζέλου και η πίστη του δημοκρατικού κόσμου στο πρόσωπο του Παπανδρέου, στέρησαν από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές. Η δήλωση Παπανδρέου ότι ο Βενιζέλος είναι υπονομευτής δεξιών αντιλήψεων [video 1] αλλά και η αντίδραση  Βενιζέλου στον «καφέ» με την, κατόπιν, δήλωσή του ως «μελλοντικού ηγέτη όλης της παράταξης που συγχωρεί τους ταλαίπωρους ανθρώπους» ήταν η επιβεβαίωση για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που είχαν έστω και μία μικρή αμφιβολία:


Σήμερα, η δήλωση ΓΑΠ περί δεξιών αντιλήψεων είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας παραμένει άστεγος και εγκλωβισμένος μεταξύ του συντηρητισμού και του λαϊκισμού. Κανείς δε γνωρίζει αν θα εκφραστεί συντεταγμένα ο προοδευτισμός σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Πάντως, αυτό που μας διδάσκει η πολιτική ιστορία είναι ότι πολιτικοί άστεγοι επί μακρόν δεν υφίστανται.


Πηγη epikairo.gr

Πεταλωτής: τρια στρατόπεδα θα είναι πολύ λίγα


Με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook  ο Γιώργος Πεταλωτής σχολίασε την πρόσφατη απόφαση να μετατραπούν τρία εγκατελειμμένα στρατόπεδα σε φυλακές κράτησης "καταδίκων με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά".

"Ο ορισμός της "σύγχρονης" και "προοδευτικής" αντιμετώπισης των μικρών οικονομικών αδικημάτων...

H Αυγή επιτίθεται στον Βενιζέλο: Το τέλος του Βενιζέλου

Η εφημερίδα του Αυγή ρίχνει τα βέλη της σε μια  πρωτοφανούς σκληρότητας κριτική στον Βενιζέλο για τον οποίο  προβλέπει ότι η πολιτική διαδρομή του φτάνει στο τέλος της.

Φώτης Κουβέλης: «Τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός»

Φώτης Κουβέλης πήρε την σκυτάλη από τον Βενιζάλο και δήλωσε αντίθετος με την άμεση αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση, τοποθέτώντας τον ανασχηματισμό στον Ιούλιο.

Nίκος Παπανδρέου: Χτυπάνε τον Γιώργο για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ γιατί τον φοβάται ακόμη το σύστημα

 
Ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου είναι, όπως ήταν φυσικό, πολύ θυμωμένος με τις επιθέσεις που δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και με τις διαρροές εναντίον του, ότι τάχα ξόδεψε τα χρήματα σε άλογες δαπάνες και ταξίδια.

OI ΔΟΛοφονοι ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ !...

Ο συρφετός που διαφεντεύει το ζήτημα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εδώ και πολλές δεκαετίες, στην νέα του, εμπαθέστατη, πλην, όμως, απέλπιδα, προσπάθειά του να πλήξει το Γ. Παπανδρέου, ξεβρακώθηκε πλήρως !

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

«Παράγοντας σταθερότητας» ο Γιώργος Παπανδρέου

Τα δημοσιεύματα που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να «προβληματίζεται» για τη συνοχή της κυβέρνησης εξαιτίας της «σύγκρουσης» στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζουν, μιλώντας στο matrix24.gr συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Άμεσα μέτρα ανάπτυξης ζητά ο Ρόμπαϊ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ και τα θεσμικά της όργανα πρέπει «να αναλάβουν άμεση δράση» για να προωθήσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας καθώς οι χώρες της ηπείρου δείχνουν κόπωση από τα μέτρα λιτότητας.

TO DNA ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟ

του Θέμη Δαγκλή από το  newpost.gr
 
Η πραγματική έκπληξη με αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ακόμα υπάρχουν Παπανδρεϊκοί. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Κανείς δεν περίμενε επίσης, να ξεφυτρώνουν ένας ένας σαν τα μανιτάρια στο ξέφωτο και να παίρνουν θέση υπέρ του Παπανδρέου και εναντίον του Βενιζέλου.  

Πάγκαλος υπέρ Παπανδρέου για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο  Βενιζέλος  «κάκιστα ξεκίνησε το θέμα» της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ΕΔΩ....





Όταν τον κατηγορούν ότι έκανε ένα ταξίδι που κόστισε 200.000, ενώ τελικά οι ίδιοι ανασκευάζουν και μιλούν για 32.000 (παρεμπιπτόντως ήταν συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνής στην οποία ήταν πρόεδρος, ενώ τα έξοδα ήταν συνολικά, για ολόκληρη την αποστολή- αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ) ….

ΠΡΩΤΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΪ !...

Υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του Σαμαρά και τις ευθύνες του για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα, εξαιτίας του χρόνου που έχασε επειδή ούτε έβαλε πλάτη, ούτε βοήθησε στη διαπαιδαγώγηση του κόσμου τότε που ήταν αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και … τσίπριζε ασύστολα. Όμως δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια και για πολλά άλλα, καθώς μάλιστα εμφανίζεται ως ο σημαιοφόρος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Πέρα από το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την κυβέρνησή του.
 

Τα Νέα παραδέχονται τώρα ότι δεν κόστισε το ταξίδι του ΓΑΠ 200 χιλιάδες ευρώ

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα των Νέων που έγραψαν ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,  κόστισε 200.000 ευρώ, τώρα η εφημερίδα παραδέχεται το λάθος της και γράφει ότι τελικά κόστισε 32.333, 37 ευρώ.  

Η πρώτη αποτελεσματικη θεσμικη ενεργεια κατά της Χρυσης Αυγής


Η Χρυσή Αυγή υποχώρησε μπροστά στην  αποφασιστικότητα του Δημάρχου Αθηναίων.
Το συσσίτιο του μίσους δεν έγινε στην πλατεία Συντάγματος.

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΑΣΟK



του Ν Βράχου

Τώρα καταλαβαίνω γιατί μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε.
Φαίνεται πως "κάποιοι"..πόνεσαν με το Νόμο Παπανδρέου για την διακίνηση Βρώμικου και..Μαύρου χρήματος.
Φαίνεται κάποιους "τύφλωσε" Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ;

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

O Γιώργος Πεταλωτής στο Δελτιο ειδήσεων του ALPHA

Μετά το 19ο λεπτό στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Επί πέντε μέρες ακούμε παντού για την "μαύρη τρύπα" 110 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι ότι το "έλλειμμα" των 110 εκατομμυρίων είναι από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και είναι οφειλές από τα δάνεια που λαμβάνονταν όλα αυτά τα χρόνια.

Μυρίζει "μπαρούτι"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί πολλά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, με βάση διαρροές που έγιναν από την Ιπποκράτους, (πιθανότατα με εντολή Βενιζέλου). Ο οποίος, όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε, είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών, έξι τον αριθμό (αλήθεια, πόσο θα κοστίσουν στο πενόμενο ΠΑΣΟΚ;) προσποιούμενος ότι δεν διαθέτει στοιχεία ο ίδιος.

Μπλόκοˮ Καμίνη στο συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής

"Ο δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί" αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για το συσσίτιο που έχει ανακοινώσει για αύριο στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή.

Όψιμες ευαισθησίες....


Μ΄αρέσει πάρα πολύ, το καταδιασκεδάζω που εσχάτως οι Βενιζελοπασόκοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα οικονομικά, γενικώς....
Γιατί, από την εποχή του Σημίτη, δεν θυμάμαι να είχαν τέτοιες ευαισθησίες... Το αντίθετο μάλιστα!

Το ΚΚΕ γιορτάζει την πρωτομαγια απολύοντας υπαλλήλους...


Οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο με την επίκληση της οικονομικής κρίσης, συνεχίζονται μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» που μεσολάβησε λόγω του συνεδρίου του ΚΚΕ.

Τρείς ακόμα δημοσιογράφοι της κομματικής εφημερίδας προστέθηκαν στον κατάλογο των απολυθέντων, ο οποίος, δεν έχει κλείσει ακόμα.
Πρόκειται για τους κκ. Γ. Μιχαηλάρη, Π. Κακαλήκαι Γερ. Χολέβα.

Εργατική Πρωτομαγια: «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ύπνο»


Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις  20 Ιουλίου του 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κικίλιας: Αντιστάθηκα στις πελατειακές σχέσεις

«Στα 3,5 χρόνια που υπηρέτησα στη θέση αυτή, αντιστάθηκα με όλες τις δυνάμεις μου στις πρακτικές και νοοτροπίες, εντός και εκτός του Οργανισμού, που θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως έρμαιο του πελατειακού και μικροκομματικού συστήματος, στο οποίο οφείλεται εν πολλοίς η σημερινή κατάσταση της χώρας».
 

Παναγούλης- Βίντεο αφιέρωμα στο μεγάλο αγωνιστη


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ !...

Σε πόνεσε η εκδήλωση της Κυριακής της Κίνησης των 75 κι έβαλες τα άσχετα με το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του, λαμόγια σου, για αντιπερισπασμό, να βρωμίσουν την ατμόσφαιρα με κατασκευασμένες μπούρδες, για δήθεν εξωπραγ-ματικά έξοδα του Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Τα πήραν κι οι πουτάνες των χρεοκοπημένων καναλιών και τα πιπίλισαν στα δελτία των 8, μη μπορώντας να κρατήσουν τα σάλια τους, από την (στερημένη από άλλα πράγματα), ηδονή !

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σωστή ιδέα του ΓΑΠ το opengov που δεν εφαρμόστηκε σωστά

Σχολιάζοντας στο ΣΚΑΙ την απομάκρυνση του Ηλία Κικιλια από τον ΟΑΕΔ ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχω ασκήσει σκληρή κριτική στον Παπανδρέου για βασικές επιλογές του στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά θεωρώ το opengov μια σωστή ιδέα που δεν εφαρμόστηκε τελικά.

Περί "μαύρης" τρύπας...

Τι κατάλαβε ο αναγνώστης των Ελληνικών εφημερίδων διαβάζοντας τους τίτλους και τα άρθρα όσον αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ;
Ότι ο Παπανδρέου και η παρέα του "έφαγαν" 114 εκατ. και μάλιστα για το ποσό αυτό δεν υπήρχαν καν παραστατικά.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μαργαριτα Παπανδρεου: Ηρθε η ώρα να λογοδοτησουν .....

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου.

Παπανδρέου: Η σύγκρουση μου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παπανδρέου: Απαράδεκτη εξέλιξη η αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια

«Απαράδεκτη εξέλιξη» χαρακτηρίζει την αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι επιχειρείται να επανέλθουν «οι πρακτικές και οι πολιτικές που μετατρέπουν ξανά τον Οργανισμό σε εργαλείο πελατειακών συναλλαγών».

ΟΟΣΑ - δύο αντί για μία; ...


Μαθαίνουμε ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Παπαχρηστος αναλαμβάνει -εκτός απροόπτου -  αναπληρωτής εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξης με έδρα το Παρίσι.
 
Εκει όπου ήταν επικεφαλής η Τινα Μπιρμπιλη και (είναι αλήθεια η μόνη μεταρρύθμιση που έκανε τόσο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση) άλλαξε τροποποιώντας την νομοθεσία καθώς σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να ολοκληρώσει τη θητεία της. Στη θέση της τοποθετήθηκε άλλος επικεφαλής απο τον  Σαμαρά, ο Πρεβελακης.
Τώρα με νέα πρόταση, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τοποθετήσει και αναπληρωτή εκπρόσωπο τον Βαγγέλη Παπαχρήστο, ο οποίος θεωρείται ενας εξαιρετικός επιστήμονας στα οικονομικά.

Όμως, το ερώτημα είναι στη θέση που είχαμε ένα εκπρόσωπο, αποστέλλουμε δύο, επειδή αναβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας στον Οργανισμό ή επειδή ο επικεφαλής δεν μπορει να τα καταφέρει μόνος;
Η πράσινη Τίνα (όπως την αποκαλούσαν) που δεχθηκε τόση κριτική και απομακρύνθηκε ως επιλογή Παπανδρέου, πως τα κατάφερνε; 

Απορία ψάλτου, βηξ... για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών...

Η ομιλία που κέρδισε το χειροκρότημα των Κ 75

 
Κυριακή πρωί και πολύ ζέστη, στο ξεκίνημα της Μεγαλοβδομάδας δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες για πολιτική συγκέντρωση. Κι όμως, η πολιτική «κίνηση των 75″ , που πρωτοεμφανίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ και επιζητεί την ειλικρινή και ανόθευτο πολιτικό διάλογο.

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ !...

Eχουμε ανάγκη από ικανούς ανθρώπους στη Δημόσια Διοίκηση; H βεβαιότητα είναι πως «ναι» και η υποψία πως «όχι».

Yποψία καθόλου αβάσιμη. Aν κρίνουμε από τον διευρυνόμενο κύκλο των αποτυχόντων βουλευτών που βολεύονται «προσφοράς ένεκεν» για τις υπηρεσίες τους στο κόμμα. Kαι από τον διαρκώς συρρικνούμενο κύκλο των χαμένων τεχνοκρατών.
 

Πεταλωτής: Μία ΑΠΟΡΙΑ και μία ΠΡΟΤΑΣΗ



Αντί να συζητάει όλο το πολιτικό σύστημα (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό σήμερα) το όραμα μετά το μνημόνιο, αν υπάρχει δηλαδή σχέδιο για τη χώρα, το παρακολουθήσαμε ως θέμα συζήτησης στην ¨ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του Πρετεντέρη, όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η κοινοτυπία, η προβλεψιμότητα των αμήχανων συλλογισμών, δικαιολογητικές μεγαλοστομίες καραμανλικής τεχνοτροπίας ("βρισκόμαστε στην μέση μιάς πλαγιάς καιβλέπουμε την κορυφή", από κεί που μας έριξε κυρίως η Κυβέρνηση Καραμανλή) και απόντος φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως μάλλον επαξίως εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μαριά του Καμμένου ("μονομερής διαγραφή χρέους, γερμανικές αποζημιώσεις, καταγγελία μνημονίου, αλλά εντός ευρώ και Ε.Ε").

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρατήστε μερικά πραγματικά νούμερα για ΓΑΠ και Σοσιαλιστική Διεθνή



Αφήνουμε στην άκρη για την ώρα τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η παρουσία Έλληνα πολιτικού στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Για να πούμε τα εξής:

Πόσα λένε οτι κόστισε το ταξίδι Παπανδρέου και συνεργατών του τον Ιανουάριο του 2012 στο μεγάλο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Κόστα Ρίκα;

Ο ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ !...


Κάτσε σαν το Βούδα και παρακολούθα την παλινόρθωση της Δεξιάς, στον κρατικό μηχανισμό και τους Οργανισμούς – κλειδιά ! Γίνε το χαϊβάνι του Στουρνάρα και το μπαλάκι του ηλίθιου Βρούτση…

Μια ακόμη μαχαιριά στην καρδιά των καραμανλικών από τον Γιάννη Στουρνάρα


Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο στρατόπεδο των «καραμανλικών» από το κτύπημα που δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής από τον Γιάννη Στουρνάρα με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.

Το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πανηγυρικά η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων, υπάρχει αναφορά περί διψήφιου ελλείμματος το 2009, πριν τις εκλογές, αποτελεί πολεμική κίνηση που εξόργισε τους «καραμανλικούς».

Για τη σωτηρία της πατρίδας




του Σταύρου Στραβολαιμου

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , για τη σωτηρία της πατρίδας και μόνο, πήρε δύσκολες  αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς, γιατί το σύστημα είναι άδικο. Θα ήθελε να είχε το χρόνο να το αλλάξει αυτό. Αλλά χρόνος δεν υπήρχε.
 
   Ρωτάνε λοιπόν πολλοί και δικαίως: «Γιατί να πληρώνουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι την σωτηρία της Ελλάδας; Γιατί δεν  βρέθηκαν λεφτά από εκεί που υπάρχουν για να σωθεί η Ελλάδα;»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με την αποκάλυψη της εγκληματικής διαχείρισης της  κυβέρνησης Καραμανλή  μετά τις εκλογές και την βίαιη κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στη χώρα μας,  η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε  να πάρει  εξίσου άμεσα και έκτακτα μέτρα - να κάνει δραστικές, πρωτόγνωρες περικοπές και κάποιες αποφάσεις που πήρε  επιβάρυναν τα συνήθη «υποζύγια» και ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

"ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ", ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ και (πρώην;) ΚΟΛΠΑΤΖΗΔΕΣ...



...στην υπηρεσία του (κάνε με τώρα υπουργό) ΒΑΓΓΕΛΗ 
και 7 ερωτήματα νάνοι.


Και ξαφνικά στην τούρλα του Σαββάτου μας προέκυψε μαύρη τρύπα από την «Εφημερίδα τωνΣυντακτών», (και του Σάλλα θα έλεγα εγώ με τόση διαφήμιση που πέφτει), με βαρύτατους υπαινιγμούς, «κομψά» ομολογώ διατυπωμένους, εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Ανακάλυψαν οι ελεγκτικές εταιρείες  Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, λέει ο ρεπόρτερ κ. Κουλουμπέρης, μια τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ύψους άνω των 100 εκατ. Ευρώ για την τριετία 2007 – 2010.  Μας διαβεβαιώνει ο ίδιος συντάκτης ότι οι πληροφορίες του είναι από έγκυρες πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα πιο αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα στις 28/4/13 στο site  της ίδιας εφημερίδας που φέρει την υπογραφή του Τάσου Παππά. Δείτε το εδώ.. Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έβγαλε μια ανακοίνωση όπου ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ έχει κάνει κάποια διαρροή και ακόμα περισσότερο διαβεβαιώνει ότι ΔΕΝ έχει παραλάβει το πόρισμα.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω νούμερα που κάποιοι διαρρέουν, και στη συνέχεια αρνούνται ότι το έκαναν, από μία έκθεση που διαβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ την έχουν παραλάβει και άρα ΔΕΝ γνωρίζουν το περιεχόμενό της. Θα θέσω απλώς μερικά εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την στοιχειώδη ανάγνωση των παραπάνω άρθρων.

·     1) Αν τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ακριβή ως προς το μέγεθός τους τότε είναι σαφές ότι έχουν διοχετευτεί από τους συντάκτες της έκθεσης γιατί το ΠΑΣΟΚ αρνείται ότι έχει παραλάβει το πόρισμα... Οι ελεγκτικές εταιρείες που διοχετεύουν αποσπασματικά στοιχεία του ελέγχου που διενεργούν προς διάφορα ΜΜΕ, και πριν μάλιστα παραδώσουν το πόρισμά τους,  λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο; Μήπως αυτός ο τρόπος λειτουργίας δεν εξυπηρετεί την διαφάνεια και τον αντικειμενικό έλεγχο για τον οποίο έχουν αδειοδοτηθεί και πληρώνονται,  αλλά σκοπιμότητες και επομένως κάποιοι πρέπει να δώσουν τουλάχιστον εξηγήσεις για το ενδεχόμενο  παράνομης λειτουργίας τους;

2) «Και τώρα που θα βγουν τα στοιχεία θα δουν μερικοί». Η φράση αυτή, με τον προδήλως απειλητικό τόνο, εκτοξεύθηκε πριν από μερικές μέρες στον «πρωινό καφέ» στην Ιπποκράτους από τον Ευάγγ. Βενιζέλο, γράφει ο έγκριτος Τάσος Παππάς και συνεχίζει πιο κάτω: «  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν θα έλεγε αυτή τη φράση αν δεν γνώριζε τι ακριβώς περιελάμβανε το πόρισμα που είχαν συντάξει οι εταιρείες…»
Τελικά ΠΟΙΟΣ λέει αλήθεια; Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ή ο Τάσος Παππάς που ισχυρίζεται ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει το πόρισμα ΗΔΗ στα χέρια του;

·    3) Το όποιο πόρισμα είναι  προϊόν αντικειμενικού και ανεπηρέαστου ελέγχου ή αποτελεί πόνημα που προέκυψε μετά από συζητήσεις που αφορά στις επιθυμίες του πελάτη –  εντολέα; Γιατί αν δεχτούμε ως αληθή όσα λέει ο έτερος αρθρογράφος κ.Κουκλουμπέρης, τότε έχει ήδη γίνει μια πρώτη  «ενημέρωση» προς την «ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»… Δηλαδή τι; Παρουσιάζουμε το draft και αν είναι ικανοποιητικό το αφήνουμε ως έχει και αν όχι προχωρούμε σε κοπτοραπτική ώστε να ικανοποιηθεί ο πελάτης – Βενιζέλος; Αυτό λέει ο ποιητής;

·    4)   Οι παραπάνω εταιρείες που διενεργούν τον έλεγχο και κατασκευάζουν το πόρισμα σε συνεργασία με τον πελάτη – Βενιζέλο έχουν σχέση με αναθέσεις εργασιών στον Δημόσιο τομέα, παίρνουν με άλλα λόγια περισσότερες δουλειές από την κυβέρνηση των 3 σήμερα από ότι έπαιρναν στο παρελθόν; Θα ψάξει κανείς;

·     5)  Οι καλοί συντάκτες της εφημερίδας που «ανακάλυψαν» την μαύρη τρύπα έχουν υπ΄όψιν τους ότι αν δεχτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα 100 εκατ ευρώ στο ΠΑΣΟΚ   γιατί ο Παπανδρέου είναι σπάταλος τότε θα πρέπει ήδη να είχαν ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και τον έλεγχο του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά; Γιατί εκεί, στην ΝΔ,  η «τρύπα» είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και δεν διαπίστωσε κανείς σπατάλη. Άρα; Η επόμενη σκέψη είναι στην κατεύθυνση της ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ. Έτσι δεν είναι; Γιατί κάνεις δεν μπαίνει στον κόπο ΟΧΙ του συμψηφισμού αλλά της ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ των δεδομένων;

·     6)  Όσα ΤΣΙΡΑΚΙΑ του Ευάγγελου περιφέρονταν στους διαδρόμους και στους ορόφους της Ιπποκράτους μοιράζοντας ως φυλλάδιο το συγκεκριμένο δημοσίευμα ΔΕΝ γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ  για μετακινήσεις ετεροδημοτών και εισιτήρια;

·     7)  Αν εγώ είχα εκτός των άλλων ιδιοτήτων μου και θητεία για κάποια χρόνια στην ΚΥΠ θα ήμουν άραγε φερέγγυα πηγή (παρα)πληροφόρησης για πεπειραμένους δημοσιογράφους; Ή μήπως αυτή ακριβώς η εμπειρία μου θα με έκανε ιδιαίτερα χρήσιμο στον σχεδιασμό της ηθικής εξόντωσης του αντιπάλου μου;

Alzap (κλακαδόρος και αλήτης)

Μια ρεαλιστική προσέγγιση της συγκέντρωσης των 75

του Σταύρου Στραβόλαιμου


Σύντροφοι,  για λόγους αντικειμενικούς δεν είχα την ευκαιρία να παραστώ στην εκδήλωση της Κίνησης,  έχω όμως να κάνω καλοπροαίρετα κάποιες παρατηρήσεις.

    Περίμενα από τους ομιλητές να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβαση αυτού του μίζερου κλίματος που βιώνει η παράταξη και να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους σε ότι αφορά την τακτική της ηγεσίας του Κινήματος.

Την Παρασκευή τον είπαν κλέφτη. Τώρα, τα γυρίζουν: λένε ότι ταξιδεύει πολύ και κοστίζει. Τα παιχνίδια τέλειωσαν

Την Παρασκευή, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έγραφαν ότι είναι κλέφτης - αυτό έλεγαν ουσιαστικά.
Σήμερα, στα ΝΕΑ, τα γυρίζουν και λένε ότι  ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έκανε πολλά ταξίδια με συνεργάτες κι αυτό είχε κόστος.

Τα παιχνίδια τέλειωσαν.

Ραγκούσης: Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;

Το Δεκέμβριο του 2009 με το Ν.3812, πριν καν εμφανιστεί στον ορίζοντα η τρόικα και το μνημόνιο, καταργήσαμε την ομηρία των νέων ανθρώπων από τα stage και καθιερώσαμε την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις, ακόμη και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που παρέμεναν εκτός δικαιοδοσίας του ΑΣΕΠ σύμφωνα και με τον Ν.2190/94.
 

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σύγκρουση Κωνσταντινόπουλου με Χαικάλη που εξύβρισε τον Γιώργο Παπανδρέου

Συγκρούστηκαν στον "αέρα" κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο .... συνάδελφός του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παύλος Χαϊκάλης.

Kίνηση 75 Τι είπαν - τι αποφάσισαν


Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση διργάνωσε σήμερα η «Κίνηση των 75» του ΠΑΣΟΚ, σε κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Περισσότερα από 450 στελέχη, από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στην συζήτηση που κράτησε πάνω από 6 ώρες.

οι πολιτικές «περιχαράκωσης» και «επιλεκτικών συνεργασιών» οδηγούν σε συρρίκνωση


του Χάρη ΤΣΙΟΚΑ
Με φόντο τις ευρωεκλογές και τα νωπά, πλην όμως επαναλαμβανόμενα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων ,φαίνεται να πυκνώνουν «διεργασίες»,που αφορούν είτε τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας ,είτε τις δηλώσεις για δημιουργία νέων κινησεων,τασεων, ρευμάτων κτλ