Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Άκουσες τα νέα Βαγγέλη;

 
την συστράτευση για την ανοσυγκρότηση του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ζήτησε ο ομοτράπεζος Κουβέλης. Είναι τώρα να αναρωτιέσαι γιατί σου αρνήθηκε την συνεργασία; Προφανώς επειδή έβλεπε την "μεγάλη κατρακύλα" σκέφτηκε να μην ακολουθήσει αλλά να ορίσει ο ίδιος τους όρους του παιχνιδιού.
Στην προοπτική της συνεργασίας των δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού», λοιπόν, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και ένταξη στην ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του.

«Βολές κατά ριπάς» στο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ – Τη «σκυτάλη» πήρε ο Πεταλωτής

Συνεχίζεται η σκληρή εσωκομματική κριτική προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τη «σκυτάλη» σήμερα να παίρνει με δηλώσεις του ο πρώην Υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Είχε προηγηθεί ο
Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι εκδικείται το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «ρεβανσισμό εσωκομματικής αντιπαράθεσης» και «δημοσιογραφική ομερτά» σε μια σειρά από ΜΜΕ και καταλογίζοντας στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «βρώμικο εσωκομματικό παιχνίδι».

3 μονάδες χάνει το ΠΑΣΟΚ σε διάστημα μόλις 2 μηνών #4,2%

Παραθέτουμε τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Metrisi:
 
18/05/2013 [via]: Οριακό προβάδισμα κατά μια μονάδα δίνει το «βαρόμετρο» της Metrisi στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η απόκλιση διευρύνεται στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», όπου ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. 

Προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

“ Ουδέποτε η ακροδεξιά έκανε καλό στην πατρίδα. Την έβλαψε όσον και οι ξένοι κατακτητές με τους οποίους συνεργάστηκε. ”

Του Στάθη
Αγαπητέ μου, εφόσον έχεις ψηφίσει Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω πώς ακριβώς να σε προσαγορεύσω. Ας μείνουμε στο «κύριε» που, υποθέτω, μας καλύπτει και τους δύο.
 
Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σε πολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα. Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους.
 

Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα...

«Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα. 

Σας απευθύνομαι ως μέλος της Aκαδημαϊκής κοινότητας που είστε και συγκεκριμένα ως Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της Παιδείας. H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι εξαιρετική. Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οικονόμου: βαριά κυβερνητική αμέλεια σχετικά με το λαθρεμπόριο των καπνικών


Από το γραφείο του πρώην Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου, σχετικά με το λαθρεμπόριο των καπνικών:
 
«Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλας στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη, το κόστος του λαθρεμπορίου καπνικών  για την πατρίδα μας ήταν και παραμένει τεράστιο. Κόστος, πριν απ όλα, για την δημόσια υγεία, αλλά και απώλεια δημοσίων εσόδων.

Οι χαρακιές των νεοναζί προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της χώρας"


Μπορεί στην Κίνα να διανύουν φέτος τη χρονιά του Φιδιού, στην Ελλάδα όμως συντηρητικές-μικροκομματικές  λογικές ενισχύουν την επώαση των αυγών του.

Λογικές όπως αυτές τις Νέας Δημοκρατίας, όπου με την 
επιλογή της για «πάγωμα» του προς ψήφιση νομοσχεδίου που προωθούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σημαδεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σε βάρος της Δημοκρατίας.....


 
ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ...,

Φώναζαν κάποιες χιλιάδες αγανακτισμένοι πριν δύο χρόνια με μπροστάρηδες κομματικούς και "αριστερούς" ινστρούχτορες.


Έριχναν και τα λέϊζερ στο κτήριο της Βουλής ως δείγμα αγωνιστικής προετοιμασίας. 
Σε ακόμα μεγαλύτερη ένδειξη αγωνιστικής ετοιμότητας και επαναστατικής πράξης ακολούθησαν βιαιοπραγίες κατα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γιαουρτώματα και αντισυγκεντρώσεις.

Ούτε Αργεντινή...ούτε Βενεζουέλα


Στην αρχή μας είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή.
Μετά "μαλάκωσαν" και μας είπαν ότι καλύτερα να γινόμασταν Βενεζουέλα

Σήμερα  διεθνής ειδησεογραφία καταγράφει ότι έπειτα από καταγεγραμμένες ελλείψεις σε γάλα, βούτυρο, καφέ και καλαμποκάλευρο, η Βενεζουέλα βρίσκεται πλέον ενώπιον ενός νέου, μεγάλου προβλήματος: έλλειψη χαρτιού τουαλέτας.

Τα αποτελέσματα των μελετών ή πως γίνεσαι μετα Χριστον προφήτες....

Στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής αποδείχθηκε λιγότερο επιτυχημένο από αυτό της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καταλήγει μελέτη της γνωστής «Δεξαμενής Σκέψης» των Βρυξελλών, Bruegel, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με τον τίτλο «Μια πρώτη αξιολόγηση για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τις χώρες της ευρωζώνης».
Το Bruegel καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πρόωρες εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί, αποδείχθηκαν αισιόδοξες.

Η Δημοκρατία δεν προστατεύεται με την υποκρισία κ.Δραγασάκη

Όχι κ.Δραγασάκη. Δεν πάει έτσι.
Αρχικά παρακολουθών
τας ξανά και ξανά τα σημερινά ξεφτυλίκια στη Βουλή, παρατήρησα δύο πράγματα.

Πρώτον την τάση που έχετε εξ'αρχής να προσβάλετε και να διώξετε απο την αίθουσα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 
Και καλώ όλους τους αναγνώστες να κάνουν το ίδιο.

ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

  Στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής αποδείχθηκε λιγότερο επιτυχημένο από αυτό της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καταλήγει μελέτη της γνωστής «Δεξαμενής Σκέψης» των Βρυξελλών, Bruegel, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο «Μια πρώτη αξιολόγηση για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τις χώρες της ευρωζώνης».

Το Bruegel καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πρόωρες εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί, αποδείχθηκαν αισιόδοξες. Αντίθετα, οι παραδοχές της τρόικας στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αποδείχθηκαν πιο ρεαλιστικές και η επιστροφή των χωρών αυτών στις αγορές είναι εφικτή.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πόσα γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια με την μετακόμιση στο κτίριο της Ιπποκράτους;

Δεν θα το πούμε εμείς. Διαβάστε τα παρακάτω. Ας τα διαβάσουν και όσοι έχουν ξεχάσει τα πάντα, ισοπεδώνουν τα πάντα, μπας και βρουν λόγο ύπαρξης.
Από το in.gr, ημερομηνία 1/2/2008:
«Το ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται σε νέο κτίριο. Την Παρασκευή υπεγράφη -παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου- η σύμβαση για τη μίσθωση του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του κόμματος. Η εγκατάσταση στα νέα γραφεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.

Αν και η Κίνα πάει όπως το Κατάρ… ζήσε Μάη μου!

To μήνυμα που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Rizopoulos Post εμπεριείχε ένα σχόλιο και ένα συνημμένο αρχείο. Σας μεταφέρουμε πρώτα το σχόλιο:
«Μετά τη μεγάλη επιτυχία Σαμαρά να πάρει επενδύσεις από το Κατάρ, τώρα ήρθε η σειρά των Κινέζων να επενδύσουν!!!
Πως να έπαιρνε επενδύσεις από το Κατάρ μια χώρα που στέλνει ατάλαντα στελέχη τύπου ΤΑΙΠΕΔ, να πείσουν τους Άραβες με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στον πλανήτη;

Μιχαλάκης ο αντιπολιτευόμενος


Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει αντάρτικο - ας ελπίσουμε όι δεν ειναι για να εκδικηθεί τον Σαμαρά που δεν προσκάλεσε και τον Βενιζέλο να επισκεφθούν μαζί την Κίνα.

Συγκεκριμένα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε την αντίθεση του στην πρόβλεψη της διάταξης σύμφωνα με την οποία, ο Επικεφαλής του Οργανισμού (στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης) που εκδίδει τις άδειες των λαϊκών αγορών, θα διορίζεται από τον υπουργό και ζήτησε ο διορισμός να γίνεται από τα περιφερειακά συμβούλια.

Ο «προδότης» Ολάντ παραδέχθηκε πως η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας είναι σοβαρή

 
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε πως η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας είναι "σοβαρή", αλλά πρόσθεσε πως η ύφεση στην οποία εισήλθε η χώρα είναι "λιγότερο βαθιά απ' αυτή που γνώρισε το 2008-2009", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Ιστορική παραδοχή Σαμαρά: Τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα


Σε μια ιστορική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, κόντρα στο υστερικά αντιμνημονιακό του παρελθόν, το οποίο και είχε βαρύτατες συνέπειες για την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

ΟΙ ΚΛΩΝΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ !.

Σαν να μας κλείνει η ιστορία το μάτι, για να υπαινιχθεί ή να προειδοποιήσει. Ή σαν να σηκώνει το χέρι της επιτιμητικά. Γιατί, ακόμα κι αν περιγελάς τις συμπτώσεις, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για τούτο το παιχνίδι της τύχης: Τώρα που αρχίζει, επιτέλους, στη Γερμανία η δίκη της νεoναζιστικής συμμορίας που δολοφόνησε εννιά μετανάστες (οκτώ Τούρκους κι έναν Ελληνα) και μία αστυνομικό, συνελήφθη στη Στουτγάρδη ένας ενενηντατριάχρονος φύλακας του Αουσβιτς που το όνομά του, Χανς Λίπσις, είναι τέταρτο στον φετινό κατάλογο καταζητουμένων εγκληματιών ναζί του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ. Και τις ίδιες μέρες, εδώ, ο τραμπουκισμός και η μισανθρωπία που μασκαρεύονται σε φιλανθρωπία, ξανάστησαν το σόου της «συμπαράστασης σε πενομένους», με κριτήριο όχι την πενία και την πείνα τους, αλλά το αν τρέχει ιχώρ στις φλέβες τους, όπως δα στις δικές τους.

Ο Γ. Πεταλωτής σχολιάζει τον Βαρουφάκη...



Από την προσωπική του σελίδα στο facebook σχολίασε ο πρώην Υπουργός, Γ. Πεταλωτής, το άρθρο του Βαρουφάκη: Η κυβέρνηση Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση:
 
"Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα προς την Αμερική, όπως παλιότερα προς την Αυστραλία, αλλά τις καλές συνήθεις δεν τις ξεχνάει με τίποτε.

Ψαχνουν στέγη εκτός ΠΑΣΟΚ


Έντονο παρασκήνιο, μετά και τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα με την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ, με πρώην υπουργούς και στελέχη του να αναζητούν άλλού πολιτική στέγη.

Ακόμη δεν το κατάλαβες ;



Ακόμη δεν κατάλαβε ο Βενιζέλος ότι στο ΠΑΣΟΚ η πλειοψηφία των μελών και φίλων του Κινήματος, δεν αποδέχονται τις ανήθικες επιθέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου, είτε μέσω των οικονομικών είτε για την Σοσιαλιστική Διεθνή.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΑ.ΣΟ.Κ στα ... "σωληνάκια"


- 15.05.2013
Συντρόφισσες, σύντροφοι

Η τεταμένη εσωκομματική κατάσταση, τα τελευταία εξευτελιστικά δημοσκοπικά αποτελέσματα, η αλαζονική αδιαφορία της ηγεσίας για την βούληση της εναπομείνασας βάσης, η τουλάχιστον ύποπτη διαρροή των στοιχείων για τα οικονομικά καθώς κι οι ανεπίτρεπτες για την ιστορία του σοσιαλιστικού κινήματος πολιτικές και ηθικές εκπτώσεις, χάριν της αγαστής συνεργασίας με την συντηρητικότερη δεξιά κυβέρνηση, δεν μας επιτρέπει περιθώρια περαιτέρω ανοχής!

Μια ερώτηση προς τον Βαγγέλη και τα άλλα τα «παιδιά»…

 
Μετά και το νέο κρούσμα διαρροών  (από ποιους άραγε;) περί διαχείρισης και παροχών του ΠΑΣΟΚ που αφορούσαν το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπο-σύμβολο για την ιστορία και την προσφορά του στην παράταξη, τον σύντροφο Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από την ενεργό κομματική δράση και την δικαιολογημένη οργή που προκάλεσε βέβαια στον ίδιο η συγκεκριμένη πρακτική, έχουμε να θέσουμε μερικά ερωτήματα που έρχονται εντελώς αυθόρμητα στη σκέψη μας:

Αίρεται η βουλευτική ασυλία των Ολγας Κεφαλογιάννη, Νικήτα Κακλαμάνη, Βουδούρη και Παναγιώταρου

Υ
πέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και των βουλευτών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη και της Χρυσής Αυγής  Παναγιώταρου τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής. Αντιθέτως, ενώ τάχθηκε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου.

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΙ ΕΓΩ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Δεν παρακολουθώ το μηντιακό σύστημα. Όχι μόνο τώρα αλλά ούτε όταν είχα δημόσια παρουσία, ως βουλευτής και υπουργός. Με χαλάνε βρε αδερφέ και θέλοντας και μη σε αναγκάζουν να χορεύεις σε δικό τους ρυθμό. Οπότε δεν τους παρακολουθώ. Δεν μ'ενδιαφέρουν.
facebookικός μου φίλος όμως μου εντόπισε ότι η κυρίαρχη έκφραση του μιντιακού συστήματος, η στήλη ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, της ναυαρχίδας του εκδοτικού κατεστημένου, της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ασχολείται στο οπισθόφυλλό της σε τρεις ολόκληρες παραγράφους με την αφεντιά μου.

Ραγκούσης στον ΡΣ Αλφα για τα οικονομικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ

 

Συνέντευξη Γ.Ραγκούση στον ΡΣ Αλφα 9,89 και στον Γιάννη Πιτταρά για το πρώτο δελτίο τύπου για τα οικονομικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Καρχιμάκης κατηγορεί Προβόπουλο για χυδαία προσπάθεια γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης

Οι θεσμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε απόλυτη κατάπτωση αν αληθεύει ο διάλογος ανάμεσα στον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γ.Προβόπουλο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε που δημοσιεύεται σήμερα στα “Νέα”.

Τι τρέχει με τον Διώτη;

 
Κάτι τρέχει με τον Διώτη.
 
Στην αρχή μίλησε για ...ενα ψαχουλεματάκι..." μιά ματιά" που έριξε στην στοιχειωμένη λίστα Λαγκαρντ.
Τώρα, στην τρίτη κατά σειρά, σημερινή κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι είχε δημιουργήσει και ένα τρίτο usb, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που προέκυψε από το πόρισμα της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ


Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι γνωστό ότι δεν δέχεται "μυγα στο απαθί" του ιδιαίτερα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, η εμπλοκή λοιπόν, του ονόματός του δεν ήταν ότι καλύτερο σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της Ιπποκράτους.
Νέα απάντηση δίνει ο πρώην Υπουργός από το ιστολόγιο του

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι τυφλοί κι ο μονόφθαλμος

του Γιώργου Καρελιά
Κάθε φορά που μιλάει ο Σαμαράς, μου δίνει την εντύπωση ανθρώπου ο οποίος θέλει να ξεμπερδέψει γρήγορα με το παρελθόν του, ακόμη και με το πολύ πρόσφατο. Αυτή είναι η καλή -ας το πούμε έτσι- όψη του πράγματος. Η κακή, πολύ κακή, όψη είναι η προσπάθειά του να πείσει ότι προέρχεται από παρθενογένεση, ότι αυτός δεν γνωρίζει τίποτα για όσα έχουν γίνει και το μόνο που κάνει είναι να θεραπεύει τα κακά του παρελθόντος.

Τι συμβαίνει και μόνο το ΠΑΣΟΚ καταρρέει;


του Σταυρου Στραβόλαιμου

   Μας  προβληματίζει το γεγονός της συρρίκνωσης του Κινήματος σε ποσοστά κάτω ακόμα και από τους Καμμένους Έλληνες. Μας θλίβει η εικόνα ενός παραπαίοντος και ανήμπορου ΠΑΣΟΚ που παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της ηγεσίας του, αδυνατεί να γοητεύσει με τον πολιτικό του λόγο, να κεντρίσει έστω και στο ελάχιστο το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις προτάσεις του, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να καθίσει για λίγο να το ακούσει.

Οι μνημονιοδίαιτοι και οι ευθύνες τους


του Παντελή Οικονομου

Υποστηρίζω, εδώ και καιρό, ότι η επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές είναι «η μητέρα όλων των μαχών». Πράγματι, η απαλλαγή μας από την δημοσιονομική εξάρτηση και τις δουλειές που συνεπάγεται - χωρίς φυσικά να μεσολαβήσει στάση πληρωμών – μόνον έτσι θα μπορούσε να επιτευχθεί. Και μοιάζει, δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με το θέμα αυτό, όπως θα όφειλε.
 

Πρώτο Δελτίο Τύπου του Γ. Ραγκούση για τα οικονομικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ

 
Πριν μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε όλες της τις διαστάσεις ,είναι απαραιτητο να θυμηθούμε ορισμένα κρίσιμα δεδομένα και γεγονότα-σταθμούς.

Υπενθύμιση πρώτη:

Από τον Μάιο του 2011 παραμένει έτοιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών προς κατάθεση στη Βουλή ενιαίο σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και τη χρηματοδότηση της πολιτικής που περιλαμβάνει 75 δραστικές αλλαγές στο νομικό καθεστώς που διέπει ακόμη και σήμερα τα ζητήματα αυτά.

Προφητεία" Παπαχρήστου για Πεπόνη


Προφητεία" Παπαχρήστου: Θα κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ ...
Μετά από πολλές ειρωνείες ("ο δαιμόνιος ερευνητής Πεπόνης" κ.λπ.) και την άποψη, πως, για την παραίτηση τους (Πεπόνης και Μουζακιτης) θα πρεπε να παραπεμφθούν "για βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα" ο

Η Libre Belgique μιλά για κυνισμό Καραμανλή που κατέστρεψε την Ελλάδα και Ε.Ε…

…αλλά τα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης επιτίθενται στον Παπανδρέου…
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο όπως το αναπαράγει με απόλυτη σοβαρότητα το kerdos.gr στη βάση πληροφοριών από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φάκελος Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΗΔ). Το όραμα Παπανδρέου, η ομάδα σχεδιασμού, το πολιτικό παρασκήνιο...


Ο φάκελος ηλεκτρονική διακυβέρνηση ανοίγει για την Ελλάδα το 2004, με την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ίδιος έχει σχεδιάσει ένα ολόκληρο πλάνο για την εφαρμογή της ανοιχτότητας στο κόμμα και στο κράτος και αναζητά το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για την υλοποίησή του. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, όπως άλλωστε και η ανοικτή διακυβέρνηση που έχει στο μυαλό του, συνδυάζοντας τα πολιτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης θύμα του τρίκυκλου της Χούντας

Του Γιώργου Ρωμαίου*
Στις 7 το βράδυ η αίθουσα είχε γεμίσει με οπαδούς και φίλους της Επιτροπής Ειρήνης. Ανέμεναν τον κύριο ομιλητή, το συνεργαζόμενο με την ΕΔΑ βουλευτή Πειραιώς Γρηγόρη Λαμπράκη.
Την ίδια ώρα στο απέναντι πεζοδρόμιο είχε συγκεντρωθεί, οργανωμένα, ένα ετερώνυμο πλήθος υπό την «προστασία» ισχυρής δύναμης Χωροφυλακής.

Συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου προτείνει ο Νόαμ Τσόμσκι

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής προτείνει συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να αντιδράσουν απέναντι στην Γερμανία.

Όχι άλλη αξιοκρατία και διαφάνεια!!!!

           
               Έρχεται νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο κράτος όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση της Ένωσης Αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοικησης


            Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση τη Μ.  Πέμπτη, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει την καθαίρεση όλων των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων, ακόμη και εκείνων που αναδείχθηκαν με κρίσεις και τα τυπικά τους προσόντα, και την αντικατάστασή τους με την μέθοδο της «απευθείας ανάθεσης» χωρίς καμία διαδικασία και κανένα κριτήριο!

η κεντροδεξιά με την κεντροαριστερά δεν εκφράζουν τις ίδιες ανάγκες!

                                                                                                                                                      
του Χάρη Τσιοκα

Διαβάζουμε:
Στουρναρας :.. "Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος...ακόμη και τώρα που πετυχαίνουμε βελτιώσεις με αυστηρή διαπραγμάτευση..."
                

  "..Η Ελλάδα θα βγει? στις αγορές στα τέλη το 2014..,,αφου.."

Ο Νικολάκης..


Ο Νικολάκης της ΜΑΚΙ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ζητεί εισαγγελέα !
Φυσικά  οι "ευαισθησίες" του σταματούν μόνο  στον Παπανδρέου.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Διαρροές...Καραμανλικού τύπου.....


του Χαρη Κοδοπουλου
Ο χειρότερος πρωθυπουργός στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, ο καταστροφέας της Ελλάδος, ο άνθρωπος που πήρε το χρέος 170 δις ευρώ και σε ...πέντε χρόνια πέτυχε τον άθλο να το πάει στα 360 δις ευρώ, ο πρωθυπουργός της αρπαχτής και των 54 σκανδάλων, ο πολιτικός που δεν....εγκαινίασε ούτε ένα γεφύρι, ο μανιακός μπριζολοεξολοθρευτής , ο Κώστας Καραμανλής, μίλησε μέσω... συνεργατών του στην εφημερίδα του...Χατζηνικολάκη (ποιού άλλου..??) και τι βρήκε να πει για τη σημερινή κατάσταση...

Καρχιμάκης: ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ Τι θέλατε να αποφύγετε ;

Επανέρχεται στην οξεία κριτική που ασκεί από καιρό ο Μιχ. Καρχιμάκης στο τραπεζικό αλλά και το δικαστικό κατεστημένο, ζητώντας απαντήσεις.


"ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ
ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;

Τι θυμήθηκα τώρα.....

Τι θυμήθηκε  ενας φίλος στο facebook…

Στη συνέχεια των ερωτημάτων που έβαλε τελευταία η νέα ηγετική ομαδούλα του πασοκ, σχετικά με τα χρήματα που εισπράχθηκαν από το δίευρο των 2.000.000 ψηφοφόρων για την εκλογή του ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας το 2004, θα ήθελα κι` εγώ να θέσω μερικά ερωτήματα στον εκκαθαριστή μέγα ¨οικονομολόγο ¨ τοπογράφο μηχανικό κ Σαλαγιάννη:

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !...





Η αποκάλυψη των σκοτεινών σχεδίων των Γερμαναράδων, για την υποβάθμιση και την διάλυση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, φέρνει στο φως τα πραγματικά κίνητρα των πολέμιων του Γ. Παπανδρέου.

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ:στο Π.Σ: Να συγκρουστουμε με δικαιοσύνη και τράπεζες.

 


Η ομιλία ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ:στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.
Να συγκρουστουμε με δικαιοσύνη και τράπεζες.
Αναχαιτιζουν τον πλούτο και την πληρώνουν τα εύκολα θύματα....οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της δημιουργίας ..