Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πεταλωτής: Σιγά τα ωα κ. Σαμαρά

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την ΕΡΤ «ήταν απλώς και μόνο για να καλύψει την αποτυχία της κυβέρνησής του σε κάθε βήμα μεταρρύθμισης» υποστηρίζει με σχόλιό του ο Γιώργος Πεταλωτής.

Το άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής και φέρει τον τίτλο «Σιγά τα ωά κ. Σαμαρά» αναφέρει αναλυτικά ότι:

Αποχώρηση από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ένας στους δύο

Δεν βρίσκει σύμφωνο το 68%  της κοινής γνώμης η απόφαση για την οριστική διακοπή της ΕΡΤ ενώ διχασμένες είναι οι απαντήσεις για το αν η ασυμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα, αποτελεί λόγω πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής», Το 68% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με τη διακοπή της λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ το ποσοστό όσων συμφωνούν, περιορίζεται στο 29%.

Μέρκελ: Απόφαση Σαμαρα το κλείσιμο της ΕΡΤ...Στάινμπρουκ:απειλή για τη δημοκρατία το κλείσιμο

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ κρατάει η Γερμανική Καγκελαρία με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ να αρνείται  οτι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό.

Η γερμανίδα Καγκελάριος, Μερκελ "αδειάζει " τον Σαμαρά, καθώς διεμηνυσε ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. «Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της γερμανικής κυβερνησης.

Και ξαφνικά, #ert

Το success story ήταν κούφιο*, ενώ οι ιστορίες περί αδελφού Ξανθού Γένους (Πούτιν) που ήθελε να μας βοηθήσει αλλά το εμπόδιζε ο αμερικανικός παράγοντας και "οι πράκτορες" του καταρρίφθηκαν ενώ είχε βάρδια εκείνος που εν πολλοίς τις έσπειρε. Η ιστορία της Gazprom δεν θα γινόταν ποτέ δεκτή από τους ευρωπαίους εταίρους μας, αφού θα δημιουργούσε συνθήκες ρωσικού μονοπωλίου στην παροχή φυσικού αερίου. Τέλος, σε χρονικό ορίζοντα λίγων μηνών, θα έρθουν νέα μέτρα - ο προϋπολογισμός δεν βγήκε πάλι. Και ίσως να μην βγαίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για την ώρα, μόνο παλιά και φθαρμένα πρόσωπα έχουν ωφεληθεί, και οι μέχρι πρότινος ημιθανείς επιχειρήσεις τους.

Η ευθανασία ως θεραπευτική μέθοδος


Βολές κατά της απόφασης Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην Δημόσια τηλεόραση και από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Τσουκαλά.


"Έντρομος ακροώμαι  την αποκρουστική σιγή που επιβλήθηκε στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, υπό τον εκκωφαντικό θόρυβο των υπερχρεωμένων, διαπλεκόμενων, χωρίς άδεια λειτουργούντων ιδιωτικών αντίστοιχων μέσων του συστήματος, σε χώρα ημιαναίσθητης ή και επιληπτικά λειτουργούσας δημοκρατίας.

Πριν από μόλις 18 μέρες ο Κεδίκογλου «μοίρασε» την ΕΡΤ3 σε στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Πριν από 3 ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους της και τον τρόπο λειτουργίας της.

Έχει ήδη διαπιστωθεί με διάφορα video που κυκλοφορούν το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κυρίου αλλά θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά του δημόσιου διασυρμού του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υπεκφυγές και ανοχή


Η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το διακόπτη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι έγκλημα εις βάρος της Δημοκρατίας. 
Είναι πράξη περιορισμού της πνευματικής έκφρασης της χώρας και διασυρμού της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη.
Είναι πρωτοφανές γεγονός στην Ευρωπαϊκή ιστορία. 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ιδού ο άσπιλος κ. Σαμαράς!




Είπε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς: «Για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοιννωίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων».

Επειδή λωτοφάγοι δεν είμαστε, του αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο για τους προνομιούχους ψηφοφόρους του που γέμισαν το Μουσείο Ακρόπολης:

Και του αφιερώνουμε και την παρακάτω ανάρτηση που είχαμε κάνει πριν λίγους μήνες, γιατί δεν αντέχεται η κοροϊδία και η υποκρίσια.

ΕΡΤ: Μεταρρύθμιση ναι, αυταρχισμός όχι!


Του Θόδωρου Τσίκα*

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, αναδεικνύουν ροπή της Ν.Δ. σε μονομερείς, αυταρχικές ενέργειες, συνδυασμένες με προσπάθειες παλινόρθωσης παλαιο-δεξιού, πελατειακού κράτους. Η αγνόηση των κυβερνητικών εταίρων είναι προκλητική.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά το 2009, πέτυχε σημαντική μείωση προσωπικού και θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την ΕΡΤ. Έδειξε ότι υπάρχει δρόμος για δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς άσκοπη επίδειξη πυγμής.

Επιστολή Ελληνων της Διασποράς στο Βαγγελη Βενιζέλο

Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διέθετε πάντα ένα δυναμικό κομμάτι στο εξωτερικό. Οι Έλληνες της Διασποράς με επιστολή τους στον τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και τον καλούν να διασώσει το κύρος του κόμματος΄, να μην ανεχθεί την αυταρχική συμπεριφορα του Σαμαρά και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Η επιστολή

Σύντροφε Πρόεδρε,
Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς αγαπούμε και υποστηρίζουμε το κόμμα μας, αλλά πρωτίστως αγαπούμε την Ελλάδα.

παρέμβαση Παπούλια: Να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία «και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

Σουλτς σε Σαμαρά: Ανοίξτε την ΕΡΤ

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της, σημειώνοντας ότι το κοινοτικό δίκαιο προστατεύει τον πλουραλισμό.
Παράλληλα την άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ ζήτησε σήμερα από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, δήλώνοντας ότι το απόγευμα θα παραδώσει στον υπουργό Οικονομικών,Γ. Στουρνάρα , επιστολή 70 διεθνών δικτύων με αίτημα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Εξευτελισμός, αγαπητέ Σίμο, εξευτελισμός...


"Αλλά πού να ξέρει ο Στουρνάρας από τηλεόραση. Αυτός, θα μου πεις, είναι ένας απλός λογιστής, που ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν θα έβαζα να συμπληρώσει!"...
Eπιστολή γροθιά εστειλε στον Σ. Κεδίκογλου ο πρώην αρχισυντάκτης του στην ΕΡΤ, Γιάννης Κριτσαντώνης, και αναρωτιέται πού...
έμαθε τηλεόραση ο υπουργός και μέσα από ποιες διαδικασίες είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ (αφήνοντας σαφή υπονοούμενα).

Παραλληλισμοί!


Το Νοέμβριο του 2011, ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός ( με το 42% του ελληνικού λαού) οδηγείται στην παραίτηση, με αφορμή την πρόταση του να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσει  για το μέλλον μιας συμφωνίας με τους δανειστές ο ίδιος ο λαός.

Τον Ιούνιο του 2013, ένας Πρωθυπουργός, μιας τρικομματικής Κυβέρνησης (που συγκέντρωσε  18,85% τον Μάιο και 29,66% τον Ιούνιο του 2012) , με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να λογαριάζει τις διαφωνίες των κυβερνητικών του εταίρων, προχωρεί σε μια απόφαση με τα γνωστά χαρακτηριστικά.

Κακλαμάνης εναντίον Στουρνάρα και ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση  είχαν στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να μη φύγει από την αίθουσα του κοινοβουλίου, διότι «οφείλει να απαντήσει για την ερώτησή μου. Δεν είναι ο δανεισμός το αίτιο για την κατάσταση της χώρας, αλλά η φοροδιαφυγή».

Τίναξε την μπάγκα στον αέρα… και έπεσε στο κεφάλι του!


του Βασίλη Ραούλη

Θα ήθελα ειλικρινά να μάθω ποιοι πολιτικοί εγκέφαλοι συμβούλεψαν τον Σαμαρά να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση για την ΕΡΤ. Γιατί οι άνθρωποι γράφουν, πραγματικά, ιστορία!

Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, μάλλον αποδεικνύει ότι πρόκειται για τον ορισμό της πολιτικής μ@λ@κί@ς (ελπίζω να με συγχωρέσετε, αλλά δεν βρίσκω άλλη λέξη που να μπορώ να χρησιμοποιήσω).

Μπορεί να ήταν μια πολιτική ζαριά όπως πιστεύουν κάποιοι, που αν του έβγαινε να καθάριζε το πολιτικό πεδίο και να του έδινε όλα τα εφόδια για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, παρακάμπτοντας ενστάσεις και αντιρρήσεις των συνεταίρων του στην Κυβέρνηση.

Αρνήθηκε να αναλάβει ο Νίκος Αλιβιζάτος την ΕΡΤ «όσο παραμένει κλειστή»


Η κυβέρνηση προσπαθεί να "κλεισει" το θέμα της ΕΡΤ, που διαρκεί περισσότερο από όσο χρόνο χρειαστηκε η απόφαση να διακόψει τη λειτουργία της.....

Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει την προοπτική να αναλάβει τη διαχείριση του νέου φορέα της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που θα δημιουργηθεί.

Ένα νέο μέσο!

του Τάσου Τέλλογλου

Μέχρι τώρα επαναστάσεις και πραξικοπήματα έθεταν ως στόχο, για να καταλάβουν την εξουσία, τον έλεγχο του ραδιομεγάρου. Ο κ. Α. Σαμαράς -στο πρώτο του μεγάλο λάθος ως πρωθυπουργός- και οι σύμβουλοί του, αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του ραδιομεγάρου στις δυνάμεις της Aριστεράς, με τέτοιον τρόπο που κανείς άλλος να μην έχει πρόσβαση.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κινηση 75: ζητά να παραιτηθεί άμεσα ο Σαμαράς και να συγκροτηθεί Οικουμενική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Ευθύνης με διευρυμένη συμμετοχή κομμάτων υπό Πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής


Η Κίνηση των 75 δικαιώνεται στη θέση της να απέχει το Πασοκ από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Είχαμε υποστηρίξει ότι το Πασοκ δεν μπορεί να συγκυβερνά με εκείνους που πολιτεύτηκαν σε βάρος της χώρας, με εκείνους που λάθρα φόρεσαν το καπέλο του αντιμνημονίου για να το πετάξουν από πάνω τους όταν πήραν την εξουσία. Το Πασοκ δεν μπορεί να συγκυβερνά με έναν Σαμαρά, που αυτός και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών 12 δις επιπλέον μέτρα εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και των 2 πρόωρων εκλογών. 

Η κυβέρνηση αυτή αποτυγχάνει γιατί έχει δεξιά, μονοκομματική λογική. Γιατί οι δύο εταίροι της, της επιτρέψανε να στήσει ένα παλαιοκομματικό κράτος προπαγάνδας και συντηρητισμού. Αδυνατούν να δώσουν λύσεις γιατί σκέφτονται με τον χρεοκοπημένο τρόπο που μας οδήγησε στην καταστροφή. Ο κ.Σαμαράς αφού προπαγάνδισε ένα ανύπαρκτο success story, οδηγήθηκε στο φιάσκο της πώλησης της ΔΕΠΑ και αμύνθηκε επιτιθέμενος στην ΕΡΤ.

ΕΡΤ: Πάρτυ επί Καραμανλή, νοικοκύρεμα επί Παπανδρέου


Διαβάζουμε από το iefimerida:
Οι 2.656 μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ την καθιστούσαν μια από τις μεγαλύτερες ΔΕΚΟ της χώρας. Κι όμως οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση είναι οι λιγότεροι από το 2000 μέχρι και σήμερα, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τους συμβασιούχους. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2005 η ΕΡΤ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» αριθμούσε 2.204 υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ σήμερα το αντίστοιχο νούμερο είναι 246.
Γενικότερα το 2013 είναι η μόνη χρονιά που η ΕΡΤ έπεσε κάτω από τους 3.000 υπαλλήλους, αφού αριθμεί 2.907 μόνιμους και συμβασιούχους. Το… ταβάνι της κρατικής τηλεόρασης ήταν το 2007όταν ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων είχε φτάσει τους 4.757.

Βαλς με τη Δημοκρατία στο πούλμαν για το Ζάλογγο

Την προηγούμενη εβδομάδα το εύρος της εικονικής ευημερίας αυτής της χώρας ήταν τέτοιο που όλοι πρόθυμα ξόδευαν τις ώρες τους συζητώντας για τη Μαρία Ρεπούση και για την ιστορική αλήθεια πίσω από τις αναφορές στο χορό του Ζαλόγγου
 
Μια εβδομάδα μετά, η χώρα βρίσκεται απέναντι σε πραγματικότητες τέτοιες που οι περισσότεροι ξοδεύουν τις ώρες τους ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο κι αναζητώντας την πιο πιθανή Κυριακή διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Μιας ακόμα Κυριακής εθνικών εκλογών.

Έδωσαν διορία 7 ημερών στον Παπακωνσταντίνου ενώ η δικογραφία αριθμεί 20.000 σελίδες!

Eνώ η υπόθεση της ΕΡΤ έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα (και τη δική μας, ωφείλω να ομολογήσω), η προανακριτική για το θέμα της Λίστας Λαγκάρντ έδωσε 7ήμερη προθεσμία κατάθεσης στον Παπακωνσταντίνου, η οποία λήγει την προσεχή Δευτέρα, στις 17/06. Πού το παράξενο, θα αναρωτηθεί κάποιος ο οποίος δε γνωρίζει ότι η δικογραφία είναι 20.000 σελίδες [19.400 για την ακρίβεια], όπερ θα πρέπει ο Παπακωνσταντίνου να μελετά περίπου 4.000 σελίδες την ημέρα!

Ο Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει πως ελήφθησαν οι αποφάσεις για την Ελλάδα το 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του μπροστά σε νέους καινοτόμους στο συνέδριο του TED στο Εδιμβούργο, αποκάλυψε όλους τους διαλόγους που αντάλλαξε εκείνο το βράδυ στη σύνοδο κορυφής με άλλους πρωθυπουργούς αλλά και το τι παίχτηκε μέσα σε δέκα λεπτά επειδή θα άνοιγαν οι αγορές.
Διαβάστε την ομιλία του εδώ : 
Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας.Δεν θα εκφωνήσω σήμερα, μπροστά σας, ένα λόγο σαν αυτούς που έχω εκφωνήσει στο παρελθόν.Θα σας μιλήσω για την αποτυχία της “Ηγεσίας” στα παγκόσμια πολιτικά δρώμενα.Δεν θα προβάλλω μία λίστα με εύκολες και ελάχιστης σημασίας λύσεις.Στο τέλος της ομιλίας μου, θα σας καλέσω να σκεφτείτε όλοι ξανά να ρισκάρετε και να διεκδικήσετε την εμπλοκή σας σε αυτό που συνηθίζω να λέω “παγκόσμια εξέλιξη της Δημοκρατίας”.

Η επόμενη μέρα της ΕΡΤ...

Η λίστα με τις προσλήψεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην ΕΡΤ


Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι η ΕΡΤ ΑΕ. έκλεισε με τρόπο βίαιο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό.

Αντιπαρέρχομαι το πολύ σοβαρό ζήτημα, ότι για άλλη μια φορά το νομοθετείν εκβιάστηκε από το επιβάλλειν δια πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, ξεχειλώνοντας όσο δεν παίρνει το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος.
Αντιπαρέρχομαι επίσης το γεγονός ότι εν τω μέσω της νυκτός, τόσοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.
Όποιοι κι αν ήταν, όπως κι αν την είχαν αποκτήσει.
Γράφτηκαν άλλωστε τόσα πολλά,  για όλα όσα έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην ΕΡΤ.

Καταπέλτης για το λουκέτο, ο πρόεδρος της EBU

Τα Νέα προς τον Βενιζέλο: Ο θόρυβος για την ΕΡΤ είναι για τα μάτια του κόσμου


Το σημερινό σημείωμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα, στη στήλη του «Στίγμα», για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ιδιαίτερα αιχμηρό, αφού του καταλογίζει τέσσερις απροσεξίες στους χειρισμούς του για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

"Τελευταία είναι πολύ «απρόσεκτος» ο πρόεδρος. Παράδειγμα: μετείχε την Κυριακή σε αυτή τη μυστική σύσκεψη με τον πρόεδρο Αντώνη και τον πρόεδρο Φώτη, η οποία δεν ξέρουμε πού έγινε, αλλά μικρή σημασία έχει ο τόπος. Σημασία έχει ότι έγινε και το αντικείμενό της ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το αδύνατο και το αναπόφευκτο

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Είναι εκπληκτικό να δει κανείς πόσοι φίλοι των μεταρρυθμίσεων γεννήθηκαν ξαφνικά σε μια μέρα. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για την ΕΡΤ, που να μην ξεκινά με την επισήμανση ότι υπάρχει ανάγκη εξυγίανσής της, δραστικής αλλαγής της λειτουργίας κ.λπ. Οι περισσότερες καταλήγουν «ναι, πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι έτσι, βρε αδελφέ!», όπου το «όχι έτσι» σημαίνει, «όχι ξαφνικό κλείσιμο και αναδιοργάνωση».

Η Δημόσια Τηλεόραση .. στην γωνία τιμωρημένη

Μετά την ανακοίνωση του πραξικοπηματικού κλείσιματος της ΕΡΤ απο την Κυβέρνηση Σαμαρά ένας δημόσιος διάλογος ανοίγεται στην Ευρώπη που εκφράζει την αγωνία των δημόσιων τηλεοράσεων για το μέλλον τους στην οπτικοακουστική αγορά. Τα ισχυρά δημόσια δίκτυα σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία έχουν παίξει έναν ιστορικό ρόλο στην διαμόρφωση του ραδιοτηλεπτικού τοπίου της Ευρώπης.
Στις ΗΠΑ όπως δεν ξέρουν οι περισσότεροι υπάρχει δημόσια τηλεόραση (το PBS Public Boradcasting Service) το οποίο δεν έχει σημασία τόσο σε επίπεδο τηλεθέασης αλλά κυρίως σε επίπεδο παραγωγής αφού δίνει τις δικές του παραγωγές σε 354 εταίρους διανομείς !! Δημιούργημα της δημόσια τηλεόρασης στις ΗΠΑ ήταν το περίφημο Sesame Street  που έγινε μεγαλη επιτυχία ανάμεσα σε παιδαγωγούς και νεανικό κοινό.

Η ΝΔ διακινεί σαν πρόσφατη μια λίστα παχυλών αμοιβών στην ΕΡΤ της φαύλης εποχής Καραμανλή


Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τα όσα ζούμε τις τελευταίες δυο μέρες, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τις μάσκες που πέφτουν, με τα κοντέρ της υποκρισίας να λυγίζουν μπροστά στην πίεση.
Η επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διακινεί στο Διαδίκτυο μια λίστα με τις αμοιβές δημοσιογράφων της ΕΡΤ οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία ήδη από το 2009, στο πλαίσιο της εξυγίανσης που ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΑΜΑΡΆΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΆΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Οι προκλήσεις που δημιουργούν πολιτικη και θεσμική κρίση είναι απο την δεξιά ,και είναι διαρκείς .

Η κυβέρνηση αυτη είναι και παλαιού τύπου και στηρίζεται επικοινωνιακά .

Δεχόμαστε επιθέσεις απο το σύστημα επικοινωνίας ,που θέλει να αναδείξει τον Σαμαρά ως τον μοναδικό ,τον επικεφαλής ,που καθαρίζει για όλα .

Υπάρχει ένα όριο αξιοπρέπειας που παραβιάζεται και θίγει το κύρος της παράταξης .

Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα  για τους καθαρούς όρους λειτουργίας της κυβέρνησης .
Για θεσμική ισοτιμία .
Για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας .
Για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Σίμο, ποιος διόρισε τον Λιάτσο, τη Ρέτσα και τη Σαλαγκούδη;


Επίθεση κατά του Σίμου Κεδίκογλου έκανε μέσω του twitter ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργος Κογιάννης, απευθύνοντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ερώτημα :
«Ποιος έβαλε τον Λιάτσο στην ΕΡΤ;» 
«Ποιος διόρισε την Ανθή Σαλαγκούδη με 3.500 ευρώ το μήνα;»...

Και  συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Κεδίκογλου με tweets:

"Ανατινάξτε την ΕΡΤ, κύριε. Ο,τι δεν έκαναν οι Γερμανοί..."

Συγκλονιστική επιστολή πρώην διευθυντή της ΕΡΑ στον Σαμαρά...

«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά λόγια του Ελύτη»«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς της Πηνελόπης Δέλτα». «Κλείστε την ΕΡΤ, να έχετε το προνόμιο ότι ...
είστε ο Ελλην πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων». Η επιστολή του Αντώνη Ανδρικάκη, πρώην γενικού διευθυντή της ΕΡΑ, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίθει συναισθημάτων, πικρίας και μομφών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ραγκούσης για ΕΡΤ: Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνο δρόμο -πολιτειακά,θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά



Όταν τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) που παρέχουν στον κ.Σαμαρά την πλειοψηφία στη Βουλή του ανακοινώνουν επίσημα ότι διαφωνούν με αυτό που πάει να πράξει τότε δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρέπει να εισαχθεί για κύρωση στη Βουλή.

Επίθεση Καρχιμακη σε Σαμαρά: Ζητά την παραίτηση του


Γράφει ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ :


Η κατάσταση δεν πάει άλλο υπάρχει ανάγκη να συγκρουστούμε να σχηματίσουμε προοδευτική πλειοψηφία για να κλείσει οριστικά αυτός ο κύκλος της κρίσης και να αλλάξουμε πολιτική.

Τα μέλη της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να κάνει πράξη την εναντίωση του σε κάθε τέτοιου είδους φιλελεύθερη πολιτική


Χθες βράδυ η κυβέρνηση με «αντι-δημοκρατικές» τακτικές εξαπέλυσε άλλη μια ευθεία επίθεση στον ελληνικό λαό και στη δημοκρατία.Υιοθετώντας πραξικοπηματικές λογικές εφάρμοσε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επέβαλε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια ενέργεια ενάντια στη δημοκρατία, ενάντια στην πολυφωνία ,ενάντια στην ελεύθερη ενημέρωση. Εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες λογικές ο Αντώνης Σαμαράς παραδίδει την ενημέρωση στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων και την οδηγεί στην χειραγώγηση. Ο Πρωθυπουργός επιβάλλει την φίμωση της δημόσιας δημοσιογραφίας, απαιτεί την ιδιωτικά ελεγχόμενη ενημέρωση των πολιτών από αυτούς που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο και έκδηλα επιδιώκει μέσα από το κλείσιμο της ΕΡΤ την νέκρωση κάθε αντανακλαστικού του λαού.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !...

του Στέλιου Κούλογλου  

Η χωρίς ιστορικό προηγούμενο στα διεθνή χρονικά χθεσινό τηλεοπτικό πραξικόπημα, ξεπερνάει κατά πολύ το ήδη σοβαρότατο σε σημασία κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αγγίζει την ίδια την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πρώτον, γιατί ελήφθη με βάση μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απ αυτές που λαμβάνονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοια σίγουρα δεν ήταν η όποια κατάσταση στην ΕΡΤ.

Και δεύτερον γιατί η ΝΔ δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει ένα τέτοιο μέτρο, την στιγμή που δημοσίως διαφωνούν οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι. Το κλείσιμο της ΕΡΤ παραβιάζει τον πλέον θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας περί πλειοψηφίας και μειοψηφίας, και από αυτήν την άποψη συνιστά σαφέστατη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Αριστερή Πρωτοβουλία προς Βενιζέλο: Ή ρίξε την κυβέρνηση ή παραιτήσου

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Με νέα ανακοίνωση της η Αριστερή Πρωτοβουλία ζητάει από το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο ή να ρίξει την κυβέρνηση ή να παραιτηθεί:

"Η αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ των τετελεσμένων της κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να την στηρίζει, πρέπει να σταματήσει σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ίδια την δημοκρατική προοπτική της χώρας ούτε να σφυρίζει αδιάφορα, όταν με αντισυνταγματικά πραξικοπήματα καταργείται η ίδια η Βουλή.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δεν μπορούν να εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυθαιρετεί, που εκβιάζει, που συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος φεουδάρχης, που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ TED ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όπως δημοσιεύσαμε και χθες η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο TED  ήταν πολύ επιτυχημένη.

Σήμερα αναδημοσιεύουμε ένα σημείο από την επιλογή του SmartPost και βιντεο από την εκδήλωση


Κρατήσαμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Όταν ένα εθνικό Κοινοβούλιο πρέπει να προστατευθεί από την Αστυνομία, κοινή εικόνα σε πολλά μέρη του κόσμου, τότε κάτι δεν πάει καλά στη Δημοκρατία μας…

η νέα ΕΡΤ με τίτλο ''ΝΕΡΙΤ'' τίθεται σε δημόσια διαβούλευση!!!!

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση. Η κυβέρνηση έχει αφήσει να διαρρεύσει πως σε περίπτωση που δεν περάσει θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.

Το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Μαριλιζα Ξενογιαννακοπούλου: Πράξη ντροπής !

Ως πράξη ντροπής χαρακτηρίζει η πρώην υπουργός το κατέβασμα της πρίζας στην Δημόσια Τηλεόραση και προτείνει άμεση υποβολή νομοσχεδίου από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

"Πράξη ντροπής το κατέβασμα χθές βράδυ του διακόπτη της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, κάτι που δεν έχει προηγούμενο, ούτε στις πιο μαύρες και ανώμαλες περιόδους της ιστορίας μας. Απόφαση που είναι απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά με την μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,
αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική συνταγματικά, πρωτάκουστη για Ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΕΡΤ ως πρόφαση: Ο Σαμαράς θέλει να πάει τη χώρα τρίτη φορά σε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο…

Θυμήθηκε τώρα η ΝΔ να παίξει «μεταρρύθμιση» και «διαφάνεια» πάνω στην ΕΡΤ με μπροστάρη τον … Σίμο;

Αστεία πράγματα.

Γελοία επίφαση «πυγμής». Η ουσία είναι αλλού.

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ΤΩΡΑ! η Δημοκρατία ΔΕΝ εχει αδιέξοδα!


Το νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης να καταργήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη Δημόσια Τηλεόραση "προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα" αποτελεί τη θρυαλλίδα των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Ο Σαμαράς με τον αέρα της εξουσίας εκβιάζει του εταίρους του Βενιζέλο και Κουβέλη, επειδή γνωρίζει ότι μια εκλογική αναμέτρηση αυτή την ώρα δεν είναι ότι καλύτερο για τα ποσοστά τους και τη δύναμη εκπροσώπησης τους στη Βουλή.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Mωραίτης: «Ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης

«Συνειδητά ο κ. Σαμαράς δυναμιτίζει την συνέχεια της κυβέρνησης και την σταθερή πορεία της χώρας.

Με τις μονομερείς και στα όρια του συντάγματος αποφάσεις του εκβιάζει την κοινωνία και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σωκρατης Ξυνίδης: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και νέος πρωθυπουργός τώρα!!!!!

  • Ο πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ από την σελίδα του στο facebook  αντεδρασε εντονα στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την Δημοσια Τηλεόραση:
  •  

Παπανδρεου για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ: αντί να ζητούν συγνώμη για την στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΡΤ, έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης και τις απαιτήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και προσθέτως, στις ανάγκες της χώρας και την προβολή της διεθνώς.
Αυτό όμως, απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την Ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους.