Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μίνι μανιφέστο

του Νίκου Παπανδρέου

Στο εξωτερικό η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα που δεν δέχεται αλλαγές: πρώτα απ’ όλα φαίνεται σαν να μην μπορεί να αλλάξει νοοτροπία. Δεύτερον, οι αντιστάσεις σε μεταρρυθμίσεις που απλώς θα εκσυγχρονίσουν την χώρα είναι τεράστιες και γι’ αυτό εκτελούνται με ρυθμό χελώνας.
Αλλά τούτη η αντίδραση στην «αλλαγή» έχει μια δόση από παράδοξο, επειδή η ψυχή του Έλληνα χαρακτηρίζεται από μια διάθεση να δέχεται το καινούργιο, είναι ένα πνεύμα ανήσυχο, έτοιμο να δεχτεί και να αφομοιώσει νέες συνθήκες και να προσαρμοστεί αναλόγως. Έτσι μεγαλούργησαν οι πρόγονοι, έτσι στέφθηκαν με νίκες ως «γένος»- για να χρησιμοποιήσουμε την έννοια του Παπαρρηγόπουλου- έτσι κέρδισαν τη μάχη οι Έλληνες που πρόκοψαν στο εξωτερικό, καθώς έφυγαν με ένα πουκάμισο και τελικά θριάμβευσαν σε κάθε τομέα.

Ο Παυλόπουλος ξεχνά τις προσλήψεις "των δικών τους παιδιών"

Ο Παυλόπουλος  πρώην υπουργός της καταστροφικής διακυβέρνησης  Καραμαλή μιλώντας στον Real Fm 97.8 υποστήριξε πως οι Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου ευθύνονται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. 
«Υπάρχει μια διαχρονική επιδείνωση των πάντων από τότε που η χώρα μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δηλαδή από εκεί που άφησε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλή, η οποία κορυφώθηκε στην περίοδο Σημίτη, ήταν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η προετοιμασία για να μπούμε στην ευρωζώνη και το ευρώ και η οποία μετά οδήγησε στην καταστροφική πορεία Γ. Παπανδρέου». 

Για μια συζήτηση που δεν έγινε

 
της Μαριλένας Κοππά
 
Κατακεραυνώνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι εκφραστές της ακροδεξιάς εντός της δεξιάς αναβίωσαν έναν χρήσιμο εχθρό.
Χρήσιμο, επειδή δεν μπορεί να απαντήσει ο ίδιος για τον εαυτό του. Χρήσιμο, επειδή ήταν ένα σύμβολο τόσο «του εχθρού» – προαιώνιου για μια παράταξη – όσο και οδηγός για μια άλλη. Χρήσιμο, επειδή η άρνησή του τελικά συσπειρώνει δεξιά αντανακλαστικά, σε μια εποχή που η ρητορική μιας σοβαροφανούς «τάξης και ασφάλειας», ανταγωνίζεται μια στερούμενη κάθε σοβαρότητας ρητορική μίσους. Και την ανταγωνίζεται για ψήφους.

Ο Αντετοκούμπο, το πολιτικό «παρεμπόριο» και η άλλη Ελλάδα...

 
ο σημαιοφόρος αυτός μπορεί να μην πολιτογραφηθεί
ποτέ Ελληνας- αν δεν γίνει καλός αθλητής!
του Μιχαλη Κορδαλή
 
Mε μεγάλη μου χαρά αντίκρισα στα πρόσφατα φύλλα εφημερίδων αλλά και στους τηλεοπτικούς ραδιοσταθμούς μια εικόνα που από άποψη σημειολογίας και μετά από καιρό μoυ έδωσε κάποια ψήγματα αισιοδοξίας για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

Ήταν ένα ψηλό έγχρωμο αγόρι που πανηγύριζε με τη γαλανόλευκη, μια πέρα για πέρα προσωπική του επιτυχία όπως είναι αυτή της επιλογής του απ΄ την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία καλαθοσφαίρισης της χώρας μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Μπόφινγκερ: Έχετε αποτύχει πλήρως κυρία Μέρκελ

Την εκτίμηση ότι το τέλος της κρίσης στην ευρωζώνη δε διαφαίνεται στον ορίζοντα, κυρίως λόγω των πολιτικών λιτότητας, διατύπωσε το μέλος του γερμανικού συμβουλίου οικονομικών ειδικών Πέτερ Μπόφινγκερ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες.
 
Στην ομιλία του σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής ο Π. Μπόφινγκερ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της επιβολής δημοσιονομικής λιτότητας στις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες και διογκωμένο δημόσιο χρέος έχει στην πραγματικότητα τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς δημιουργεί ύφεση που εντείνει περαιτέρω το πρόβλημα.

Ερευνα: Η νεοκαραμανλική πενταετία άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια


της Ειρηνης Χρυσολωρά
 

Στο τέλος του 2009 το χρέος είχε εκτοξευτεί στο 127,9% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στο 15,6%

 
Η απαξιωτική αναφορά του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου - «για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» - έβαλε φωτιές στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Και έφερε ξανά στην επιφάνεια την αντιπαράθεση που ξεκίνησε μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ σχετικά με το ποιος τελικά είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άθλια οικονομική κατάσταση που έφερε την Ελλάδα τον Μάιο του 2010 στην αγκαλιά της τρόικας. Η συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική στην αρχή και στη δικομματική κυβέρνηση τώρα είχε οδηγήσει τόσο τη Συγγρού όσο και την Ιπποκράτους στο να κατεβάσουν τους τόνους και να αποφύγουν τις αλληλοκατηγορίες μπροστά στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι

του Γιάννη Ραγκούση
Aνεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κανείς έχει επιλέξει να κινηθεί, η άσκηση της πολιτικής δεν μπορεί παρά να γίνεται βάσει αρχών οι οποίες δεν μπορούν να προσαρμόζονται στις περιστασιακές ανάγκες που προκύπτουν από την επικαιρότητα.
Τα τελευταία περίπου δυο χρόνια οι συνεχείς μεταμορφώσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν πάψει να εκπλήσσουν, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του.

Το προσωπικό παιχνίδι Βενιζέλου

Του Φώτη Παπούλια
 Η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μ. Βορίδη κατά του ιδρυτή του κόμματος Ανδρ. Παπανδρέου δεν προξενεί απορία. Αντιθέτως, προκαλεί οργή, γιατί όταν ο Ευάγγ. Βενιζέλος αδυνατεί να υπερασπιστεί τον πολιτικό του μέντορα που τον μύησε και τον ανέδειξε στον πολιτικό στίβο, τότε η λέξη «αχαριστία» είναι μικρή για να περιγράψει το μέγεθος του πολιτικού ολισθήματος.
 

Αλέξη δεν θα γίνεις Ανδρέας ΠΟΤΕ!

του Βασίλη Ραούλη

Και πώς να γίνεις;

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου και τις προθέσεις σου.

Αναζητάς επιμόνως πολιτικό ίνδαλμα σε χώρους ξένους προς τον δικό σου. Αναζητάς κάτι να αντιγράψεις, γιατί το δικό σου πολιτικό προφίλ δεν δείχνει να είναι και τόσο αποτελεσματικό.

Πες μου αλήθεια ποια πολιτική διαδρομή και τι πολιτικές δυνατότητες μπορείς να αντιγράψεις;

 Ο ένας ενέπνευσε με οράματα γενιές Ελλήνων και εσύ αναζητάς ισορροπίες σε πολλές βάρκες, αλλάζοντας μέρα με τη μέρα και αναλόγως το που φυσά ο άνεμος του λαϊκισμού.

Είναι Έλληνας ή Αλβανός ο Αλέκος Χατζής;

Το θέμα της ιθαγένειας έχει πολλές πλευρές περαν των μεταναστών και των παιδιών τους που γεννιούνται στη χώρα μας. 
Από το www.reporter.gr αναδημοσιεύουμε την υπόθεση του γνωστού Βορειοηπειρώτη, Αλέκου Χατζή.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Διοικητή της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών.

 Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθύνομαι σε σας λόγω της θεσμικής σας ιδιότητας. Ο Δρ Αλέκος Χατζής είναι ένας επιφανής Έλληνας από την Πολύτσανη του Πωγωνίου ηλικίας 82 ετών και με βεβαρυμμένη υγεία, οικονομολόγος, δημοσιογράφος και λόγιος, συγγραφέας οκτώ βιβλίων και εκδότης των εφημερίδων «Μεγαλόχαρη Πολύτσανη» και  «Αφύπνιση».

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Παπανδρέου για φόρο Τόμπιν:αποτελεί χρέος όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να προασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υιοθέτηση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα, με μεγάλη πλειοψηφία, της Έκθεσης της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννυς Ποδηματά, για την εφαρμογή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών από 11 κράτη - μέλη της ΕΕ με τη διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας, αποτελεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα, μεγάλης πολιτικής σημασίας, προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, με την απόφαση αυτή, επιβραβεύονται και οι μακροχρόνιες προσπάθειες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησή του, πολλών δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο και βεβαίως, η συνέπεια που επέδειξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αυτήν την σημαντική υπόθεση.

Η αναξιοπρέπεια της ανασφάλειας του φιγουρατζή


του Στεφανου Κασιμάτη
 
Μου έκανε τέτοια εντύπωση, ώστε το θυμάμαι ακόμη καθαρά. Τελείωνε ο εικοστός αιώνας και εγώ είχα συμφιλιωθεί με το σοκ ότι είχα πια συμπληρώσει αυτό που έλεγα αυτοσαρκαζόμενος «τέσσερις δεκαετίες προσφοράς στην ανθρωπότητα». Ηταν μεσημέρι και κατηφόριζα την οδό Αρχελάου στο Παγκράτι κοντά στο περιώνυμο άλσος, όταν ξαφνικά άκουσα από πίσω ποδοβολητό και φωνές παιδιών. Είχαν σχολάσει από το Δημοτικό της Σπύρου Μερκούρη και όπως με προσπέρασαν πρόσεξα ότι κάποια από αυτά ήσαν μαυράκια.

Οι διαλογοι της Ντροπής: "Η χούντα ξανάρθε!" - "Αντε βρε νούμερο!"

Με φωνές και καβγάδες, όπως ξεκίνησε, ολοκλήρωσε τον κύκλο της η Προανακριτική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο τη σύνταξη πορίσματος.
«Είσαι επίορκος και εισαγγελέας της χούντας» φώναζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λίγο πριν εκείνος κηρύξει το τέλος της 5μηνης προκαταρκτικής εξέτασης…
«Η χούντα ξαναήλθε» φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στους διαδρόμους της Βουλής. «Άντε βρε νούμερο» απάντησε εκνευρισμένος ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Οι διάλογοι στους διαδρόμους της Βουλής:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η χούντα ξαναήρθε… Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά.

Αρσένης Κρίτων: Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία;

Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης απαντώντας αρνητικά σε σχετικό αίτημα του δήμου Θέρμης. «Η απόφαση περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ εντάσσεται στην γενικότερη οικονομική πολιτική του κράτους και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου Θέρμης» τόνισε στην επιστολή του στον δήμο Θέρμης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου.

 Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα υπογράψει το πόρισμα του «Πρώτου Αίσχους» κατά Παπακωνσταντίνου;

Στο Υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή, στο οποίο ξεσκίζει με πολύ απλά επιχειρήματα κάθε γελοία κατηγορία εναντίον του, αναφέρει και το εξής συγκλονιστικό για μέλη της Επιτροπής το οποίο δεν διαψεύστηκε από κανέναν:
«…Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Μήπως την ανησυχία μελών της Επιτροπής ότι “ο Παπακωνσταντίνου θα πάει για πλημμέλημα και θα γελάει το Σύμπαν” ή ότι αν η Επιτροπή δεν ανακαλύψει έγκλημα “…θα γίνουμε χλεύη του Λαού !”

Kεραυνοί Σκανδαλίδη φωτιές στη δικομματική

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Ο  Σκανδαλίδης κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι επέλεξε τη ρήξη στο ζήτημα της ΕΡΤ προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές «επειδή δεν βγαίνει το πρόγραμμα», αλλά «ανέκρουσε πρύμνα γιατί δεν του βγήκε».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ Π. ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1.Εισαγωγή

Αυτό είναι το πλέον καθοριστικό συνέδριο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αλήθεια είναι πως αυτό το συνέδριο είναι και το λιγότερο προετοιμασμένο και ολοκληρωμένο. Συνήθως, σε ένα συνέδριο κορυφώνεται ο διάλογος που οδηγεί σε σύνθεση και αποφάσεις. Σ’ αυτό το συνέδριο, ουσιαστικώς ο διάλογος μόλις τώρα αρχίζει.
Τα οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα δεν τα θεωρώ αμελητέα. Αντιθέτως. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να καταστήσουμε κυρίαρχο θέμα τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Ελλάδα στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου. Ξέρω πως όλοι θέλουμε ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως οι ιστορικές προκλήσεις το απαιτούν. Αυτό σημαίνει να βγάλουμε τα πολλά εισαγωγικά που τελικά έγιναν αυτά περισσότερα και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Με ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. χωρίς εισαγωγικά. Ασφαλώς γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση σήμερα. Ταυτοχρόνως όμως ξέρω ότι μια κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο αν πριν η αλλαγή αυτή κερδηθεί και φυτρώσει μέσα μας.

Καρχιμάκης: Η ασυδοσία των Ελληνικών Τραπεζών και οι απροστάτευτοι δανειολήπτες

Νέα επίθεση Καρχιμάκη:


Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΜΠΟΔΊΣΕΙ ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΑΣΥΔΟΣΊΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΏΝ ΞΈΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ ΣΕ ΒΆΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΚΥΡΊΩΣ ΜΙΚΡΟΔΑΝΕΟΛΗΠΤΩΝ;
Εάν αληθεύει ότι ελληνικές τράπεζες ;έχουν πουλήσει σε ξένες εισπρακτικες εταιρείες τα κόκκινα δάνεια των ελλήνων δανειοληπτών ,νοικοκυριών και επιχειρήσεων (,που φέρεται ότι ξεκίνησαν και οι διαδικασίες είσπραξης ),έναντι 5-15% του συνολικού ποσού του κάθε οφειλομενου δανείου ,

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Ανδρέας και οι συνοδοιπόροι της Δεξιάς

H Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εντείνει την πολεμική της απέναντι σε όσους επιχειρούν να σπιλώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η εμμονή στελεχών της ΝΔ να συκοφαντούν τον Ανδρέα Παπανδρέου μόνο τυχαία δεν είναι.

Στο όνομά του, βοηθούμενοι από τις αντι-ΠΑΣΟΚ πολιτικές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προσπαθούν να απαξιώσουν συνολικά την προσφορά της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα.

Χτυπώντας και απαξιώνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθούν να χτυπήσουν την ελπίδα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από το νεοφιλελευθερισμό για τους μη προνομιούχους, για τον κόσμο της εργασίας, για τους νέους.

Παραίτηση Καρκούλια από την Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή της από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε με επιστολή της το στέλεχος της Αριστερής Πρωτοβουλίας,  Ζωή Καρκούλια.



«Σύντροφε Πρόεδρε,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Είναι στιγμές που το συναίσθημα συγκρούεται με τη λογική.

Το βίωμα συγκρούεται με την πραγματικότητα.

Η στάση ζωής σου, οι αξίες και οι αρχές σου συγκρούονται με τις σημερινές πολιτικές κατευθύνσεις του χώρου σου.

Είναι πραγματικά στιγμές που βρίσκεσαι στη θέση να πρέπει να κόψεις τη ζωή σου στην μέση και να προχωρήσεις σε μια κίνηση που δεν φανταζόσουν πως ποτέ θα έκανες…

Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

-Για την ανάγκη του μνημονίου ως μοναδική λύση?
-Δικαιώθηκε από τις πολιτικές όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων.

-Για την διαπραγματευση, την υποτιθέμενη βοήθεια της Ρωσίας?
-Δικαιώθηκε από τα γεγονότα της Κύπρου.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Παπανδρέου : Ας αποτελέσει η στάση των Αντετοκούμπο δίδαγμα για όλους και βεβαίως, για τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ …!!!

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νεαρό Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Πέρα από τους συμβολισμούς όμως, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Και αυτό, ο Πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ, θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας.

Πάγκαλος : η Ελλάδα κινδύνευε και ο Καραμανλής έτρωγε μπριζόλες και πήγαινε για ύπνο.

O Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5 περιέγραψε εύστοχα το ποίος ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας.
«Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β’. Αυτός ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός», είπε και πρόσθεσε: «Κινδύνευε η Ελλάδα και ο Καραμανλής έτρωγε τις μπριζόλες του και πήγαινε για ύπνο. Εβλεπε βίντεο. Είναι πρωθυπουργός αυτός; Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να αμφισβητεί ότι αυτός κατέστρεψε τη χώρα. Διπλασιάστηκαν τα ελλείμματα, διπλασιάστηκε το χρέος και η κυβέρνηση ήταν εντελώς αδρανής».

Καρχιμακης: Καλώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «επίσημα και θεσμικά» να υπερασπιστεί τη μνήμη και το έργο του ιδρυτή του κόμματος

Ο πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή όσα δήλωσε το πρωί ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης καλεί την ηγεσία να πάρει θέση στο διασυρμό του ονόματος του ιδρυτή του Κινηματος.
"Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτοί οι τύποι είναι και ΑΣΕΒΕΙΣ και προσβλητικοί,ανήθικοι, και απρεπείς", σημείωσε ο τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. «Η Δεξιά σήμερα δια του κ. Αριστερονυνδεξιου εκπροσώπου του κ. Σαμαρά κ.Λαζαρίδη συνεχίζει να προκαλεί ως προέκταση του κ. Βορίδη»

Ο Αλμούνια, ο Καραμανλής και τα ελληνικά ΜΜΕ

του Κώστα Τάτση*

Σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες και ιδιαίτερα σε χώρες που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας δημοσιονομικής κρίσης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, μια αντίστοιχη συνέντευξη του Αλμούνια θα είχε προκαλέσει πολιτική αναταραχή.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως στην πατρίδα μας.

Ενώ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια - ο οποίος είχε ζήσει τις αρχές της ελληνικής κρίσης από την θέση του Επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στην στάση του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ που οδήγησε στον εκτροχιασμό των οικονομικών της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα, στα ελληνικά ΜΜΕ η συνέντευξη δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής, .

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της ΝΔ, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ..πέρα βρέχει

Πολύ σωστός ο προβληματισμός της ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τι θα γινόταν αν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ενώ υπάρχει εύθραυστη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - είχε καθυβρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;

Τι θα γινόταν αν είχε προκληθεί σάλος στη ΝΔ για ένα τριήμερο και την ώρα που ηρεμούσε το πράγμα έβγαινε άλλο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έλεγε "ε, αυτό το έχει πει κι ο αρχηγός μας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή";

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πεταλωτής: Στο ΠΑΣΟΚ επιλέγουμε δυστυχώς την κομματική διάσωση...


Να κατέβει από το καλάμι του κυβερνητισμού καλεί το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος υποστηρίζει ότι η παράταξή του αντί να βάλει ως στόχο «το σταμάτημα της ξέφρενης πορείας της χώρας προς το πουθενά», επέλεξε «δυστυχώς την κομματική διάσωση και μάλιστα με λάθος τρόπο».
Σημειώνει δε ότι αντί να τεθεί ως προαπαιτούμενο η ύπαρξη ενός «συμβολαίου» η μόνη διαπραγμάτευση που έγινε αφορούσε τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν.

Παιχνίδι, Ιούλιος Βερν, τυρογαριδάκια / Η γενιά των Παπανδρέου

1981. Δεν είχα κλείσει τα οκτώ μου χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία. Λίγα είναι αυτά που θυμάμαι· οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο, ιαχές, κόρνες, και μια ελπίδα ξεχωριστά ζωγραφισμένη σε κάθε πρόσωπο. Ήμουν εκστασιασμένος. Δεν ήξερα γιατί. Μου άρεσε αυτή η φασαρία χαράς, μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο κουνούσε τα χέρια του ο Ανδρέας. Ένας μαέστρος στο κέντρο ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, αυτό ήταν, είμαι σίγουρος πια.

Ήταν ωραία κείνα τα χρόνια. Παιχνίδι, Ιούλιος Βερν, τυρογαριδάκια. Στην οικογένεια δούλευε μόνο ο πατέρας μου. Η μητέρα μου ξεκίνησε μετά το '85. Πήραμε καινούργια τηλεόραση, το πρώτο μας βίντεο, αυτοκίνητο. Οι διακοπές του καλοκαιριού ήταν μεγάλες, μα πάλι δε μου ΄φταναν. Πώς να χορτάσει ένα παιδί τη θάλασσα; ...


Παναγιωτακόπουλος: Δεν αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτό που σήμερα έχει αυτό το όνομα

Σύντροφε Πρόεδρε,
Σύντροφοι και συναγωνιστές μου στο ΠΑΣΟΚ,

Υπάρχουν στιγμές μοναδικές για κάθε άνθρωπο.              
Στιγμές ανεπανάληπτες και αξεπέραστες!
Τέτοιες ήταν η 3η του Σεπτέμβρη του 1974, που οδήγησε στη στράτευσή μου στο ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, η μεγάλη νίκη στις εκλογές του 1981, οι μεγάλες στιγμές των αλλαγών στην κοινωνία, που μαζί, ΠΑΣΟΚ και λαός, καταφέραμε αλλάζοντας τη μοίρα αυτής της χώρας.
Ήμουν πάντοτε ΕΔΩ!. Απλός στρατιώτης μιας μεγάλης προσπάθειας.
Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις. Συγκρούστηκα και μάτωσα, προσπαθώντας πάντοτε να υπερασπιστώ δύο απλά πράγματα:

Καρχιμάκης: «Δεν είναι πολιτικός παίκτης εμπιστοσύνης ο Σαμαράς»

του Μιχάλη Καρχιμάκη,

Μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
Πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου



Η είσοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έγινε χωρίς να έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων και να έχει δημοσιοποιηθεί το επικαιροποιημένο προγραμματικό πλαίσιο, τα περιεχόμενα των πολιτικών σε βασικούς τομείς, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα τους, κυρίως σε πεδία που θα έδιναν υπαρκτή ελπίδα για προστασία κυρίως των μόνιμων θυμάτων της κρίσης, ελπίδα για τους ανθρώπους της δημιουργίας, ελπίδα για την παραγωγή νέου πλούτου αλλά και μηνύματα για συγκρούσεις με όλους όσους αναχαιτιζουν τον πλούτο σε βάρος όλων όσων την πλήρωσαν.

Καρχιμάκης: Ο Προβόπουλος ξέρει για τις λίστες μεγαλοκαταθετών

Να απευθυνθεί στον Γ. Προβόπουλο για τη λίστα μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό ζητά από τον Γιάννη Στουρνάρα ο  Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τη λίστα Γιουνκέρ για Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στο Λουξεμβούργο, αφήνει αιχμές για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος  Γιώργο Προβόπουλο κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις και ασυδοσία με αποτέλεσμα να χαθούν δισεκατομμύρια καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων καταθετών.


"Η ΛΙΣΤΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριε υπουργέ οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

Πληροφορούμαι από τα  ΜΜΕ  ότι , ζήτησες από τον ομόλογο σου του Λουξεμβούργου, λίστα ελλήνων μεγαλοκαταθετών .

Οικονομου : Η αθλιότητα του Μάκη Βορίδη δεν ξαφνιάζει κανένα

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μάκης Βορίδης επιχείρησε να χρεώσει στον Μεγάλο Απόντα τις κακεργεσίες της Δεξιάς. Των κυβερνήσεων της την δεκαετία του 2000, πριν απ όλα. Αυτών που οδήγησαν, δίχως άλλο, την πατρίδα στην καταστροφή και το λαό στην απελπισία.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Δήλωση καταπέλτης: Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

 

Προς την Χουντάρα τον Βορίδη: Ψάχνεις ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα; Βρες τον πιο μαυρισμένο στο Συνέδριό σου!




 

Εύκολο είναι! Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα!

Πεταλωτης: Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις


Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις Βορίδη και ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτης.

"Ο Βορίδης μετά τη χθεσινή επιτυχία να καθιερωθεί ως η γέφυρα της σαμαρικής ΝΔ με τη χρυσή αυγή, ως καθύλην αρμόδιος, σήμερα συνεχίζει απτόητος. 

Και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Δεν τα είπε γιατί είναι δυσαρεστημένος για τη μη υπουργοποίησή του.
Το αντίθετο, δίνει εξετάσεις για ανώτερα. Και τα πετυχαίνει μια χαρά...

Χρ. Παπουτσής: Ως εδώ. Η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αιδώς Αργείοι!

Ο Χρήστος Παπουτσης με αφορμή τις αναφορές Βορίδη για το ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνει τους υβριστές αλλά και την ηγεσία του κόμματος του.

Ως εδώ…. Αιδώς Αργείοι…

Ως εδώ. Η προσβολή της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης για την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο λαό της πατρίδας μας.