Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σκληρή απάντηση Παπανδρέου σε δημοσίευμα της REAL: Ψάξτε αλλού για λερωμένα χέρια


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου - ΙΑΠ, όπως όλα τα Ιδρύματα και οι συναφείς φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος, δεν εξαιρούνται και δεν πρέπει να εξαιρούνται των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Το γεγονός ότι, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η λειτουργία τους αφορά έναν ειδικό σκοπό που συνδέεται με την ιστορία του τόπου, τη γνώση και την έρευνα, όπως και το γεγονός ότι, τα Ιδρύματα αυτού του είδους δεν χρηματοδοτούνται ούτε και επιδοτούνται από το δημόσιο ταμείο, με απόφαση που ελήφθη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ -με σκοπό την έστω και συμβολική συμβολή στην οικονομική κατάσταση του τόπου-, δεν αποτελούν λόγο εξαίρεσης.

Συνέντευξη Καρχιμάκη: Ο κύκλος της κρίσης θα κλείσει με αλλαγή πολιτικής και όχι με εκλογές...

Έρχεται νέο μνημόνιο;  Αντέχει η κοινωνία άλλα μέτρα
Ούτε  η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική κοινωνία πιέζεται πάρα πολύ. Μια κοινωνία που τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό ήταν και επώδυνες και  μεγάλες αλλά γνωρίζουμε όλοι μας πια πολύ καλά πως δεν μπορούν να γίνουν περισσότερες. Τόσο η   τρόικα όσο  και οι Ευρωπαίοι εταίροι  μας πρέπει να αποδεχθούν ότι ο έλληνας πολίτης έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχή του. Δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. ο Λαός έχει ένα ρητό που λέει "από τη μύγα ξύγκι δεν βγάζεις", είναι η πραγματικότητα – και επίσης το ότι χωρίς κοινωνική πολιτική, κλονίζεται η κοινωνική συνοχή και καθίστανται πράγματι ανέφικτη η αύξηση της παραγωγικότητας. Οτιδήποτε καινούριο είτε σαν νέο Μνημόνιο είτε σαν έκτακτο μέτρο θα οδηγήσει την κοινωνία μας σε ένα περιβάλλον το οποίο θα λάβει σύντομα εκρηκτικές διαστάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να πάρει τα κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση ώστε να διαμορφωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας αλλιώς θα οδηγηθούμε σε εφιαλτικές καταστάσεις. Είναι αφόρητη η κατάσταση αυτή που βιώνουμε όλοι μας αλλά αν θέλουμε να την ξεπεράσουμε αυτό δεν θα γίνει ούτε με βία ούτε με αίμα ούτε με εμπρηστικές δηλώσεις των άκρων. Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή.

Για την ιστορία: η πλήρης απάντηση του Γερμανού δημοσιογράφου στον Τσίπρα (και στην υπεύθυνη τύπου του)

του ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ
Όταν αντί να απαντάμε σε ερωτήσεις σχετικά με πράγματα που έχουμε πει και έχουμε κάνει, βρίσκουμε τα δύσκολα, διακόπτουμε συνεντεύξεις και μετά ξεκινάμε συνωμοσιολογία, τα πράγματα -επικοινωνιακά τουλάχιστον- δεν πάνε και πολύ καλά. 
 
Ο Τσίπρας ενοχλήθηκε από τις σκληρές ερωτήσεις δημοσιογράφου της Frankfurter Allgemeine Zeitung -είναι μία απ' τις σοβαρότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες- και σηκώθηκε και έφυγε απ' τη συνέντευξη. Μαγκιά του. "Τον βρήκα επιθετικό τον δημοσιογράφο και δεν βρίσκω ευγενικό να σε πιέζουν" θα μπορούσε να είχε πει. Δεν είπε αυτό όμως.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στηριξη από τον έκπτωτο Νομάρχη Ψωμιάδη σε Βενιζέλο

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση συνεργασίας:

«Είχα δηλώσει και στο παρελθόν πως ο
Βαγγέλης Βενιζέλος πληρώνει αμαρτίες άλλων και κυρίως τα εγκληματικά λάθη του δίδυμου της απόλυτης καταστροφής που παρέδωσε την Ελλάδα στα δεσμά των μνημονίων, του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο ενότητας του Αντώνη Σαμαρά, κάθεται σε μια ηλεκτρική καρέκλα.

Αν και διαφωνώ με πολλές επιλογές του, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε το πολιτικό θάρρος να βάλει πλάτες στα δύσκολα, δεν κρύφτηκε, ανέλαβε ιστορικές ευθύνες με προσωπικό κόστος. Αυτή την κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, ο Βενιζέλος πρέπει να στηριχθεί, καταρχήν από το ίδιο του το κόμμα, από τα παλιά και τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

39 χρόνια μετά: Ποιος θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία;

Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε μόνος του το «νενομισμένο όρκο» και ανέλαβε πρωθυπουργός της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στη χούντα που κατέρρεε κάτω από το βάρος της στρατιωτικής ήττας από τους Τούρκους στην Κύπρο.
Ευτυχώς το πολιτικό σύστημα διαθέτει την ελάχιστη ευφυΐα για να μην κάνει χαρές και πανηγύρια. Κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε ανακοινώσεις να κάνουν τα κόμματα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθύνει διάγγελμα. Διότι στην πραγματικότητα, 39 χρόνια μετά τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974, δεν μπορούμε στην Ελλάδα να μιλάμε για Δημοκρατία.
Δημοκρατία δεν είναι ο πολίτης να εμφανίζεται ως «γκεστ – σταρ» και να ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο πολίτης να μπορεί να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την ίδια τη ζωή του.
Δημοκρατία δεν είναι να έχουν το ελεύθερο να τσακώνονται ο Καμίνης με τη Χρυσή Αυγή για το που και πως θα μοιραστούν τρόφιμα και ρούχα.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει στους πολίτες του την αξιοπρέπεια να σιτίζονται και να ντύνονται χωρίς φιλανθρωπικές προσφορές.
Δημοκρατία δεν είναι να επενδύεις τους κόπους σου και να δουλεύεις όλη μέρα, για να έρχεται μετά το κράτος να σε καταληστεύει με την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο αυτός που δουλεύει σκληρά αμείβεται ανάλογα.
Δημοκρατία δεν είναι να μην μπορείς ούτε να πτωχεύσεις και να απειλείται κάθε νοικοκύρης άνθρωπος να βρεθεί στη φυλακή μαζί με λήσταρχους και δολοφόνους.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο αναγνωρίζει στους πολίτες του το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.
Δημοκρατία δεν είναι οι δημόσιοι λειτουργοί του κράτους να τα’ χουν όλα γραμμένα «εκεί που δεν πιάνει μελάνι» και να νοιάζονται μόνο για υπερωρίες, «γρηγορόσημα» και μίζες.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο επιβάλλει στους δημόσιους λειτουργούς του κράτους την αρχή «η διοίκηση δουλεύει για το πολίτη και όχι ο πολίτης για τη διοίκηση».
Δημοκρατία δεν είναι η Αθήνα να μοιάζει – μέσα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν – με έρημη, κατακτημένη πόλη επειδή ήρθε ο Υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, υποτίθεται φίλης, συμμάχου και εταίρου.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εγγυάται και προασπίζεται την εθνική κυριαρχία. Διότι όταν δεν αποφασίζεις εσύ και σου λένε οι άλλοι τι θα κάνεις, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία. Τόσο απλά.
Το ερώτημα συνεπώς είναι: Ποιος θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία;
Εμεις μόνο να σχολιάσουμε ότι ένας πολιτικός θέλησε να δώσει το λόγο στο λαό αλλά χλευάσθηκε και "καρατομήθηκε" από πολιτικούς "φίλους" και αντιπάλους.



 http://rizopoulospost.com/

Προσωπική επίθεση Ζαρούλια σε Δραγασάκη

Μεγάλη πρόκληση από τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, προς το Κοινοβούλιο.
Η Ζαρούλια μίλησε με υποτιμητικά σχόλια για την κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, εις άπταιστον καθαρεύουσα: «Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων;».

Τα απαράδεκτα αυτά σχόλια της ήταν σε απάντηση της διαμάχης που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής με την σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΘΕΪΚΌ! Ο Μιχελάκης καμαρώνει ως υπουργός για κάτι που πολέμησε ως αξιωματική αντιπολίτευση!

Με χθεσινό δελτίο Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας «στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά την σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και της αναδιάρθρωσης του δημοσίου».

Το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού φρόντισε επίσης να διοχετεύσει στον Τύπο ότι η εν λόγω αναδιάρθρωση είχε αναγγελθεί το 2010 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πράγματι, η αναδιάρθρωση της Γ.Γ. Ισότητας είχε αναγγελθεί το 2010.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σαχινίδης: Το 2014 τα χρήματα τελειώνουν, πιο σκληρή η Γερμανία μετά τις εκλογές της

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη:

(...)Θεωρώ ότι, γενικά, οι προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί εδώ στην Ελλάδα, για θετικές αποφάσεις σε ό, τι αφορά την πορεία του προγράμματος της οικονομικής πολιτικής στη χώρας μας, είναι υπερεκτιμημένες. Θα έλεγα ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, είναι πολύ πιθανό να δούμε, μια πιο σκληρή – αν θέλετε - στάση από την μεριά της Γερμανίας.

Καρχιμάκης: Να ερευνηθεί ο ρόλος της Τράπεζας Ελλάδος στη δραστηριότητα της FBB

ΠΟΙΟΣ ΉΤΑΝ Ο ΕΠΟΠΤΙΚΟΣ ΡΌΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΝΟΜΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ FBB.

Αληθεύει ότι η τράπεζα ελλαδος είχε διατάξει έλεγχο πριν απο μερικούς μήνες και τα βρήκε όλα εντάξει ;

Απ ότι αποδεικνύεται ,απο τα εντάλματα σύλληψης που βγήκαν ,υπήρχαν  τα αδικήματα της υπεξαίρεσης ,και της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα ,που ουσιαστικά επιβάρυναν τους έλληνες φορολογουμένους καταθέτες και πιθανόν και το δημόσιο κ.λ.π με 524 εκατ ευρω.

Άρα η τράπεζα ελλαδος τι ήταν αυτο που βρήκε ,ότι ήταν εντάξει σχετικά  με την λειτουργία της τράπεζας FBB.

Κυρία Ραικου εισαγγελέα αρμόδια επι της διαφθοράς .

Το ιστορικό παρελθόν ως εργαλείο προπαγάνδας

Των Σταθη Ν. Καλυβα και Νικου Μαραντζιδη*

Η επιλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να μας θυμίσει τον Αρη Βελουχιώτη και τη φράση του «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη βαθύτερη εμπέδωση μιας πολιτικής πρακτικής που βασίζεται στην καταχρηστική ιδιοποίηση της ιστορίας της Κατοχής και του Εμφυλίου για προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Η αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του ’40 γίνεται με τρόπο που αντί να τονίζει την τραγική διάσταση μιας μεγάλης ανθρώπινης και εθνικής καταστροφής έτσι ώστε να μην επαναληφθεί, αντίθετα, απλοποιεί και παραποιεί μια σύνθετη πραγματικότητα, μετατρέποντάς την σε μισαλλόδοξη και φανατική πολιτική συνθηματολογία και προπαγάνδα που επιχειρεί να εκμαιεύσει μιαν εύκολη συναισθηματική αντίδραση από ένα κοινό που έχει εθιστεί στο να τρέφεται από ιστορικούς μύθους και να αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους.
Η πρακτική αυτή, που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν τόσο η χούντα όσο και ο Αυριανισμός της δεκαετίας του ’80, επανήλθε στο προσκήνιο με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, όταν το σύνθημα «Βάρκιζα Τέλος» έκανε την εμφάνισή του σε κάμποσους τοίχους.

Ο γερμανικός φόβος θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης

Με την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, με σκοπό την τόνωση του ηθικού, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη έχει πρόβλημα ηγεμονίας.
Υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολλάντ, η Γαλλία απουσιάζει μέχρι στιγμής από τη δράση σε ότι αφορά την ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε ποτέ ξανά τόσο μικρό ρόλο στην Ευρώπη, χάρη στη δέσμευση του Ντέιβιντ Κάμερον για ένα μελλοντικό δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα και στις καλές εποχές, η Ιταλία και η Ισπανία δεν είχαν την ίδια βαρύτητα με τους βόρειους γείτονές τους. Αυτή τη στιγμή, ο ρόλος τους υπονομεύεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της κρίσης.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΥΡΙΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ…

του Φελνίκου
Εχθές στο «Βήμα» δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο: «Η κρίσιμη ιδεολογική μάχη και η τρόικα». Το υπέγραφε ο Κώστας Καραμανλής. Όχι δεν αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός να λύσει τη σιωπή του.
Ο γιος του Αχιλλέα (του αδελφού του ιδρυτή της Ν.Δ. και μονίμου υπουργού) ήταν αυτός που διαπίστωνε ότι: «από τη μια βρισκόμαστε όσοι επιχειρηματολογούμε υπέρ της ευρωπαϊκής συνέχειας της χώρας, του εξορθολογισμού του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και από την άλλη, ιδίως στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, όσοι ουσιαστικά αρνούνται την ανάγκη να αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν ως εδώ…».
Και ερωτώ εγώ ο αδαής -που δεν ανήκω στα άκρα του πολιτικού φάσματος και συντάσσομαι με την Ευρώπη, τον εξορθολογισμό και τις μεταρρυθμίσεις- τι και ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ;

Για όλα φταίνε .... οι άλλοι

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις συζητήσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές, τις δηλώσεις υπουργών και "παραγόντων", τα άρθρα έγκριτων δημοσιογράφων.
Ποιος φταίει που είμαστε σε αυτοί την κατάσταση; Μα  οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι τεμπέληδες, και  λουφαδόροι, ανίκανοι και άσχετοι, έχουν διοριστεί με μέσον και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε ταμπουρωμένοι πίσω από την "μονιμότητά" τους

Δεν θα σχολιάσουμε ποιος έχει την ευθύνη του διορισμού τους, από το παράθυρο, γιατί είναι προφανές.

Για ποιες μεταρρυθμίσεις;

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΣΙΟΚΑ

Αντι για νεα μετρα!!“Μεταρρύθμιση”! Ήταν η λέξη –μήνυμα του Σόιμπλε ,του Χατζηδάκη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων ως το δήθεν αναγκαίο “εργαλείο” με το οποίο θα διαμορφωθούν οι όροι υπέρβασής της κρίσης με δόλωμα…την. ..μετά μνημόνιο εποχή!(σημ:ενω οι ενδείξεις πληθαίνουν περί του αντιθέτου)

    Οι «μεταρρυθμίσεις» δεν είναι ουδέτερες και το περιεχόμενο με το οποίο φορτίζονται, άρα και οι αλλαγές που επιδιώκονται από τον έχοντα ΤΗΝ εξουσιοδοτιση για  τη χρήση  τους εκφράζουν διαφορετικές ανάγκες,  ανάλογα δηλαδή με αυτόν που έχει τη δύναμη να τις εφαρμόσει σε ασκούμενες πολιτικές.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Καρχιμάκης: Ο ΓΕΝΙΚΌΣ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΑΘΩΩΝΕΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΆΝΩΝ.


Ο κ.Μπαλτακος Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Π/Θ  εμφανιζόμενος στο πλευρό του  εφραιμ καταχειροκροτουμενος  απο τους οπαδούς του υποδικου ηγουμενου,ΑΝΑΦΩΝΕΊ !!!!!

Η Μονή Βατοπεδίου  είναι αθώα για οτιδήποτε μπορει κανείς να της προσαψει!!!!!!

Κύριε Μπαλτακο γενικέ γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ,

Γι αυτο καθυστερεί να αποδωθει δικαιοσύνη;

Οικονόμου: Δεν χρειαζόμαστε άλλο πρόγραμμα – Να αποπληρωθούν οι οφειλές προς την Ελλάδα

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κυρίου Σόιμπλε στην Ελλάδα και τις σχετικές θέσεις που διατύπωσε, ο Παντελής Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
- Δεν χρειάζεται να απασχοληθεί κανείς ούτε τώρα, ούτε αργότερα, με το εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα στήριξης. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, όπως αυτό αποφασίστηκε τον Οκτώβριο του 2011.