Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Ή στην Ουάσιγκτον ο καύσωνας προκαλεί πρωτοφανή παραληρήματα ή οι ιθύνοντες στην Ελλάδα τα σερβίρουν και πολύ αμάσητα

Ο πρώην υπουργός Γ. Πεταλωτής σχολίασε από τη σελίδα του στο facebook:

"Από τα σημερινά "ΝΕΑ" .

Αποστολή του Δημήτρη Μητρόπουλου από την Ουάσιγκτον.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς ! Την σε ένα τέταρτο της σελίδας προβεβλημένη σοφή και πλήρους αλήθειας ρήση του κ.Σαμαρά

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ" (αθροίζοντας προφανώς τα σκληρά αντιμνημονιακά και τα φουλ-μνημονιακά του χρόνια, πιστεύοντας ότι ακόμη και στην Αμερική ξέχασαν την φοβερή κωλοτούμπα) ,

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ: Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί.

Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο, το νησί του Πυθαγόρα. Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.

J. Galbraith: Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει

«Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας James Galbraith και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.
Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Καρχιμάκης: Tο πολιτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με αυτούς που προστατεύουν τους φοροπαραβάτες;

Tο πολιτικο σύστημα ειναι αποφασισμενο να αντιμετωπίσει και να αντιπαρατεθει τελικά με οσες τράπεζες φέρεται να προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε φοροφυγάδες …μεγαλοκαταθετες; Όταν οι ελίτ παραμένουν ανεξελεγτες και ατιμωρητες και ο λαός και κυρίως τα θύματα της κρίσης ξεζουμιζονται….τότε Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ ετησίως θα φθάνει σ το 15 % του ΑΕΠ που ισοδυναμεί με 40-45 δις ευρω το χρόνο .

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το Bloomberg στριμώχνει τον Στουρνάρα!

Ο Στουρνάρας είναι ένας έμπειρος τεχνοκράτης, αλλά φαίνεται ότι έχει συνηθίσει στην δημοσιογραφία της χώρας μας, όπου τηρείται ένας προσεκτικός  "κώδικας" κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, με τους προσκεκλημένους να "πέφτουν στα μαλακά".  Έτσι, στη συνέντευξη του στο Bloomberg φαίνεται ότι τα βγήκε σκούρα με την δημοσιογράφο.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Βενιζέλος και η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης με στελέχη της Χαρ. Τρικούπη που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τους ανακοίνωσε πως η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία θα είναι έτοιμη και θα έχει υπογραφεί μέχρι τη ΔΕΘ. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η προγραμματική συμφωνία που θα υπογράψουν με την ΝΔ θα έχει μορφή "εθνικού σχεδίου" για τη χώρα.

Εμείς γνωρίζουμε ότι τα προικοσύμφωνα, τα "προ" γαμιαία συμβόλαια συμφωνούνται, συντάσσονται και υπογράφονται πριν το γάμο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία.
Αλλά σημασία έχει η ουσία, μη κολλάμε στις ... λεπτομέρειες.
Όμως, οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι η ουσία....

Ο Guardian για την σύγχρονη δουλεία....

«Γιατί να σταματήσουμε τις συμβάσεις μηδενικών ωρών; Ας αναβιώσουμε και την παιδική εργασία», είναι ο προκλητικός τίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο συντάκτης , Λάρι Έλιοτ, σχολιάζει ειρωνικά τα λεγόμενα «zero-hours contracts», δηλαδή τις «συμβάσεις μηδενικών ωρών», τα οποία είναι απόρροια μιας εργασιακής πολιτικής, η οποία δεν προσφέρει στους εργαζομένους ούτε κανονική εργασία, ούτε σταθερό εισόδημα, αλλά υπεραμύνεται μόνο των συμφερόντων του εργοδότη.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Χάμπερμας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο για τους πολίτες της


Ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου  μετά την ομιλία του, με θέμα τον κοσμοπολιτισμό, στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνέδριου Φιλοσοφίας, όπου αναφέρθηκε στον κίνδυνο της ανόδου του ακροδεξιού λαϊκισμού, τάχθηκε υπέρ ενός «ευρωπαϊκού σχεδίου για τους πολίτες» και επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει ρότα η ευρωπαϊκή πολιτική.

Παπαδημούλης σε ΚΚΕ: Οφείλετε εξηγήσεις -Πήρατε την άδεια δωρεάν και τώρα την πουλάτε στην πιάτσα

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοσταθμού 902 και  κάλεσε τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις για το εάν είναι νόμιμο «μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ''πιάτσα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  σε δηλώσεις του στο «Κόκκινο» και επεσήμανε πως «η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει που και πως πουλήθηκε ο ''902'', αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ''πιάτσα'', ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra».

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Καρχιμάκης: Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες και ποιος θα ελέγξει τους φύλακες»;

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσα από το λογαριασμό του στο facebook σχολίασε το άρθρο του Γ. Φλωρά – μέλους του Δ.Σ του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας .

Έγραψε ο Μιχάλης Καριχμάκης

"Τι συμβαίνει άραγε με την επισήμανση του μέλους του Δ.Σ του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας κ.Γ .Φλωρά σε άρθρο του στο διαδίκτυο που αναφέρει,μεταξύ άλλων ότι :

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Περί εγωπαθών και ματαιόδοξων ....

του Νίκου Μανδρόχαλου

Η αυταρέσκεια ως κατάσταση είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων όσων ασχολούνται ενεργά με την πολιτική, τα πολιτικά και τα παραπολιτικά.

Η αυταρέσκεια δεν αντικαθιστά το συναίσθημα του αλτρουισμού, αφού το δεύτερο αποτελεί κινητήριο έναυσμα για την ενασχόληση με την πολιτική (σε συνδυασμό μια ενδεχόμενη αύξηση της επιτυχίας στο αντίθετο – κι όχι απαραίτητα- φύλο) ενώ το πρώτο είναι χαρακτηριστικό που αποκτάται συνήθως κατά την διάρκεια αυτής της ενασχόλησης (αναλόγως με τον χαρακτήρα, την αυτογνωσία και τον αυτοσεβασμό του καθενός).