Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΥΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ

Τώρα που απομακρυνθήκαμε χρονικά από τα επετειακά της 3ης Σεπτέμβρη μια μικρή παρατήρηση για τις τρεις ομιλίες των Σημίτη, Βενιζέλου, Παπανδρέου. Αναδύθηκαν δύο νοοτροπίες. Η μια της αυθεντίας, αυτής που γνωρίσαμε και αντιπαθήσαμε στα Πανεπιστήμια, η άλλη όψη της παλιάς καθηγητικής έδρας, που έκρυβε την ανασφάλεια και τον ελιτισμό πίσω από την δήθεν αυθεντία με βερμπαλισμούς και ειρωνεία. Που θεωρεί ότι δεν έχει κάνει κανένα λάθος αλλά και ποτέ δεν επρόκειτο να κάνει, εφόρου ζωής. Σημίτης και Βενιζέλος σύμφωνα με τις ομιλίες τους, δεν έκαναν κανένα λάθος. Τα πρόβλεψαν όλα. Τα έχουν πει επανειλημμένα όλα. Και βέβαια δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Την φέρουν μόνο ... άλλοι (ο επόμενος, ο προηγούμενος, ο Καραμανλής, ο οποιοσδήποτε).

Και από την άλλη η νοοτροπία του δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης. Της αυτοκριτικής που προηγείται της κριτικής. Ο Παπανδρέου οριοθέτησε τα λάθη μας. Είπε ότι γι' άλλα ξεκινήσαμε. Σ' άλλα, αχαρτογράφητα, νερά βρεθήκαμε. Άλλες μάχες νομίζαμε ότι θα δίναμε και άλλες αναγκαστήκαμε να δώσουμε. Αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε τον κύριο στόχο μας. Να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα.

Ολη η ομιλία Παπανδρέου στο Συμπόσιο (βιντεο)


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Λιντζέρης στον ΕΟΦ

Ο γυναικολόγος Δημήτρης Λιντζέρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ από το 2000 ως το 2009, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ygeia360 ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ που θα αντικαταστήσει τον καθηγητή Γιάννη Τούντα ο οποίος έχει παραιτηθεί. Την θέση της πρώτης αντιπροέδρου θα διατηρήσει η κ. Μαρία Σκουρολιάκου που είναι κλινική φαρμακοποιός, ενώ την θέση του Β´ αντιπροέδρου θα καταλάβει ο πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είναι νομικός.

To σχόλιο μας: Οι "καλές υπηρεσίες" ανταμείβονται!!!!

Συνεντευξη ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ στο Κontra

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τίνα Μπιρμπίλη από ..."κηπουρός" στον ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε ότι μετά από διεθνή διαδικασία επιλογής, επιλέχθηκε η Τίνα Μπιρμπίλη ως Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.