Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο σημείο!

του Νίκου Μανδρόχαλου


Φίλοι σύντροφοι και γνωστοί,
οι βουλευτές της ΧΑ δεν συνελήφθησαν επειδή ήταν αντισυστημικοί, ή επειδή τους φοβήθηκε το σύστημα, αλλά επειδή ήταν εγκληματίες (δολοφόνοι, εκβιαστές, μπράβοι της νύχτας, ξέπλυμα χρήματος κ.α) και είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία με συγκεκριμένη δομή για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα!
Ασφαλώς αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι (και θα πρέπει να είναι) τα σχέδια ποιών συγκεκριμένων "εντολέων" εκτελούσαν! Για ποιούς ξέπλεναν χρήμα, ποιούς προστάτευαν, ποιοί τους χρηματοδοτούσαν!

Iστορική δικαίωση για Παπανδρέου από τον "σκληρό" Σόιμπλε

Η ροή των καταιγιστικών γεγονότων με την σύλληψη των χρυσαυγιτών και τις σοβαρότατες κατηγορίες εναντίον τους, παραγκώνισαν την είδηση που έρχεται από τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα το περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε συνέντευξη που παραχώρησε  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου αναφέρει ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης δημοσίου χρέους, το 2010, η γερμανική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξη ο Σόιμπλε μιλά για το τεράστιο χάσμα μεταξύ οικονομικών θεωριών και πολιτικής πραγματικότητας, το οποίο καλείται να γεφυρώσει με επιτυχία σε ολόκληρη τη διάρκεια της κρίσης.

Ο Μιχ, Καρχιμάκης αναρωτιέται ...

Κύριοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είχατε τους φακέλους των γκακστεροκορλεονηδων χρυσαυγητων ,σε ασυλίακη ανάπαυλα και περιμένατε να δολοφονηθεί ένας Ελληνας πολίτης ,για να στείλετε τους φακέλους των εγκληματιών στον εισαγγελέα ,και να αρχισετε τις συλλήψεις ;

Έχει ο καιρός γυρίσματα....

Σε μεγάλη ένταση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας επιτέθηκε λεκτικά στο τηλεοπτικό συνεργείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, την ώρα που κατέγραφε τα γεγονότα έξω από την ΓΑΔΑ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ


Δηλητηρίαζαν με τον χειρότερο τρόπο την κοινωνία, πιστεύοντας ότι θα πατάνε εσαεί στα προβλήματά της, για να ξεπλένονται οι ίδιοι.
Το μίσος αποκλειστικά η κινητήριος δύναμή τους.
Το καύσιμό τους, το διαβατήριό τους.
Για να βγούν από τα σκοτάδια τους στο φως που πριν πετροβολούσαν.
Οι συνέπειες και για τους ίδιους δεν άργησαν όμως να εμφανισθούν.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νατα τα ωραία!!!! Εισαγγελική έρευνα για την χουντικού τύπου έκκληση εφέδρων

Εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση ανάρτησης από την Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που καλούσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί, έλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της ανάρτησης στο Διαδίκτυο, που προέρχεται από Έφεδρους Ειδικών Δυνάμεων στην οποία έθεταν μια σειρά αιτήματα και καλούσαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να παραιτηθούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν είναι ετοιμοι να αναλάβουν και οι ίδιοι μαζί με τους ανωτατους δικαστικούς που προτείναν.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Βαξεβάνης: Θέμο, εγώ τις βαλίτσες μου τις έχω για ρούχα

Με το δικό του τρόπο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μέσα από ανάρτηση στο Κουτί της Πανδώρας, έδωσε απάντηση στην πρόθεση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα να καταθέσει μήνυση ενάντια στον ίδιο και το περιοδικό Hot Doc  .

"Αγαπητέ Θέμο,

 Η εφημερίδα σου ανακοίνωσε πως με μηνύει για «όσα συκοφαντικά δημοσιεύει» το HOT DOC. Έχεις δικαίωμα όπως και κάθε πολίτης να καταθέτεις μηνύσεις και αγωγές και να επιλέγεις όποιο νόμιμο μέσο θέλεις. Αλλά όπως συνηθίζω να λέω, τα δημόσια πρόσωπα πριν καταφύγουν σε ένδικα μέσα, επειδή είναι δημόσια, οφείλουν να δίνουν και δημόσιες απαντήσεις.

Ποιός πληρώνει την Χρυσή Αυγή;

Στοιχεία «φωτιά» έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

ΚAΡΧΙΜΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Γιατί με τη συμπεριφορά σας Ανέχεστε τους Νεοφασίστες ??

Κύριοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ γιατί η φοιτητική σας παράταξη  η ΔΑΠ απέχει από τα αντιφάσιστικα συλλαλητήρια ,κατα των νεοναζιστων ,εγκληματιών και δολοφόνων ;
Τελειωστε επιτέλους με την υποκρισία σας και τις γέφυρες  με τα φασιστομουτρα και τους χρυσαυγιτοδολοφονους

Ο κ.ΚΟΝΤΟΣ Ο κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός για τα επενδυτικά σχέδια του Ιβάν Σαββίδη. Δείτε και βγάλετε τα συμπεράσματά

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μ.Καρχιμακης. Απαραδεκτη ομπρέλα προστασίας στην αδιαφάνεια στο παράνομο και βρώμικο χρήμα .

Η  απαράδεκτη ,μεθοδευση  που Θέλει να απαλλάξει όσους υποχρεούνται να υποβάλλουν Πόθεν Εσχες
(πολιτικοί ,εκδότες ,καναλαρχες ,τραπεζίτες ,δικαστές ,κ.λ.π)
από την υποχρέωση να δηλώνουν στο ΠΌΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους ,ΜΕΤΟΧΕΣ ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους ,

Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι ,και σε ένα κοινό  μέτωπο

στην επιχειρούμενη  πιθανη νομιμοποίηση ξεπλύματος παράνομου και βρωμικου χρήματος
Αλλά ,και στην διοχέτευση και συσωρευση από κάθε πηγή αδηλωτου πλούτου προς τους φτωχούληδες εφοπλιστές .

Μιχάλης Καρχιμάκης; Kύριοι δικαστές είστε και εσείς πολίτες που κρίνεστε.

Οποίος κρίνεται πολιτικά δεν διώκει και οποίος κρίνει πολιτικά δεν μπορεί να διώκεται. Με αφορμή την ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με την επαναφορά του αδικήματος της περιυβρισης δικαστικής αρχής ,λόγω των υποτιθέμενων ανεύθυνων δημαγωγικων επιθεσεων που δεχονται απο πολιτικα προσωπα εναντίον τους , οι οποίοι οπως αναφέρει ,   ( η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων ),αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία αυτών (όσο ψηλά κι αν βρίσκονται )που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην σημερινή κρίση .

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετέβη στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon.

Στη συνεδρίαση, εκτιμήθηκε η πρόοδος των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα του έργου των Θεματικών Ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Συμβουλίου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς των αναπτυξιακών στόχων, μετά το 2015, ύστερα και από την σχετική Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, γα την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παντελής Οικονομου: Το χρέος ενός Έλληνα δημοκράτη

Η δολοφονία του νέου συμπατριώτη μας είναι στην πραγματικότητα μια δοκιμασία για όλους μας. Και για έναν Έλληνα δημοκράτη είναι ώρα απόδοσης τιμής και αναγνώρισης χρέους προς τον άνθρωπο που χάθηκε. Με περισυλλογή και αυτοκριτική, χωρίς άκυρα λόγια και ανάρμοστη ελαφρότητα.

Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία να φέρει ένα «πράσινο» σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα;


του Ανδρέα Ανδρεάδη

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία., μπορεί  υπό προϋποθέσεις να είναι ευνοϊκό για τη χώρα μας και το οικονομικό-δημοσιονομικό της πρόβλημα.  Θα αναρωτηθούν  ίσως κάποιοι , πώς , αφού η κ. Μέρκελ που επικράτησε , είναι από τους κεντρικούς εισηγητές των  σκληρών  μνημονίων που επιβάλλονται   στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , μαζί με τα γνωστά αντιλαϊκά μέτρα που τα συνοδεύουν.   
Ήταν ωστόσο πολύ δύσκολο να μην κερδίσει  η Καγκελάριος τις εκλογές αφού ο απολογισμός της οκταετούς διακυβέρνησής της κρίνεται ιδιαίτερα  θετικός για τη χώρα της. Το  εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι πολύ υψηλό , σε ιστορικά χαμηλά κινούνται τα  επιτόκια δανεισμού, πολύ μεγάλη η  εισροή ξένων κεφαλαίων στις γερμανικές τράπεζες, σε ιστορικά χαμηλά επίσης η ανεργία των νέων.

ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;


Το ΒΗΜΑ δημοσίευσε την 21-9-2013 (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531260) άρθρο άνευ υπογραφής, που εκφράζει δηλαδή την άποψη της ιδίας της εφημερίδας, υπό τον πηχυαίο τίτλο:
"Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή" και υπό τον υπότιτλο "Πως ένας διεθνούς φήμης και έντιμος διαχειριστής κεφαλαίων βρέθηκε μπλεγμένος στη λίστα Λαγκάρντ".
Στον πρόλογο μας ενημερώνει ότι «το Βήμα θεωρεί υποχρέωσή του να αναδείξει στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου του που δεν ήταν γνωστά, από δημοσιογραφικό καθήκον και στο όνομα της προάσπισης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας". Μάλιστα!!!

Γιάννης Αγγελάκας : Ντρέπομαι που ζω σε χώρα που οι ναζί έχουν 15%

Καταπέλτης για την εγκληματική δράση των Χρυσαυγιτών είναι ο συνθέτης Γιάννης Αγγελάκας, χωρίς να αφήνει όμως στο απυρόβλητο και το κομμάτι εκείνο των πολιτών που ψήφισε Χρυσή Αυγή.
“Ντρέπομαι γιατί ζω σε μια χώρα όπου το 15% -όπως λένε τα γκάλοπ- είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής”, λέει στην Αυγή ο τραγουδοποιός.

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με την εισαγγελική δίωξη κατά Καμμένου



«Πολιτικά ακραία και άστοχη», χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του  τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου για τον Χρήστο Πάχτα, ωστόσο εξέφρασε τη διαφωνία του με την άσκηση δίωξης εναντίον του, μια κίνηση ποτ προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Μια συγνώμη που θα συζητηθεί> Το ΒΗΜΑ απολογείται στον Σάμπυ Μιωνή και παραδέχεται ότι ο επιχειρηματίας συκοφαντήθηκε από τα ΜΜΕ

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι.
Σε άρθρο που όμοιο του δεν έχει ξαναγραφτεί στην Ελλάδα των πανίσχυρων ΜΜΕ, που έχουν συνηθίσει να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, το ΒΗΜΑ της Κυριακής ουσιαστικά  παραδέχεται ότι όλα όσα έχουν γραφτεί στα ΜΜΕ για τον Μιωνή ήταν ψέματα που ξεκίνησαν από ΜΜΕ που συνδέονται με ακροδεξιούς πολιτικούς οι οποίοι έχουν προηγούμενα με τον Μιωνή γιατί είναι Εβραίος. Το Βήμα της Κυριακής δηλώνει ξεκάθαρα ότι  "έπεσε και αυτο θύμα ψευδών πληροφοριών".

Μπίνι Σμάγκι: Η Γερμανία, όντως εξέταζε την έξοδο της Ελλάδας...

O Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από το 2005 έως τα τέλη του 2011,  βίωσε από πρώτο χέρι το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης και την επιδείνωσή της στον βαθμό που έθεσε σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

Ο Μπίνι Σμάγκι έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» για την ευρωπαϊκή κρίση και τις προοπτικές του ευρώ, ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται στο νέο του βιβλίο, «Morire di Austerita» («Πεθαίνοντας από τη λιτότητα») και αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα σημεία.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανικές εκλογές: Ωρα μηδέν



Με ιδιαίτερο εδιαφέρον παρακολουθεί η Ελλάδα τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, στις οποίες ετσι κι αλλιώς το ελληνικό ζήτημα επικράτησε ως θεματική. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η νυν καγκελάριος, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ανγκελα Μέρκελ και ο Πέερ Στάινμπουργκ,  των Σοσιαλδημοκρατών,  δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Το κάλεσμα του Καμμένου

φωτο από το Mediasoup.gr
Τελικά, το χτύπημα που δέχθηκε ο Καμμένος ήταν σοβαρότερο από όσο φάνηκε.
Σε δήλωση του ο πρόεδρος των Αν.Ελ., Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματός του υποστήριξε ότι :«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με μία όμως προϋπόθεση, ότι θα πρέπει να συζητηθεί η αναστολή του Συντάγματος που έχει κάνει η συγκυβέρνηση, η αλλαγή του καθεστώτος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με επαναφορά του νομοθετικού έργου της Βουλής».