Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

H oμολογια του Σωκράτη (Ξυνίδη)

ΟΜΟΛΟΓΩ
Ι. Χασαπόπουλος: Δημόσια γη 25 στρεμμάτων με 758 ευρώ το χρόνο

Η NEWSBOMB του Σαββατοκύριακου τολμά και αποκαλύπτει

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΜΕ 758 ευρώ το χρόνο
- Οργή στη Ξάνθη για την απόφαση παράγοντα του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει φιλέτο 25 στρεμμάτων σε παρθένα περιοχή στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο έναντι «πινακίου φακής».
- Υπόθεση που θυμίζει Βατοπέδι και πώς εμπλέκονται οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής και Σωκράτης Ξυνίδης


Δήλωση-καταπέλτης Γ. Παπανδρέου για την αδειοδότηση της ψηφιακής τηλεόρασης

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.

Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης κερνάει ....digea πίνει

Δίχως διαγωνισμό περνάμε στην «ψηφιακή εποχή» της τηλεόρασης, με μια διάταξη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο που «νομιμοποιεί» και μονιμοποιεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ήταν «στον αέρα» στις 31 Αυγούστου του 2013.
Με τον τρόπο αυτό, η δικομματική κυβέρνηση λύνει ένα πρόβλημα που παρέμενε ανοιχτό 23 ολόκληρα χρόνια, αφού όλα τα κανάλια στη χώρα λειτουργούσαν  με προσωρινές άδειες, για τις οποίες  δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Έτσι παραδίδεται στους καναλάρχες –ιδιοκτήτες του MEGA, του ΑΝΤ-1, του STAR, του ALPHA και του ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, και την προσπάθεια να αντικατασταθεί από την ΝΕΡΙΤ -ΔΤ , παρότι  παραμένουν κάποιοι από τους "διεφθαρμένους" να φυλάττονταν Θερμοπύλες, συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Μαυρίκης για Ανδρέα Παπανδρέου (βιντεο)


Ο Χρήστος Μαυρίκης,  μιλάει στον Γιώργο Τράγκα (εκπομπή "Ελεύθερος σκοπευτής" στον ΣΚΑΪ - 23/6/2013), για τις παρακολουθήσεις (υποκλοπές και παγιδεύσεις) του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων κατ' εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1988 - 1993. 

Αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε τα λόγια του Ανδρέα:  Ειλικρινά λυπάμαι που σε λίγο καιρό οι σημερινοί μου κατήγοροι θα φέρουν πολιτικά, ηθικά και ιστορικά το στίγμα του συκοφάντη." Ανδρέας Παπανδρέου

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σιχαμένη φάρα!

 
Ας αρχίσουμε πια να μιλάμε και μην παριστάνουμε τους ανήξερους για όλα. Παραθέτουε το κείμενο του Γιώργου Σκούρτη και τα συμπεράσματα δικά σας:
 
 
Διπρόσωπος , όπως λέμε ΙΑΝΟΣ………………………………………..
Έμεινε μήπως κανείς έκπληκτος από τη λίστα των συγκατηγορουμένων του Άκη Τσοχατζόπουλου; Μήπως είπατε «κι αυτός στο κόλπο, γαμώτο!», όταν διαβάσατε το όνομα Νίκος Καρατζάς, της αλυσίδας του ΙΑΝΟΥ; Ακούστε πλάκα. Έβγαλα κάποια στιγμή σε βιβλίο έναν παραληρητικό μονόλογο δραματοποιώντας ένα φανταστικό γεγονός που όμως «έδειχνε» προς την περίπτωση του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Και ο ΙΑΝΟΣ το σαμπόταρε, δεν το πούλαγε, πήρε αναγκαστικά δυο τρία αντίτυπα – έστειλα φίλους μου και τα αγόρασαν -αλλά η εντολή άνωθεν στους πωλητές ήταν «κρύψτε το στα ράφια, μην το πουλάτε.» (Μαζί και τα άλλα μου βιβλία…) Διαμαρτυρήθηκα, φυσικά, και τον κατήγγειλα ότι θέλει να προστατεύσει τον Ζαχόπουλο…!!! Γιατί; Γιατί υπαινισσόμουν πως ο Ζαχόπουλος, ως γενικός δερβέναγας του ΥΠΠΟ τότε, τον είχε βοηθήσει «μυστικά » για το άνοιγμα του τεράστιου ΙΑΝΟΥ στην Σταδίου. Το αρνήθηκε – βεβαίως βεβαίως ! – ο Καρατζάς.
Εκείνη την εποχή συναντιόμουν πότε πότε με τον Άκη στο μπαρ ΣΤΟΑ του οποίου ο Άκης είχε αγοράσει την επιχείρηση από τον υιό Μπόμπολα ως δώρο στον δικό του υιό. (Τελεί ήδη υπό κατάσχεση…) Και σε κάποια κουβέντα λίγο παραπάνω – ένα δυο λεπτά μιλούσαμε πάντα, ένα γεια που λέμε – ήρθε και το όνομα του Καρατζά. Του είπα τι είχε συμβεί και ο Άκης με κοίταξε χαμογελώντας. «Κι ο Καρατζάς το αρνήθηκε; Χα..Εμένα να ρωτήσεις να σου πω…» τέλειωσε κι έφυγε με τη συνοδεία του. Ε, δεν έτυχε άλλη ευκαιρία συζήτησης. Και μου είχε μείνει η απορία, τι να εννοούσε ο Άκης.
Και να που έσκασε η φούσκα ΙΑΝΟΣ. Μεγάλος «φίλος» δεν ήταν μόνο ο Ζαχόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο Άκης (!) με τεράστιο ποσοστό οικονομικής συμμετοχής.
Και τι βγήκε να ισχυριστεί ο Καρατζάς; Ότι αγνοούσε το πόθεν αίσχος των χρημάτων…Και να΄τος τώρα – μετά από εξονυχιστικές έρευνες των εισαγγελικών και οικονομιών αρχών –κατηγορούμενος για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση». Φαίνεται ότι δεν έπεισε κανέναν πως ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.
Υ.Γ. 1. Γιατί τα αναψηλαφώ τώρα αυτά; Έτσι, μωρέ, για την πλάκα μας, μέσα στην κατάθλιψη ζούμε εξ αιτίας της διεφθαρμένης συμπεριφοράς κάποιων…υπεράνω υποψίας (! ), να μη λέμε και κάνα ανέκδοτο να σκάει τ΄αχείλι μας;
Άλλωστε, για κουβεντούλα πρόκειται όχι για κατάθεση στοιχείων. Και μήπως για τον Ζαχόπουλο είχα εγώ – πώς; - τίποτα στοιχειοθετημένες αποδείξεις; Απλώς άκουγα τι ψιθύριζε το «βαθύ λαρύγγι». Και ο Καρατζάς, δηλαδή, γιατί είχε αντιδράσει τόσο βίαια; Τον είχε τσιμπήσει καμιά αλογόμυγα – όπως είπε και ο Σωκράτης;
Υ.Γ. 2. Και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο. ΚΑΝΕΙΣ απ΄το βιβλιοσινάφι δεν βγήκε να υπερασπιστεί το δίκιο μου. Όλοι συνέχισαν τις αγκαλιές με τον ΙΑΝΟ… Σιχαμένη φάρα . Η «πνευματική ηγεσία»!
………………………………………………………………….
Υ.Γ. 3 (μετά την σημερινή καταδίκη του Ν. Καρατζά)
Σιχαμένη φάρα με πιστεύεις τώρα ή όχι; Λυπάσαι που θα χάσεις τον τζάμπα καφέ και τις – βρώμικες –χειραψίες; «Όμοιος ομοίω…» ή «όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα»; Εκτός πια κι αν επιτέλους δείξεις ότι κατάλαβες «κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..»
Γιώργος Σκούρτης © 7/10/2013
 
ΠΗΓΗ mediasoup.gr

Οι Anonymous προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή! (Vid)

«Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα πάψει στο Διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας» προειδοποιούν τη Χρυσή Αυγή οι Anonymous με μήνυμα που αναρτήθηκε στο YouTube.
Η χακτιβιστική οργάνωση «καλεί όλους τους Anonymous στα όπλα στις 26 Οκτωβρίου», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες θα είναι οι κινήσεις της εκείνη τη μέρα.
Το βίντεο των χακτιβιστών διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οικονομική μιζέρια».
Αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δείχνει αποσπάσματα από προκλητικές δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει τη ρατσιστική της δράση και καταλήγει με προειδοποίηση για ανάληψη δράσης στις 26 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ξυνίδης: σατανικές συμπτώσεις στις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου- Βατοπεδίου

Κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία που είναι κοινά στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου και Βατοπεδίου υπογραμμίζει σε ανάρτηση του ο Σωκράτης Ξυνίδης:

Έχουμε και λέμε: 
Στην υπόθεση ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ τιμωρήθηκαν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης, ενώ κατηγορούμενος ήταν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας TORCASO.
Στην υπόθεση ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ οι εταιρείες που ενεργούσαν για λογαριασμό του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ στην Κύπρο και στην Ελλάδα ήταν TORCASO και NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης.
Ακίνητο στην οδό Κόμνα Τράκα ο Τσοχατζόπουλος, ακίνητο στην Κόμνα Τράκα το ΒΑΤΟΠΕΔΙ. 
Κανείς δεν διερωτάται σε αυτή τη χώρα τι είδους σατανικές συμπτώσεις είναι αυτές;
Η δικαιοσύνη δεν θα συσχετίσει αυτά τα δεδομένα;
Την πρώτη συσχέτιση (βλ. "ΤΑ ΝΕΑ" (http://www.tanea.gr/news/greece/article/5040423/eisaggeleas-etsi-eklebe-o-akhs/) την έκανε η Εισαγγελέας στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Απαιτείται όμως συνέχεια.
Τα πολιτικά κόμματα δεν θα διερωτηθούν;


http://xinidis.blogspot.gr

Γραπτή Ερώτηση του ευρωβουλευτή Φρανκ Ένγκελ για τη "Διαύγεια" προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Να που η Δι@υγεια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα... Ο ευρωβουλευτής Φρανκ Ένγκελ -που δεν διετέλεσε κηπουρός- κατέθεσε ερώτηση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση Μητσοτάκη...

Στρασβούργο, 08.10.2013

Τις τελευταίες μέρες τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχέδιο νόμου που προτείνει αλλαγές στο σύστημα «Διαύγεια». Την προσοχή τράβηξε συγκεκριμένο άρθρο το οποίο άφηνε πολλά περιθώρια για παρερμηνείες και θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποβάθμιση της αξίας της «Διαύγειας». Το Υπουργείο αναδιατύπωσε το άρθρο, χωρίς ωστόσο και πάλι να αποκλείεται η κατάχρηση του συστήματος.

Η «Διαύγεια» αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση της διαφάνειας στο Δημόσιο Τομέα, αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ελέγχου του κυβερνητικού έργου. Η διαφάνεια στις κυβερνητικές αποφάσεις επηρεάζει επίσης και την αξιοπιστία της χώρας προς τους Ευρωπαίους Εταίρους της, δεδομένου ότι στη «Διαύγεια» δημοσιεύονται και ανακοινώσεις για έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

O Ξυνίδης απασφάλισε...

Πάντα μαχητικός ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης δεν συνηθίζει να μασά τα λόγια του. Αυτή τη φορά σχολιάζει καυστικά όσα έγραψαν για την ανάρτησή του, η οποία ουσιαστικά αποτελεί και το ξεκίνημα ενός προβληματισμού και πολιτικού διαλόγου:  

ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ

..... τα δημοσιογραφάκια της δεκάρας (που τους έζησα από κοντά τρία χρόνια στην Αθήνα) που ανακάλυψαν ότι έκανα αντιπαπανδρεϊκή ανάρτηση. Πάντως τους ευχαριστώ γιατί ανάγκασαν άπειρο κόσμο να διαβάσει την ανάρτησή μου, που αφορά τα αφεντικά τους.

Μηνύματα Σαχινίδη προς κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός και υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης φρόντισε να στείλει μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και εντός και εκτός κυβέρνησης , κάνοντας σαφές τι χρειάζεται κατα τη γνώμη του να γίνει για την αναμόρφωση της χώρας. Ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξυ άλλων τα εξής :
Η αναζήτηση μιας προοδευτικής διεξόδου από την κρίση, αποτελεί ανάγκη για τους σοσιαλιστές\σοσιαλδημοκράτες σε αυτές τις δύσκολες για την κοινωνία συνθήκες. H σημερινή εκδήλωση, παρέχει μια ευκαιρία για να αναδειχτούν ζητήματα, να αξιολογηθούν προτάσεις και να ξεκινήσει ένας διάλογος που μόνο όφελος θα έχει για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

4 Οκτώβρη 2009. Η ευκαιρία που χάθηκε στη σκόνη

του Κώστα Τάτση

Όταν σχηματίστηκε στις 4 Οκτωβρίου το 2009 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδειχνε αποφασισμένη να δώσει εντολή για ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα έβγαζε την Ελλάδα μπροστά...κάτι σαν ένα νέο 1981, μέσα από τις σύγχρονες ανάγκες για ισονομία, διαφάνεια, ισοπολιτεία, κατάργηση της πελατειακής λογικής και συμπεριφοράς και τελικά, της επικράτησης του <<αυτονόητου>>.

Με το ξέσπασμα της κρίσης αποκρυσταλλώθηκε η άποψη και η προτροπή να μετατρέψει η κοινωνία τη συγκεκριμένη κρίση σε ευκαιρία, καθώς το ζήτημα δεν ήταν μόνο πολιτικό και οικονομικό. Ήταν, ουσιαστικά, αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να ριζώσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι Έλληνες πολίτες να γίνουν κοινωνοί μιας νέας εθνικής προσπάθειας βάζοντας μια κόκκινη γραμμή σε όλα όσα οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι κάποτε θα τελειώσει. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν εμείς, με τη νοοτροπία και τις πρακτικές μας, οδηγήσουμε τη χώρα ξανά σε μια νέα κρίση.

Θα μπορούσαμε άραγε να ξεβολευτούμε από μια κατάσταση, την οποία, ναι μεν όλοι, δημόσια, κατακρίναμε, αλλά την αξιοποιούσαμε είς το έπαρκον και μας εξυπηρετούσε ;

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο Καμίνης για τη Χρυσή Αυγή

Τα τελευταία γεγονότα με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάνε το έργο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο οποίος μίλησε χθες στα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Διαλόγου για την Παγκόσμια Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο  Καμίνης τόνισε: «ευτυχώς, δεν μείναμε τόσο στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εγώ αναφέρθηκα βέβαια, γιατί είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους, εν γένει του μεταναστευτικού θέματος. Μιλήσαμε περισσότερο για τα θετικά μέτρα κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών στις χώρες προορισμού.

Καρχιμάκης vs Μουσουρούλης για αλλαγή πολιτικής