Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΒΓΑΔΑΚΙ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ , Η GOOD - BAD ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Απο τη σελίδα του Γ. Πεταλωτή στο facebook αντιγράφουμε:
Στο καινούργιο παιχνιδάκι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ περί άκρων, μέσων κλπ μια χαρά κρύβεται από την μεν ΝΔ η ήδη χαμένη πραγματικότητα και η παντελής έλλειψη σχεδίου για τη χώρα (τόσο για την έξοδο από την κρίση όσο και μετά - ψιλά γράμματα!) , από δε τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα λόγια να αγαπι
όμαστε προκειμένου σε θολωμένα νερά να μην αναγκάζεται να παίρνει θέσεις για τα μεγάλα ζητήματα, αφού ούτε θέσεις έχει αλλά κι οταν έχει δεν τις συζητά γιατί δεν θέλει να γίνεται δυσάρεστος σε κανέναν.

Σημίτης - Γιαννίτσης - Μόσιαλος στηρίζουν την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά

Νέα "προσχώρηση" στην κίνηση των 58 μετά τη δήλωση στήριξης του Κ. Σημίτη ότι «Το κείμενο των “58” το βρίσκω πολύ σωστό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο» , είναι αυτή του Τάσου Γιαννίτση ο οποίος δήλωσε ότι είναι «Θετική κίνηση, που σκοπεύει να παίξει ρόλο καταλύτη στην πολιτική σκηνή». Και έσπευσε να διευκρινίσει πως για να έρθει το νέο είναι «αναγκαία η πατροκτονία των δογμάτων και αντιλήψεων του παρελθόντος».
Τέλος, η πολιτική κίνηση «Δυναμική Ελλάδα» με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Ηλία Μόσιαλο εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή της και δήλωσε έτοιμη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στο νέο εγχείρημα. 
Aν και οι κινήσεις αυτές δεν μας εξέπληξαν το γεγονός ότι η επιτυχία της Πρωτοβουλίας αυτής΄εξαρτάται άμεσα από το νέο και το φρέσκο, η στήριξη της από τους συγκεκριμένους δεν αποτελει τον καλύτερο οιωνό.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κρίτων Αρσένης Χρυσός Χαλκιδικής: όταν η ποινικοποίηση της Δημοκρατίας δεν οδηγεί σε success story

O ανεξάρτητος ευρωβουλευτής γράφει για την περίπτωση της Χαλκιδικής, την εξόρυξη του χρυσού και την ποινικοποίηση των αγώνων
Αυτήν τη στιγμή στις Σκουριές της Χαλκιδικής επιχειρείται κάτι πρωτοφανές! Η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να καταστείλει ένα κίνημα πολιτών που υπερασπίζεται τους φυσικούς τους πόρους, το νερό, τα δάση του, τη γη του, απέναντι σε πρακτικές που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ακόμη 50 κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (ανάμεσά τους και μία 76χρονη!).

Ο Νικολοπουλος "στήριξε" Χρυσή Αυγη

Ο Νίκος Νικολόπουλος,αποφάσισε (μαζί με Καπερνάρο και Κυριαζίδη) να μην στηρίξει με τη ψήφο του την άρση ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Κασιδιάρη, Γερμενή, Παναγιώταρου, Αλεξόπουλου, Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επιχείρησε να δικαιολογήσει το άκυρο ψηφοδέλτιο που έριξε, λέγοντας ότι θα ήθελε να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας μόνο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, αλλά το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στους βουλευτές ήταν ενιαίο αυτό των Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, δεν του έδωσε τη δυνατότητα να καταψηφίσει.

“Την ώρα που τον άκουγα να μιλάει για την κόρη του που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες, έφερα μπροστά μου τα τέσσερα πιτσιρίκια μου”, είπε και πρόσθεσε πως από τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Ηλιόπουλος διέγνωσε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δίωξή του.

Εμείς αναρωτιόμαστε αν οι μετανάστες που μαχαιρώθηκαν, χτυπήθηκαν, χαρακώθηκαν, αν τα διαμελισμένα αταυτοποίητα σώματα είχαν παιδιά, οικογένειες, αν ο Παύλος Φύσσας είχε οικογένεια... για αυτούς δεν συγκινήθηκε κανείς; 

Η επιστολή των δημάρχων Τήλου και Μεγίστης για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων στα μικρά νησιά

Η παιδεία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και σε δύσκολες εποχές ο προβληματισμός του τι πολίτη θέλουμε περνά μέσα από το τι παιδεία παρέχουμε...Παραθέτουμε την επιστολή των δημάρχων Τήλου και Μεγίστης:

Προς: Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο
Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Μεσσάρη
Δ/ντή Δευτ/μιας Εκπαίδευσης κ. Τσιαβό


Κοιν: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αν. Σαμαρά
Βουλευτές Δωδ/σου
Θέμα: «Η παιδεία παίζει;»

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Γ. Παπανδρέου στο bloomberg

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Bloomberg ΤV για την εμπειρία του από τη διαχείριση της κρίσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι από όλα τα ελλείμματα που είχε η Ελλάδα, το μεγαλύτερο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.

Το μικρό σπίτι στο κεντροαριστερό λιβάδι

Ένα μήνα πριν είχαμε την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, της 3ης Σεπτέμβρη τότε που ο Ανδρέας μίλησε στην καρδιά και την ψυχή χιλιάδων ανθρώπων και σηματοδότησε με την Διακήρυξη το δρόμο της αλλαγής, το δρόμο μιας διαφορετικής Ελλάδας και μιας διαφορετικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του ιδεολογικού προβληματισμού ο ίδιος ο Ανδρέας σε ομιλία του στις 19 Ιανουαρίου 1975, μίλησε για την «ταυτότητα» του κινήματος, θεωρώντας τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη αρκετά καθαρή και σαφή, με περιθώρια για επεξεργασία εναλλακτικών προγραμμάτων: «....με την ελπίδα να ξεκινήσει ένας σαφής διάλογος, ξεκάθαρος διάλογος στα πλαίσια και της Κεντρικής και του Εκτελεστικού και των ομάδων στη βάση παντού, με σεμινάρια, με συζητήσεις. Να σταματήση αυτό, ότι «ξέρεις αυτός είναι μαρξιστής και δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή αυτός προέρχεται από την Ένωση Κέντρου και δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ». Το θέμα όμως είναι τούτο: ότι πρέπει όλοι να δεχτούμε ότι είμαστε σοσιαλιστικό κίνημα και δεσμευόμαστε από τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη  κι όποιος δεν αισθάνεται πραγματικά πως τον καλύπτει η 3η Σεπτέμβρη, νομίζω και για το κίνημα, μα και για τον εαυτό του, θα ήταν καλύτερα να βρη άλλη στέγη».

έγγραφο-φωτιά της ΕΛ.ΑΣ. από το 1999 κατέγραφε ήδη τις στενές επαφές Χ.Α., αστυνομίας και στρατού

Ένα άκρως αποκαλυπτικό απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999 είχε έρθει στη δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2004 που αποδείκνυε και αποδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε επισήμως επίγνωση των άρρηκτων σχέσεων και επαφών της Χρυσής Αυγής με εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς και αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 17/4/2004 αποκάλυπτε το περιεχόμενο του επίσημου εγγράφου που, ανάμεσα σε άλλα, έλεγε και τα εξής:

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η επέτειος του οκτωβρη είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επικαιροποιηθει η αποστολή της προοδευτικής παραταξης

Του Χάρη Τσιοκα

18 Οκτώβρη 1981…Χρονολογία σταθμός στην πολιτική ιστορία της χωρας ,που συνδέεται με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ!  Δυστυχώς στις μέρες μας επιχειρείται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας «δήθεν αποτίμηση» της μεγάλης αλλαγής με στόχο  τη συκοφάντηση  των  κατακτήσεων που δημιούργησε!

  Το επιχείρημα που εκπέμπουν «παρασιτικές δυνάμεις της παλινόρθωσης του αχαλίνωτου  νεοφιλελευθερισμού», είναι ότι δήθεν η σημερινή κρίση οφείλεται στην κυβερνητική περίοδο του Α. Παπανδρέου

  Με αυτό το επιχείρημα  στήνουν το σκηνικό «εκρίζωσης» μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών ,για να επιβάλουν με άλλοθι την κρίση  ένα τριτοκοσμικό οικονομικό και κοινωνικο μοντέλο !

Θάνος Μωραΐτης : Θέλουμε «ελιά ιδεών» και όχι «στελεχών και ζόμπι»


«Είμαι θετικός αλλά τονίζω ότι δεν έχουμε ανάγκη μια ελιά στελεχών  όπου ο καθένας θα διαπραγματεύεται τον εαυτό του. Αλλιώς, ο δρόμος προς την ελιά και την ελπίδα μπορεί να γίνει ο δρόμος με τις λεύκες και τα ζόμπι». Αυτό είπε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στον Βήμα FM, στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαναγιώτου και Άρη Ραβανού, σχολιάζοντας την διακήρυξη των 58 για την κεντροαριστερά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρωτίστως «έχουμε ανάγκη για μια ελιά ιδεών». Όπως σημείωσε «ο στόχος είναι η χώρα να έχει στη μετά μνημόνιο εποχή προοδευτικό πρόσημο. Αυτό δεν μπορεί να το υλοποιήσει η σημερινή κυβερνητική συμμαχία. Άρα χρειαζόμαστε μια μεγάλη κεντροαριστερά». Μάλιστα, τόνισε ότι «το κάλεσμα πρέπει να απευθύνεται σε όλους. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους μπροστά σε μια επέλαση της δεξιάς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το προφίλ του αμετανόητου ψηφοφόρου της ΧΑ

Σύμφωνα με τα το στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως άνδρες 25-55 ετών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι». 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιδεολογική κλίματα 1-10, όπου 1 είναι η άκρα αριστερά και 10 η άκρα δεξιά, το 40,3% των χρυσαυγιτών επιλέγει τις μετριοπαθείς, κεντρώες, θέσεις (5 και 6) και μόνο το 27,2% απαντούν ότι είναι ακροδεξιοί.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του νεοναζιστικού μορφώματος είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα της GPO, μόνο το 25%  είναι γυναίκες.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική παρέμβαση 800 στελεχών από όλη την Ελλάδα της Κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δυναμική παρέμβαση
800 στελεχών από όλη την Ελλάδα
 της Κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ


Ζητούν εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής και
Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης


Άμεση αλλαγή πολιτικής για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ζητούν 800 στελέχη της κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ.
Με κείμενο, που αποτελεί συνολική πρόταση για το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης και του άνοιγμα του κύκλου της ανάπτυξης, απαιτούν άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζουν ως αναγκαία την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σημειώνουν ωστόσο, πως πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά και σε βάθος οι λόγοι που οδήγησαν στην εμφάνιση και ανάπτυξη του φαινομένου της ΧΑ.
Όπως αναφέρουν, «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί. Πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα δυόμιση εκατομμύρια νεόπτωχοι, οι 1,5 εκ άνεργοι και οι σχεδόν 1 εκ νέοι που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν την μεγάλη ‘’έκρηξη’’». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι τουλάχιστον παράδοξο, όπως επισημαίνουν, να μιλούν όλοι για καταπολέμηση της ανεργίας και ταυτόχρονα να γίνονται οριζόντιες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Δημόσιο.

Με την παρέμβαση τους θέτουν άμεσα τρεις προτεραιότητες
✓      Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή
✓      Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική
✓      Άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.