Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πεταλωτής: Όλοι θα κριθούμε για τη διαχρονική στάση και συνέπειά μας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

- Ποιοι κύκλοι και γιατι κατα τη γνωμη σας επιζητούν μέσω της βίας την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και τη πολιτικη ανωμαλία;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ενιαίο "συνωμοτικό κέντρο" εναντίον του τόπου μας. Τα φαινόμενα που ζούμε είναι άθροισμα πολλών μικρότερων συμπεριφορών, στάσεων και επιδιώξεων. «Μικρότερων» εννοώ σε σχέση με το αποτέλεσμα της παραλυσίας που προκαλούν. Δεν έχει συνειδητοποιηθεί από μεγάλη μερίδα πολιτικών και πολιτών το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Και θα βρισκόμαστε για πολύ καιρό. Οι ψευδαισθήσεις και η καλλιέργεια εκτός χρόνου προσδοκιών, αποτελούν απλώς καύσιμο για την άλλοτε αντικοινωνική, άλλοτε χωρίς καμία προοπτική κι άλλοτε συνδυαστικά , στάση των πολιτικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα βιώνουμε την πραγματικότητα μιας καθημερινά ξαφνιασμένης κοινωνίας που χρόνια εκπαιδεύτηκε από το σύστημα με συγκεκριμένα πρότυπα στο να καταναλώνει, να διεκδικεί και να μιμείται χωρίς να υπερασπίζεται το κανονικό, το λειτουργικό, το βιώσιμο. Περιμένοντας λύσεις και επιρρίπτοντας ευθύνες κατά τον ίδιο τρόπο.

Κινηση 75 ΠΑΣΟΚ: Να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή

Απαιτείται άμεσα μια παρέμβαση της πολιτείας σε πολλά επίπεδα.

1.  Τώρα, Σχέδιο Κράτους – Αυτοδιοίκησης, Ανθρωπιστικών Οργανώσεων και Εκκλησίας σε συνεργασία με την ΕΕ, για την σίτιση και τη στέγαση των νεόπτωχων, με απαράβατη τη διασφάλιση της ατομικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας.
2.  Τώρα, άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Όχι άλλες καθυστερήσεις, όχι άλλοι εμπαιγμοί, όχι άλλο μοίρασμα του δημόσιου τομέα. Οι θέσεις να αφορούν παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η αποπομπή του τέως Διοικητή του ΟΑΕΔ, που είχε έτοιμο το πρόγραμμα και είχε διασφαλίσει την χρηματοδότηση του από Ευρωπαϊκούς πόρους, μας δημιουργεί υποψίες για πελατειακή χειραγώγηση του.
Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για ένα πρόγραμμα τύπου ERASMUS για τους ανέργους, (δηλ. τη χρηματοδότηση του άνεργου από την ΕΕ για μετεκπαίδευση σε θέση εργασίας στον τομέα και το κράτος μέλος της επιλογής του) πρέπει να στηριχθεί, ενόψει και της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
3.      Τώρα, Επίδομα ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ψηφιακή τηλεόραση: Τα βήματα που έγιναν επι Παπανδρεου-Παπαδήμου υπέρ του δημοσίου συμφέροντος

Του Δεσπότη Παναγιώτη

Το Μάρτιο του 2012 ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Παπαδήμου και με Υπουργό τον Παντελή Καψη η τροποποίηση του ν.3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου) στις διατάξεις του για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.      

Η τροποποίηση, που βασίστηκε και ολοκλήρωσε την προεργασία που είχε γίνει επί κυβέρνησης Παπανδρέου, διασφάλιζε πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τον υγιή ανταγωνισμό στην ψηφιακή εποχή. Αυτά δηλαδή που δεν εξασφαλίστηκαν ποτέ την περίοδο του αναλογικού σήματος. Η τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρεου, ουσιαστικά δίνει προσωρινές άδειες και στην ψηφιακή εποχή σε όλα τα κανάλια της αναλογικής εποχής, επειδή ενάμιση χρόνο, επί κυβέρνησης Σαμαρά, δεν έγινε καμία κίνηση για διαγωνιστική διαδικασία. Προσωρινές άδειες...που διήρκεσαν πάνω από 30 χρόνια στην αναλογική εποχή.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Κοίτα που φτάσαμε εν έτει 2013. Να οργανώνονται συνωμοσίες εναντίον πρώην βουλευτή, υφυπουργού και γραμματέα κόμματος, με όχημα υπόλογους ΚΥΠαντζήδες ρουφιάνους και να γίνονται αποδεκτές οι αιτιάσεις και οι ισχυρισμοί τους από τη δικαιοσύνη.
Τόσο μάλιστα που 10 αστυνομικοί ορμήσανε στο σπίτι του και το έκαναν άνω κάτω για να βρουν έγγραφα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πιάτσα και βρίσκονται με ευκολία στα χέρια του κάθε δημοσιογράφου. Και ασκήθηκε δίωξη. Ναι δίωξη. Παρανόμησε, λέει, ο πρώην υπεύθυνος τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμακης γιατί κατείχε κρατικά έγγραφα που δεν επιτρεπόταν.
Τι να πει κανείς και πώς να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Αναφέρθηκε το όνομα του, ξώφαλτσα, δοθείσης ευκαιρίας, που λέμε, σε μια υπόθεση κραυγαλέα αστεία και άσχετη, που ερευνάται η δήθεν επιχείρηση δολοφονίας του Καραμανλή, μια υπόθεση που κάνει ακόμα και τα μικρά παιδιά να γελάνε.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

O Παπανδρέου καταψήφισε την τροπολογία για την αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών


Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία - την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της προσωρινής άδειας στα τηλεοπτικά κανάλια, ματαιώνοντας ουσιαστικά το διαγωνισμό αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό, όπου και εξηγούσε τους λόγους της αντίθεσής του στη τροπολογία
Διαβάστε εδω τη δήλωσή του


Το σχόλιο του Πεταλωτή για τον Σαμαρά

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής σχολίασε στο Facebook τη συνέντευξή του Αντώνη Σαμαρά.
«1. Το wi-fi στο λαό το καταλάβαμε. Όμως το “ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΜEΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ” όχι. Ποιοί το πετύχανε, πότε και πού ήταν ο κ.Σαμαράς τότε; Στην εποχή των Ζαππείων να θυμίσω…εργαζόταν από τότε για την εθνική και ευρωπαϊκή σταθερότητα…

Μπογιόπουλος ξεφτιλίζει Κασιδιάρη, χρυσαυγίτες και Φαήλο Κρανιδιώτη

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πως το Πρυτανείο του Παρακράτους "έστησε" τον Καρχιμάκη. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής

Η κοπέλα που κατηγορείται ότι έδινε τα έγγραφα στον Καρχιμάκη υποστηρίζει ότι αποκλείει την πιθανότητα να έχει συμβεί η σκηνή αυτή στο Πρυτανείο την οποία περιγράφει στην κατάθεσή της η νυν υπάλληλος της ΕΥΠ Ευγενία Λ. ενώ η έρευνα του κ. Φούκα στο σπίτι του δεν επαληθεύει και δεν αποδεικνύει το γεγονός ότι βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ.  Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ; Ποιοι και γιατί επιτρέπουν στο Πρυτανείο του Παρακράτους να "στήνει" πολιτικές δολοφονίες; Η υπόθεση έχει πολύ βάθος και είναι συναρπαστική. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει τεκτονικό σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και να αλλάξει τον κομματικό και όχι μόνο χάρτη της χώρας. Η αποκάλυψη των Προσώπων που αποτελούν το Πρυτανείο του Παρακράτους θα προκαλέσει διεθνή σάλο!

Σκευωρία, στημένη από επίορκους-υπόδικους υπαλλήλους της, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΥΠ

Σκευωρία, στημένη από επίορκους-υπόδικους υπαλλήλους της, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΥΠ, αναφορικά με την υπόθεση δίωξης του Μιχάλη Καρχιμάκη. Η ΟΜΕ-ΕΥΠ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για γνωστή δράση ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία άλωσε την Υπηρεσία και καλεί τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να περιφρουρήσουν το κύρος της.
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση