Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σχόλια Γιώργου Ελενόπουλου, με αφορμή δημοσιεύματα -ρεπορτάζ και σχολιασμούς- που ακολούθησαν προδημοσίευση του βιβλίου Θαπατέρο:

Μια "εφ' όλης της ύλης" αποστομωτική απάντηση του Γ. Ελενόπουλου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου για τα διάφορα που γράφονται -λέγονται και φημολογούνται σχετικά με το δημοψήφισμα.
 
Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά, σχετικά με την κρίσιμη περίοδο του Νοεμβρίου του 2011.

Βεβαίως, ο δημόσιος λόγος επεκτάθηκε και σε άλλες περιόδους στις οποίες κυριάρχησαν σημαντικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με την πορεία της χώρας κατά την κρίση.
Ο καθένας παρουσιάζει τα πράγματα από την δική του σκοπιά. Είναι θεμιτό.
Ωστόσο, όταν κανείς έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, οφείλει να αναζητήσει όλα τα πιθανά σενάρια για την λύση του προβλήματος, αλλά με μια προϋπόθεση, να λάβει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τις υπάρχουσες δυνατότητες.
Μάλιστα, για αυτό το δεύτερο, τις δυνατότητες, θα ήταν καλό να πούμε ότι, χρειάστηκε να πάμε ακόμη πιο κει, καθώς υπήρξε ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι εκ του μηδενός.

Τον μηχανισμό στήριξης. Για τη στήριξη μιας χώρας που λόγω της εκτόξευσης του ελλείμματος το 2009, είχε γίνει στόχος αφόρητων πιέσεων από τις διεθνείς χρηματαγορές.
Το βέβαιο είναι ότι, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την τύχη μιας ολόκληρης χώρας, με το μέλλον ενός λαού, πόσο μάλλον όταν έχει την ευθύνη να πάρει αποφάσεις για μια χώρα και έναν λαό.

Έχοντας αυτά υπόψη, ας δούμε ποια ήταν τα θέματα που τέθηκαν:

Πρώτον, το δημοψήφισμα.
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα κάποια άλλη στιγμή, για παράδειγμα πριν από την υπογραφή του μνημονίου, όπως έχουν κάποιοι υποστηρίξει.
Τότε λοιπόν,
- Δεν υπήρχε κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα, μπροστά στην αδήριτη εθνική ανάγκη να αποφευχθεί το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας το Μάιο του 2010. Πολύ απλά, δεν θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό, πριν χρεοκοπήσουμε.
Αρκεί να υπενθυμίσουμε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: η εκταμίευση της πρώτης δόσης του Μηχανισμού Στήριξης στην Ελλάδα, μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης (ΕΕ και ΔΝΤ), ολοκληρώθηκε μόλις στις 18 Μαΐου 2010 το μεσημέρι. Λίγες μόνο ώρες πριν από τη λήξη του ομολόγου των 8,5 δισ. στις 19 Μαΐου 2010.
Χωρίς την εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα οδηγούμασταν στη βίαιη χρεοκοπία της χώρας. Πότε, λοιπόν, θα μπορούσαν να χωρέσουν χρονικά οι εκλογές ή το δημοψήφισμα;

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σμιτ: Σωστή η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ για δημοκρατικούς λόγους

Η εφημεριδα «Die Zeit» δημοσιεύει συνομιλία του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Σμιτ και του πρώην Υπουργού  Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, η οποία αποτελεί τμήμα του νέου βιβλίου του Σμιτ με τίτλο «Η δική μου Ευρώπη».
Βασικό θέμα της συνέντευξης, αποτελεί η ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας. Οι δυο παλαίμαχοι πολιτικοί κατηγορούν την καγκελάριο  Άνγκελα Μέρκελ, ότι δεν έχει εξηγήσει στο λαό τις δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Φ. Σαχινίδης: «Απών ο Θαπατέρο από τη συνάντηση των Καννών»

Βόμβα μεγατόνων από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τους πλειστηριασμούς, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το βιβλίο Θαπατέρο, με τις αναφορές στις ύβρεις Σαρκοζί κατά Παπανδρέου. 

Τι υποστήριξε ο Σαχινίδης που ήταν παρών στις Κάννες; 
«Το βιβλίο δεν έχει βγει. Επομένως, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για δημοσιεύματα για το τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα βιβλίο. Αλλά ο Θαπατέρο δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση. Δεν υπάρχει επεισόδιο με τον Σαρκοζί. Επιτρέψτε μου πρώτα, όμως, να δω τι θα γράψει στο βιβλίο του ο Θαπατέρο και θα τοποθετηθώ.

Άρθρο του Μιχάλη Καρχιμάκη :Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Aυτόνομη και αντισυστημική πολιτική το αντίβαρο στο νεο-καπιταλσμό!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Για το μέλλον της Σοσιαλιστικής Αριστεράς
Αυτόνομη και αντισυστημική πολιτική
το αντίβαρο στον νέο-καπιταλισμό

«Ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα και αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να το αλλάξουμε, ο οικονομικός τομέας και το διεθνές κεφάλαιο δεν επιβλήθηκαν με τόση αλαζονεία στην πολιτική, θέτοντας σε ανυποληψία τους εκπροσώπους της».
Η αλλαγή δεν είναι απλά απαραίτητη στην πολιτική. Είναι η ίδια η πολιτική. Είναι οι οριακές στιγμές που καλούμαστε να επαναπροσδιορίσομε. Είναι οι κορυφαίες στιγμές πολιτικής ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής. Είναι οι τολμηρές στιγμές παραδοχής και όπου χρειάζεται αναθεώρησης.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΒ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ

Από το ιστολόγιο του ο Σωκράτη Ξυνίδη:

Μετά τα όσα εντυπωσιακά είδαν το φως της δημοσιότητας από την αφήγηση Θαπατέρο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προφανώς αισθανόμενος άβολα από τα πλάνα που τον είχαν δίπλα στον Παπανδρέου στις Κάννες την κρίσιμη συνάντηση με τους Μερκοζί, τηλεφώνησε λέει στον κ. Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ του ΔΟΛ και του 'ΕΞΗΓΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ (sic) ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ" http://ysterografa.gr/politics/o-venizelos-exigei-giati-parekampse-ton-giorgo. Δηλαδή θέλει να μας προβάλει ότι αυτός διαφώνησε με το δημοψήφισμα και έσωσε τη χώρα, κάνοντας δήλωση υπαναχώρησης από τη ιδέα του δημοψηφίσματος.

Να γιατί λυσσομανούν τα συμφέροντα

του Σταύρου Στραβόλαιμου 

Τα έλεγε διαρκώς, τα κοινοποιούσε  δημοσίως, τα αποκάλυπτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, τα αναρτούσε  στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ όσο ήταν Πρόεδρος, έδινε συνεντεύξεις,  έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ενημερωθεί ο  κόσμος για τα γεγονότα της κρίσης και τις προσπάθειες του.   
     Τα ΜΜΕ όμως έκαναν την πάπια. Κανένα ενδιαφέρον να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες. Ούτε για το Ντωβίλ και τον τσαμπουκά που πούλησε το ζεύγος Μερκοζί τότε, δηλώνοντας ότι σε μελλοντική άλλη διάσωση το κόστος θα πέφτει στους ιδιώτες, γεγονός που εκτόξευσε τα ελληνικά σπρέντς στα ύψη, σε μια στιγμή που αυτά βρίσκονταν σε πτωτική πορεία. Ούτε για την τεράστια προσπάθεια του ΓΑΠ να τους πείσει ότι έχουν μπροστά τους μια ευρωπαϊκή κρίση, μέρος της οποίας είναι και η ελληνική. Ούτε για τις επανειλημμένες επισημάνσεις του, με κάθε ευκαιρία επιπέδου κορυφής,  ότι  τα προβλήματα θα λυθούν, όχι με αυστηρή λιτότητα, αλλά με μεταρρυθμίσεις παντού.  Ούτε για τις προτάσεις του στην πράσινη ανάπτυξη και  για το ευρωομόλογο, την ευρωπαϊκή απάντηση στις λεγόμενες αγορές, που αυτονομήθηκαν από την πολιτική και τις κυβερνήσεις. Ούτε βεβαίως την επιτυχία του να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης εκ του μηδενός, τη στιγμή που το κλίμα στην Ευρώπη ήταν λιαν  αρνητικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, χρήση του οποίου έκαναν στη συνέχεια και άλλες χώρες.  

Κοππα: Το κείμενο των 58 δεν είχε ουσιαστικό ακροατήριο. Μετατράπηκε, δυστυχώς, σε μια αφορμή για συζήτηση μεταξύ παλαιών γνωστών

Η συζήτηση που οικοδομήθηκε πάνω του εξέφραζε κάτι λιγότερο σοβαρό, διαπροσωπικό, χωρίς καμία απολύτως πολιτική χροιά. 

Άρθρο της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά στην Μεταρρύθμιση.


Έχει περάσει ένας μήνας από την πρωτοβουλία των 58. Και σε ψυχρό χρόνο αξίζει να την αποτιμήσουμε, όχι για το περιεχόμενό της, ούτε για τις προθέσεις των υπογραφόντων, αλλά για το αποτέλεσμά της. Στην πρόταση έγινε κριτική «από τα μέσα», ως υποκινούμενη από συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ, που υποθάλπουν ακόμα ένα θνησιγενή ηγεμονισμό. Και οι 58, έγιναν 59. Την πρόταση αρνήθηκε η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ, αφού οι πολιτικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την έξοδο από την κυβέρνηση, δεν έχουν εκλείψει.
Αλλά δεν είναι η ουσία του κειμένου το πρόβλημα. Η αριστερά πάντα κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι εγκλώβιζε υγιείς κοινωνικές δυνάμεις σ' ένα κατά βάση συντηρητικό κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα απεγκλωβίζει δυνάμεις, τόσο συντηρητικές, όσο και προοδευτικές. Το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί, αλλά δεν πτοείται. Η κεντρική αφήγηση είναι το λεγόμενο «θετικό στοίχημα»: όταν πετύχει η κυβέρνηση, ο κάθε εταίρος θα αξιώσει το δικό του «μερίδιο» επιτυχίας, κάθε επιλογή θα κριθεί αναδρομικά ως αναπόδραστη και, τελικά, σοφή. Όπως, τελικά, μετά από κάθε φθινόπωρο έρχεται η άνοιξη.

Mιχ. Καρχιμάκης Η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολήσεις διοικητικές κορυφής

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ και στην ανάγκη δημιουργίας συγκρούσεων για την έξοδο από την κρίση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο «Π».
Ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στην πρόταση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα κυβερνητικά στελέχη να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας τους μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι οι ανάγκες των ανθρώπων σήμερα δεν λύνονται με τέτοιες διευθετήσεις κορυφής. Η ελπίδα θα αναπαραχθεί μόνο μέσα από πράξεις, τόνισε, ενώ σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης συγκρούσεων.
«Η ελληνική κοινωνία ζητάει λύσεις, ζητάει όραμα, ζητάει ελπίδα», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης. «Ό, τι κι αν συζητάμε σε επίπεδο κορυφής, αυτά πολύ λίγο ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία που βασανίζεται», πρόσθεσε.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΞΥΝΙΔΗΣ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΦΡΙΑΞΕ ΤΟ "MEGA TOUS"

Ο Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζει τον σχολιασμό του MEGA χωρίς αστερίσκους:

"Ο Σαρκοζί είπε στις Κάννες στον Παπανδρέου «You are a fucking psycho» (Είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής), σύμφωνα με το βιβλίο του Θαπατέρο. Σχετικό ρεπορτάζ, με αφορμή το αναφερόμενο από τον Θαπατέρο γεγονός, παρουσίασε το "MEGA TOUS" στο δελτίο ειδήσεων.  http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=32492631#toppage
Απολαύστε τα σχόλια Καψή και Πρετεντέρη:
Καψής:
"βλακώδης ιδέα" (του δημοψηφίσματος), 
"απειλούσε (η ιδέα του δημοψηφίσματος) να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης"
"αυτοκτονική ιδέα" (το δημοψήφισμα)
"Όλα τα λεφτά" όμως είναι το ύφος Πρετεντέρη που δικαιώνεται από τον ομόσταυλό του Καψή για τα τότε σχόλιά του στο MEGA. Τα παιδιά προφανώς είπαν να μην καρφωθεί ο Πρετεντέρης ότι ευλογεί τα γένια του και να παίξει τον ρόλο αυτόν ο Καψής (κάτι σαν Γιάννη μου πόσο δίκιο είχες τότε ...). 

Απάντηση Παπανδρέου σε σχόλια του ΜEGA: Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν δήθεν τα συμφέροντα των πολιτών και να επιχειρούν να αποφύγουν πάση θυσία των επιλογή τους, όπως... ο διάβολος το λιβάνι.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή σχολιασμό δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιάς Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι, υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους. 

Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών. 

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες. 

Ελενόπουλος: Κάποιοι απέδειξαν περίτρανα ότι όχι μόνον δεν ήταν εντολοδόχοι αλλά έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν υπολόγισαν κόστος

Απάντηση στα δημοσιεύματα που σχολιάζουν τα "γαλλικά" του Σαρκοζί έδωσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος.
«Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ορθά επισημαίνει ότι, η Ευρώπη αντέδρασε αργά, νοθρά και κυρίως, συντηρητικά, στην κρίση που ταλανίζει χώρες και λαούς της Ευρώπης.
Και επίσης, ορθά επισημαίνει ότι, αυτή η στάση είναι ασυγχώρητη, καθώς υπήρξαν ηγέτες που κατέθεσαν από την πρώτη στιγμή σοβαρές και συγκροτημένες προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές – μεταξύ των οποίων η έκδοση ευρωομολόγων, όπως αναφέρει και ο Χ. Θαπατέρο.

Όταν ο Σαρκοζί έβριζε τον Παπανδρέου ...Το παρασκήνιο μιας άθλιας Συνόδου...

Ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, περιγράφει το δραματικό παρασκήνιο της Συνόδου του G20 το Νοέμβριο του 2011 στο βιβλίο του «El Dilema», αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το Reuters πριν από την έκδοση.
Αποκαλύπτει την αχαρακτήριστη για αρχηγό κράτους φραστική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου από τον Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου o Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, πάτησε το ένα πόδι στην καρέκλα του προσπαθώντας να ανέβει στο τραπέζι, αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, ενώ φώναζε προς τον Παπανδρέου ύβρεις ανάρμοστες προς ένα πρωθυπουργό.

Ο Θαπατέρο μάλιστα περιγράφει λεπτομερώς πώς η Γερμανίδα καγκελάριος του έστησε… ενέδρα. «Με χαιρέτησε ευγενικά και σχεδόν χωρίς καμία εισαγωγή έθεσε την πρόταση για την οποία εμείς δεν είχαμε απολύτως καμία ένδειξη» γράφει και συμπληρώνει: «Η Μέρκελ με ρώτησε εάν ήμουν διατεθειμενος να ζητήσω προληπτική γραμμή πίστωσης 50 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ ενώ επιπλέον 85 δισ. ευρώ θα πήγαιναν στην Ιταλία. Η απάντησή μου ήταν άμεση και ξεκάθαρη: «όχι».
Η Μέρκελ δέχθηκε την απάντησή του και τότε οι Ευρωπαίοι ηγέτες στράφηκαν στην Ιταλία ασκώντας ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Α. Παπανδρέου σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Δήλωση σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
"Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χαιρετίζω το θετικό αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ της ομάδας των 5+1 (Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα) και του Ιράν, στο οποίο συνέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντικείμενο το πυρηνικό προγράμμα του Ιράν.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτή η κρίσιμη συμφωνία, που επιτεύχθηκε μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, ανοίγει το δρόμο για μια μακροπρόθεσμη και συνολική λύση. Η επιτυχής υλοποίηση αυτής της πρώτης συμφωνίας και η επίτευξη μιας συνολικής λύσης θα μπορέσουν να απαντήσουν και στους προβληματισμούς που εκφράζουν κάποιες χώρες της περιοχής.
Κατά συνέπεια, είναι θέμα ζωτικής σημασίας, όπως προβλέπει το κοινό σχέδιο δράσης, να προχωρήσουν τα πρώτα αμοιβαία μέτρα που συμφωνηθηκαν από τις δυο πλευρές, μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
Μιά συνολική συμφωνία για το πυρηνικό προγράμμα του Ιράν, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την εκ νέου ενεργοποίηση της ιστορικής προσπάθειας που έχει κάνει το Κίνημα μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, για τον αφοπλισμό και για έναν πλανήτη χωρίς πυρηνικά όπλα."

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου, με αφορμή τις αναφορές του Αντώναρου στον Γιώργο Α. Παπανδρέου

Απάντηση από τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργο Ελενόπουλο, έλαβε για τα πρωινά του τιτιβίσματα ο Αντώναρος:
"Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, εδώ και αρκετό καιρό, μας ενημερώνει δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι επίκεινται εξελίξεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση.

Είναι προφανές ότι, ο κ. Αντώναρος, δεν γνωρίζει τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών - πως άλλωστε - και γι' αυτό, μας προϊδεάζει για πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ, πίσω από κλειστές πόρτες, όπου δεν μπορούν να βρίσκονται παρά μόνον οι μυημένοι. Όλοι αυτοί, που δήθεν παλεύουν για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού. Γιατί αυτοί, ξέρουν! Οι illuminati, οι πεφωτισμένοι, στους οποίους προφανώς εντάσσει και τον εαυτό του ο κ. Αντώναρος.

Αυτό που δεν ξέρει ο κ. Αντώναρος, είναι ότι και εμείς γνωρίζουμε. Τι γνωρίζουμε; Ό,τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Με τη διαφορά ότι, δεν συμφωνούμε με αυτές τις πρακτικές. Γιατί αυτές οι πρακτικές είναι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Γι' αυτό και βρισκόμαστε σε διαρκή σύγκρουση με αυτές και με όσους τις υπηρετούν. Αλλά και με όσους σχεδιάζουν να επανακαθορίσουν κατεστημένα και να επανασχεδιάσουν ισορροπίες.

Και για να τα αλλάξουμε όλα αυτά, παλεύουμε για τη Δημοκρατία, για μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, που θα βάλουν τέλος στο πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Και είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι αυτές οι πόρτες θα ανοίξουν και τότε θα αποκαλυφθεί ότι, το έλλειμα των 36 δις Ευρώ το 2009 και το χρέος των περισσότερων των 300 δις Ευρώ, δεν είναι αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων, αλλά μιάς καταστροφικής πολιτικής για την οποία οι ευθύνες και του κ. Αντώναρου και του κ. Καραμανλή, είναι τεράστιες.

Θα αποκαλυφθεί, ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί των μεταρρυθμίσεων. Θα αποκαλυφθεί, ποιοι πόνταραν τα ρέστα τους στο διαστρεβλωμένο "λεφτά υπάρχουν" για να πλήξουν την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, ακριβώς γιατί - πράγματι - τα λεφτά υπάρχουν στην σκοτεινή διαδρομή που συνδέει πελατειακό κράτος και πάσης φύσεως συμφέροντα. Και όσοι αυτό αποκρύπτουν, προφανώς αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν.

Οι ωραίοι κι οι μοιραίοι..

Τιτίβισε κι ο Αντώναρος! Και τι βρήκε να σχολιάσει; Φυσικά τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο αποκάλεσε "μοιραίο" και δεν απέφυγε να επαναλάβει τα γνωστά περί της φράσης "λεφτά υπάρχουν" αλλά και των  "κηπουρών" που έχουν τάχα αναλάβει την υπεράσπισή του.

Να υποθεσουμε ότι ο Αντώναρος υποστηρίζει τα πεπραγμάνα επί θητείας του κατά την περίοδο διακυβέρνησης του... "ωραίου" Καραμανλή.
Αν κάποιος ήταν μοιραίος για τη χώρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ο "κουρασμένος", ο οποίος με την αποδεδειγμένα αλόγιστη σπατάλη της κυβέρνησης του, εκτίναξε το δημόσιο χρέος κι εφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.