Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

OIKONOMOY: Η παράταξη μπορεί να στηρίξει ξανά το λαό και τη πατρίδα

Η μεγάλη παράταξη, ο φυσικός χώρος κάθε συμπατριώτη μας που θέλει να προκόψει, περνάει δύσκολες μέρες. Έζησε τη πολύχρονη φθορά του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη του ήττα. Και σήμερα, ζει την μετουσίωση αυτής της κομματικής ήττας σε δικό της, απόλυτο κατακερματισμό. Τα αίτια :  ελαφρότητα, συμβατικότητα, ιδιοτέλεια και συμβιβασμός με το κατεστημένο. Με τις ευθύνες να καταλογίζονται, φυσικά, σε στελέχη με ονοματεπώνυμο. Οι παθογένειες λοιπόν ενός πολιτικού σχηματισμού  σκόρπισαν το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης και «ράγισαν το γυαλί» στη σχέση της με τον κόσμο.

Μωραίτης: Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!


·        «Στους πλειστηριασμούς δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου»

·        «Δεν θα υπάρχει καμία κυβερνητική πλειοψηφία για να στηρίξει νέα μέτρα»

·        «Δεν είναι μεταρρύθμιση οι νεοφιλελεύθερες εμμονές και ο ψευτοτσαμπουκάς»

·        «Υπάρχουν τρόικες εσωτερικού και «νονοί» σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα»

·        «Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μπανανία. Με την ψήφο μας δεν θα το επιτρέψουμε»

·        «Ευθύνη της κυβέρνησης ότι δεν έχουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»

Παπανδρεου: Παράδειγμα για τις προοδευτικές δυνάμεις όλου του κόσμου ο Μαντέλα.

Ο Νέλσον Μαντέλα με τους αγώνες του για την ελευθερία και την κατάργηση του απαρτχάιντ, αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.
Ξεπερνώντας τις δυσκολίες, τις διώξεις και τα ατέλειωτα χρόνια της φυλακής, χάρη στην ακλόνητη προσήλωση στα ιδανικά του, απέδειξε ότι μέσα απο την ατομική και τη συλλογική δράση υπάρχει πάντα ελπίδα και προοπτικη για τους λιγότερο προνομιούχους.
Ως ηγέτης της αντίστασης, γκρέμισε τα τείχη των φυλετικών διακρίσεων που κρατούσαν υπόδουλη την πλειοψηφία του λαού της Νότιας Αφρικής.
Ως Πρόεδρος της χώρας του, με τη δημιουργία της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης, γκρέμισε τα ψυχολογικά τείχη του μίσους που είχαν χτιστεί για να διαιρούν τον αφρικανικό λαό.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

... γιατί δεν τον έχει ανάγκη, ΔΕΝ είναι αυτός ο τρόπος που πολιτεύεται. 

Πάλι λάθος κάνετε στις εκτιμήσεις και άρα στα συμπεράσματα και στους σχεδιασμούς σας.
ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και δεν φημίζομαι για τη νοημοσύνη μου.
Για αυτό αν θέλετε εξηγήστε μου.

Μέχρι πριν λίγο καιρό μας λέγατε ότι ο ΓΑΠ είναι ΜΟΝΟΣ του και τελειωμένος, δεν του μιλάει κανείς, η επιρροή του μηδενική, οι Πασόκοι δεν θέλουν να τον βλέπουν, η κοινωνία τον μισεί και διάφορα τέτοια.

Τώρα ξαφνικά και απο το πουθενά διαβάζω και ακούω ότι οι Πασόκοι που υπάρχουν ακόμα είναι οι Παπανδρεϊκοί, ότι κόμματα κάνουν "ανοίγματα" στον Παπανδρέου γιατί θέλουν να προσεταιριστούν μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κλπ, κλπ.

Τώρα ξαφνικά και απο το πουθενά μας λέτε ότι ο Παπανδρέου θα κάνει το ένα ή το άλλο. Πως γίνεται αφού κατα πως μας λέγατε είναι "τελειωμένος", χωρίς απήχηση και πολιτικό λόγο;

Προπέτης δεν θέλω να γίνω και αναγνωρίζω σε όλους, σχεδόν, το δικαίωμα του λάθους. Πείτε το όμως. Πείτε το, ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Αλλά μην ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ το ίδιο λάθος που υποψιάζομαι ότι είστε έτοιμοι να διαπράξετε. Μην διαβάζετε λάθος την πραγματικότητα.

Γιατί ο Παπανδρέου ΔΕΝ έχει στρατό παπανδρεϊκών.

Έχει κάτι περισσότερο. 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στον Guardian η «Κίνηση των 75 ΠΑΣΟΚ»

Η «Κίνηση των 75 ΠΑΣΟΚ» έφτασε μέχρι τον Gaurdian!
Σε άρθρο της έγκριτης εφημερίδας στις σελίδες σχολιασμού γίνεται μια εκτίμηση της κατάστασης για την Ελλάδα και τις θέσεις της Κίνησης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται η ανάγκη της αλλαγής πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης» . ενώ παρουσιάζονται οι θέσεις της Κίνησης των 75  σε ένα κείμενο το οποίο συνυπογράφουν 800 στελέχη από όλη την Ελλάδα ζητώντας άμεσα ένα σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση.
 

Ο Δραγασάκης δικαιώνει τον Παπανδρέου για το ιστορικό «λεφτά υπάρχουν»!

Επιτέλους! 'Όλο και περισσότεροι παραδέχονται το αυτονόητο! 

Σε συνέντευξη του ο Γιάννης Δραγασάκης, αρμόδιος για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, παραδέχεται τώρα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δίκιο όταν έλεγε το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν».

«Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια πού πάνε τα λεφτά» σημείωσε με έμφαση ο Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο left.gr και εξήγησε: «Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δις ευρώ! 15 δις ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 -4 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά» τόνισε και υπό αυτή την έννοια χαρακτήρισε λάθος το ερώτημα «πού θα βρούμε τα λεφτά», το οποίο καλείται να απαντήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καρχιμάκης : ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ....ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Παρακολουθώ μέρες τώρα την συζήτηση γύρω από το θέμα των πλειστηριασμων.

Αλήθεια είναι ότι έχει αναγορευθεί  σε μείζον ζήτημα και για την κοινωνία και για την κυβέρνηση ,με ένα πινγκ πονγκ δηλώσεων και αντιπαραθέσεων γι αυτό τι πρέπει να γίνει .

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθεί ότι ειναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ;

Αντί λοιπόν να καλλιεργείται η ανασφάλεια ,ο φόβος ,η αντιπαράθεση ,εντός και εκτός κυβέρνησης ,με συνεχείς δηλώσεις και επικοινωνιακές μεγεθύνσεις ,

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και προς την τρόικα ....


.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ το μόνο ίσως θέμα που αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων και δεν επιδέχεται καμμιας συζήτησης η οπισθοχωρησης ..

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το θράσος του Καραμανλή

του Γιώργου Καρελιά


Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που επέλεξε να παραδώσει την εξουσία, για να γλιτώσει ο ίδιος και να φορτώσει σε άλλους την οικονομική καταστροφή που ερχόταν. Και τα τέσσερα αυτά χρόνια παρέμεινε σιωπηλός. Ούτε μια ομιλία στη Βουλή, ούτε μια συνέντευξη, ούτε καν μια απλή δήλωση. Για τίποτα. Κατά καιρούς ορισμένοι βουλευτές και άλλοι στενοί συνεργάτες του μεταφέρουν κάποια «οργή» του ή κάποια «επιθυμία» του. Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού ο ίδιος σιωπά. Η σιωπή του είναι αιδήμων ή προκλητική; Μάλλον και τα δύο.

Ο Κώστας Καραμανλής- περί αυτού ο λόγος, για όσους δεν το κατάλαβαν αμέσως- δεν έχει πει ούτε λέξη, επειδή αισθάνεται ντροπή ή ενοχή(ή και τα δύο). Έτσι θα έπρεπε. Ο νεότερος πρωθυπουργός στη νεότερη ελληνική ιστορία έκανε ό,τι (δεν) έπρεπε, για να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας. Τι να πει, λοιπόν; Κανονικά θα έπρεπε να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη. Έστω να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Η θεατρική παράσταση που παίζεται στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο…

του Μιχάλη Κορδαλή

Ας γραφτεί λοιπόν και μια στάλα αλήθεια για το τι συμβαίνει σήμερα στα Πανεπιστήμια...

Λιγότερο από 15 διδακτικές μέρες απομένουν για το κλείσιμο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ δεν έχουν ξεκινήσει καν τις παραδόσεις. Ζούμε ένα πραγματικό "θέατρο" του παραλόγου για να εκφράσω εμμέσως και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του πρύτανη κύριου Πελεγρίνη.

Μιλώ για θέατρο γιατί πολύ απλά εδώ και 12 εβδομάδες όλοι οι εμπλεκόμενοι παίζουν το ρόλο των «τεθλιμμένων» για την απαξίωση του Πανεπιστημίου.

Ο «Υπουργός» μετά από 12 εβδομάδες αδιαφορίας για τα κλειστά ιδρύματα παριστάνει τον Υπουργό λέγοντας πως με το χοντροκομμένο -τύπου ΕΡΤ- μέτρο τις διαθεσιμότητας υλοποιεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.

Μιχάλης Καρχιμάκης και Γρηγόρης Νιώτης για δημοσιεύματα σχετικά με τον Παπανδρέου

Έχουμε από καιρό αποφασίσει να μην δίνουμε σημασία και να μην απαντάμε σε παραπολιτικά σχόλια στημένα και ανυπόστατα. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα των πολιτών είναι τόσα που υποχρεώνουν όλους να είναι σοβαροί.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν απαντήσαμε την πρώτη φορά όταν έντυπο και ομώνυμο site δημοσίευσε με παραπλανητικές πληροφορίες προς αυτό, αυθαίρετα συμπεράσματα και φανταστικούς διαλόγους ανάμεσα σε μας και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το ίδιο δημοσίευμα ωστόσο  επαναλήφθηκε από άλλα sites. O στόχος τέτοιων δημοσιευμάτων είναι να παρουσιάσουν την κίνησή μας και εμάς ως φυσικά πρόσωπα  σε διαφωνία με τον Γιώρ
γο Παπανδρέου αλλά και να αποπροσανατολίζουν την συζήτηση κάθε φορά που τα γεγονότα αποκαθιστούν την αλήθεια και δικαιώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Καλούμε τους φίλους και συντρόφους μας να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που διοχετεύουν σε έντυπα και site ανυπόστατες πληροφορίες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση με φανταστικά σενάρια υποτιθέμενων διαφωνιών και αποστασιοποιήσεων...