Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Από το προσωπικό  ιστολόγιο του Σωκράτη Ξυνίδη:

Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου δημοσίευσε στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" άρθρο με τίτλο: "Ο Σαμαράς στον δρόμο του Παπανδρέου" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63953510). Στο άρθρο αυτό κατηγορεί και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τον Μάιο του 2010 δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παρότι του προτάθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκφράζει δε τους φόβους του ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση αν δεν δεχθεί την "πρόταση της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία ανέλυσε στους Ελληνες αξιωματούχους ο κ. Πολ Τόμσεν, για «κούρεμα» που κατέχει ο δημόσιος τομέας (OSI)". Για να σημειώσει με έμφαση: "Όταν έχεις σύμμαχο τον έναν εκ των δανειστών σου, το εκμεταλλεύεσαι. Και δεν προδίδεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει." Όπου βέβαια σύμμαχος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και κλείνει με το προειδοποιητικό: "Οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας πρέπει να δράσουν όπως ΔΕΝ έδρασε ο κ. Παπανδρέου. Διαφορε­­τι­­­­­­­­­­κά πολύ σύντομα θα βρεθούν στη δική του πολύ δυσάρεστη θέση...".
        Πληθώρα πολιτικών προσώπων και δημοσιευμάτων μέχρι σήμερα κατηγόρησαν τον κ. Παπανδρέου γιατί τόλμησε να μιλήσει με τον κ. Στρος Καν στα τέλη του 2009, γιατί δέχθηκε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα (λες και είχαμε την πολυτέλεια να θέτουμε και όρους τον Μάιο του 2010), ότι εν τέλει παρέδωσε την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως γνήσιος άνθρωπος των Αμερικάνων, ότι η υπόνοια της λέξης "αναδιάρθρωση" τίναξε τα σπρέντς στον αέρα και εξ αυτού του λόγου υπονόμευσε τη χώρα.

           Ο κ. Ιγνατίου σήμερα λέει το ακριβώς αντίθετο. Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε ό,τι του υπέδειξε ο κ. Στρος Καν, ότι θα έπρεπε να θέσει εξαρχής το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπό την πλήρη υποταγή του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις αγορές και άρα στην δυνατότητα δανεισμού της ελληνικής οικονομίας και άρα στην επιβίωση της ελληνικής οικονομίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών.
            Σημειώνω ότι αυτές τις μέρες, επίσης συχνά, χρησιμοποιείται και ο όρος "εθνικό κατηγορητήριο" από γράφοντες κοντά στις αναφορές τους στον Γιώργο Παπανδρέου. Είτε γιατί δεν διέγραψε μονομερώς το χρέος είτε γιατί δεν αναδιάρθωσε με σύμμαχο το ΔΝΤ είτε γιατί έθεσε τη χώρα υπό το έλεγχο του ΔΝΤ. Δεν κρύβουν τους στόχους τους. Ο Παπανδρέου πρέπει να είναι φοβισμένος αν όχι καταδικασμένος. Με οποιοδήποτε κατηγορητήριο.

http://xinidis.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Σωκράτη Ξυνίδη, εσύ μαζί με τον Καρχιμάκη και ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ είσαστε οι «οάσεις» μέσα στην «έρημο» του σημερινού ΠΑΣΟΚ , όπως το ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ο Βενιζέλος και η παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.