Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Χάμπερμας εναντίον της γερμανικής πολιτικής και των σοσιαλδημοκρατών

Ο διακεκριμένος Γερμανός φιλόσοφος Γιούρκεν Χάμπερμας εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα του σε ότι αφορά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και στους σοσιαλδημοκράτες που άλλαξαν ρητορική μετά της είσοδο τους στην νέα γερμανική κυβέρνηση.

Ο Χάμπερμας επέκρινε το SPD για τη στάση που τήρησε στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία. "Tο SPD) δεν αναφέρεται πλέον σε περισσότερη «κοινοτικοποίηση των χρεών», ούτε στα  «ευρωομόλογα», τα οποία αποτελούσαν βασικό άξονα της ρητορικής των σοσιαλδημοκρατών" σημείωσε.

Επίσης, υπογράμμισε  την «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και την «πτώση ολόκληρων γενεών» επικρίνοντας όσους από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, χρησιμοποίησαν αυτά τα λόγια προεκλογικά και στη συνέχεια τα ξέχασαν.

Σχετικά με την πολιτική της Άγκελα Μέρκελ μέχρι σήμερα είπε ότι «χρησιμοποίησε την ηγεμονική θέση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» προβλέποντας ότι και η νέα κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες θα συνεχίσει την ίδια πολιτική σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρέους.

Έκρουσε τέλος, τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή την πολιτική υποστηρίζοντας την θέση ότι δεν αντιμετωπίζει τα αίτια της κρίσης αλλά αντίθετα «εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας γερμανικής Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.