Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτος ο Αλεξανδρής στις εκλογές του ΔΣΑ

Πρώτος σε ψήφους ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής πέρασε με δυναμική στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Όπως είχε επισημάνει δίνοντας ένα στίγμα της 33χρονης πορείας του, αφοσιώθηκε μόνο στη νομική επιστήμη και δικηγορία χωρίς να καταλάβει ποτέ κρατική θέση, τονίζοντας ότι οι δικηγορικές ρίζες του συναντούν τις παραστάσεις των υπερασπιστών των καταπατημένων ελευθεριών στα έκτακτα στρατοδικεία της χούντας και ότι εμπνέεται από τη δράση των Στ. Κανελλόπουλου, Γ-Α. Μαγκάκη, Κ. Μαρούδη, Χρ. Αργυρόπουλου που έγραψαν ιστορία και προσέδωσαν κύρος και αίγλη στο λειτούργημα.

Αντίπαλός του θα είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος , ο οποίος ήρθε δεύτερος στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ.



«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η έμπρακτη απάντηση των δικηγόρων στην εγκατάλειψη του κλάδου, στην υποβάθμιση του ΔΣΑ. Την επόμενη εβδομάδα όλοι μαζί, δυναμικά και ανεξάρτητα σφραγίζουμε τη νέα δημιουργική πορεία του Συλλόγου», δήλωσε ο Βασίλης Αλεξανδρής.

"Η επαναληπτική εκλογή της προσεχούς Κυριακής και Τρίτης είναι πεδίο σύγκλισης ευρύτερων δυνάμεων στη βάση κοινών δικηγορικών αξιών. Καλώ όλους εκείνους τους φορείς που αποδέχονται επί της αρχής την αγωνιώδη θεσμική μάχη συλλογικής αξιοπρέπειας που δίνουμε για την ελάφρυνση του Έλληνα δικηγόρου και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος, να τη δώσουμε στο μέλλον μαζί",δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Αδαμόπουλος.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Παπαστεργίου ,ο οποίος στηρίχθηκε από το τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, ενώ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε ο επί χρόνια συνδικαλιστής Παναγιώτης Γαλετσέλλης, ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα από τους 21.471 εγγεγραμμένους στους καταλόγους δικηγόρους ψήφισαν οι 12.367 ,δηλαδή υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 57,60 %.
Συνολικά με βάση τα επίσημα αποτελέσματα έλαβαν οι :

Βασίλης Αλεξανδρής (Ανεξάρτητος Υποψήφιος ) :34,76 %

Γιάννης Αδαμόπουλος (Κοινωνία των Δικηγόρων ) :23,14 %

Βασίλης Παπαστεργίου (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας ) : 13,24%

Παναγιώτης Γαλετσέλλης (Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων ) :10,97%

Παναγιώτης Περράκης (Ανεξάρτητη Πρόταση): 6,74%

Άγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων ) : 5,45%

Γιώργος Παριανός (Εναλλακτική παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας ) : 3,05%

Γιώργος Μαραγκός (Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι ) :2,66%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.