Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ; κύριοι Δικαστές

Η  Συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά ολοκληρώθηκε.  Ο προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον της Παράταξης κυριαρχεί στη σκέψη μου. Εικόνες πολλές από την όλη διαδικασία ξετυλίγονται μπροστά μου. Τελικά όμως εστιάζω σε κάποιες που μου προκαλούν συγκίνηση.
Γύρω από τον πρώην Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σ. Μιχάλη Καρχιμάκη έρχονται συνεχώς σύντροφοι και συντρόφισσες. Του σφίγγουν το χέρι, τον αγκαλιάζουν, τον φιλούν και τον διαβεβαιώνουν ότι είναι κοντά του για ότι τους  χρειαστεί. Διερωτώνται όλοι γιατί αυτή η απαράδεκτη, η άδικη δικαστική περιπέτεια που υφίσταται.
Γιατί λοιπόν;  Γιατί κύριοι αδέκαστοι και  αδέσμευτοι δικαστές;
Η απάντηση είναι απλή.  Γιατί ο Μιχάλης τόλμησε, γιατί συγκρούστηκε με τα συμφέροντα, με τα συστήματα που συνέβαλαν και συμβάλλουν στη κρίση της χώρας.
Ποιος είναι λοιπόν ο Μιχάλης που του επέβαλαν αυτή τη δικαστική ποινή;   Είναι  εγκληματίας;  ΟΧΙ    Είναι έμπορος ναρκωτικών;  ΟΧΙ    Είναι  έμπορος όπλων;  ΟΧΙ   Είναι διακινητής  μαύρου χρήματος;  ΟΧΙ    Είναι φοροφυγάς εκατομμυρίων  ΟΧΙ.
Τότε τι είναι;  Γιατί αυτή η δικαστική απόφαση;   Ο Μιχάλης είναι ο έντιμος, ο ασυμβίβαστος πολιτικός που αγωνίζεται και αντιπαλεύει με ότι βλάπτει τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.   Αρετές και αξίες που του δίδαξε ο κρητικός πατέρας του και στη συνέχεια καθοδήγησε τα πρώτα πολιτικά του βήματα ο Μεγάλος Ηγέτης μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.     

Είτε θέλουμε, να το παραδεχτούμε είτε όχι η απόφαση αυτή εγείρει  πολλά ερωτηματικά.   Ποιοί είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιους είδους αποφάσεις; Ποιοί είναι αυτοί που προσπάθησαν όχι μόνο να τιμωρήσουν τον πρώην Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προειδοποιήσουν κάθε Βουλευτή που προτάσσει  το Κοινοβουλευτικό του καθήκον για την έρευνα της αλήθειας. Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να φιμώσουν το δημόσιο λόγο;
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι βρίσκονται πίσω από την απόφαση αυτή. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι δεν θα καταφέρουν να σκύψει μπροστά τους ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Γιατί όπως ανέφερε στη δήλωσή του με αφορμή τα γενέθλια του Γιωργάκι του, «σκύβει μονάχα μπροστά στα παιδιά του».   

Σύντροφε Μιχάλη προχώρα. Θα έρθει μέρα που η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα λάμψουν. 

Είμαστε δίπλα σου και μαζί με τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου που νοιώθουν υπερήφανοι για σένα, νοιώθουμε υπερήφανοι και όλοι εμείς, οι φίλοι σου και οι σύντροφοί σου.                                                                                                                                                                   
 Καλή δύναμη.
Ο Θεός  μαζί σου. 
 Ειρήνη Σενετάκη   Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.